kayıt

din

  1. 26
    38.media.tumblr.com/...
  2. 27
    (bkz: gülücüğe odaklan)
  3. 28
    ''allah sevdiğine kavuştursun'' diyen dilenci de kullanır, yüzlerce insanın ölümünden sonra ''bu mesleğin fıtratında bu var'' diyebilen başbakan da. yani çıtası budur. din, amaç değil araçtır.
  4. 29
    2 kez vatikan'a, 3 kez kabe'ye ve 1 kez de kudüs'e gitmiş birisi olarak kafamda tamamen bitmiş olan şey. iyi insanların iyi yerlere gideceği, kötü insanların kötü yerlere gideceğini düşündüğüm şey. tüm kutsal kitapları okudum yerinde gözlemledim. sonuç olarak her dinde o kadar ucu açık değnekler var ki insanlıkla çağdaşmıyor. he ölene kadar dini inanç kısmım kesinlikle çelişkilerle dolu olacak.
  5. 30
    gerek çevresel şartlar gerek ailemden dolayı doğduğumdan beri hiç bir zaman bir dini inanca sahip olmadım.

    fakat ortaokul yıllarımda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin mental güçleri ve korkutma faktörleri sağ olsun beni sadece 2-3 aylığına da olsa kafalamaya yetmişti.

    o zamanlar içten içe dua edip "allaam bana pilesteyşın gönder" yapıyordum ve kendimi "iyi biri olmalıyım nasılsa gelecekte ödüllendireceğim oğlum müthiş" diyerek kandırabiliyordum.

    keza bu çıkmaza girdiğim süreler için müüü-kkkeeemmm-meeldi.

    tabi ki çok sürmedi böyle bir şeye inanmam.
    bugüne kadar hep dinlerle ve dinlere inanan insanlarla dalga geçerdim. fakat bugün gerçekten sanırım ilk kez öyle bir şeyin varlığına ihtiyaç duyuyorum.
    keşke inanabilsem içimde konuştuğum şey kendim değil de; bana vermeyeceğini bildiğim ödülleri sıraladığım birazcık da olsa beni umutlandıran bir tanrı falan olsaydı diyorum.

    dinler bence tarihin kişinin günü kurtarması için insanlığa söylenmiş en tatlı yalanı.
    keşke kargaşası, baskısı ve kavgası bu kadar çok olmasaydı da bu şeyler sayesinde iç huzuru daha yüksek bireyler olsaydık.

    bu muazzam rehabilitasyon araçlarını ellerinden aldığım için bugüne kadar dini inanç varlığını çürüttüğüm yaklaşık 10-15 arkadaşımdan özür diliyorum.
  6. 31
    sakın tek bir din daha gönderme. neden biliyor musun? çünkü inanırım..
  7. 32
    Gerçen x dini bu degilcilerin kaybolmadığı sürece yok olmayacak şeydir. Bir kısım insanın ise adalet isteği ile inandığı şeydir. Büyük bir kısmın ise göt korkusundan inandığı şeydir.

    Bütün dinler eski pagan dinlerinden bir farkı olmayan saçmalıklardır. Göz boyama, düşünmemeye zorlama gibi kaygıları vardır.
  8. 33
    cahil toplulukları kolayca yönetebilmek için kullanılışlı bir araçtır.

    başkaları tarafından dayatılan bir inanca sahip insanlar yönetilmeye de mahkum oluyor.


  9. 34
    Halık-ı Zülcelalin, insanlar arasından seçtiği elçileri, yani Peygamberleri vasıtasıyla, yine insanlar için gönderdiği kurallar bütünü.
  10. 35
    scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/...

    bundan daha fazlası değildir.

    not: şoralarıma biraz daha eksi. tenks.
  11. 36
    devlet ile karışmayanı makbul gördüğüm.
  12. 37
    Kralın ve sütannemin inandığı dine inanıyorum. Kültü değiştirmek istiyenlere tavsiyem, babalarının imanında huzura kavuşmaları olacaktır.

    Descartes.
  13. 38
    inanan için de inanmayan için de, sivil için de bilim insanı için de önemli konu.

