kayıt

amerika

  1. 1
    holdingler devleti.
  2. 2
    rüyalar ülkesi.
  3. 3
    1776'da kurulmuş bir ülkedir.dünya'nın öbür ucundadır.çoğu yerde sömürgesi altındadır.
  4. 4
    bir rammstein şarkısı.

    www.youtube.com/...
  5. 5
    zikredildiğinde akla koskoca bir kıtadan ziyade amerika birleşik devletlerini getiren kıta.
  6. 6
    enfes bir klibe sahip rammstein parçası. siyasi gönderme yaptığı 2-3 parçasından biri. bir de meine land vardı sanırım.

    ''coca cola, sometimes war...''
  7. 7
    Uzak diye kiz verilmeyen yer.
  8. 8
    Amerika'da siyahi insanlara ayrımcalık yapılıyor gibisinden düşünenlere daha önce de söylemiştim, yine söylüyorum. Beyazların siyahilere ayrımcalık yaptığı falan yok. Siyahiler kendilerine ayrımcalık yapıldığını düşünerek kendilerini toplumdan soyutlamışlar. Siyahi olan birisine ayrımcalık yapan bir beyaz insan görmedim henüz. Ama "adam gibi" duran siyahi bir insan da görmedim. Burada gördüğüm tüm kavgacı, "pis" işler peşinde olan ya da gaspçı, tacizci olan insanların hepsi siyahiydi. Kimsenin onlara bir bok yaptığı yok ama sorsan onlar dışlanıyor, onlara baskı ve zulüm yapılıyor. Ulan sen git sürekli pis işler peşinde koş, kavga et sorun çıkart, taciz et ya da gasp et, sana "napıyosun amk" dediklerinde de "ben siyahım diye mi böyle yapıyosun / ayrımcalık yapma" gibisinden laflar işit. Yemin ediyorum şu ana kadar gördüğüm siyahlar hakkaten "zenci" amk.
  9. 9
    Daha önce Amerika'da dört ay kaldım. Şimdi bir ayı aşkın bir süredir gene Amerika'dayım abi ama o kadar aydır daha hiç ayrımcalığa denk gelmedim. Adam akıllı yerinde duran bir siyahi de görmedim. Nerde pis iş varsa hepsinde onlar var. Benim gördüğüm şekilde iseler ayrımcalığa hak ediyorlar. Daha bugün yanımdaki kızın cüzdanını gasp etti "zenci"nin biri. Cüzdan ikimizin arasında duruyordu. Adam geldi aldı yürüdü, durdurmaya çalışsak da adam ite ite gitti. Laf edince de ırkçı oluyoruz. Ya yemin ediyorum denk geldiklerimin hepsi işe yaramaz herifler. Vallahi ayrımcalık varsa da hak ediyorlar.
  10. 10
    cola'nın ana vatanı.
  11. 11
    rafet el roman efsanesi.

    open.spotify.com/...

    Macera dolu Amerika
    Amerika Amerika
    A memo
    Burası new york Amerika
    Evler karıstı bulutlara
    Nasıl bir yasam
    Nasıl bir zaman
    O memo
    İnsanlar simsiyah
    Kızıl beyaz
    Sokaklar basketbol
    Müzik ve dans
    Nasıl bir yasam
    Nasıl bir zaman
  12. 12
    kuzey, güney ve orta olmak üzere üçe ayrılan kıta.
    (bkz: kuzey amerika)
    (bkz: orta amerika)
    (bkz: güney amerika)

    edit: orta amerika siyasi açıdan kıtadır. (orta doğu gibi)
  13. 13

    youtu.be/...

    Amerikan kültürünün Dünya'da yarattığı kültürel erozyonun ve yozlaşmanın, protest ve ironik bir dille eleştirildiği Rammstein şarkısı.
    Sözleri,melodisi ve klibiyle hedefi tam on ikiden vuran muhteşem parça.
  14. 14
    kahrol emperyalist köpek ülke.
  15. 15
    2005 yılında harika bir völkerball kaydı bulunan rammstein şarkısı. völkerball'da manowar ana gruptur rammstein konserde bu şarkıdan sonra yerini manowar'a bırakacaktır fakat seyirciler o kadar çok ısrarcı davranmıştır ki, rammstein manowar'un da onayıyla birlikte konserde bir süre daha çalmıştır.

    www.dailymotion.com/...
  16. 16
    Kuzey Amerika, Orta Amerika, Güney Amerika ve bunlara bağlı adalardan meydana gelen kıtalar ve adalar topluluğudur. bir devlet olan abd'yi ifade etmek için söylenmesi yanlış kullanımdır. dünya üzerinde siyası bir oluşumu değil, coğrafi bir bölgeyi ifade eder.