kayıt

boston dynamics

  1. 1
    *

    japon telekomunikasyon şirketi softbank tarafından satın alınan şirket.

    softbank aynı zamanda schaft isimli, yine yapay zekayla ilişkili bir başka alphabet firmasını daha satın almış.
  2. 2
    atlas isimli robotları artık takla atabiliyor.
    www.youtube.com/...
  3. 3
    götümüze kaçcak gibi hissediyorum. hani ütopik filmlerde kötü bir şirket olur ya. ha işte bunlar da bana öyle geliyor.
  4. 4
    (bkz: massive dynamic)
  5. 5
    spot mini isimli robotları ile robotik ve kontrol sistemleri bizden sorulur diyen ve çıkarıp "laps!!!" diye masaya vuran ar-ge şirketi.

    spot mini

  6. 6
    robot tasarım ve yazılımında uzmanlaşmış mühendislik firması.

    spotmini, atlas, handle, spot, ls3, wildcat, bigdog, sandflea, rhex adında 9 adet robotları bulunmakta şu an.

    sitelerinden bu robotlara bakıp ürperirken, bir yandan da özelliklerini inceleyebilirsiniz gafdhd
  7. 7
    en son yayınladıkları atlas robotunun yaptığı hareketler ile bir kaç sene içinde rahatlıkla bir insanin yapabileceği konuma gelebilir. umarım insanlığın iyiliği için kullanilir, yoksa 3. dünya savaşı kaçınılmaz olur.

    bahsi geçen robot
  8. 8
    yakında hizmet sektörünün bir kısmı ve fabrikalar için insanlara gerek kalmayacağını gösteren şirket. bu gezegende 8 milyar insana ihtiyaç da yok. robotlar bir 30-40 yıla kadar iş yapabilir hale getirildiğinde, gezegen çapında yapılacak doğum kontrolü uygulamasıyla dünya nüfusu 1 milyara düşürülüp refah içinde yaşanabilir hale getirilebilir. ağır işler robotlara devredildiği için, her insan nefes alacak zaman bulacağı mesleklerde çalışacaktır. dünya lideri olursam bunu yapacağım, söz.*
  9. 9
    Yaptıkları son robot atlas dünya üzerindeki bir çok yetişkin insandan daha kabiliyetli şu anda. Fıstık gibi atlayıp zıplıyor koşuyor filan. Baktığın zaman bu robotu tasarlayan da insan öte yandan o robot kadar kabiliyeti olmayan ve pirimitif güdülerle yaşayan da insan.
  10. 10
    hemen akıllara ben robot, horizon zero dawn, terminatör gibi distopyaları getirmiş olan robot.

    normal aslında robotlar kabiliyetli. 5 yıl önce zor yürüyorlardı. şimdi adam takla atıyor, parkur gidiyor. seneye netflix beastmasterda görsem şaşırmam. tamam şaşırırım o kadar da değil.

    neyse. bu arkadaşların dünyayı ele geçirmesine daha çok var. kapasite olarak değil tabi, yoksa şimdiye 50 kere geçirecek kapasiteye sahipler. buyrun örneği.

    problem basit. enerji sorunu. pili yetmez. zor problemlerin çözümü basit problemlerin çözümüne göre daha kolay. adama otomatik nişan al, herkesi çükünden vur dersin vurur ama pili bitiyor işte. ona çözüm henüz yok. ya yeni bir pil teknolojisi, ya da farklı bir enerji kaynağı lazım.

    bir elektrik elektronik mühendisi olarak adamlara büyük saygım var. o robotun o hareketinde arka planda dönen şeyleri az çok tahmin ediyorum. şöyle ufak bir liste yapacak olursak.

    görüntü işleme: robotun çevresini algılaması, önündeki engelleri tanıması, yükseklik verilerini bilmesi ve bunu hareket ederken yapması. sürekli veri değişiyor. ciddi işlem gücü lazım.
    dengede durma: görüntüden aldığı ve sensörlerinden okuduğu verileri birleştirerek motorlarına voltaj ve hareket komutu yolluyor. sağ-sol dengesini sadece ayakla mı sağlıyor yoksa iç mekanizmasında hareket ettirerek dengesine yardımcı olan bir ağırlık var mı bilmiyorum. her iki türlü de çok işlem gücü lazım ve bunu hemen motorlara yansıtmak gerekiyor.
    tahmin ettiğiniz gibi bir motora hocam beni 5 cm zıplat diyemezsiniz. yükselmesi gereken mesafeyi ölçecek, bunun ne kadar enerjiye, ne kadar voltaja denk geldiğini hesaplayacak, motorlara senkron bir şekilde bu komutları gönderecek. aynı zamanda yere değmeden önce nasıl inmesi gerektiğini hesaplayacak, ayakları o pozisyona getirecek. yazdıkça tırsıyorum anasını satayım.

    helal olsun ne diyim.
  11. 11
    bir robot.
    twitter.com/...
  12. 12
    güzel bir video.*
    twitter.com/...
  13. 13
    Akıllara (bkz: Fringe ) dizisi gelir.
    • Nalaka?
  14. 14
    921 milyon dolara güney koreli hyundai'ye satıldığı iddia edilen şirket. biraz ucuza gitmiş gibi sanki. ankapark 750 milyon dolara yapıldı.
  15. 15
    dün yayınladıkları video ile, robotik konusunda filmlerde izlediğimiz gelişmelere iyice yaklaşmış şirket. bu adamlar bu işi biliyorlar...