    yalnız islam'dan ibaret olmamakla birlikte insanın doğayı açıklama biçimi olarak sosyolojik-tarihsel ve felsefi anlamda inanılmaz öneme sahiptir.
  14. 39
    şiddetli geçimsizlikten ötürü 5 yıl önce bugün yollarımızı ayırdık kendisiyle.
  15. 40
    insanları kitle halinde yönlendirebilmek/yönetebilmek amacıyla ortaya çıkarıldığını düşündüğüm kavramdır.
  16. 41
    ortaya çıkışı doğal olmuş, bilimsel yöntem-birikimin gelişmediği zamanlarda insanın doğayı açıklama biçimi.
  17. 42
    zırva.
  18. 43
    Kesinlikle çok değerli bir şey.
    Eğer gerçekseler, ki bu bir ihtimal, zaten değeri tartışılmaz.
    Eğer insan icadıysalar, dünyada yaşamış en büyük düşünürlerin eserleridirler ve saygıyı hak ediyorlar.
    Dine saygı göstermemek büyük gaflet. İnananlara göstermeyebilirsin. Fakat din insandan bağımsız. Yani şimdi shakespeare'e bok atabilir misiniz? Göt ister çünkü. O yüzden din ile dinci arasındaki ayrımı iyi yapmak lazım.
  19. 44
    Düşünebilen ilk canlılar için gündüz, tehlikeleri fark etmek demekti. Geceleri vahşi hayvan tehlikesi vardı. Koruyucu sanıp güneşe taptılar.

    Gece güvensizdi. 'Göremedikleri canlılar' geceleri geliyordu: Cin mitinin doğumu.

    Yıldırım ve şimşek korkunç şeylerdi. Bir yanlış yapıyorlardı ve gökten birileri kızıyor olmalıydı: Günah kavramının ve Zeus'un temelleri.

    Ölen aileleri ve arkadaşları bir daha uyanmıyordu. Haklı olarak bunu kaldıramadılar. Kendilerini teselli edecek bi şey lazımdı: Cennet.

    Yıldırıma döneyim tekrar. Yıldırımla yanan hayvan ve ağaçlar oldu. Ateş onlar için en korkunçtu, tanrıların azabıydı: Cehennemin temelleri

    İnsanlık gelişip değiştikçe, dinler de yoğruldu, gelişti ve değişti. Sonra tek adamlı rejimler başladı ve yazı bulundu. Yayılma hızlandı.

    Tek adamlar için efsaneler uydurulmaya başlandı. Halkın iktidarı sorgulamaması için, iktidarın tanrıdan geldiğine inandırılması gerekiyordu.

    i.ö yaşayan eski uygarlıklara kadar gitmeden, bizden örnek vereyim. Orta Asya Türklerinde hükümdarlığın tanrıdan geldiğine inanılıyordu.

    İ.ö çağlarda bakire anadan doğma, tanrının çocuğu olma, hastaları iyileştirme, ölüleri diriltme özellikleri olan krallardan bahsediliyor.

    Yazıyla ve ticaretle yayılan hikayelee kültürleri ve dinleri etkilemiş. Aynı hikayeyi hristiyanlar, İsa'ya uyarlamışlar.

    Şimdi şunları kendine sor: Kuranda neden sadece Arabistan'daki dinlerden bahsediliyor? Neden bir kere bile KAR doğa olayı geçmiyor?

    25 yılda birçok konuda devrim yapan din neden köleliği ve cariyeliği kaldırmıyor? "Onlara iyi davranın" demekle kaldırmak aynı şey değil.

    Kuran, dağları yere tutunmuş sağlam temeller olarak anlatıyo. Dağların oluşumunu, yer hareketleriyle bağlantılarını araştır.

    Düz olmadığı belli olduktan sonra, dünyayı düz olarak anlatan ayetlerin "bunun başka anlamı var" diye nasıl şekil değiştirdiğini araştır.

    Anlaman için yaratıcının bizzat sana gönderdiği söylenen kitabı neden sana okutmadıklarını, neden "çok düşünme!" dediklerini bir düşün.
    *
  20. 45
    Insanların korkularıdır, insanların çekindiğidir, insanların ötekileştiğidir, insanların sıçmığıdır. Dünya üzerindeki en büyük yalandır.
  21. 46
    (bkz: zırva)
  22. 47
    (bkz: Din çok güzel gelsenize)
  23. 48
    silah
  24. 49
    Avrat
  25. 50
    gariptir. yani din ''iyi insan ol'' der, '' iyi insan gibi davran/yaşa'' değil.

    burasını aklım almıyor benim. küçükken de almazdı zaten. tanrı bana iyi düşün, iyi ol, iyilik yap. diyor. saçma bence. bilinçaltımdaki kişinin beni etkilemesine engel olamam ben.

    komik kısım, çıplak kadın görürsem tahrik olmamın yanlış olması. her dinde böyle bu durum. ahlak insanın dışa vurduğu hareketlerinden oluşur, din ise içini de iyileştir. der.

    bu yanlış. imkansız. insan doğasında iyi ya da kötü değildir. insan, insani dürtüleri olan varlık dimi ? eğer dinin amacı toplumu düzeltmek, yanlışları gidermekse, bu yanlış bi yol bence. imkansızı istememeli.

    iyi ol yerine, iyilik yap demeli.

    tanrıya inanıyorum diyor, bana yapmam zorunda kıldığı her şeyi yapıyorum ama içimden ona inanmadığım için ebedi cezaya çarptırılacaksam, yapmaya gerek de yok emrettiklerini.

    öyle.