kayıt

kitap okumak

  1. 1
    günü kurtarmanın en kısa, en kolay yoludur.
  2. 2
    okunan kitap vampirli mampirli ya da "10 günde süper bir adam ol" tarzı kitaplar ise insana hiçbir şey kazandırmayabilir.

    herkesin elinde vampirli görüyorum da ondan şey ettim.
  3. 3
    okuyor görünmek için değilde anlamak, öğrenmek için okunuluyor ise faydalıdır. yok eğer öyle yapılmıyor ise sırf kitap okuyor diye ne kimse entel oluyor ne de kızlar vermek için sıraya giriyor, bilginiz olsun vaktinizi daha değerli kullanın.
  4. 4
    cehaleti alandır. tabi eşeklik baki kalır.
  5. 5
    (bkz: otobüste yaşlılara yer vermemek için kitap okumak)
  6. 6
    kişiye birçok açıdan faydası olandır.

    okumuş olmak için okunmamalı, kesinlikle yeni bir şeyler kazanmak için okunmalıdır. bir nevi arkadaş olunmalıdır kitap ile.
  7. 7
    klişe olacak ama yeni dünyalara kapı açar.
  8. 8
    konuşmaktan ziyade dinlemeyi sevenler için yalnızlığı bir nebze dindirebilecek bir eylemdir.
  9. 9
    düşünüldüğü kadar faydalı olmadığını düşündüğüm eylemdir. kitapların en önemli avantajı olarak insanlara farkındalık aşılaması görülebilir. ancak çevremde sağda solda otobüste metrobüste vapurda parklarda cafelerde sürekli okuyan insanlar görüyor olmama karşıma çıkanların önemli bölümü cehaletten yakasını kurtaramamış kişiler. buna karşılık okudukları kitapları okumaya benim ömrüm yetmez, o derece. hadi bunu tamamen benim şanssızlığıma da verebilirim ki evet şanssız olduğumu da söyleyebilirim. ama zaten kitaplardan elde edilen bilgi ve farkındalık hiçbir zaman tek başına bir işe yaramamıştır, yaramıyor ve yaramayacak. mesela en basit bilgilerden birisi olarak savaşın kötü olduğunu bilmemiz aslında hiçbir işe yaramaz. çünkü bunu bilmemize rağmen, çevremizle sürekli savaş, itiş kakış halinde olup, kişisel anlamda barışçıl olmaktan her an biraz daha uzaklaşırken dünyanın bir yerine atılan nükleer füzelere kendi kendimize lanetler okumamız ya da gözyaşlarımız vicdani masturbasyondan öteye geçemez. ha tabi ki burada suçlu, kitaplar değil insanlardır. zira başlıkta kitap üzerine değil, kitap okuma üzerine.

    bunun dışında yeni hayatlar keşfi açısından faydalıdır kitaplar. ancak daha mahallemizdeki hüseyin amcanın hayatını bilmiyoruz ama yeni zellandadaki bir evsizin ya da kadının hayatı ilgimizi çekiyor. yeni hayatlar keşfetmek isteyen insanın yapacağı uğraşın kitap okumak olduğunu zannetmiyorum. gidip pazarda limon satar, taksicilik yapar, eminönünde simit satar vesaire vesaire...

    bunların yanında bir dost ortamında okunulan kitapların sıralanması karşınızdaki kişileri son derece etkileyebilir. hatta bu konuda olayı sidik yarışına bile döndürebilirsiniz.

    bir diğer nokta, insanların kitap okurken aslında kendi düşüncelerine dayanak oluşturmaları. yani içinde taşıdıkları düşünceleri okudukları kitaplar ile pekiştirmeleri. ancak kendi düşüncelerine anti-tez üretilen bir düşünce karşısında ise insanın çoğu zaman yaptığı gibi kendilerine haklılık payı sunarak olaydan çekip çıkıvermeleri.

    yine son derece asosyal bir eylemdir kitap okumak.ve hayalciler için kaçırılmaz bir seçenek, fırsattır. ancak bu noktada üzülerek o çok bildiğimiz klişe cümleyi kurmaktan kendimi geri alamıcam : "hayallerle yaşayanı gerçeklerle sikerler" miş.

    bu konuda itiraz edemeyeceğim tek nokta, kitabın keyf aracı olarak kullanılmasıdır sanıyorum. ben nasıl ki şimdi götümü yapıp osura osura çekirdek çitlemekten keyf alıyorsam başka bir kişinin de herhangi x kitabını okumasına söyleyecek bir sözüm olamaz. ama her ne kadar ukala bir uslüp ile yazmış olsam da bu giriyi, nacizane tavsiyem: kitaplardan çok bir şey beklememeniz yönündedir. beklerseniz yanılmakla kalmayıp yanıldığınızın farkına dahi varamaz, bunu ifade edeni de kendi içinizdeki haklılık gerekçeleri ile çürütürsünüz.

