kayıt

vikings

  1. 26
    ilk sezonu sıkıcı olsada ikinci sezonun sonlarına doğru altın vuruşu yapmış olan dizidir.
  2. 27
    s02e05:
    answers in blood

    -- spoiler --

    .bu berg midir nedir? çabuk pes etti sanki. ragnarın gözü döndüydü ama benzerini indirdi kendisi kaçtı. daha sonra başına da bela mı olacak nedir? planı tam idrak ettiğimi söyleyemem. eğer tüm güçleri ile bu ambarı yakanları yakalamaya gelmedi ise kalan askerler ile niye saldırmadı. tam gücü ile geldi ise neden alana çekmeleri gerekti?

    .pek dikkatimi de vermemiş olabilirim ama çocukluğu pek uyuz olan bjorn büyüyüp adam olmuş gibi takılıyor, babası ile işler güçler yaptı. savaşta birlikte omuz omuza mücadele falan derken tökezlediği için pek beğenmedi ragnar performansını ama ana baba savaşçı elemandan azını beklememesi normal.

    .ragnar iki kadını da muhafaza etmek istiyor haliyle ama lagertha'ya ters işler olduğunu net ifade etmişti. şimdi babası ile daha iyi olacağını düşündüğü için bjorn'u babası ile bırakmış oldu.

    .rahibimiz kafaları yiyor gibi hayırlısıyle. dini buhranlar yaşıyor. meryem anayı görüyor, tanrıya yalvarırken acayip sesler görüntüler duyuyor. isa heykelinde ya da hristiyanlık ayinlerinde vikinglerin insan kurban etmesini falan hatırlıyor. balatayı sıyırmasa iyi.

    .bundan başka da bir şey olmadı. uzak diyarlardaki kötü haberler geldi. kötü haber tez duyulur olayının tersini söylediler. kendi yerini güvene almadan açılmaması gerektiğini öğrenmiştir umarız ragnar bey.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  3. 28
    s02e06:
    unforgiven

    -- spoiler --

    .dallanıp budaklanıyor meseleler, güzel oluyor. saxonların kralı (ecbert miydi neydi) adam pagan çıktı. aslında bilgiye aç, açık fikirli biri gibi göstermişler. kaybettiğimiz bilgi, şimdiki bilgimizden daha çoktur diyerek aslında bence antik uzaylılara selam çaktılar. eski kavimlerin süper hikayeleri ve ulaştıkları sonucu hep bilgiye bağlıyor. sevgili rahibimizi de parşomenleri çevirmesi ve koruması için görevlendirdi.

    .ragnar ile tekrar karşı karşıya gelip bir seçim yapmak zorunda kalacak gibi bir his oldu bende ama bakalım öyle ilerlemiyor bazen dizi. şimdilik rahibimizin kafalar hafif karışık, arada acayip şeyler görüyor ve hep güçlü dostları var.

    .asıl olay borg'un başına gelenler idi, horik ilk başta yağmaya elemanı istememişti. sonra bu eleman gidip ragnara çattı ki bunları anlamam mümkün değil. ya tarihi bilgiler eksik ya anlatılmayan şeyler var ya da horik'e bulaşmaya gözü yemedi hehe, neyse artık ragnar bu durumda en delikanlı adam iken onun halkını biçti (halktan hiç bahsedilmedi hem aile de aile bu arada) sonra affettim gel birlik olalım muhabbeti ile kandırdı ve idam edecek nasipse...

    .öyle hemen de idam olmayacak gibi, horik durumdan memnun değil gibi. asıl entrikacı pezevenk bu horik'in kendisi ve tabi rollo'nun takıldığı siggy miydi neydi o hatun... babasına oğuluna her türlü hizmet... rollo yine pisliğe bulanmasa bari.

