kayıt

borderline sevgili

  1. 1
    *

    terk edilmekten korkan, terk edilmemek için akla hayale gelmeyecek şeyleri dahi kabul edebilen bir insandır. bu az biraz insan evladı bir birey için sorun değildir çünkü suistimal edecek bir ruh hastası değilsinizdir. fakat "terk edilme korkusunu" uçlarda yaşayan bir insanın bu hali daha önceden suistimal edilmişse kucağınızda pek çok travma atlatmış bir insan bulursunuz. buna psikolojik ve hatta fiziksel şiddet de dahil.

    bir diğer mevzu da hypelanma mevzusu. bence konuyu direkt açıklıyor ilk cümle ama bilmeyenler için açalım, "aşırı büyütüp, göklere çıkarma " aynı şekilde tam tersini de yaşayabiliyorsunuz. karşıdaki ile frekanslarınızın uyuşmamasına sebep olabilir.
  2. 2
    Aşırı terk edilme korkusu yaşadıkları için karşı taraf terk etmeden kendileri terk eden tipi de mevcuttur.
  3. 3
    üstat zenginizm deyimi ile iri ve damarlı bir penis ile absorbe edilip yola getirilecek sevgilidir.

    böyle tiplerde bağımlılık önemlidir.
  4. 4
    Hayatını etkilemeyecek derecede ise, Eğlencelidir. Mutlu etmeyi bilir.
  5. 5
    sakin ve uyumlu sandığınız anlarda, aslında o bir yanardağ gibi patlayacak öfke biriktirmektedir. sonra beklenen olur ve biriktirdiklerini kusar. karşısındaki, dünyanın en güzel, en sadık sevgilisiyken bir anda -ortada bir sebep yokken- nefret edilen birine dönüşür. tüm yüceltilen özellikleri gider, artık bir düşmandır. artık karşısındakine zarar vermek adına her yolu deneyecektir. nihayetinde, gösterdiği bu tepkilerden suçluluk hissetmeye başlayarak, kendi kendini yiyip bitirecek; bir sonraki kriz anına kadar. şunu belirteyim; erkeği mutlu edebilecek tüm özelliklere sahip olabilir bir borderline kadın. çünkü her an çılgın şeyler yapabilir, eğlencelidir, komiktir. sorun da bu; size zirveyi gösterdikten sonra yerin dibine sokar. en güzel anınızda, hiçbir sorun yok sandığınızda ramiz dayı felsefesiyle; o en mutlu gününüzde sıçar ağzınıza.
    uzun yıllar tedavisi imkansız veya çok zor kabul edilirdi. beş altı ay evvel ulusal ruh sağlığı örgütünden doktor hooper kesinlikle tedavi edilebilir olduğunu ve borderline hastaların psikoterapi ve ilaç tedavisine cevap verdiklerini söylemiş.
    • Ben buyum. Gerçekten en net şekilde beni tarif ettiniz. Benim de bu bozukluğa sahip olduğum anlamına mı geliyor ?
    • sana kendini değersiz hissettiren narsist tiplere ilgi duyuyorsan, sana kolayca sevgi veren biri gözünde değerleşiyorsa, arzularını hemencecik yaşamak istiyorsan, hayatına giren insanı henüz tanımadan yüceltiyorsan, mutluyken çok mutlu, mutsuzken çok mutsuzken yani hep uçlardaysan, ani siyasi dini değişimler içindeysen bir psikiyatra görün derim.
    • değersizleşiyorsa*
    • Evet evet evet kesinlikle böyle. İyi göründüğüm, iyi olduğum zamanlarda da bir şeyler arıyorum mutlaka. Çoğu şeyden şüphe duyuyorum, çoğu şeye takıntılıyım. Genelde olumsuzum fakat mutsuzluktan öldüğüm zamanlarda 10 dakika içinde dünyanın en mutlu insanı olabiliyorum. Sevgilim ilgilense bir dert ilgilenmese bir dert. Arzularımı yaşayamamak benim için büyük problem oluyor, ani karar değiştirmek benim için kolay oluyor. Gibi gibi şeyler. Sanırım psikiyatra görünsem iyi olacak
    • Ani duygu ve öfke patlamaları cabası tabi. ama öyle böyle değil, çok şiddetli
  6. 6
    Bir arkadaşımda belirtileri vardı. Sevgililerinin hayatlarını burunlarından getirdi, takıntılıydı vs.

    Bilemiyorum, anlattıklarını dinlerken bile ödüm kopuyordu. Pek heveslenilesi bir şey değil gibi. Tedavi olma çabası içindeki bireyleri tenzih ediyorum.