kayıt

azdan az çoktan çok gider

  1. 1
    süleyman çakır repliği.
    oran olarak değildir miktar olarak olabilir. çünkü azdan giden az çok olmayacak mıdır oran olarak? ya da az zaten azdır biraz daha azalacaktır. çoktan çok bile gitse yine azdan büyük bir miktar olacaktır. göreceliliğin takla attığı sözdür.

  2. 2
    Hayat felsefem. Bir diğeri için;

    (bkz: korkanın çocuğu olmaz)
  3. 3
    Kesinlikle anlamını bilmediğim ama kullanırken çok karizma ve mafya hissettiğim cümle.

    (bkz: mavinarsist çakır)
  4. 4
    çünkü yüzdeliğe vurulduğunda eşit oranda gitmiş olur adaletli bir iş
  5. 5
    Vadimizin vedarıiftiharı Çakır ağabeyimizin deyişi, özlüsözü adeta bir vecizeül alameti kerhanesi.

    Bak dayı, benim bu alemde raconum silahı belimden çekip şarjörüm bitene kadar sıkmaktır.

    "Azdan az, çoktan çok gider."
    Hadi eyv.
  6. 6
    Bu ayeti kerimeye mana vermek maksadıyla tefsire girersek şöyle bir sonuç doğurmak çok da yanlış olmayacaktır zaar.

    Biz ölüm denen nanenin hikmetine vakf olmuşuzdur, hal böyle iken korkmak bilgeliğin noksanlığı olarak tecelli ve tebessüm eder. O halde son kertede, şahıs ontolojik varlık alemi deryasına ilk adımını korkunun çok inandırıcı cellatlarının yanında sedat Peker gülüşü ile geçmeli ve hemen akabinde yapması gerekeni- yani aklına değil kalbine indirilenden bahs açıyorum- yapmalıdır. Zira bu onun tekamülüdür ve dahi görevi misyonudur.

    İşte bu hususta arkasına makamına adına varlık durumuna bakmadan İbrahim gibi gendini seve seve ateşe atmalı ve küllerinden yeniden doğan zümrüdüanka hüma phonix devlet guşu yahut Simurg kimin doğma yapmalıdır üst alemlere..

    Sonuç varlık ve tin olarak nicel bakımdan az ise az çok ise çok gitmelidir benliğin şeytani nefsinden. Nitele yani altuna ulaşmak isteyen simyacının budhanın isanın zerdüştün ve hakikat ya tüm insanın yolu budur. Bunçün evvela iyi bir hikmet bu tabiatı duru görü şarttır. İşbu minvalde şahıs isminden ve dahi cisminden ve dahi ona yüklediği yanıltıcı tanım ve imajlardan sıyrılıp Allah ü teala yoluna girecektir ki asıl yaşam amacı, giz ve sır mana ve hikmet budur. Kişi hayatın anlamını 258 böyle sikko bir ortamda böyle sikko bir dizi karakterinde üstü kapalı manada bana mı verecek hahah güldürmeyin beni ? Dememeli ve şeytan diye addediğimiz adeta beyninin içinden ona seslenen , inanma seni sikecek diyen nefsani egosunu bastırma cürretini kendinde göstermelidir.

    Bu yol çetin bir yoldur yoldaşlar. Yolun sonuna kendini ne olursa sa
    Wsa olsun padişah bile olsa kendini eteğe veren kazanacaktır.