kayıt

vikings

  1. 1
    fantastik anlatımları bol ise bir ara başlamayı düşündüğüm dizi, hala beklemedeyim.
  2. 2
    sırf lagertha karakteri için izlenebilecek dizi.

    (bkz: katheryn winnick)
  3. 3
    tarihi detaylardan çok vikinglerin inançlarını, yaşam şekillerini, savaş taktiklerini ve adalet kavramını işleyen 2013 çıkışlı bir dizi. müzikleri de epey beğenilen bu dizide genellikle wardruna şarkıları kullanılmaktadır. ana karakter ragnar lothbrok'u travis fimmel canlandırmaktadır ve dizinin muhtemelen en çok sevilen karakteri lagertha'dır. *

    ilk sezonunda viking inanışları, yönetim şekilleri ve adalet kavramına vurgu yapılmışken ikinci sezonunda askeri stratejileri, önemli tarihi olayları ve medeni sistemleri vurgulanmaktadır. şiir gibi dizidir anlayacağınız, izleyin izletin.
  4. 4
    bugün yayınlanacak olan sezon finali ile 3. sezona bomba gibi girecek olan dizi.

  5. 5
    baştan sonra mükemmel ilerleyen ikinci sezonunu enfes bir finalle sonlandırmış dizidir. üçüncü sezon ta 2015'te başlamasa iyi olacaktı ama o sezon da bu kadar harika olacaksa beklemeye değer. yönetenlerin, yazanların, oynayanların ve kısacası dizide emeği geçen herkesin ellerine sağlık, beklentileri her zaman karşılamayı başarıyorlar.
  6. 6
    sezonları kısa süren dizidir. adamların çalışma prensipleri çok seviyorum ve benimsiyorum. 10 ay tatil 2 ay dizi çekiyorlar. 8 bölümde sezon bitiyor.
  7. 7
    ragnar lothbrok reyizin sezon finali bölümünde az sahnesi olup, sonunda ortalığın anasını gaftilediği dizi. saniyede 5 kez kafa salladı adama. maşallah.
  8. 8
    son zamanlarda hiç bir bölümünü aksatmadan izlediğim ender dizilerden. ya yemin ederim game of thrones'u bile sırf ortamlardan geri kalmayayım diye izliyorum, yoksa kesinlikle tam bir tm öğrencisi dizisi. entrika, politika, fitne fesat ne ararsan var onda. halbuki vikings öyle mi, kan ve vahşetten daha fazla görülen bir şey varsa o da hıristiyanlık ve pagan hayatı. al işte iskandinav bölgesinen taşınmak için bir neden daha.

    ha bir fehu var tabi. canını yediğim bir hell march kadar olmasa da iyi gaz veriyor insana.
  9. 9
    bir traileri yüklenmiş olan dizi. bu sezon bolca savaş göreceğiz galiba.

    www.facebook.com/...
  10. 10
    fantastik anlatımları olmayan tarihi anlatımları olan bir dizi.

    www.imdb.com/...

    s01e01:
    rites of passage

    yeni dizi sezonumuz bir türlü başlamadı, ben de bu seriye geçtim. tahmin ettiğim gibi bir dizi imiş, karakterler ilk pek bir uzak geldi ama alışırız zamanla herhalde. ağır aksak akacak gibi görünüyor. ilk bölüm itibariyle gece çekimleri ağırlıkta idi. fazladan cinsellik ve hatta eşcinsellik göremedim. yeni furyaya bu anlamda uzak görünüyor. giriş müziği hoş idi, genelde görüntüleri de güzel. esas kadın karkaterimiz de pek güçlüler gibi. izlemek için yeter sebep bunlar hehe.

    -- spoiler --

    .maceraperest iyi aile babası bir abimiz var. savaşçı cesur bir tip. yanında bir kardeşi var, hafiften yengeye sulanmalar falan bir garip. aile bağları kuvvetli, tipinden hiç haz etmediğim salak bir oğlan çocuğu var. ilerde büyük savaşçı mı olacak nedir? diziyi kimin üzerine yapmışlar tam bilemiyorum. bir lord ve çevresi var, fena durmamış rolünde. öyle işte sınırlı düzey bir çevrede ve insanlar arasında geçen bir hikaye.

    .tabi hafif çatlak elinden her iş gelen bir tip var, bir de kahin var idi ama onu bir kerelik göstermişlerdir herhalde. savaşın sonunda başlıyor dizi, adamlar yağmacı, işgalci. devamlı doğuya gidiyorlar imiş ama pek bir şey bulamıyorlar imşi. bizim esas adam ragnar, batıya açılalım bereketli topraklar var orada diyor ama kimse dinlemiyor.

