kayıt

ricardo quaresma

  1. 1
    beşiktaş'a gelişi de gidişi de olay olan futbolcudur. kod adı q7'dir. portekizli kanat oyuncusudur. kariyerinde barcelona,beşiktaş,chealse,porto gibi önemli takımlar vardır. şimdi ise porto ile anlaşmıştır. yaptığı hareket ve davranışlarıyla her zaman kalbimizde olacaktır.
  2. 2
    gün itibariyle al ahli kulübüyle anlaştığını açıklayan portekizli oyuncu...
  3. 3
    al ahli'de ilk golünü atmış eski beşiktaşlı futbolcudur...

    www.youtube.com/...
  4. 4
    vatanımda pek sevilen, örnek alınan zeki ama çalışmıyor ekolünün temsilcisi sporcu.
  5. 5
    eski beşiktaşlı...

    muazzam bir yetenektir... iyi gününde şöyle şeyler yapar...

    www.youtube.com/... maçta 1 gol 1 asist ve 1 kırmızı kartla oyuncu attırma ile oynamış...
    www.youtube.com/... maçta 2 gol ve 90da goldeki soğukkanlılığa dikkat...

    avrupa'da bu tarz pek çok maçı vardı... uefa'da çeyrek finale çıkarken takımın her şeyi idi.. ligde bir şey yapmadı dediler de varsın şikeli ligde bir şey yapmamış olsun...

    (bkz: çok sevdik be abi)
  6. 6
    beşiktaş'ta 7 numaralı formayı giymiştir.
  7. 7
    al ahli kulübünün satışa çıkardığı isim... umarım tekrar dönüşü mümkün olur...
  8. 8
    bir dönem yetenekleri cristiano ronaldo ile karşılaştırılan oyuncu. kendisi katar ligini boylamış, ronaldo ise başarılı epl performansının ardından la liga civarlarında da oldukça başarılı performanslar göstermiştir. quaresma esasen bakıldığı zaman teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu. belki bir ronaldo değil ancak oyun zekası ronaldo kadar iyi olsaydı, şüphesiz şu an dünyadaki kanat oyuncuları arasında ilk beşi zorlardı ancak o mental gelişimini sağlayamadı, potansiyeline ulaşamadı ve heba oldu. aslında kendisinin yaşadığı kariyer tipik türk futbolcusu kariyeri.
  9. 9
    bugün oyuna girdikten 4dk. sonra attığı golle takımı porto'yu athletic bilbao karşısında öne geçirmiş ölüsü iş yapacak eski beşiktaşlı futbolcu.
  10. 10
    vine.co/...

    trivela'nın mucidi olan isim.
  11. 11
    trivelasını gece kulübünde yapsın. adamın beşiktaş'a bir faydası olmadı, aksine sadece zarardı. neden hala istenir anlamıyorum. çok mantıksız.

    tanim: atletico deplasmaninda oynadigi 45 dakika icerisinde yalnizca 1.5 km kosmus trivelaci.
  12. 12
    yine trivelasını konuşturmuş futbolcudur.
  13. 13
    takıma yararından çok zararı olan futbolcu. bir sene falan boşta gezdi. porto bile bunu zar zor aldı eski futbolcumuz ayağına.

    ama senede iki kere maç kazandırır. bu akşam da galiba bayern'i dağıtacak.
  14. 14
    beşiktaş'ta iken bencil, artist diyenlerin özellikle spor medyasndaki şu anda yerlere göklere çıkaramadığı isim. yav adam zaten bir iki maçta dünyaları yapabilen bir adam bunu bilmiyor muydunuz?
  15. 15
    porto tarafından kamp kadrosuna alınmamıştır. kendine kulüp aramaktadır. bakalım nereye gidecek?

    not: bursaspor transfer teklif etmiş diye sorunca türkiye'de sadece beşiktaş'ta oynarım demiş. öyle de güzel adam.
  16. 16
    porto tarafından kıçına tepiği yemiş futbolcudur.

    bayern maçını beşiktaş'a kazandırmış olsa sözleşmesini on iki yıl uzatıp, maaşının dört kat artırıp hakkından yirmiye yakın beste yapardık. en sonunda da maçtan önce gişelerde götümüzü paşamıza verip öyle girerdik.

    porto kanmaz öyle bir iki maç oynayıp yatmaya. beşiktaş'ta sadece yatmıyordu da, takımı sabote ediyordu ibne. oyna(ma)dığı a.madrid maçını hala unutmadım.

    beşiktaş'ta aldığı parayı nah bulur bir daha.
  17. 17
    sol framede ismini görünce antalyaspor'a gitti sandığım.
  18. 18
    beşiktaş'tan başka kulüpte oynamam açıklaması tamamen tribünlere oynamaktır . bundan 3 sene önce fatih terimle görüşmeler yapan sonra galatasaray'ın vazgeçmesiyle porto'ya giden adam şimdi neler diyo. ilginç
  19. 19
    hakkında kampanya başlatılan isim.

    www.change.org/...
  20. 20
    -QUARESMA AÇIKLAMASI-

    "Quaresma ben başkan olduğumda kulübümüzde oynayan br oyuncuydu. O gün kü durumu sizlerde çok iyi biliyordunuz. Biz Ricardo'ya ahlaksız oyuncu olsa 2 sene daha ivale kontrat önermezdik. Biz onlara sizin almış olduğunu ücreti bu kulüp veremiyor. Bu rakamı aşağıya indirin 3 sene anlaşalım dedik. Oyuncu buna sıcak bakmamıştı ve biz mali kriterlerden dolayı oyuncu ile yolları ayırdık. Oyuncu bizdeyken de çok fazla derecede takım arkadaşları ve teknik heyet ile problemleri çizilmemiştir. Quaresma, Beşiktaş'ı kendini üstünde gören bir hava ile gelmiştir. Beşiktaş'tan üstün kimse yoktur. Biz Beşiktaş ile beraber büyüyen insanlarız. Quaresma'da o algı ile oldu. Taraftarın büyük sempatisi var. Oyuncunun da algısı var. Bizde karşılıksız kalmak istemiyoruz. "

