kayıt

3 idiots

  1. 1
    3 hint mühendis arkadaşın üniversitede başlarına gelen olayları anlatan 2009 yapımı, imdb'den 8.3 alan bollywood şaheseri. eğer ki b film hollywood'da çekilseydi 7-8 oscar olmazsa ben de adam değilim.
  2. 2
    Film Hindistan'ın en iyi mühendislik okulundaki 3 arkadaşın dostluklarını ve hayatını anlatırken eğitim sistemini de eleştirmektedir. Hindistan'da tüm zamanların en yüksek gişe rekoru ve hasılat yapan filmidir. Ayrıca yine bir Aamir Khan filmi olan Ghajini tarafından elde edilen en yüksek gişe rekoru bu film ile geçilmiştir.

    3 Idiots yurtdışı pazarında da en yüksek hasılat yapan bollywood filmidir. Filmin başrol oyuncuları: Aamir Khan, Kareena Kapoor,Sharman Joshi, Boman Irani ve Madhavan'dır.
  3. 3
    youtube'tan izlenebilir: www.youtube.com/...

    türkçe altyazılı olarak izleyiniz. dublaj ile harcamamak lazım böyle yapımları.
  4. 4
    Aamir Khan'ın harika filmlerinden birisi olan ve en çok makina nedir sahnesi hoşuma giden Hint filmi :)
  5. 5
    sonunda şaşırtan bir filmdir. neşeli biter, neşe verir.
  6. 6
    (bkz: 3 tane salak)
  7. 7
    all izz well şarkısı ile daima hatırlanacak olan bollywood yapımı.
  8. 8
    filmde bir yerlerde "mükemmele ulaşırsan başarı senin peşinden koşar" tarzı bir replik geçer ve filmin sonunda da aynen böyle olur.

    ayrıca hindistan'da kullanılan dilin (hintçe) ne kadar da ingilizce olduğunu anlamamıza sebep olur.
  9. 9
    konusunun yanında müzikleriyle de kendine hayran bırakan hint filmidir.
    alkislarlayasiyorum.com/...
  10. 10
    eğlenceli bir filmdir, izleyenleyenlerin genelini gülümsetir. önerim o ki izleyin, izletin.
    Not: evet burda da hint müziklerini ve komik danslarını görmek mümkün. bu kadarcık kusuru da nazar boncuğu olsun artık.
  11. 11
    ---spoiler---

    "makine'yi tanımla."
    -bir makine, insanın daha az emek harcamasını sağlayan herhangi bir şeydir.
    "daha ayrıntılı, lütfen."
    -işi kolaylaştıran, ya da zamandan kazandıran herhangi bir şeydir makine. sıcak günlerde, bir tuşa basarsınız, serin hava gelir. klima... bir makine! kilometrelerce uzaktaki arkadaşlarınızla konuşursunuz. telefon... bir makine! saniyeler içinde milyonlarca işlem yaparsınız. hesap makinesi... bir makine! etrafımız makinelerle dolu. kalemden fermuara kadar - hepsi makine! "tanım dedim sana!"
    - ben de tanım yaptım, efendim.
    "sınavda bunu mu yazacaksın? aptal! başka tanımlayacak olan?" -efendim, makineler hareketleri kısıtlanacak şekilde biraraya getirilmiş parçalardan oluşan bir bütündür, ve bu da demektir ki, güç ve hareket, vida ve yuvasına girmesi, levyenin kaldıraç gibi kullanılması, çıkrık ve dönme noktası vb. olaylarda, aktarılabilir ve dönüştürülebilir hale getirilir, özellikle de az ya da çok komplike olarak, hareketli parçalar kombinasyonundan, ya da tekerlek, levye, dişli gibi basit parçalardan oluşan yapılardır.
    "enfes. mükemmel. oturabilirsin."
    -ama efendim, ben de aynı şeyleri, sadece daha basit bir dil kullanarak söyledim.
    "daha basit bir dil istiyorsan, git güzel sanatlar'a yazıl."
    -ama efendim, anlamını da bilmemiz gerekmiyor mu? sadece kitaptaki tanımı ezberlemenin anlamı nedir ki?
    "kitaptan daha mı zeki olduğunu söylüyorsun? geçmek istiyorsanız, kitaptaki tanımı yazacaksınız küçük bey."
    -ama başka kitaplar da var...
    "çık dışarı!" neden? "daha basit bir dille, dışarı! aptal!"
    "neden geri döndün?"
    -birşey unutmuşum efendim.
    "ne unuttun?"
    görsel ya da dokunsal yollarla; aydınlanma, anlama, bilgiyi artırma, beynin eğitilmesi amacıyla yapılmış olan; resimli, resimsiz, kauçuk kapak, kâğıt kaplama, jelatinli, jelatinsiz türleri olup; içerisinde önsöz, tanıtım, fihrist bulunan; bilgileri kaydeden, analiz eden, özetleyen, organize eden aletlerdir.
    "bu da ne demek?"
    kitap, efendim. kitaplarımı unutmuşum, alabilir miyim?
    "neden daha basitçe söylemedin?"
    - az önce denemiştim, efendim. ama basitçesi işe yaramadı...

