kayıt

anneler günü

  1. 1
    * *

    annelerimizin kıymetini anlamak için yapılmış bir gündür. tarihi tam kesin olmayıp çoğu ülkede mayısın 2. haftası kutlanmaktadır.
  2. 2
    edip akbayram'ın çok hoşuma giden bir şarkısıdır.
    www.youtube.com/...
    --! spoiler !--

    Yeşildir artık yüreğinde kara bulut Bugün anneler günü annem beni unut...

    --! spoiler !--
  3. 3
    12 mayıs 2013'te kutlanacak gün.
  4. 4
    çok özel bir gün. bü günde sözlükte bugüne özel tema yapılmasını bekliyorum.
  5. 5
    yarın kutlanacak olan gündür.

    herkesin mutlaka acı tatlı bir anısı vardır bu günle ilgili. annesi olmayan kişilere hatırlatılmaması gerekendir aynı zamanda, ya da aynı ortamda ben anneme şunu aldım bunu aldım dememek lazım.
  6. 6
    (bkz: google'ın anneler günü doodle'ı)
  7. 7
    bu sene 12 mayıs'a denk gelerek hemşireler günü'yle birlikte kutlanan gündür.
  8. 8
    11 mayıs pazar günüdür.
    açıkçası hiç hoşlandığım bir şeyde değildir. anneler günü babalar günü sevgililer günü gibi günler para harcansın bir hediye alınsın baskısı taşır. yazıktır ki annesi babası olmayan binlerce insan var. hele sevgilisi olmayan sırf bu sözlükten sayabileceğim bir sürü işsiz var.
  9. 9
    kaptilalist düzende anlamı yitirmiştir. bize bu pazar gününü hediyesiz geçirmememiz empoze ediliyor büyükler tarafından. ayrıca ne bilim televizyonlarda reklamlarının dönmesi bana acımasızlık gibi geliyor. annesi babası olmayan bir sürü insan var. gözüne gözüne sokmaya ne gerek var.
  10. 10
    küçük ev aletçilerinin bayram ettiği gündür. arkadaş adam dışarıya tonla çay, kahve makinesi, kettle atmış daha nasıl versin mesajı.
  11. 11
    Anneleri onurlandırmak, hatırlamak , mutlu etmek amacıyla mayısın ikinci haftasında kutlanan anlamlı bir gündür.
  12. 12
    tam da bugündür.
  13. 13
    bir adet ayakkabı ile iştirak edeceğim gün. gelecek tepkiyi oldukça merak etmekteyim.
  14. 14
    anneme 4-5 aylık tavşan hediye edeceğim gün. hediye bahane tavşan şahane. çiftleştirip yeni nesilleri süreceğim piyasaya çaktırmayın.
  15. 15
    Anneme hiç bir şey almayacağım gündür. Hayata karşı tek başına beni büyütmüş olan, tek başıma ayakta durabilmeyi bana öğretmiş bir kadınla arama kapitalizmi sokmayacağım. Hayatta aldığım her başarı ona bir hediyem, onun her gün sağlıklı olması bana verdiği bir hediyedir.

    Annesi yaşamıyor olanlan, bu güzel günü hüzünle geçirecek olan her evlat için de annelerine allah'tan rahmet diliyorum.
  16. 16
    annesi olmayanların acısı tazeleme günü.
  17. 17
    anneannemin vefatından sonra annemin kutlamamızı istemediği gün.
  18. 18
    anneyi, anneanneyi, teyzeleri, anne olan kuzenleri arayarak 2 saate yakın telefon görüşmesi yapmama neden olan gündür. Yine de bu günleri yapmacık bulurum ne gerek var ki.
  19. 19
    pbs.twimg.com/...
  20. 20
    i.imgur.com/...
  21. 21
    "orestes" yaşasaydı da bu günleri görseydi dediğim özel gün. (mobilden bkz veremeyen yazarın dramı)

    bu vesileyle sözlük annelerinin de ellerinden öper, temsili papatyalarını buraya bırakırım. aferin lan size, iyi ki üreme içgüdülerinize kulak verip güzel güzel çocuklar yapmışsınız(tamam bazılarımız o kadar güzel değil ama ahsjsj), tüm bu rezil ortamda onlar için daha iyi bir yaşam alanı yaratmaya çalışmışsınız. aferin size, bak bi kez daha öptüm.
  22. 22
    bazı ülkelerde farklı günlerde kullanılıyormuş. mesela yunanistan'da 2 şubat'ta, çin'de 21 nisan'da kutlanıyormuş. temmuz ayı hariç her ay var bir anneler günü. çok ilginç lan.
  23. 23
    senelerdir ne zaman kutlandığını öğrenmeye gerek duymadığım günlerden biri. Benim annem yılın her günü değerini bildiğim meleğim çünkü.
  24. 24
    Bu sene de kutlamayacagimdir.