    .bjorn elemanı da bir kadını gözüne kestirdi ama nasıl davranacağını bilmiyor yavrum yazık. hayvanlarla birlikte uyumasın diye yerine getirdi, kız da bunu mu istiyorsun diye soyundu. orada kaldı bölüm hehe. bir şey yapmaz diyorum ben. temiz çocuk, kendi rızası ile vermesini ister hehe.

    .sevgili dişi savaşçımız lagertha'nın başa geçişi pek güzeldi. ağzını burnunu kırdılar karının, memelerini gösterip de aşağılayacaktı ama tam o noktada bıçak önce kemiğe dayandı sonra da reis'inin gözüne girdi herhalde. diğer eleman neden kafasını kopardı onu sonra açıklarlar herhalde ama kimse memnun değilmiş anladığım kadarıyla. şimdi reis'in karısı olarak hükmedecektir diye umuyoruz, yakışır da...

    .şimdi tarihsel olarak nedir ne değildir bilmiyorum ama bunlar borg ile bu kadar uğraşacağına lagertha'nın desteğini alsalar ya? hadi reisleri yamuk bir adamdı olmazdı da, ya şimdi?

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  4. 29
    s02e07:
    blood eagle

    -- spoiler --

    .kan kartal idamını uzatmadılar. horik borg'a kurtaracağım seni falan dedi ama bir işe yaramadı bunun neden öyle olduğunu pek anlatmadılar. herhalde lagertha müttefik olduğu için horik de olaydan vazgeçti ama ortalıkta ragnar'a kin güden insan sürüsü oldu.

    .adam ufuklarını genişletti ama sevmeyeni çok işte yapacak bir şey yok. başına bir hal gelerek bitirebilirler sanki bunu, tarihi hikayesini bilsek o kadar keyifli olmayabilirdi. tabi anlamadığım bunlar kendi aralarında birbirlerini kesip durur iken diğer tarafta birleşmeli evlilikler yapıyor.

    .iki evlilik kıyaslaması iyidi aslında, benzerlikler farklılıklar falan derken birinin evliliği fitne, diğerinin birleşme olması da dokundurma gibiydi. floki'ye ne oldu ben anlamamadım. kıskançlık falan herhalde. ne acayip iş hakkaten.

    .oğlunun durumu da bir garip geliyor, ortalıklarda hizmetçi peşinde koşmalar. mahkuma ekmek getirmeler. bazıları vicdanlı bazıları vicdansız gibi mi gösteriyorlar? en vicdanlısı ragnardı mesela, hristiyan çocuğuna bile acıdıydı.

    .bölümün ağırlığı hoştu, görüntüler güzeldi. kahinin söyledikleri çıkıyor. adamda iş var hakkaten. bu elemana kartal görüyorum dediydi, idamı öyle oldu ama yine de çıkıyor işte. iyisini kötüsünü kendin yorumlarsın artık.

    .lagertha ve ragnar ve horik seferlere çıkacaklar bu şekilde. arada devamlı bir sürtüşme, entrika tadında işler olacak, sonunda da ragnar gülsün diyoruz. horik tam sevimsiz bir tip. başta berg ile anlaşamayan işleri bozan oydu, ragnar kötü oldu. ne acayip iş, hele bu salak berg'in horike saldırmaya götü yemeyip de gelip ragnarın memleketi dağıtması falan zaten saçmaydı. layıkını buldu diyoruz. yine de çığlık atmadı ve valhallaya gitti allahın izniyle hehe.

    .bu arada fazla görmedik ama kral ecbert'in oğlu ile evlenen hatun kişisi pek güzeldi bir şeye benziyordu.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  5. 30
    s02e08:
    boneless

    -- spoiler --

    .üç başla bu iş olmaz tabi, kuzeyliler ondan becerememiş demek. diğer tarafta ne güzel müttefik oluyorlar. ecbert'de işi biliyor zaten ama ragnar'ı pek kimse takip etmeyecek gibi. lagertha bile pek onun safında durmuyor gibi. bu arada kendisine reislik pek bir yakışmış durumda. ortalığı yıkıyor resmen. kocasının kafasını uçuran adam ile anlaşma falan muhabbeti döndü ama ya elemanı kazıkladı ki akıllı kadın ya da sallıyordu artık eleman.