    ---spoiler---
  12. 12
    bazı kesimlerce üç idyots şeklinde okunmaya mahkum kılınmış uzun ama güzel bir film.
  13. 13
    baskılara dayanamayarak izlediğim film.

    ''ya sen 3 idiotu izlemedin miğ?'' sorulardan bunalmıştım. çok fazla övüldüğü için temkinli yaklaştım tabi. bi de hint sineması abi, hakim olmadığım bi alan. insanın aklına ister istemez,(cem yılmaz gibi telaffuz et) vat du yu pöpiş of vijit? geliyor.

    neyse başlangıçta sıkıldım. yine hint sinemasının kendine özgü dans sahnelerinden sıkıldım. sonra güldüm, yer yer hüzünlere gark oldum. hepsinden daha önemlisi;

    filmde işlenen arkadaşlığa imrendim, eğitim sistemi eleştirisini sanki benimle konuşmuşlar da senaryolaştırmışlar diye düşündüm. bağzı sahnelerinde, evet bağzı amk, hı hığğğ diyerek ağlamaya başladım. enfes bi film. ileride bir kere daha izleyebilirim.

    9-10/10
  14. 14
    Artık kusturdu bu. Mersin olarak herkes izlemiştir. En az 3 defa hemde. Ders boş hadi 3 idiots. Ayrı ayrı siksin sizi onlar diye bağırdığım doğrudur. Ezberlendi. replikler olaylar müzikler.
  15. 15
    sinemadan anladığımı iddia eden birisi olarak şu ana kadar izlemediğim ama bugün bir arkadaşımın yoğun ısrarları sonucu izlediğim ve şok olduğum film. filmin birçok sahnesinde kahkaha attım. kurgu olarak tarantino filmlerine taş çıkartr adeta :) espriler hangover ötesi (ciddiyim), sonu tabi amerikan mutlu sonu olmuş o ayrı da gerçketen harika bir film. eğer benim gibi hint sinemasına önyargılıysanız hemen bu filmi izleyin ve fikrinizin değiştiğine şahit olun :)
    not : bu arada hindistan'da arabalar sağdan direksiyonluymuş ya lan :)
  16. 16
    Bu filmi kişisel gelişim ile ilgilenen herkese tavsiye ediyorlar neden bilemedim. Filmi izlemedim, tek bildiğim Hint filmi oluşu. Bollywood'un iyi filmlerinden olsa gerek...
  17. 17
    Resmen bazı donemlerde delı gıbı canım o fılmı ızlemek ıstıyor.. tıpkı vucudumuz yeme ıcme ıhtıyacı gıbı..ve ruha ınanılmaz derecede ıyıelen bır fılm.. hala ızlemeyen varsa suan ısını gucunu bırakıp ızlesın derım..
  18. 18
    filmi izledim. klişe komasına girdim.
    kötü film değil de mühendislik fakültesine yeni başladığım yıllarda izlememe rağmen beğenmemiştim.
  19. 19
    all izz well kimilerine yaşam felsefesi olmuş gerçekten bu şarkı onlara gelsin o zaman www.youtube.com/...
  20. 20
    aamir khan'dan haz etmediğim için önyargılı yaklaştığım bollywood filmi.

    Film güzel aamir khan da iyi oyuncu fakat hâlâ ısınamadım kendisine.

  21. 21
    sinemadan anlayan arkadaşların tarantino filmleri ile kıyaslama yapmasına sebep olan,bu zamana kadar izlemeyen arkadaşların mağarasına büyük ihtimal ile wi-fi'in yeni teşvik etmesiyle beraber,gözüne fener tutulmuş kedi gibi girdi girmesine neden olan bir film.
    aynı arkadaş hindistan'ın ingiltere sömürgesinden 1947 yılında kurtulduğundan ve bu neden ile arabaların direksiyonlarının neden farklı yönde olduğunu kavrayamaması sonucu ile gerçekten filme yönelik muazzam bir tespitte bulunmuş hayran kaldım. :) :) :) :) :) :)
    #736526 nolu entry ateş eden girdilere girebiliyorsa sözlükte sıkıntı büyük.(ciddiyim)
  22. 22
    film tavsiyesi istenildiğinde ilk seçenek olarak sunulduysa şayet teşekkür edip uzaklaşılması gereken, şarkıları dile dolanan eğlenceli hint filmi.

    (bkz: all is well)
  23. 23
    film ortalama bir düzeyde... bi kaç vurgusu hariç izlemeseniz hiçbir şey kaybetmeyeceğiniz hint filmi.
  24. 24
    film bayağı sarıyor ve izletiyor kendini.absürt olayları,esprileri ve karakterli gayet komik.film size bir şey katmaz lakin eğlenirsiniz.uzun bir filmdi sanırım 3 saate yakındı.
  25. 25
    #283522

    (bkz: bollywood'un kötü yanları)