kayıt

babanın emekli olması

  1. 9
    Polis emeklisi ise yerinde duramazlar. Evde oturmayayım da ne olursa olsun derler. Güçlerinin yettiğince ne iş olursa yaparlar.
  2. 8
    Baba için oldukça ağır bir travmadır. Düzenli bir yaşantıları varken, birden kendilerini boşlukta buluyorlar. Evden çıkmaları için pek bir sebebleri olmuyor. Onların yeni alışkanlıklara ihtiyaçları var. Mesela sabahları onları en uzak markete gönderip her sabah yürüyüş yapmalarını sağlayabilirsiniz. Mümkünse evcil hayvan alın, onun için maç bileti alın. Öbür türlü kendilerini de psikolojik olarak çökmüş, bir işe yaramaz hissedeceklerdir.
  3. 7
    Benim açımdan müthiş olay.
    Babam emekli, ben işsizim. Annem zaten ablama gidiyor, güne falan gidiyor, kardeşim okulda.
    Babamla beraber bütün gün evdeyiz diye canımız sıkılıyor, dışarıda takılıyoruz. Sürekli geziyoruz, gitmediğimiz yer kalmıyor.
    Canımız sıkılıyor istanbul’a geçiyoruz, izmit’te dolanıyoruz. Müthiş eğlenceli cakit geçiriyoruz.
    Ben iş bulana kadar umarım o da iş bulmaz beraber takılmaya devam ederiiiz.
  4. 6
    Senelerce ekmeğini yediğim adamın emekli olup, dinlenmesi olayıdır.

    Mesela ben de çok anlaşamam babam ile. O yüzden kendi evime çıktım? O emekli olduğunda "gitsin çalışsın" diye entry girmedim. Bence doğru olanı budur.

    Tabii dört duvar arasını kimse bilemez. Ama babanızla yaşayamıyorsanız kendi hayatınızı kurmaya çalışın. Senelerini size veren insanlar biraz rahat otursun.
  5. 5
    ailecek yaşayamadığımız deneyim. çünkü yıllar önce istifa etmiş. herif çok kurnaz, cin gibi puştun oğlu
  6. 4
    Emekli olduktan sonra çalışıyorsa çok güzel ama evde oturuyorsa emekli olduğu o güne lanet edersiniz.

    Babam ortaokul yıllarından itibaren çalıştığı için yaşını doldurduğu anda emekli oldu. Bir süre kendi işinde çalışmaya devam etti. Daha sonra memlekete dönüş yapınca bir süre işsiz kaldı ama her gün dışarıya çıkıyordu. Bir sıkıntı yaşamadık. Sonrasında tekrar iş buldu. Fakat birkaç ay önce o işten çıktı. Birkaç aydır her gün lanet okuyorum. Yahu annem bile ya torunlara bakmaya ablama ya oturmaya teyzemlere falan gidiyor devamlı. Ama babam eve yapıştı amk. Adam günde 4-5 kere çay demleyip salonda tüm gün film izliyor. Yemek yemek için mutfağa her geçişinde saatler harcıyor. Vallahi bezdim. Bak saat 9 gibi uyanmıştım bugün. Dışarıda işim vardı. Kalkıp bir duş alıp kahvaltı edip çıksam mı dedim ama babamın mutfaktan sesi geliyor diye kalkmadım. Karşılaşmak istemiyorum çünkü. Sonra mutfaktan salona geçip kapıyı kapattı. Tam kalkmaya yeltendim ki tekrar çıktı. 10 dakikada 2-3 kez mutfakla salon arasında gidip geldi. Çayı su gibi kafasına dikiyor, sonra tekrar doldurmak için mutfağa gidiyor. Üşenmiyor da buna. Ben de çıkıp sinir harbi geçirmek yerine tekrar uyudum ve şimdi uyandım. Adamım evde olması yüzünden kendimi uykuya vuruyorum ve bu da dersimi aksatıyor. Normalde iyi geçindiğim annemle de her gün tartışıyorum. Zaten babam evde olduğu için yemek dışında odamdan çıkmıyorum. Dolayısıyla annemi de görmüyorum. Ama gördüğüm zaman konu hep babamdan açılıyor; o şikâyet ederken ben dinliyorum, ben şikâyet etmeye başlayınca bana kızıyor ve kendisini benim doldurduğumu, ikimizin arasında kaldığını söylüyor. Her seferinde aynı senaryo. Vallahi bezdim ya. Bu evde yaşamaktan inanılmaz bezdim. Bir evde 2'den fazla yetişkinin yaşaması doğru değil. Olmuyor.
  7. 3
    önce kahvaltı hazırlamaya, gideceğiniz yere arabayla bırakmaya, dışarıdaki işlerinizi tamamen devralmaya başlar. zannedersiniz ki hep böyle gidecek, ne iyi etti de emekli oldu dersiniz. ilk birkaç aydan sonra durum değişir. artık dinlenmiş ve işini özlemiş olan baba, evde yeni bir dönem başlatır. canı sıkılmaktadır ve bunun acısını sizden çıkarır. televizyon izletmez, kumandayı alır; kitap okutmaz, kapat konuşalım der; dışarı çıkmak isterseniz çıkma, pikniğe gidelim der. bir de mahalledeki bütün marketleri gezer, ne nerede ucuz kuruşu kuruşuna ezberler. işsizlik başına vurmuştur çünkü. hergün bim'e gidip bademli kurabiye alır. evde ekmekten çok bademli kurabiye vardır, ama daha kötüsü babam ne zaman yaşlılık maaşı almaya hak kazanmış biri oldu dersiniz, bademli kurabiye yerken geçen zamanı sorgularsınız.
  8. 2
    genç yaşta ise aile ekonomisine katkısı büyük olur. baba hem çalışır hem de emekli maaşı gelir.
    ama eğer babanın yaşı çalışılcak yaşı geçmişse çalışmak zorunda olmaz ve ekonomi aynı kalır ya da geriye gider.

    emekli babalar eğer varsa tarla falan onlarla ilgilenir. ev kahve tarla arası gidip gelir. zamanının çoğu evde geçeceğinden evdekilere fazla rahat vermezç
  9. 1
    *

    yeni yeni tecrübe ettiğim zor durum. yani emekli olup işine devam etmesi güzel, bir maaş ekleniyor tabi de; işi bırakıp evde oturması evin diğer bireyleri için çok zor. 3 kişinin yaşadığı evde günde 5 kere çay mı demlenirmiş lan?