    .neyse asıl aksiyon son iki bölüme kalmış durumda herhalde. belki son bölümün sonuna bırakırlar yine. görüşmek için elçiler gidip gelirken ecbert'in adamları elçiyi zevallediler. oğlunu neden sağ bıraktılar anlamadım. meseleyi anlatsın diye falan mı? kelleyi yollasalar da olurdu yani.

    .floki'nin kafa güzel herhalde, horik kötü tanrıları anlıyor o yüzden beni de anlıyor tadında salak saçma laflar etti. ragnar yeterince pohpohlamamış bu elemanı herhalde. gemi yapımı konusunda horik kanına girdi resmen.

    .bölümün asıl olaylarından biri ragnar'ın yeni oğlunun olması ve onun da bir sorunu olduğu hissiyatı ile bölümü tüketmeleri oldu. engelli doğan çocukları öldürüyorlar mıymış bunlar cidden? baltayı bebeğe yaklaştırdığında yok artık dedim ki ragnar yapamazdı zaten öyle bir şey.

    .manyak bir kadın karakteri daha çıktı, pek azgın. ecbert ile işi pişirirken yetinemedi. sonra bizim rahip de bir çakıversin, dindarlar güzel çakıyor dedi. ecbert'de üstüne askerleri saldı. good luck lafını "belinize kuvvet" diye çeviren sevgili çevirmene de selam ederim. güldürdü durduk yere.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  6. 31
    s02e09:
    the choice

    -- spoiler --

    .fena bölüm olmadı ama beklentilerimi karşılamadı. üstüne hafif sinir yaptı. sonunda ne olduk yani dedim. horik floki muhabbeti insanı geriyor. adamların amacı ne? hadi diyelim intikam almak istiyorsun anladık da alamıyorsun işte arkadaş. derdiniz ne bu kadar? floki rollo ve rahip için söylediği şeylerde tam olarak haksız sayılmaz onu da kabul ediyorum ama kendi de hasetin önde gideni. böyle karaktere böyle huylar insanı sinir ediyor.

    .son sahnede bir de floki'ye horik teklifim var dedi ve bitirdiler. sanki hafiften görüntülerde devamlılık hatası da var gibi geldi ya neyse şimdi... bu kadar şeyden sonra son bölüme ne saklamış olabilirler?

    .savaştılar ve yenildiler, paralı asker olmak isteyenler kaldı. toprak sözü aldılar ve hiç savaşmadan elde edecekleri şeyleri elde etmiş gibi oldular nerdeyse. baktığın zaman savaş inanılmaz anlamsız oldu. ecbert'in böyle bir teklifi de fazlaydı sanki. tamam adam akınları durdurmak istiyor, anlaşmak istiyor ve büyük düşünüyor ama yine de havada karada kabul etti ragnar zaten, lagertha da kabul etti. horik etmeyecek gibi gösterirken hiç bir arıza çıkmadan olaylar halloldu.

    .şu durumda horik'in ragnar için bir planı var ve bunun için floki'den yardım istiyor gibi anladım da ne işe yarar arkadaş. anlaşmaları mı tanımayacaklar? sırf ragnar mı? lagertha ne olacak? onun ilk etapta ragnar'ın yanında durmaması da karakteri açısından sinir bozucu idi.

    .ordular ilerliyor, kimse bizim ragnar'ı dinlemiyor. bozguna uğruyorlar ecbert'in arkadan destek kuvvetleri planı ile hala razı değiller. ne diyeyim bilmiyorum. pek saçma geldi bana bu gidişat. tarihsel olarak böyleyse cidden kafasız insanlarmış.

