kayıt

ukrayna

  1. 1
    * *
    herhalde rusyadaki kızlardan güzelliklerini kapmışlar bu insanlar,başkenti kiev olan,seks turizmi ile iyice bilinen ülke.
  2. 2
    odessa'ya vali olarak gürcistan'ın natocu eski başbakanı mikhail saakaschvili'yi atayan bir hükümete sahiptir. dıııııııttt dııııttttt dıııııı everybody get up sdklfsaşdslaşsdl

    pbs.twimg.com/...
  3. 3
    Dönem dönem dış politikası ve uluslar arası ilişkileri türklerinkiyle çok benzerlik gostermiş toplumun yaşadığı ülke.tarihi boyunca doğuyla batının arasına sıkışmış olmanin acısını çekmiştir , anadolu ya göre dez avantajı bölgenin korunaksiz ve ilhaka çok açık olmasidir.yakın tarihte 1991'e kadar bağımsızlığı elde edememişlerdir.
    (bkz: yeniçeriler gitti rus çarı geldi)
    (bkz: ruslar gitti naziler geldi)
    (bkz: naziler gitti kızıl ordu geldi)
    Bu güzel insanlara çok yazık oldu keşke bir el atsaydık.(zwf)
  4. 4
    bazı şeyler netleşirse önümüzdeki ay gitme ihtimalimin bulunduğu ülke.
  5. 5
    puh sizin kızlara yedirdiğimiz paralara yazıklar olsun.
  6. 6
    son günlerde yine askerî mânâda ısınan bölge.

    Rusya ilhakı başka boyuta taşıyacak zaar.
  7. 7
    eurovision 2017 şarkı yarışmasına ev sahipliği yapan ülke.
  8. 8
    İsminin ukranya diye telaffuz edildiğini duydukça çıldırdığım ülke. Ulan tv'de bile böyle geçtiği oluyor amk...
  9. 9
    Ukrayna için ücretsiz seyahat rehberi youtu.be/...
  10. 10
    bir aralar kimlikle gidilebilecek muhabbeti dönen ülke. ne oldu o iş? yürürlüğe girdi mi? girdiyse neden hâlâ buradayız? ne? para mı? amaaan.

    yalnız uygulama güzel ama gürcistan'daki gibi işlevsel olacağını sanmıyorum. zira kara sınırı yok. o yüzden sadece kimliğinle gitmek istiyorsan ya uçak ya da gemiyle gideceksin. e onlar da tuzlu. mesela doğu karadeniz erkekleri haftasonu arabasına atlayıp tek geceliğine gürcistan'a geçiyor, işini görüp geliyor. orada arabanın deposunu da doldurunca olayı beleşe getirmiş oluyor. ama ukrayna'da bunu uygulayamazsın.
    • Sen ukraynalı kızları düşünmeyi bırak da söyle bakalım çernobil sorusunu doğru cevapladın mı? razz
    • elbette. kaçar mı? :D
  11. 11
    Bu ülkeye yeni kimlik kartı ile yapılacak seyahat için açıklayıcı bir yazı.

    www.google.com.tr/...
  12. 12
    birleşmiş milletlere göre kişi başına düşen milli gelir sıralamasında 140.sırada olan ülke. halkın göz ardı edilemez bir kısmının bir günde üç iş de bir çalıştığını görülüyor.

    bonus: (bkz: winter on fire)
  13. 13
    doğu avrupa'da yer alan ve yüz ölçümü olarak en büyük fakat en fakir ülkesidir. rusya, beyaz rusya, slovakya, polonya, macaristan, slovakya, moldova ile sınırları vardır. ülkenin bayrağı üst taraf mavi, alt taraf sarı olmak üzere iki farklı renkten oluşmaktadır ve para birimi grivna'dır. bayrağının üst kısmında yer alan mavi renk göğü, alt tarafta yer alan sarı renk buğday tarlalarını temsil etmektedir.

    para birimi grivna, son on yıl içerisinde büyük bir düşüş yaşayarak oldukça değerleşsizmiştir. günümüz itibariyle 1 dolar, 25,76uah etmektedir. genellikle maaşlar ise 80-300 dolar arasında değişmektedir. günlük 14 saat (yazıyla on dört) çalışan bir satış danışmanının aylık sadece 100 dolar alması gayet normaldir. polis maaşları da kıdeme göre değişmekle beraber türk lirasına çevirdiğimizde 1000 türk lirası bile değildir. bu ülkenin odessa veya kiev'e yakın ve daha küçük kentlerinde ev kirası, faturalar ve mutfak masrafı dahil 250 dolar ile ortalama bir hayata sahip olabilirsiniz. örneğin bol dakikalı, limitsiz internetli, smsli bir telefon faturası 1 dolar bile değildir. evinizde internet kullanmak isterseniz ödeyeceğiniz tutar (şehirden şehire, hatta mahalleden mahalleye değişebilir) en fazla 3-4 doları geçmez.

