kayıt

hayatında hiç ağaca çıkmamış insan

  1. 1
    aklım almıyor böylelerini. kınamak da istemiyorum. hep hazıra konan, uyuşuk, yediği önünde yemediği arkasında olan insan bunlar. erik istemiş lapss önüne konmuş. (ohaa canım çekti amk) mandalinalar zaten tezgahta. komşudan da azar yememiştir haliyle.

    çocukluğu boş geçmiştir bunun. ağaç evi de olmamıştır. olmuş ise bile merdiven koymuşlardır, yorulmasın diye. biz kendimiz yapardık. yeter ki dalları ev yapmaya uygun bir ağaç olsun. sağdan soldan tahtalar bulur, elimizde çekiçler cebimizde çivilerle tırmanırdık ağaca. hayal dünyamızın genişliği idi bize bunları yaptıran. yaptığımız ev de göt kadar iken mutluluğumuz hepsinden yüce olurdu. owlingin temellerini kendi ağaç evini kendi yapanlar atmıştır asıl.

    bu bebe büyüyüp üniversiteye gidince birden macera tutkunu olur, içindeki açlığı sonlandırmak için. dağcılık kulübüne üye olur hemen. aksiyon yaşayayım ister. bi anda kapanır mı lan o açlık. zamanında yaşayamamışsın işte. bak konuyu nerelere çektim sinirden.

    yara izi olmayan insandır aynı zamanda. de hayde git lo! toplu konut çocuğu seni.
  2. 2
    nasıl bir çocukluk geçirdiğini merak ettiren insandır.
    zira biz de apartmanda büyüdük ancak mutlaka ağaca çıkmışlığımız vardır.
    hele ki kiraz ağaçları , dut ağaçları ne çekti elimizden ..
    bence çocukluğun en vazgeçilmez anılarından biridir bunlar.
    eğer yapmadıysanız çok şey kaçırdınız demektir.
  3. 3
    bunu ağaca çıkmanın psikanalizi isimli fasikülümde anlattım ama hadi burada da açıklık getireyim şu duruma;
    bu çocuğun ödipal çatışmayı yaşamak için zemini yoktur. muhtemelen otizmli ya da şizofren falan olur bunlar. ölür bunlar ölür.

    insan dediğimiz varlık, penis(güç sahibi otorite) olan babayı ağaçla özdeşleştirerek ağaca çıkar. buradaki mesele ise anne karnındaki tüm güçlülüğünü ilan etmekten uzaklaşmış, 'babayla özdeşim'e kaymıştır. yani ağaca çıkarak babanın otoritesini elde etmeye çalışır.

    zaten insanoğluna nereden bakarsan bak ikircikli varlıktır.
  4. 4
    engelli olması muhtemel kişidir. nasılda imreniyordur oysa.

    (bkz: hayata dair iç burkan detaylar)
  5. 5
    hiçbir şey kaçırmamış insandır. dut, erik, kiraz, incir ağaçlarına çıkmışlığım vardır lakin önüme konan tastan yemenin tadı hiçbirinde yok. neymiş ağaçtan yemek çok farklıymış da neymiş ağaca çıkmayan çocuğun çocukluğunu sorgulamak gerekmiş. ben mi farklıyım neyim anlamadım ki...
  6. 6
    eksik insandır. paraşütsüz uzaydan da atlasa, kendini yanardağın içine de bıraksa hayatında adrenalini hep eksik yaşamış olacaktır.
    en lezzetli meyveler, ağacından kopartılıp yenilendir hem...
  7. 7
    Hiç ağaçtan düşmemiş olmakla övünemez. Mesela ben. Şişman ve sakardım çünkü.
  8. 8
    cok fazla yukarIlara tIrmanamasam da cIktIm o nedenle benim demiyorum.

    korkabilir bunu anlayIsla karsIlIyorum. fakat cok zevkli bir eylemden mahrum kalmIstIr.