    -QUARESMA, VODAFONE ARENA'YA ÇIKMAYI ÇOK İSTİYOR-

    "Quaresma'nın ücretleri bellidir. Beşiktaş'ın da verecekleri bellidir. Oyuncu çok gelmek istiyor. Beşiktaş'ın büyük bir kulüp olduğunu artık farkındadır. Vodafone Arena'ya çok çıkmak istiyor. Beşiktaş'ta oraya çıkmanın bedeli vardır. Fedakarlıkları gösterirse neden olmasın? Sevgi fedakarlık demektir. Taraftar Beşiktaş'ı çok seviyorsa maça gelir. Ricardo'da Beşiktaş'ı seviyorsa ve gerekliliklerini yerine getiriyorsa bizde gerekeni yaparız. Biz halka açık bir kurumuz. Bu konuda bilgi vermek istemiyoruz. Oradan 1.3 milyon Euro civarında bir ücretle oynuyor. Ben sadece işin prensibini anlattım. Herkes ile olan ilişki çizgilerimiz var. Bizim şahsi hislerimiz olmaz. Kulüp ilkelerine ve menfaatlerine göre hareket ederiz"

    bu açıklamaya göre transferi çok yakın. bakalım...

    haber1903.com/...
  21. 21
    egosu kadar büyük olamayan futbolcu.

    bak azizim eğer yeteneklerin sınırlıysa o sikik egonu da sınırla.

    golü atabilecek durumdaki adama pas atmıyorsan o golü kendin atacaksın, topu auta çıkarmayacaksın.

    takımın beki boş alanda depar atıyorsa muhtemelen senin vereceğin pası içeri kesmek içindir, ayağına çivi falan battığını için deli dana gibi koşmuyordur. ha illa topu kullanacağım diyorsan yine kullan ama o topu her zaman yaptığın gibi kaybedersen senin ta mk.

    top rakipteyken barçalı futbolcular hep birlikte baskı ve geri çekilme gibi taktikleri uygularlar, bunu yemekte yediklerini sindirmek için yapmıyorlar muhtemelen. bi zahmet anla.

    i.hizliresim.com/...
  22. 22
    beşiktaş'da 3.5 milyon euro aldığı için kovulan futbolcu.

    porto'da 1 milyon euro yıllık ücret alan adamı 2.5 milyon euro ile tekrar transfer etmek isteyen takıma beşiktaş denir.
  23. 23
    önündeki son engel de kalkmış isim.

    Şenol Güneş: "Quaresma tekrar gelir mi? Olabilir. Verimli, yetenekli, dünya çapında bir oyuncu."
  24. 24
    Siyah-beyazlı takımın yeniden renklerine bağlamak istediği Portekizli yıldız üç yıl önceki vedasının hata olduğunu itiraf etti, “Keşke hiç ayrılmasaydım. Bütün şartlarınızı kabul ederim. Beşiktaş’a borcumu ödemiş değilim. Geri dönmek ve Vodafone Arena’da şampiyonluk yaşamak istiyorum” dedi.

    Inter’den, Beşiktaş’a geldiği 2010 yılında yüzlerce taraftarın havalimanında karşıladığı Ricardo Quaresma’nın, siyah-beyazlı takıma geri dönmek için Başkan Fikret Orman’a adeta yalvardığı ortaya çıktı.

    Hafta arası Başkan Orman’ın Londra’da olduğunu duyunca apar topar İngiltere’ye giden Portekizli yıldızın birbirinden çarpıcı ifadeler kullandığı öğrenildi. Porto ile ipleri koparan Quaresma’nın, “Keşke Beşiktaş’tan hiç ayrılmasaydım. Beni hiçbir taraftar, Beşiktaş taraftarı kadar sevmedi. Sizin şartlarınızı kabul ederim. Yeter ki Vodafone Arena’da Beşiktaş taraftarının karşısına çıkayım” ifadelerini kullandığı belirlendi.

    Quaresma futbol kariyerinin en güzel yıllarını Beşiktaş’ta yaşadığını dile getirdi. Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşamak istediğinin altını çizen Portekizli futbolcu, “Beşiktaş’a geri dönersem terimin son damlasına kadar bu takım için mücadele edeceğim. Artık geçmişe göre karşınızda çok daha olgun ve mütevazı bir Quaresma var. Bazı acı tecrübeler beni çok daha farklı bir insan haline getirdi. Beşiktaş’a olan borcumu ödemiş değilim. O forma altında şampiyonluk yaşamak istiyorum” diye konuştuğu aktarıldı.

    ‘Kaptan olurdun’

    Quaresma’nın yaptığı bu duygusal konuşmanın Başkan Orman’ı etkilediği vurgulandı. Orman’ın, “Keşke hiç ayrılmasaydın. Keşke bizi dinleseydin. Biz senin iyiliğini istemiştik. Senin futboluna saygımız sonsuzdu. Bu nedenle sözleşme uzatmak istedik. Eğer kalsaydın şimdi bu takımın kaptanı da olmuştun. Taraftar seni çok seviyor. Teknik ve mali şartlar uygunsa ben de dönmeni isterim” dediği kaydedildi.

    www.milliyet.com.tr/...
  25. 25
    beşiktaş'ın porto'ya bonservisi için 1.2 milyon avro önerdiği isim.

    quaresma'da gelirse bu sene porto'dan alınan bilmem kaçıncı oyuncu olacak.