    .athelstan viking'ler ile dönmeyecek gibiydi o da dönmüş. belki onu öldürürler de sezonu öyle bomba şekilde bitiriler. şu durumda tüm aksiyonu dokuzuncu bölümde bitirmiş oldular. daha da savaş göremeyiz. savaş sahneleri de pek iyi değildi zaten. rollo'da o kadar süper savaşçı pek de olmayacak şekilde kötü yaralandı. ölmese bile sakat kalır diyorum. her şeyin hayırlısı tabi.

    .porunn özgürlüğü, çıplak yüzmesi ve azgın kraliçe'nin kuzeyli seçimi gibi hoş sahnelerimiz de vardı bu arada. ayrıca düşünce olarak tanrıların barışması muhabbeti ve pederin ikilemleri de dizi için güzel özelliklerden diyebilirim.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  7. 32
    s02e10:
    the lord's prayer

    -- spoiler --

    .finale özel ragnar suskunluğu vardı. son dakikaya kadar eli armut mu topluyor bu zehir gibi adamın diye sinir ettiler. neymiş şaşırtmaca yapacaklarmış. zaten dizi ragnarın öldüreceklerini düşünmemiştik, o yüzden şaşırmadık da ama bu vikingler nasıl üçkağıtçı, nasıl entrikalı insanlarmış. yuh dedim. çocuk katilliği ve birbirini yeme de çok saçma geliyor. hele ragnar'ın gavur çocuğunu bile bağışlayıp horik'in çocuklarını öldürtmesi çok saçma geldi.

    .bjorn bıraktı bir kısmını, ölenler de çocukları mıydı? ya da erkek olanları mı öldürdüler? o kısımları tam anladığımı söyleyemem. zaten sürüsüne bereket çocuğu var.

    .finali viking işlerine bırakmaları hoş olmadı. gerçek finali bir önceki bölüm yapmışlar. içlerindeki hesaplaşma zaten sezon içinde bir kere olduydu. tekrar oldu ve sonunda ragnar kral oldu herhalde. kıyılarda kılıncı ile verdiği pozdan bunu anladık. iyidi güzeldi ama işte pek de bir şey yoktu.

    .lagertha ile kraliçe kapışması da daha göz doldurucu olabilirdi. çabucak halletti, genel olarak baskını çabucak hallettiler. tamam adamlar hazırlıklıymış ama en azından final yapıyorsunuz arkadaş biraz daha uğraşılmış bir şey olabilirdi.

    .floki meselesi zaten insanı baştan beri sinir ediyordu. baştan beri bizi mi şaşırtmış yoksa bir yerden sonra mı geri ragnara dönmüş orasını anlayamadık. kaypak bir adam sonuçta ragnarın hala güvenmesi bana saçma geldi açıkçası.

    .hele tanrılar meselesi apayrı bir mesele, floki rahibi sevmiyor, rahip ragnara hristiyan duası öğretiyor, bu da mı tanrılara karşı değil yani? horik doğrusunu söyledi diye sonra isyan mı edecek nedir derdi? neyseki bebeğini ve karısını uzaklaştırması bu fırtınalar yüzünden imiş. onu anladık, iyi baba olsun bari.

    .müzikler artarak iyileşti, finalin son kısmındaki müzik falan baya iyi idi sanki. tam versiyonuna bir ulaşayım dinleyeyim de iyi ise listeme alayım diye not edeyim buraya da.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  8. 33
    2.sezon şubat 2015'te başlayacak olan dizidir.

    film gibi dizi çekiyor namussuzlar. bir hafta yeni bölüm beklenir anlarımda 1 yıl yeni sezon mu beklenir amk.
  9. 34
    Beklemekten sıkıldık dizisidir. Şubat bir an önce gelse de izlesek.
    (bkz: geçmiyor günler)
  10. 35
    www.youtube.com/...
  11. 36
    doctor who ve sherlock'tan sonra bekleme yaptıran dizi.