    Açıkçası en son ne zaman kutladim onu bile hatırlamıyorum. Tam tarihi nedir onu bile bilmiyordum.

    Abimle büyüdüm ben. Belki anneme bile anlatamayacagim şeyleri anlattım. Ben bir bir dertlerimi, sorunlarimi, hissettiklerimi anlatırken hep o oldu yanımda. Düştüğüm de kaldıran, agladigim da güldüren, bir şeylerin eksikliğini hissettiğim de o eksikliği kapatmaya çalışan hep o oldu.

    Ben ilk defa birinden hoşlandığımı söylerken şekilden şekile girdim, o kahkaha atıp "elde ettikten sonra sıkılacağını biliyorsun değil mi?" Dedi. Nereden biliyorsun öyle olacağını diye hiç sormadım. Çünkü beni kendimden daha iyi tanıdığına emindim. Ve gerçekten öyle de oldu.

    Bir dediğimi ikiletmedi hiçbir zaman. Istediğim her şeyi elde ettim ben. Bir şey yapacagim zaman hic tereddüt etmedim bile. Cunku beni destekleyen birinin olduğunun hep farkındaydım.

    Istediğimi giydim, istediğim saatte eve geldim, kendi hayatımı kendim yönlendirdim çoğu zaman. Hiç karışmadı bana.

    Beni karşısına alıp hiç bir zaman ciddi bir konusma yapmadı. Yaptığım bir şeyden rahatsız olduysa bunu hep şakayla karışık bir şekilde dile getirdi.

    Yine bir anneler günü, yine umrumda olmayan bir gün...Belki bundan bir iki sene önce olsa oturur ağlardim. Ama aradan zaman geçtikçe umursamamayi öğrendim. Aştım artık bunları.

    Ama hala icim de acaba mesaj atsam mı? Ya da arasam mı? Diye bir düşünce oluşmuş durumda.

    Dusunuyorum da annemin bana karşı soğuk olması, öyle davranması falan belki de iyi oldu benim açımdan. Yürümeyi bile beceremezken koşmaya çalıştım.

    Bir şeyleri farkında olarak, hatalar yaparak öğrendim. Farkında olmadan öyle güzel eğitti ki beni...

    Neyse daha zaman var bunları düşünecek.

    Şimdiden bütün annelerin anneler günü kutlu olsun.

    Ve butun yazarlara da ufak bir not: annelerinizle ne yasarsaniz yaşayın onların kıymetini bilin. Kin tutmayın. Benim gibi ne halt etsem derdine düşmek istemiyorsanız kıymet bilin. Sevin, sayın. Bir çiçek ile mutlu olan insanları kirmayin. Onlar sizi kirsa da alttan alın.

    Ve sözlük kızları; unutmayın ki bir gün siz de anne olacaksınız. Sakin ufak sebeplerden ötürü kavga çıkartmayın. Alttan almayı, hoş görmeyi şimdiden öğrenin. Çocuklarınızın yanında asla kavga etmeyin. Siz kavga ederken, bağırıp çağırırken küçük bir çocuğun psikolojisini ne kadar bozacağınızı, onun neler hissedebilecegini unutmayın. Küçücük tebessümle bile ufacık bir çocuğun mutlu olabileceğini, bir kez sarilmanin ona neler katabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Hayatta ki en önemli varliginiz olacak o minikleri sakın uzup de kendinize düşman etmeyin.

    Cunku onlar hiç bir şeyden daha değerli değil.

    Keyifli sözlükler.
  25. 25
    anneler günü sebebiyle bir çok mağazada olan indirimler dışında benim için diğer özel günler gibi hiç bir önemi olmayan bir gün. Annesini kaybetmiş ya da evlatlarını kaybetmiş olan insanlara da ayrı bir hüzün verir üstelik, bu sebeple de hiç sevmem. Önemli olan hayattayken onların değerini bilmek, kırmamak, üzmemek. Yılın tek bir günü alınan bir hediye, ya da arayıp hal hatır sormak ne kadar önemli olabilir ki.