    ülke içindeki karışıklıklara gelecek olursam, eğer ülkenin güneyindeyseniz kimsenin umursadığı yok. karışıklıklar sadece doğu bölgesinde belli şehirlerde. kuzey ve batı şehirlerinde ise ukrayna milliyetçilerine, rusya ile savaş yanlısı insanlara sıkça rastlasanız da az önce söylediğim gibi üç şehir dışında herhangi bir sorun yoktur. ülkede ukraynaca ve rusça konuşulur, gariptir ki bazıları bu iki dili birleştirip konuşurlar. ülkenin güneyi'nde ve doğusu'nda rusça hakimdir. güneyi'nde ukraynaca bilmeyen, sadece rusça konuşan tanıdıklarım var. kuzeyinde ise rusça bilen ukraynalılar bile son zamanlarda olan olaylardan dolayı konuşmazlar, konuşanlara da pek sıcak bakmadıklarını duydum. eğer ülkeye yerleşmeyi düşünüyorsanız yerleşeceğiniz şehre göre değişse de genel olarak rusça ilk zamanlarda yeterli olacaktır.
  14. 14
    Ukrayna Avrupa’da yer alan bir devlet. Kuzeyinde Beyaz Rusya, doğusunda Rusya Federasyonu, güneyinde Azak Denizi, Karadeniz, Moldavya ve Romanya, batısında Macaristan, Çek Cumhûriyeti ve Polonya yer alır.
  15. 15
    para birimi grivna, türk lirasına göre çok değersiz. 1 tl, dünkü kura göre 7.4 grivna ediyor. bir de ukrayna bildiğiniz gibi vize istemeyince türkiye-ukrayna arasındaki seferler de yoğun oluyor...

    bu bizim açımızdan da onlar açısından da esasında acınası bir durum. tamam, onlar da biliyor, çoğu kişi oraya o amaçla gidiyor. ama ne bileyim, çok garip geliyor bana.

    bu videoda izlemiştim, -videoyu ona göre izleyin - bir otobüs dolusu dayı ukrayna'ya gitmiş. ne amaçla gittiklerini söylemeye hacet yok sanırım. kılavuzları, otobüste anlatıyor, "şöyle yapın, dikkat edin, çarpılmayın" vs. diye. ulan bunların birçoğu evlidir bir de he. peh amk. bir de "türk ulusuna yakışır bir şekilde bu işi halledeceğiz, taşkınlık yapmayın" diyor lan ahaha. trajikomik...

    duyar kasmak falan değil niyetim. isteyen istediğini yapsın ama bu rezilliktir benim nazarımda.

  16. 16
    yola izmarit atarsanız, arkanızdan gelen o izmariti alır çöpe atar. batı'nın sadece ahlaksızlıklarını almamamız gerektiğini gösteren, ekonomik ve yaşam standartları olarak düşük olsa da, iyi bir halka sahip güzel ülke.
  17. 17
    Sadece vize değil, pasaport da istemeyen ülke. Gürcistan'ın ardından "kimlik göstererek girebileceğimiz" ikinci ülke oldular kendiler. Ancak bu uygulamanın başlamasıyla uçak bileti fiyatlarının uçması bir oldu. Öyle bir artırdılar ki pasaport ve vize çıkarıp başka ülkeye gitseniz daha ucuza gidersiniz. Ha bir de deniz yolu var ki bence daha keyifli olur ama o da aşırı pahalı. Kardeşim madem böyle bir anlaşma yaptın, pasaportu bile kaldırdın, ulaşımı da insanların cebine göre yap ki yurdum insanı biraz yurt dışı görüp kültürünü artırsın.
  18. 18
    (bkz: cossack)
  19. 19
    dün yapılan devlet başkanlığı seçimini Volodimir Zelenskiy isimli komedyenin yüzde 73 oyla kazandığı ülke.
  20. 20
    "sınır ülkesi, kenar ülke" anlamına gelen karadeniz ülkesi.

    (bkz: tampon bölge)
  21. 21
    Ukrayna hakkında ilgi sahibimisiniz. Uknayra rehber uygulamasından ukrayna ile ilgili çeşitli bilgilere ulaşabilir ve ülke hakkında yardım alabilirsiniz.

    www.youtube.com/...