kayıt

bir delinin hatıra defteri

  1. 1
    nikolay gogol'a ait eser. erdal beşikçioğlu'nun oynadığı tiyatro oyunu...

    show tv'de yayınlanması beklenen, türkiye'nin artisi sen misin? adlı yarışma programının seçmelerine bu oyunla katıldım. kanal d'nin aynı dönemde artiz mektebi projesi vardı. ankara'ya seçmelere gittim, sırada beklerken yeni insanlar tanıdım, güzel geyik yaptım.

    her neyse; jürinin önünde performansımızı sergilemek üzere çağırıldık, 5 kişi. kamera falan çekiyor, ışıklar falan... sıranın en sonunda ben varım, 5. kişiyim yani. çıkan kendini tanıtıyor ve performansını sergiliyor. sıra bana gelene kadar, her yarışmacıya en fazla 1 dakika verdiler, beceremediler ya da beğenmediler. ben çıktım, oyunumu oynadım, 5 dakika falan durdum, oyunum o kadar sürüyordu. tamamını sergiledim yani. kameraya karşı tekrar performansımı sergilememi istediler, peki dedim.

    yine tamamladım, teşekkür ettiler, dışarı çıktık. diğer 4 kişi, ''kesin seni seçecekler lan, bize 1 dakika bile vermediler, sen iki kez oynadın'' dediler. bende iyice havaya girdim tabii. umarım, dedim.

    zaman geçti, çağrılmayı beklerken program iptal edilmiş. yalan oldu bütün hayallerim, havalarım. bir delinin hatıra defterine eklenmesi gerekir bu yaşadıklarım.

    ''artık dayanacak gücüm kalmadı! tanrım, neler yapıyor bu adamlar bana? görmüyor, duymuyor, dinlemek istemiyorlar beni. ne yaptım ben onlara? benim gibi zavallıdan ne istiyorlar, onlara verebilecek hiç, hiç, hiç bir şeyim yok! ''

    benim vardı oysa ki!
  2. 2
    su gibi okunan, 3 günde bitirilen gogol eseri. hepi topu 110 sayfa zaten. çerez niyetine okuyabilirsiniz.
  3. 3
    efsane kitap .
  4. 4
    sonunda deliliğe övgüye dönüşebilecek olan bir birikimdir.
  5. 5
    Erdal beşikçioğlu muhteşem bir performans sergilemiştir ve bilet bulmak için beni sabahın sekizinde şinasi sahnesinin önünde bekletmiş oyundur..
  6. 6
    Kesinlikle izlenmesi gereken ancak bilet bulma konusunda kapalı gişe oynadığı için sıkıntı çekilen mükemmel bir oyundur. Erdal beşikçioğlu bildiğin akar bu oyunda.
  7. 7
    genco erkal'ın 12 aralık - 29 ocak tarihleri arasında istanbul ve izmirde oynayacağı, oyunu izlemeden önce kitabını tekrar okuyarak gideceğim oyundur, kitaptır.
  8. 8
    ankara devlet tiyatrosunda kapalı gişe oynarken bilet bulup da gidemediğime üzülürken kendisi özel tiyatroya geçip ayağıma gelmiştir..

    iki eylül de seyircisi olarak katılacağım tiyatro oyunu.. hava atmak gibi olmasın da..
  9. 9
    bilet bulmanın arif'in mençıstıra attığı golü bulmaktan daha zor olduğu oyun.

    ancak iki kez izledim bu bilet bulamamanın bir sebebi de ben olabilirim. *

    hakkını yediğim arkadaşlar helal etsin.
  10. 10
    erdal beşikçioğlu'na hayran kalmak için güzide bir nedendir.
  11. 11
    tırttır, evet,,,
  12. 12
    hoş gelmiş yeni yazarımız, daimi olması dileğiyle.
  13. 13
    hoşbulduk efendim, güzel olsun
  14. 14
    Gogol’un eseri Erdal Beşikçioğunun da oynadığı oyun. Oyuna üç kere gidebilme şansım oldu hepsinde ayrı bir şey dikkatimi çekti yine şaşırdım yine bağırdığı zaman korktum yine lan düşecek şimdi dedim yine yine yine.. tek kişilik oyunların başında gelmeli bence oyunu beklerken sırada tanıştığın insanlarla heycanını paylaşmak da ayrı bir zevk
  15. 15
    Genco Erkal performansı kesinlikle izlenilmesi gereken enfes oyun.
  16. 16
    burun, palto gibi muazzam hikayeleri içeren gogol eseri. okurken beni birçok kez güldürmüştür. kesinlikle okunması gereken bir kitap bence. farklı bir kafa.
  17. 17
    oyununu hic izlemedim ama kitabInI okudum.o nedenle bunu nasIl oyunlastIrabildiler diye merak ediyorum,bir ara izleyeyim bari.
  18. 18
    Büyük bir merakla ne zaman tiyatrosuna gideceğim acaba dediğim eser.

    Erdal besikcioglu'nun hayat vermesi ayrı bir yer arz ediyor tabi.
  19. 19
    Eğer izlemediyseniz ve izlemek isterseniz ve genco erkal oynuyorsa mutlaka gidin derim.
  20. 20
    sesli tiyatrosu'nun da çok keyifle dinlendiği kısa ve keyifli bir hikayedir.
  21. 21
    Belki dönemi bilmediğimden belki de sanat algımın yetersizliğinden sevemediğim tiyatro oyunu.
  22. 22
    aynı isimli kitabı okuduğumda delinin çaresizliğine, hiçbir şeyin gerçekten fakında olmayışına ve herkesin ona kötü davranmasına ağlamıştım
  23. 23
    yarın erdal beşikçioğlu'ndan ikinci kez izlemek ile izlememek arasında kaldığım oyun. Çok kısa olmasa affetmeyeceğim ama tam yükseldiğin an oyun bitiyor.

    11 mayıs, saat 20.30 bostancı gösteri merkezinde.
  24. 24
    Sırf Erdal beşikçioğlu için gitmek istiyorum tiyatrosuna.

    (entry bu kadardı ama sağolsun 70 karakter olmamış onu doldurmaya çalışıyorum boş boş.)
  25. 25
    hikaye olarak biraz sIkIcI. ama tiyatrosunu izlemedim. erdal besikcioglu o role en uygun kisilerden biri olabilir.