    .çatlak elemana gemi yaptırıyorlar ve açılma planı yapıyorlar. bunları gözleyen eleman da lordlarına durumu haber veriyor ve bölüm bitiyor. giriş için oldukça yavaş bir bölüm. daha sonra toprağını elinden alıp bunu sürecekler mi? cezalandıracaklar mı? yoksa hakkaten açılacak mı batıya? kim bilir bakalım... aile içinde öyle bol dramlı, intikamlı bir şeye dönecek gibi.

    .dövüş sahneleri bol olsa, güzel de olsa rahatça izlenir gibi ama girişe bile bu kadar az dövüş sahnesi koyunca insan şüpheleniyor. üstelik süper güçlü karakter de yok, esas adam kargaların gözlerinde odini görüyor ve onları takip ediyor gibi. hafiften bir şeyler katalım demişler ama o kadar.

    .zamanın vikinglerinin adalet anlayışı ve toplumsal yapısını yansıtmaya çalışmışlar herhalde. cezalar ve mahkeme olayları fena değildi. herkesin ölsün dediği adam ölür zaten, bu kadar basit. oy birliğini sevdim. çocuğa bile söz hakkı tanıyorlar bir anlamda hehe.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  11. 11
    s01e02:
    wrath of northmen

    -- spoiler --

    .hristiyanlık propagandasına bağlayacaklar sandım ama biraz tersi şekilde gelişti. tabi sonunda bir çoğunu hristiyan yapacaklarına göre yine de dipten temelden bir progapana olabilir. olaylar tarihi bir vakadan esinlenilmiş ise garip tabi, belki direkt kendisini anlatıyorlardır ama biraz sallamasyon da katıyorlardır. spartacus'de olduğu gibi.

    .vikinglerin batıyı keşfi, batının tanrısına laf sokmaları yağmacılıkları ve gaddarlıkları tarzında bir iş devam edecek herhalde. dizinin esas karakterlerini rahip tekmeler iken görmek garip oluyor. esas karakteri henüz masum kanına girmemiş gibi görünüyor ama o da bir viking sonuç itibari ile. gemide isyan çıkartmaya çalışan bir tipi öldürüverdi. üstelik karaya da yakınlardı, boşa gitti abimiz.

    .dönüşte lordlarına ahanda batı varmış diyince ne olacak sanıyor orası da garip, adam yardım edenleri bile öldürttü, batıda toprak var ise aferin size emri dinlememek ile iyi mi yapmşsınız diyecek? yoksa abimiz büyük oynayıp lordluğa falan mı yükselmeye çalışıyor nedir ben tam çözemedim.

    .tarihi olayan da bihaber bu dizi izlenmez mi yoksa bilemedim ama birden ingiltereye ulaşmaları hoş oldu. tabi allahın manastırını niye korumuyorlarmış o da garip ama öyle işte, belki efsaneleri böyledir.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  12. 12
    s01e03:
    dispossessed

    -- spoiler --

    .bizim ragnar gavat çıktı diyeceğim ya viking adeti midir bu? misafirle yatak paylaşmalar falan bir garip işmiş. sırf rahibin allah inancını sorgulatalım muhabbeti yapmışlar. eğer bu olaylar bir metine falan dayanıyor ise bu rahip arkadaş kurtulmuştur da o anlıyor falandır herhalde.

    .bunlar haricinde klisenin zenginlikleri meselesi de güzeldi. aç gözlü tanrı meselesi belki rahibi sorgulamaya mı sevkedecek hehe. loki ile kıyasladı ragnar bey, o da haklı ne yapsın? dillerini de dakkasında öğrendi maşallahı var idi.

    .dillerin bu kadar karman çorman olması da garip geliyor insana. bunlar vikingce (neyse artık) konuşurken ingilizce duyuyoruz, ingilizce konuşurken kendi dillerinde falan. fena olmamış belki ama ne bileyim işte niye orjinal dil yapmamışlar? biz nasıl altyazıyla takılıyorsak biraz da onlar takılsın anasını satayım.

    .lord meselesi fenalıklar verecek gibi görünüyor, adam oturduğu yerde saçma sapan işler yapıyor. iktidarsızlık problemi olan bir iktidar gibi görünüyor. üstüne konduğu mücevherlerin korunması için çocuk kurban etti, ne akla hizmet ise gerçekten idrak etmek zor.

