kayıt

din

  1. 1
    insanları katı ve keskin kurallarla düzene sokmayı amaçlayan, bireyin yaptıklarının ödüllendirileceği ve cezalandırılacağını ileri süren kavram. inanç.

    4.6 milyar yaşında olan dünyada 4000 yıllık bir tarihinin olduğu göbeklitepe kazıları ile çürütülmüştür. bulunan stellerin tapınma amacı ile yapıldıkları söylenmektedir. 18 bin yıl olarak düzeltilebilir.
  2. 2
    Kurtulamayacağımız bir kavram. ne oyunlar dönüyor üzerinde vesselam
  3. 3
    Çoğu zaman doğa bilimleri ile karıştırıldığını gördüğüm olgu. Beyefendi çıkıp diyor ki, "ispatla!". Metot yanlışlığına bakar mısınız? Metafizik bilgi için deneysel ispat bekliyor. Bu saçmalıktır.

    Diyelim ki düşünsel bir ispat istiyor. Bu da saçmalıktır. Düşünsel bir açıklama yapsam dahi bunun doğruluğunu ispatlayamam. Bilirsiniz, felsefi bilgide doğru yanlış yoktur. Tutarlı-tutarsız vardır. Fakat tutarlılık ikna edicilik için yeterli bir ölçüt müdür? Değildir. Ne oldu? Din gerçek midir sorusunun cevabı kişinin kendisinden başkasınca verilemiyor oldu. Dolayısıyla bir gün bana ispatla diyen birisini ısıracağım o olacak. Siz de çomardır, yapar diyeceksiniz.

    Gördüğünden başkasına inanmayanın şerrinden Allah'a sığınırım.

    "Hak'tan ayân bir nesne yok gözsüzlere pinhân imiş"
  4. 4
    Tutsela Kur'an ve Sünnet Işığında. İslam · Allah (c.c.) Allah'a İman Allah'ın İsimleri Kur'an-ı Kerim Bilimsel Mucizeleri.

    www.tutsela.com/...