kayıt

kış

  1. 1
    yılın ilk mevsimi... kutup'un başladığı dönemi ifade eder kış...

    www.youtube.com/...
  2. 2
    soğukların ikametgahı, sıkıntı, dert. hoş değil kısacası. yaz mevsiminden sonra çekilmez olandır.
  3. 3
    en samimi mevsim.

    ilkbahar doğanın canlanışıdır, mavi gökyüzü görünmeye başlar, kuşlar cıvıldamaya balar, hep bir doğanın dirilişi lafları döndürülür ilkbahar hakkında.

    yaz sıcaktır, gökyüzü masmavidir ve insanlar o kadar sıcaklık içinde hafiften erirler ama çoğu cıvıklaşır.

    sonbahar yani hazan hüzünle bağdaştırılır, yapraklar sararır hava serinler ama hep bir romantizm kimliği atfedilir ve herkes bir filozof, bir aşk adamı kisvesine bürünür.

    oysa kış acımasızdır, ketumdur, soğuktur, karanlıktır. hatayı affetmez. götü yayıp yatmayı affetmez. ürünleri mahveder, hayvanları telef eder. vahşi hayvanların meskun yerlere inmesine neden olur. bu yüzden seveni de azdır.

    işin aslı yaşadığımız kışlar şehir kışı hadi en fazla köy kışı. git dağlara, kuzeyli enlemlere diyenler olacaktır. haklılar da.
  4. 4
    yaklaştıkça içime bir hüzün çöken mevsim. yazın çalışan bir insan olsam da böyle düşünür müyüm bilmiyorum ama ben yaz mevsimini çok daha fazla seviyorum arkadaş. kışın sefil oluyormuşum gibi hissediyorum. yani başlı başına sefillik kış. istediğin kadar doğalgazlı falan evin olsun. kış karanlık bir kere. geceler daha uzun. soğuk ayrıca. üşüyorsun. üşümemek için kalın kalın, rahatsız şeyler giyiyorsun. bir de yazı düşün. evdeysen istersen çıplak gez. dışarıda da şort+tişört. rahat ne güzel. kış koşturmayla geçiyor ayrıca. sürekli bir koşuşturma hali. kafan rahat olmuyor hiç. hava kapalı oldukça insanın içi de kapanıyor. yağmur yağıyor, dışarıda yürümek bir dert oluyor. kışın tek güzel yanı kar benim açımdan. karı çok seviyorum. kışın çoğu günü sabah kalkar kalkmaz dışarıya bakıyorum kar yağmış mı diye. her ne kadar yazı daha çok sevsem de dört mevsimin yaşandığı bir ülkede olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. mesela sürekli yaz olsa, yazın bir dönemi de çalışacağın için yazdan bıkarsın. sürekli kış olsa zaten tatilden bir şey anlamazsın.
  5. 5
    Yılın en güzel mevsimidir. En güzel aşklar da kış mevsiminde yaşanır.
  6. 6
    Evinde oturup dışarda yağan karı ve yağmuru izleyip sıcak içecek eşliğinde kitap okuyabilenler için güzel mevsim. Geri kalan her şey için master card.
  7. 7
    pbs.twimg.com/...
  8. 8
    kapalı ortamdayken iyi, dışarıdayken kötü mevsim. mesela bugün işim yok. evdeyim. çıkmam gerekmiyor. ve evde bu kadar rahat olabileceğim başka bir mevsim yok muhtemelen. oturduğum yerde terleten bir sıcak yok. kaloriferler yandığı için soğuk da yok. dışarıda fırtınalar kopuyor ama ben rahatım. bir de dünü var ama bu olayın. sınavım vardı ve toplamda bir saat yürümek zorundaydım. önce yarım saat yürüdüm. şemsiyem olmasına rağmen yağmur yan yan yağdığı ve yerdeki birikintiler sıçradığı için pantolonum sırılsıklam oldu. botum geçen gün ayağıma vurduğu ve 3 gün ağrısını çektiğim için spor ayakkabı giymek zorunda kaldım, dolayısıyla su aldı. o ıslak pantolonla dolmuşa binip yarım saat yol gittim, 1 saatlik bir sınava girdim ve yarım saat daha dolmuş yolculuğu yaptım. tüm bunları su içindeki pantolon ve ayakkabıyla yaptım. götüm dondu. sonra yağmurda yarım saat daha yürüdüm. eve geldiğimde pantolonumda kuru yer kalmamış, su içinde kalmaktan ayaklarım büzüşmüştü. arabası olan adama güzel kış. dolmuşlarda sürünen, belli bir yol yürümek zorunda kalan öğrenciler veya araba alamamış çalışanlar için değil. ha bir de evden çıkmak zorunda olmayanlar için güzel. otur evde, yağmuru/karı izle. oh.
  9. 9
    sırf şunun için sevilir:

    www.youtube.com/...
  10. 10
    Rusyada sibirya da bir şehir.

    Зима (zima).
  11. 11
    зима rusça'da kış demek.

  12. 12
    kış
  13. 13
    bekliyoruz. Gel de kurtar bizi reyiz.
  14. 14
    arkadaş çevremizce ''gökdelen mevsimi'' olarak anılır.
  15. 15
    bir mevsim.
  16. 16
    nefret ettiğim mevsim.

    ulan elimden gelse, buraları özlemeyeceğimi bilsem ekvatora yakın bi yere yerleşiveririm, antalya falan kar etmez.

    neyse ki bu sene rio karnavalına gidiyorum, bura soğuktan kırılırken ora güzel olur.
  17. 17
    Sonbahar seviliyorsun
    Kış değerlimsin karşim.
    En sevdiğim mevsim.
  18. 18
    Her zaman gözde olan minyon kızların paltoların ve çiZmelerin içinde kaybolduğu mevsim. Hepsi birer minnoş ve tatlılık abidesiyken o kalçalarına kadar uzanan taşıyamadıkları çizmelerle gta'daki dilencilere dönüşüyorlar.
  19. 19
    donan el ve ayaklarımla bu mevsime sıcak bakamıyorum.
    çünkü çok soğuk :(

  20. 20
    en üzücü mevsimdir. hele ki işsiz kalıyorsan. www.youtube.com/...
  21. 21
    sokakta basketbol oynayamadığım mevsim. haftasonları bu saatlerde parka gidip, gölgede 1 2 saat kestirmek, sonrasında uyanıp hava kararana kadar basketbol oynamak. maçlardan sonra oynayanlarla beraber 2 bira içmek ve muhabbet. anlayamazsınız... bunların hiç birini yapamıyoruz şimdi. tamam salonda oynamanın da ayrı biz zevki var da bir yere kadar yani. yetkililere sesleniyorum. kış bi an önce bitsin lütfen.

    billy hoyle venice beach'den bildirdi.
  22. 22
    muazzam ötesi mevsim. içlik alışverişimi yaptım, bekliyorum.
  23. 23
    akla çok güzel bir şiiri getirir. ne zaman camdan dışarı bakıp da kış olduğunu hatirlatsam kendi kendime, ardından o şiir de dokuluverir:

    şimdi...
    mevsim soğuk
    taş duvar soğuk
    insanlar soğuk
    sevdalar bile soğuk..
    kış bana göre değil azizim
    üşüyünce yüreğim hasta oluyor benim."
  24. 24
    gümbür gümbür gelmekte olan. tabi öncesinde skik sonbahar ile pastırma yazı var. sonra gelsin kabanlar, bereler, atkılar, botlar, eldivenler.*
  25. 25
    üniversiteye kadar nefret ettiğim,üniversiteden sonra nefret ettiğim şeyin kendisi olmadığını farkına vardığım mevsim.