    .ingiliz askerleri ile karşılaşma sahnesi fena değildi. savaş olmadan krallarına gitseler ne olacaktı ki? ticaret yapmak isteyen adam kılınçla kalkanla gelir mi diye sormayacaklar mıydı? deli eleman haç kolyeyi çekince bam tellerine basmış oldular herhalde. artık askerler ile savaşırlar. manastır basmaktan daha eğlenceli olur herhalde vikingli abilere.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  13. 13
    s01e04:
    trial

    -- spoiler --

    .hareketli bir bölüm oldu. din vurguları hoşuma gitmeye başladı iyice. ragnar'a da kanım ısındı. adam doğuştan lider, kardeşi de haset bir tip gibi, hem karısında gözü var hem tam güvenilmeyecek biri ama yine de satmadı kardeşini sebebi ne olursa olsun.

    .reis meselesi de bir garip aslında, dünyanın aynı zamanda benzer çağlarda olması daha birbirlerinden haberleri olmamasına rağman böyle olmuş olması da garip geliyor insana. tamam bunlar viking adetleri ile hemdem olmuşlar, tanrıları falan farklı ama genel yapı çok benzer gibi görünüyor.

    .savaş sahnesini 300 spartalıya benzettim, kalkan meselesi falan da hoş idi. gladyatörde de vardı benzer sahne sanki, insanı heyecanlandırıyor. hoş oldu bu kısımları ama tabi küçük bir birlik idi. neden tüm güç ile saldırmıyorlar? ragnar reisliğe mi oynayacak? göreceğiz bunları bakalım.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  14. 14
    s01e05:
    raid

    -- spoiler --

    .olaylar da olaylar, reis kahinden de destekli bir baskın düzenlendi ragnarın mekanına . ortalığı yıktı geçirdi, milleti öldürdü. bir sürü adam öldü ama esas ailemize zarar gelmedi. olan yine figuranlara oldu tabi, ragnar tepelerde plan yapar iken adam planı uyguladı ve yerini sahiplenmiş oldu.

    .şimdi madem teketek dövüş talep edecek idi neden başından beri etmedi? şimdi yaralı diye mi çok destansı olacak? nedir olayı anlamakta zorlanıyorum. daha güzel bir plan bekler idim bizim ragnar'dan hele o kadar düşünüp, triplere girip de bunu bulması pek olmadı.

    .rollo abimiz kardeşini yine satmadı, işkenceye bile göğüs geriyor adam. ilkin kıytırık bir karakter gibi gösterip şimdi adamı yüceltiyorlar. tabi karıda gözü olması meselesi o kadar da büyük bir şey değilmiş belki çünkü adamlar misafirleri ile karılarını paylaşıyorlar. gavatlık adetten yani, bir garip gelenek imiş cidden.

    .araya viking mitolojisinden ders notlarını da katmışlar. dünya nasıl yaratıldı meselesi hoş idi. bizim rahibin hikayesi o kadar da göz alıcı gelmez idi tabi 6 günde yarattı diye başlasa. rahip olayı da pek garip gerçekten. bunların hepsi tarihi meseleler ise çok garip işler olmuş.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  15. 15
    s01e06:
    burial of the dead

    -- spoiler --

    .viking mitolojisinden ragnarok'u gördük de tam anlamadım şimdi, kahinin adı mıydı? yoksa gelecek öngörüsü mü? yoksa karga olayı mı? bu ragnar ile bir bağlantısı var mı? bunun kişisel tanrısı falansa adam zaten seçilmiş işte ne uğraştınız bu kadar.

    .bunun haricinde teketek kapışma sahnesi iyi idi, neden kabul etti dersek? kahin bu seni öldürüp yerine geçecek lafını ettiği için gibi bir cevaba geliyoruz ama kabul ettiği için öldürülmüş olması kötü oldu tabi. yaralı falan olduğunu düşündü mü bilemiyoruz ama ragnar yaralıyken bile harcadı koca reisi.

    .karısı hemen kızını kapan yaşlıyı şişledi o iyidi, millet hesabı dürdü yani. ufak boylu sakallı elemanı da rollo harcadı. iktidarın el değiştirmesi pek güzel geldi, en azından babadan oğula geçmiyorlar ne güzel işte.

