kayıt

bir ceza olarak yer değiştirme

  1. 1
    *

    İlkokulda yakın sıralarda oturan ekürilerin çok konuştukları için öğretmenleri tarafından cezalandırılma şekli. Ancak ayrılık çok sürmez, bir şekilde tekrar bir araya gelmeyi başarırdık biz.
  2. 2
    Efendim bu ceza değildir, İstenmeyen davranışlara karşı yapılan bir eylemdir. Sınıfta ses, gürültü gibi olumsuz durumlar bazen o kadar fazla olur ki görmezden gelmek imkansız bir hal alır.

    Sen dersi anlatmaya çabalarken iki kişi konuşur da konuşur susmaz asla. Ya sabır dersin görmezden gelirsin olmaz. göz teması kurarsın gözlerini kaçırırlar konuşmaya devam ederler. Görev vereyim dersin ancak tüm ders boyunca ayakta tutamazsın öğrenciyi yine arkadaşının yanına gidince başlar. İsimleriyle seslensen uyarsan bana mısın demezler. Eh dersten atmak gibi bir durum söz konusu olmayacağına göre bir müdahalede bulunursun herkesin kafası rahat eder.

    Ayrıca sınıf yönetimi konusudur bu. Allahını seven üstüme eğitim bilimleri atsın sınava çalışmayı özlemişim.
  3. 3
    İlkokulda veya lisede yaşanan hüzün. Sıra arkadaşınızdan ayrılırken oluşan o göz teması... veya ona aşıksanız. Allah sabrını da verir neyse duygusallık yapacak halim yok bugün.
  4. 4
    devlet eli ile yapılanı (bkz: tehcir) veya (bkz: sürgün)
  5. 5
    Ortaokulda başıma gelendir. Pek samimiyetimin olmadığı ve çok fazla da hoşlanmadığım birinin yanına geçirmişti beni sınıf hocamız. O günden beri o pek samimi olmadığım insanla hayatımın en samimi anlarını geçirdim. Hala daha geçiriyorum, ömrümüz olursa daha da geçiririz gibi duruyor :d.
  6. 6
    bizim zamanımızda bir veya iki dersliğine uygulanırdı... hiç maruz kalmadım ama çok azar işittim. hatta hocanın biri ki kendisini severim, çok konuştuğum bir gün "kendine gelecek misin, yoksa bize gidelim mi" dedi xd. şimdi bu söz söylense ortalık yıkılır amk doğal olarak. :d
  7. 7
    ikinci sınıftayken madeni paraları kağıdın altına koyup kağıdın üzerinden karalayarak kağıttan paralar yapıyorduk arkadaşla. çocukluğun verdiği mallığa bağlı olarak da nasıl yaptığımızı anlayamayan sınıftakiler gelip para vererek bunları almaya başlamıştı. tamamen isteğimiz dışında gelişmişti bu durum. tabii bundan rahatsız olanların hocaya bunu aktarmasıyla da hoca fişimizi çekti ve en arkada oturan arkadaşımla beni ayırdı. beni elebaşı olarak gördüğünden en ön sıraya iki kızın arasına oturttu. tabii o zamanlar kızların arasında oturmak utanç kaynağı olduğundan epey dalga konusu olmuştum.
  8. 8
    Sürgünün lise ve ilkokul versiyonudur. Ha Malta'ya sürülmüşsün ha ön sıraya aynıdır.
  9. 9
    arkadaki dörtlünün dağılmasına neden olan durum. bir şekilde ikna eder diğer ders toplanırdık orası ayrı.
  10. 10
    bazen öğretmen olarak istemesemde benim de yaptığım şeydir. Arkadaşı ile bıcır bıcır konuşuyor uyarıyorum olmuyor ,görmezden geliyorum yine olmuyor. Tek çarem ayırmak kalıyor beybileri. Her şey sizin iyiliğiniz için miniklerim.
  11. 11
    camilerde kopya çeken sahte müminlere de hoca tarafından uygulanması gerekilen.
  12. 12
    çocukken bile baskıyı, akla yatmayan bir şeyi kabul etmediğimdendir. çalışkan öğrencilerin arasında olsam da itiraz hakkımı bol bol kullanırdım.
  13. 13
    Bunu ceza olarak görmemek gerek. Daha önceki girdilerimde de belirtmişim,bu yöntemi öğretmenler olarak çaresiz kalınca kullanıyoruz maalesef. Arkadaşı ile konuşan çocuğun dersten verim alması adına yapılan bir eylemdir.Dinlemiyor gibi gözüksede çocuk,duyduğu şeylerle bile çoğu şeyi öğrenir.