kayıt

tanıdıklara yabancılaşmak

  1. 1
    ortak noktaların azalması sonucu oluşan eylem.

    önce yakın akrabalardan uzaklaşırsın; nedeni belki de çevrenin değişmesidir, tam kestiremezsin işte. sonrasında arkadaşlarından uzaklaşırsın; eskiden çok fazla vakit geçirdiğin, yediğinin içtiğinin ayrı gitmediği adamları hiç tanımamış gibi olursun. günü gelince bi merhaba bile vermezsin, veremezsin belki de...

    zaman geçmiştir, ondan uzak kalmışsındır... ne yapıp ettiğinden bihaber olduğundan, konuşacak bir şey bulamazsın. konuşmaya çalıştığında ise ''hayırsız, selamsız'' diye adlandırılırsın, sanki kendisi oralı olmuş gibi...

    bi nevi kabuk değiştirmek aslında... zamanla yıpranmış, kirlenmiş hatta bi kenarda unutulmuş tüm kişileri geride bırakırsın, yerine yenilerini bulursun... bu döngü yaş ilerledikçe devam eder. durmaksızın. geçmişe dönüp baktığında, ''ya böyle biri vardı, şimdi ne yapıyordur acaba'' der, fazla üzerinde durmadan çayını yudumlamaya devam edersin.

    zaman geçmek bilmez önce, sonra yılları sayamazsın bi bakmışsın geçip gitmiş hayat...
  2. 2
    zamanla değil de aniden dönüşüm geçirildiği zaman ve üstüne fazla da sosyal bir yapı taşımıyorsa insan, ömür boyu çekilen yabancılık.
  3. 3
    çoğu insanın aslında karşısındakini tanıdığını varsaydığı için yaşadığı durum. olay biraz tanıdığından yabancılaşmaktan ziyade, tanıdıkça yabancılaşmak oluyor bazen.
  4. 4
    Yabancılaşmanın fıtratında vardır. Kelime anlamı itibariyle bakacak olsak bile kaçınılmaz olduğunu görebiliriz.
  5. 5
    son 3-4 yıldır yaşadığımdır.

    ya ben yerimde sayıyorum ya da onlar...
  6. 6
    8-9 ay yurt dışında kaldıktan sonra başıma gelendir. 1 ay geçmesine rağmen hala etki devam ediyor.
  7. 7
    bazen aile üyelerinin bile sizden fersah fersah uzakta olduğunu, kimsenin sizi anlamadığını hissetmektir. sonuçta herkes yalnız ölür. acı ama gerçek.
  8. 8
    yaş ilerledikçe olan. bir yerden sonra ivme kaybeden olay.
    olgunlaşırken, eğitilirken, kültür&medeniyet seviyesi artarken, hayata yavaş yavaş bir amaç gelirken bunların değmediği insanlardan kopmak istiyor zaten insan. sen kopmazsan onlar senin değiştiğini düşünüp kopuyor da.