kayıt

bayan değil kadın

  1. 1
    *

    bayan kelimesinin bay kelimesinden türetildiğinin farkında olan kadınların, kendilerine bayan diye hitap eden kişilere gösterdikleri bi nevi tepki.

  2. 2
    ikisi de değil.

    doğrusu: karı-kız.
  3. 3
    bayan hitabı yanlış kullanıldığında söylenen cümle. bay'dan gelmesiyle ilişkilendirmiyorum ben. bir oyunda 'bayanlar baylar oyunumuza hoş geldiniz!' doğru bir kullanım mesela. ya da bay-bayan tuvaletleri. ancak erkek kelimesinin geçtiği cümlede de kadın kullanılmalıdır.
  4. 4
    bazı kadınlar için çok önem taşıyan husus.internet sitesi bile açmışlar.
    (bkz: insan gerçekten hayret ediyor)

    www.bayandegilkadin.com/...
  5. 5
    Minumum zekayla maksimum entellik düzeyine çıkmak isteyenlerin için harika bir motto.

    Aynen aynen.

    Sürekli olur olmaz bu vurguyu yapın.

    Tek bildiğiniz bok bu olduğu için hunharca kullanın.

    Gj.
  6. 6
    anlamsız ve sonuca varmayacak bir tartışma konusu.

    bence tüm kadınlara "kukulu" diyelim, erkeklere de "pipili" diyelim. böylece ortada problem kalmaz, hem doğanın bize vermek istediği mesaj budur belki de. yozlaşıp romantik ve ütopik bir hayat yaşıyormuş gibi davranmayı kesebiliriz böylelikle.
  7. 7
    kadınların çok takıldığı bir olay bu. ben şahsen bayanı, hanımı da kullanıyorum. sonuçta biri benim girdiğim tuvalete bay yazınca bunu değiştirin erkek yapın demiyorum.
  8. 8
    bayan düzeltme, bayan derken beni baydı açıkçası. kadınların kendilerini ifade etmelerine gerçekten büyük saygım var. önceki girdilerime bakarsanız zaten az çok fikir edinebilirsiniz bakış açım konusunda. ancak bazı konularda aşırı sivrilip ayrımcılığa kaçtıklarını düşünüyorum. tamam biz sana yine kadın diyelim bayan yerine. onu veya bunu demek konusunda herhangi bir saplantım yok, hakkını da teslim ederim. ancak bu asi tavırlar ve sert bir dille reddetme eylemi bana biraz daha sivrilmek ve ayrıma kaçmak gibi geliyor.

    sağda solda çok görüyorum son zamanlarda kadın kadındır, çiçek babandır gibi söylemleri. tamam sen yine çiçek olma kadın ol. ama ben işin şu noktasına takılıyorum; çiçek çiçektir. kadın insandır, erkek insandır. bana ayrımcı değil, birleştirici, bütünleştirici bir dille konuş. otur sabaha kadar konuş, dinleyeyim hak vereyim. ama böyle ergenvari sivrilmelerle hak arama, çünkü o zaman iş hak aramaktan ziyade gösteriye kayıyor.
  9. 9
    ören bayan'a noldu...
  10. 10
    rahatsızlık duyup düzeltme ihtiyacı hissedenlere allah başka dert vermesin dediğim sorunsal.
  11. 11
    fazla değil 4-5 yıl sonra evleneceği hödükten her gün dayak yiyecek, en büyük itemi ''kodon doron odom yozmo bolmoyor'' olan kezban söylemidir.

    kak siktir git şurdan ya.
  12. 12
    (bkz: aman ali rıza bey feministler gelmesin)
  13. 13
    doğrudur.

    hatta karıdır ve hatta avrattır!

    türkçemizi güzel kullanalım...

    edit: hanım'ı da unutmayın.
  14. 14
    kız ve kadın ayrımının bakire- bakire değil ya da cinsel ilişkiye girmiş- girmemiş ya da sex yapmış-yapmamış şeklinde ayrıldığı bir ülkede çoğu kadının serzenişte bulunduğu şey.

    kanaatimce bayan kelimesi bu cinsel ayrımı ortadan kaldıran, daha kibar bir kelime.

    feminizm konusuna gelince de ülkemizde ki feminizmin sadece bu 2 kelimeden oluştuğu apaçık. KALKIP HER YERDE BAYAN DEĞİL KADIN DİYE DÜZELTMENİN BİR ALEMİ YOK.

    • ALakası yok. Bayan hitap kelimesidir, cümle içinde kadın kelimesinin yerini tutacak şekilde kullanılamaz.
      Kadın ise zaten çocuk veya ergen olmayan her dişidir.
    • burada mesele bayan kelimesinin yanlış şekilde kullanılıyor olması. fakat bana göre de öncelikle kadın-kız ayrımına savaş açılmalı. bayan-kadın ikilemi konuşma bozukluğudur, kız-kadın ayrımı cinsiyetçiliktir. yani ikiniz de haklıs
    • peki mrs-miss hakkında ne düşünüyorsunuz ^^
    • iyi de kadın kız ayrımı cinsiyetle alakalı ama istediğiniz kadar inkar edin.
    • aa mrs miss birleşti ms mi oldu? biz baya eskimişiz ^^
      ayrıca yazın yarım kalmış. bayan yerine hanımefendi de kullanılamaz şeklinde devam ediyordu sanırım. bence kullanılabilir, güzel de olur ;)
  15. 15
    (bkz: BUNU ÖREN BAYAN' A DA SÖYLESENE DELİKANLI)
  16. 16
    saçma sapan bir düzeltme. birisi size kadın yerine bayan diyorsa bilin ki kibar olmaya çalışıyordur. neyin şovunu yapıyorsunuz? bir lafa bu kadar takılan bir kişi sığ zihniyettedir. kimse kusura bakmasın.
  17. 17
    erkek olarak bu konuda kendimi hiç kasmıyorum. bay veya bayan ikisi de farklı cinsiyetler için ad veya soyadın önüne getirilen saygı sözüdür. tabi bayan kelimesi günümüzde kadın yerine kullanılıyor. bana kimse gelip sadece bey demiyor mesela. ama böyle bir şey dile yerleşmiş.