    .ragnar reis oldu, batıya açıldı. kral acımasız biri imiş, millet bundan korkarak daha mı iyi savaşacak yani? böyle böyle bir iki bölüm kaldı, ikinci sezonu var mı yok mu bilemiyorum bakalım artık. beklediğimden daha akıcı idi şu ana kadar.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  16. 16
    s01e07:
    a king's ransom

    -- spoiler --

    .savaşların çapı büyüyor gibi, reis ragnar, bir kaç gemi ile şişko kralın memleketine yol aldı. kamp bile kurdular adamlar, gerekli hazırlıkları yaptılar. bekle gör politikası ile karşı tarafta kralın kardeşinin komuta ettiği birlikleri pusuya düşürüp rehin aldılar.

    .ardından pazarlığa oturdular, 900 kilo mu ne dedi? altın gümüş falan bir şeyler istedi. rollo'yu hristiyan yapıp anlaşmayı perçinlediler güya ama bunlar sözlerinde durmadı ve süpriz bir atak yapmaya yeltendiler. ragnar da bir iki önlem ile güzelce doğradı hepsini.

    .devamlı hakkın rahmetine kavuşmak isteyen beyaz sakallı viking amca da öldü sonunda. din vurgusunu çok abarttılar aslında ya garip olmaya başladı. kültür farklılığı meselesi ve müzik olayına da ragnarın biraz ilgisi kaydı sanki ama çok da belli etmediler. bunların hiç müzik aleti falan yok mu gerçekten? nasıl yani? vardır da garip gelmiştir herhalde.

    .kahin bir erkek çocuk daha demiş ama ragnarın yokluğunda işleri çözen sevgili reis hatunu düşük yaptı, o da ölmese bari...

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  17. 17
    yarından itibaren izlemeye başlayacağım dizi. tüm bölümlerini indirdim, sonra yorumlarımı paylaşırım.
  18. 18
    s01e08:
    sacrifice

    -- spoiler --

    .pek ağır bir bölüm oldu, öncelik kurban olayında idi. bizim rahip bir süredir tepesini tıraş etmiyor idi, hristiyanlıktan vazgeçmiş gibi gösteriyormuş. bunu da kurban edilmesi için 9 yıllık süreler ile toplandıkları bir yere getirdiler ama hristiyan olduğu ortaya çıkınca yerine başkası kurban oldu.

    .kurban olmak da gönüllülük esası var imiş abilerde, canları alınır iken gıkları çıkmıyor bildiğin kurbanlık kuzular. cidden böyle mi olmuş? böyle olmuş olabilir mi? insan kurban etmenin doğru bir tarafı olabilir mi? sorgusuz sualsiz gösteriyorlar hepsini ya insan üzülüyor. böyle de yaşanmış ise o daha fena, hani kafalarını güzelleştiren şeyler verip de kurban etseler yine anlayacağım da adamlar göz göre göre boğazlanıyor.

    .hem de güçlü savaşçılar falan, bari zayıfları kurban edin arkadaş, nasıl kafadır anlamak zor. hepsi savaşçı biri ölse diğeri yerini doldurur tarzında mı takılıyorlar nedir? ragnar kralın elçisi konumuna geldi, böyle bir şeyler oldu ya onu çok üstün körü geçtiler, son bölümde bu şekilde ucu açık bırakacaklar herhalde.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  19. 19
    s01e09:
    all change

    -- spoiler --

    .ragnar reis olduktan sonra resmen dağıldı dizi, neyin biyografisi bilmiyorum ama işlerin kötü gitmesi ve inanılmaz ağırlığı insanı bunaltıyor. şimdi müsibetler üzerlerine oldu, köyü bir hastalık vurdu, kızı öldü. bir sürü insan öldü. ragnar uzaklarda prensesin teki ile takılıyor. neymiş efendim erkek çocuk, iyi de bir tane zaten var erkek çocuğu nedir bu kadar erkek çocuk sevdası anlamak zor.

    .oğlunun yanında anasını aldatıyor hehe, sonra oğul babadan yemin alıyor. bir daha yapmayacaksın değil mi diye? şaka gibiler, nasıl bir kültürse artık. tabi misafir ile yatak paylaşan adamdan ne beklersin orası başka.

    .neyse asıl olay bu asi reisin kardeşini ayartması meselesi idi herhalde. kral ile ragnar kardeşi ile asi reis savaşlar yapacaklar gibi. kim kime dumduma zaten başından beri bu kardeş (brother'ı abi ve kardeş olarak çeviriyorlar ya insanı üzüyor, ufak kardeş ragnar gibi geliyor bana ya neyse işte) ihanet etti edecek diye diye ancak şimdi ettirdiler. baktığın zaman saçma oldu ama adam isminin duyulmasını istiyor. batıya ilk giden kişinin ragnar olmasından memnun değil, kendisi olmadan olmayacağını düşünüyor. aslında pusulasız olmaz idi ya bu kadar mantıklı düşünemiyor herhalde.