    odin bi el at be!
  12. 37
    başroldeki sarışın herifin iticiliğinden dolayı izleyemiyoruz, değiştirsinler şu dangalağı!!!
  13. 38
    3. sezonunun 19 şubat 2015 tarihinde başlayacağı dizi. çok fena şeyler olacak.
  14. 39
    3. sezon için ikinci fragmanı yayınlanmış olan dizi. yayınlanan iki fragmanı izlediğimizde bizi bolca kanlı bir sezonun beklediği görülmekte. ragnar, yıvrım, kısa saçlı bok gibi olmuşsun lan. yazıktır günahtır yabmayın arkadaş.

    ilk fragman
    ikinci fragman
  15. 40
    hasretinden prangalar eskitilen dizi. başlamasına kalan 3 gün, 3 ay gibi geçecek amk...
  16. 41
    yarın 3. sezonu başlayacak dizi. fragman beklentiyi yükseltti, heyecanla bekliyoruz.
  17. 42
    3. sezon 1. bölümü malum ortamlara düşmüş olan dizidir. 10:00 gibi türkçe alt yazılısı da düşer.
  18. 43
    yeni sezonunun malum ortamlara düştüğünün haberiyle uyandığım dizi. kız arkadaşım aradi olum kalk çabuk izle diye, yüzüne kapatıp pcyi açtım. Şimdi mutluluktan kendimi sikicem.
  19. 44
    3. sezon 1. bölüm ortamlara düşmüştür. Bu dizi de herkes bir yana lagertha bir yana arkadaş. Bir kadında ne ararsan var bunda vallahi. Güzel hatta epey güzel, seksi, savaşçı, çiftçi, iyi bir ana ve iyi bir savaştı... Sözün özü tapılası hatundur.
  20. 45
    yeni sezona çeşitli aşk üçgenleriyle girmiş dizidir. geçtiğimiz sezon onca alavere dalavere oldu, hani biraz daha entrikaların baskın olduğu bir başlangıç beklerken bu sanki biraz... yani nasıl desem, hani bir boşluk vardı ama tam da çözemedim... belki de ben beklentimi çok yükselttim, belki de sorun dizide değil de bendedir. aslında çok iyi bir dizi. gerçekten. arkadaş kalalım. yok bu replik burada söylenmiyordu, neyse!

    ulan koca diziyi sırf lagertha ve floki için izliyorum he!

    not: floki'nin hanımına "bu kadar mutluluk çok fazla!" diye atarlanması ilk başta hepimize tuhaf gelir ama düşününce adam sonuna kadar haklı! hiçbir şey kusursuz değildir en nihayetinde ve kusursuz gibi görünen her şey aslında tam anlamıyla bir fiyaskodur. adam bildiğin motto mu yaşıyor! örnek vermek gerekirse; aha gözümüzün önündeki skyrim... online haberlerini aldığımızdan beri övdüler de övdüler, sonuç götüm gibi afedersin!


    saygılar şelale!
  21. 46
    bu hafta mistik bir bölüm yayınlamıştır. izleyin efendim.

    -- spoiler --

    viking kesince bir şey yok ışid kesince auuuuv ne auvvv amk.

    i.imgur.com/...

    -- spoiler --
  22. 47
    miğferim kafamda, baltam elimde o şekil izlemeye geçtiğim müthüş dizi. saçları da ragnar lothbrok gibi yaptım mıydı iki bölüm arasını ben kendim yaşarım zaten.

    not: game of thrones gibi sadece entrika üzerine kurulu bi dizi değil çok şükür.
  23. 48
    lagertha ve floki'nin her bölüm kendine daha da hayran bıraktığı dizidir.

    hele bu haftaki bölümü efsaneydi! bir rüyalar, bir kehanetler, bir acayiplikler!
  24. 49
    lagertha'nın yatakta orospu, tarlada ırgat, yemekte asilzade olduğu dizidir.
  25. 50
    3. bölümde fena işler olacak görüntüsü veren dizi.

    www.youtube.com/...