    tabi kullanış açısına göre kadınların haklılığı olabilir. çünkü bana erkek dendiği durumda kadına bayan denmesi kadına düzeltme hakkı verebilir. sözcük anlamı bakımından farklılar. ama bana bay dendiği yerde kadın bunu düzeltme ihtiyacı duyarsa uzaklaşırım, kaçar giderim.

    olayın özü;

    bay-bayan
    kadın-erkek

    bir de çiçeksiniz. inkar etmeyin. kadın anam çiçekleriyle konuşur ilgi gösterir. özünde ne güzel bir betimlemedir.

    çiçek olayına cinsel betimleme, yok efendim sulamazsan ölür seni pis sapık gibi bakış açısıyla bakan hanımefendiler ben işin orasında değilim.

    ulan şu girdide orantısız feminist düşünceden sakınmak için ne taklalar attım. güzelsiniz kısaca.

    sk out.
    • Gözlerim yaşardı...
    • ne mutlu bana ^^
  18. 18
    kadının cinsel hayatı korkulacak bir şey değildir. yani kız kadın ayrımını hymene -kızlık(?) zarı- göre yapan toplum algılarını değiştirmek üzere söylenen bir sözdür bu. olay benim cinsel ilişkiye girip girmememin karşımdakini rahatsız etmesi sebebiyle bayan demesidir. cinsel hayatımıza göre hitabetimiz değişmez.

    erkek-kadın
    oğul-kız

    böyledir bu. kimsenin bayan diyerek kibarlık yapmasına gerek yok, kibarlık değil çekincedir bu. çekinmeyin canlarım kadınların da cinsel hayatları vardır. xdddxdxdxdxdddxd

    not:bayanlar baylar olarak kullanıldığında laf söyleyenlerin şov peşinde olduğunu düşünüyorum birazzz.
  19. 19
    haklı serzeniştir.

    bayan değiliz kadınız. kibar olmak isterseniz hanım veya hanımefendi diyebilirsiniz. aslında sözde değil de davranışta kibar olsanız çok daha iyi olur da önce şu konuyu bi tartışalım.

    kadın dişi demektir. kadın bakireliğini "kaybetmiş" demek değildir. toplum böyle mi diyor? toplum sensin güzel kardeşim. sen demezsen ben demezsem toplum böyle demez.

    kadın kadındır çiçek babandır.
    • yoo kadın demiyom hayatımın anlamı diyecem
    • evladım az ötede trolle geliyorum ben
    • ilk defa ağlayasım geldi yemin ediyorum :'( nalet garı
    • esefle kınıyorum
    • bayan şan şöhret azaltan anlamına geldiği için. bayan "bakire mi değil mi bilmiyorum" ifadesini karşıladığı için kullanmıyoruz. hanım öyle mi bakın hanım çok güzel ^^
  20. 20
    Hiç anlam veremediğim düzeltme.

    Allah başka dert vermesin.
  21. 21
    tercihim hanımefendi.
    ayrıca:
    #31749
    #26695
  22. 22
    kadınların baymayan bireyler olduğunun farkındalığı için yapılan sürekli düzeltme.

    afedersiniz ama hangi zeki bunu çıkardı? bir deli kuyuya taş atıyor herkes peşinde. o zaman erkekler bay olduğuna göre bay bay anlamındaki güle güle demek mi oluyor yoksa ay beni biraz bay'da ki bay mı?
    lütfen gol olmayacak toplara girmeyin hanımlar.

    biri bana bayan dediğinde düzeltme çabasına girmiyorum. çünkü bu nezaketti bir zamanlar. hani o delinin kuyuya taş atmadan önce. siz zamanında bu erkekleri bayan diyeceksiniz dememiş miydiniz?

    eğer sizi küçük düşürücü bir şekilde söylenir veya kötülenirse tabi ki parçalayın o erkeği. şimdiye kadar hiçbir bayan kelimesini kötü amaçlı söyleyen erkeğe de denk gelmedim. yani kısaca kendimize iş çıkartıyoruz.

    • bayan kelimesi baymaktan türemiyor. eski türkçede bay şan şöhret demekken -an eki azaltan düşüren anlamı katıyor. bu yüzden bayan değil kadın.
    • hımm o zaman şey de yapsanıza erkeklere de bay değil erkek protestosu. eski türkçede olan bay kelimesinde erkekleri neden yüceltelim.
    • çünkü sorun birinin yüceltilmesi değil aşağılanması :)
    • kadını aşağılayan erkeği neden yücelteyim? olaya farklı bakış açısı ile bak. neyse benim çevremdekiler yukarıda yazdığım tiplerdi. lafım onlara.
  23. 23
    (bkz: bitmediniz aq )
  24. 24
    kadının nesi ayıp ki bayan diye kibar olacağız anlamadım. içinde bekaret yüzünden çekince bulunmayan ifadelerde bir sıkıntı yok. bu bayan-kadın şeyi sadece bir örnek.
    • yav laf kalabalığından başka bir şey değil. dayanamıyacağım ya. kardeşim kadın denecek yer var kadın denmesinin kaba karşılanacağı yer var. şu cinsiyet muhabbeti bir tek sizin aklınızdan geçiyor.
    • yoo geçmiyor :d
  25. 25
    instela-static.info/...