    huf, yoruldum lan.
  10. 10
    israf olan vakti avantaja çevirmektir.
  11. 11
    Hitap olarak "Kitapsız" hitabını üstünden kaldıracak eylemdir.
  12. 12
    dünyanın en rahatlayıcı ve en geniş açılı eylemi. kitap okuyan insan ile okumayan insanın arasında dağlar kadar fark olduğunu görüyorum, söylüyorum. yaptığım en iyi şey.
  13. 13
    kişinin normal hayatından uzaklaşıp derdini sıkıntısını bir kenara bırakmasına vesile olan bir eylemdir..

    sonuç itibari ile her türlü arza göre her türlü kitap var..

    son zamanlarda benim için mutluluk kaynaklarından biri mesela.
  14. 14
    uzun sürelere yayılıyorsa sizi illaki pozisyon değişikliğine mecbur bırakan eylem. oturarak okumaya başlarsınız boynunuz ağrır, kollarınız ağrır, masaya koyarsınız kitabı, sırtınız ağrır, şuraya bir yere uzanırsınız sırtüstü, kollarınız ağrır yine, yüzüstüne geçersiniz beliniz ağrır. yani belli sürelerle sürekli pozisyon değiştirir durursunuz.
  15. 15
    gizli işsizliğin en büyük avantajıdır. değerlendirmek lazım tabi.
  16. 16
    en ucuz seyahat biçimidir. günlük hayatın yavanlığını alır.
  17. 17
    kışın el ısıtmak için kullanılan iç cep gibidir.
  18. 18
    keyif için yapılınca güzel, zoraki yapılınca berbat bir eylem. normalde 3 günde bitireceğim kitabı bir haftadır okuyamıyorum. çünkü ders için okuma zorunluluğum var. elime alasım gelmiyor kitabı böyle zoraki olunca.
  19. 19
    (bkz: zekayı kibarlaştırır)
  20. 20
    milletimizin yarısından fazlasının zaman bulamadığı için yapamadığı aktivite. ah bi zaman bulabilsek.
  21. 21
    (bkz: satirdan degil sadirdan okumak )
    Kitap okumak tek başina bir hictir.
    Ilim bilende degil bildigi az da olsa onu uygulayandadir.
  22. 22
    içine zorunluluk girince yapamadığım eylem. yok arkadaş. olmuyor. okuyamıyorum, okusam da okuduğumdan bir şey anlamıyorum. bakın şu an ders için okumam gereken kitaplar olmasa günde en az 50 sayfa okur, çok da zevk alırım. ama bir ders için 2 tane kitap okumam lazım. adam finalde 50 puanlık soru soracağım diyor, yapmayanı geçirmeyeceğim diyor, günde 30 sayfa falan okusam yetiştiriyorum ama okuyamıyorum. elim gitmiyor. daha önce de çok oldu bu. ders için zorunlu tutulan kitapları okuyamıyorum.
  23. 23
    Şu ara pek vaktim olmuyor, yazı yazmaktan ötürü. Hem sözlükte, hem dergilerde hem de gazetede yazmak yorucu bir iş. Konsantre olmakta zorlanıyorum. Yaz gelsin abanacağım.
  24. 24
    Kitap okuma alışkanlığım aynen geri geldi. Zincirlerimi kırdım, e-kitap okuyucuyu tavsiye ederim. İçine 3000 adet kitap sığıyor. Okumak güzel, insan en azından olumsuz düşüncelere dalmıyor, hem bir şeyler öğreniyor, hem de kafası dağılıyor. Okuyanlar okumayanlara aşılasın okumayı.
  25. 25
    artık pek faydası dokunmayacak. alçak darbe girişiminden sonra cumhuriyetin tüm alt ve üst yapısı gibi bu eylemde bir değişim içerisinde olacak. zaten az olan popülaritesi yok olmaya yüz tutacak. ben şahsen pragmatist bir hamle ile tüm kitaplarımı yaktım, okumaya bir son verdim. artık şan dersleri alıyorum. aklı olan öyle yapar. en çok bağıranın en haklı olduğu yeni türkiye'de milyonlarca pavarotti'den biri olacağım. öttürmezsen öttürürler gülüm.

    • tam bilgisayarı kapatıp kitap okuyayım diyordum... ne yaptın be reis?
    • inanamıyorum, hâlâ kitap mı okuyorsun sen üstadım? kariyer planın falan yok mu yahu? hiç mi geleceğini düşünmüyorsun? kitap okumak.. bilemiyorum altan bilemiyorum.