    .neyse böyle taht kavgaları şeklinde kimin elinde kimin cebinde devam edecekler ise hoş olmaz, bu kadar durgun viking mi olur? adamlar savaşçı ama daha doğru düzgün savaş göremedik. bakalım artık sonraki sezon ne zaman gelecek.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  20. 20
    3. sezonu Şubat 2015'de başlayacak olan dizi. bekliyoruz...
  21. 21
    s02e01:
    brother's war

    -- spoiler --

    .her şey iyi güzel ama şimdi vakti zamanında bu adam rahibi yatağa çağırmıştı. bunlar normal ama iki kadınla evlenince mi normal değil? hadi çok asil bir kadın ki pek severiz kendisi, üstelik ragnar'da pek seviyor kendisini, o halde niye kadını değil de çocuğunu taşıyor diye gidip diğer kadını seçiyor. bu çocuk sevdası nedir anlamış değilim. bunların pek çocuğu olmuyordu, olan da öldüydü tamam ama yine de alaşılmıyor. deneyin daha gençsiniz lan işte...

    .neyse aile için mevzular haricinde ragnar'ın batıya açılma planına büyük destek geldi. tabi bu planı o kadar insan ölmeden taraflara duyuramadı mı? illa insanların ölmesi mi gerekiyormuş? üstelik yine yan karakterler. az daha floki'de ölüyordu ki kendisi beyin takımından diyebiliriz. gemi de yapıyor, yakın arkadaş üstelik, neyse ki ölmedi.

    .başa dönersek, kardeşi gölgesinde kalmamak için ihanet ettiydi buna. savaş meydanında diplomasiler falandan sonra artık kan revan içinde ortalığı attırırken karşı karşıya gelip diz çökmek de nedir? aklım almadı öyle bir durumu. hani diğerlerini keserken de pek memnun değildi ama savaş meydanında ragnar öldürse daha bir garip olurdu sanki. şimdi tarihi bir olguya dayanıyordur ama cidden çok saçma olmuş bu şekil.

    .entrikalar tadında devam etmeyeceğini umuyorum. batıya açılsınlar, bol bol yağma yapsınlar. yeni durumlar ile karşılaşsınlar. arada da bölümdeki mutlu olmak zorunda mısın dediği gibi mesajlar falan versinler, yeterlidir. veledin gittiğine sevindim. nedense walking dead'in carl'ı bir bu velet iki. ikisine de kıl oluyorum.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  22. 22
    izlediğim en kaliteli dizilerden biridir. Kan çekiyor herhalde.
  23. 23
    s02e02:
    invasion

    -- spoiler --

    .sezonu yeni başlatmış gibiler, dört sene sonrasına geçeceğimizi düşünmemiştim. yine aile içi sıkıntılı meseleler hafiften duruyor ama ragnar çabuk atlatmış hatunu, üç tane de çocuk yapıvermiş. biri daha doğmamış ama süper hızla ilerliyor demek. bir garson kız için iki saat yine bir tantana oldu ya sonuç evli iken gidip aldatan adamdan ne bekliyor bu prenses onu da sormak isterim.

    .neyse yeni yağma sezonunu açtılar allahtan fazla uzatmadan ama işler bekledikleri giti bitmedi. ingiltere'de sert bir kralın olduğu bölgeye çattılar herhalde. devamlı onunla mücadele etmek yerine daha karlı bölgelere geçseler daha mantıklı olacakmış. hele ilk vurgunlarda kiliseleri soymaları falan pek iyi idi. tabi böyle daha çok savaş olacak belli ama yine de kolay olmayacak.

    .bu arada dizinin history channel'da yayınlandığını yeni gördüm. tarihi olaylara sadık kalıyorlardır herhalde. ragnar abimiz isim peşinde koşuyor bir bakıma. oğul meselesi de bu yüzden önemli olmalı.

    .yağmaya gidince hiç gözcü koymadan ava giden avlanır hesabı olması pek iyi olması aslında ama çabucak toparlandılar ve elemanları hallettiler. süper savaşçı oldukları kesin de ne bileyim biraz fazla geniş davrandılar.

    .peder de bunlara tam uyum sağlamış gibi görünüyor. savaşçı olmuş, üstelik ragnar'ı falan kurtardı. kral horik yağmada ragnar'ın komutasında mı diye düşündüm. ikisi birlikte diğer elemanı saf dışı bırakıp yağmaya katıldılar. gemilerden de sadece dördü kıyıya yanaşabildi. sonuçta işler pek yolunda gitmiyor gibi ama ragnar her daim keyifli, orasını da anlamıyorum hehe.

    .ha bu arada eski hatunu da görsek iyi olur. diziden tümden çıkarmamışlardır umarım.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  24. 24
    s02e03:
    treachery

    -- spoiler --

    .olaylar belli bir akıcılık kazanmaya başladı gibi. ragnar'ın diyarına saldırdı arkada bırakılan reis. köyü koruyacak kimselerin olmaması aslında saçma. adamların doğal düşmanı mı yok nedir? daha sonra gelir bizi keserler diye de düşünmüyorlar herhalde. vahşiler işte, intikam için bir sürü figüran öldü. esas ailesine dokunamadı. kaçtılar... bu kaçaklar büyük ihtimal diğer reis ve ragnar'ın eski eşine doğru yol alacaklar gibi.

    .bjorn dört senede ne olmuş öyle? insan gibi büyütselerdi, sırf saç şeklini değiştirmemişler herhalde. oyuncu da andırıyor ama çok da benzemiyor hani. uyuz bir çocuktan atarlı bir delikanlı olmuş. üvey babasına tepkili falan. dedim kavga çıkaracak ama işler öyle gelişmeyecek demek. anası da dayak yiyor yavrum yazık.

    .ragnar ve tayfası da yağmacılık işe meşgul. bir katedral midir nedir? onu yağmaladılar. bizim hristiyan eleman hazinelerin yerini falan söyledi. sonra geçmişini hatırladı da bir psikopozu eğlenceli öldürmelerine üzüldü, gitti boğazını kesti falan. bu adam nasıl bu kadar dönmüş bu kadar vakitte onu da pek anlamadım aslında ama floki inanmıyor işte, hakkı da var. bir yerden sonra ters bir şeyler yapacak gibi gibi.

    .üstelik ragnar da bir çocuğu kurtardı niyeyse, tamam vahşiyiz de o kadar değil mi dedi nedir? zaten çocukları kestiklerini göstermediler hiç. kadınları götürüyorlardı sanki de çocuklara ilişmiyor olabilirler.

    .bir de toprak niyetine barış muhabbeti yapacaklar anlaşılan, adamın hayali daha verimli topraklara gelmekmiymiş yoksa? elçi olarak gelen psikopoza bunu dedi ve o olay da orada kaldı öyle.

    .belki gider yerleşiriz falan da diyordu. dönecek evleri falan da kalmayınca ne olacak bakalım bu işin sonu. rollo ailesini korudu diye tekrar güvenilir kardeş olacak anlaşılan.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  25. 25
    s02e04:
    eye for an eye

    -- spoiler --

    .thor ragnar'a kızgın imiş. dönüşte iki gemisini kaybetmiş. yeterli adamı da olmayınca eski karısı yardıma koştu. oğlu ile tekrar görüşmeleri güzeldi. elemanın kaşı gözü ayrı oynuyor ama iyi baba tabi çocuklarını seviyor.

    .tarihi olarak işler böyle ilerledi ise bu reis borg denen salağa şükretsin ingiltereliler, adam bildiğin hain. yok efendim söz verdiler de tutmadılar da falan filan bir sürü dert. ragnar da horik'e bir çift laf etmedi. bunlar senin yüzünden başıma geldi diye. o enteresan geldi.

    .hadi laf etmesini geçtim, adamlar neyine güvendi de kaldı anlamadım. hiç mi saldırmayacaklarını sandılar? al işte adamları pusuya düşürdüler ve büyük saldırı da gelecek herhalde sonraki bölüme.

    .bizim peder yakalandı, çarmıha gerildi. tam işini bitirecekler iken kral geldi. şimdi döneklere böyle yapıyorlar, günahlarından da arınmıştır tekrar hristiyan falan olur herhalde. biraz saçma oldu bu pederin hikayesi, hele karılara tecavüz ederken falan rahatsız olmasıdır, incilden kan gelmesidir falan pek saçmaydı.

    .neyse arada bir bölüm oldu, aslında tarihin gidişatı olarak bu eleman ingilterede toprak alsa ve kralın askerlerine katılsa fena olmazdı. sanki kabul edecek de gibiydi bunu ama bağımsız ruhunu nereye koyacak? özerk falan mı olacak nedir?

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...