kayıt

tükenmişlik sendromu

  1. 1
    Tükenmişlik sendromu, kişiyi bedensel ve ruhsal olarak zorlayan bir etkene uzun süre maruz kalması sonrası ortaya çıkan tükenme halidir. özellikle iş stresinin yoğun olduğu ve iş yükünün sürekli yüksek olduğu yerlerde çalışanlarda olmak üzere günümüzde oldukça yaygın görülen bir sendromdur.
  2. 2
    (bkz: burn-out syndrome)
  3. 3
    hamile bırakan sendrom *.
  4. 4
    (bkz: kpss)
  5. 5
    hemşirelik meslek grubunun en temel sorunu. bunun sebebi hasta/hasta yakınının hemşireye yaklaşım biçimi, mesleğin zorlukları ve gece nöbeti tutma gibi nedenlerdir. hatta daha öğrenciyken bunu yaşayabilirsiniz. bu olay, bir nevi yaşama sevincinin ölmesidir de aslında. insanın hayat enerjisini böyle alııır, götürür çok uzaklara..
  6. 6
    daha önce bayıla bayıla neşeyle yapılan etkinliklerden keyif alamamak, yeme düzensizlikleri, keyifsizlik, uykunun kalitesizleşmesi, uyumakta zorlanma veya aşırı uyuma eğilimi gibi belirtileri bulunan sendrom.
  7. 7
    Uzun süredir aşırı tembelliğim, her dakika uyuma eğilimim, benden bir bok olmaz serzenişlerim sonucunda "tükettiniz beni yemin ederim" derken pençesine düştüğümü anladığım zengin hastalığı.

    Aslında tam da bu yüzden emin olamıyorum. Belki benimki sadece depresyondur. Olsun her iki durumda da gittikçe artan tembelliğime sağlam bir sebep bulmuş oluyorum. İsmi ne fark eder?

    Evi temizlemek istemiyorum çünkü tükendim, bulaşık yıkamak istemiyorum evet tükendim, söylediğiniz hiçbir şeyi yapmak istemiyorum, hiçbirinizi de görmek istemiyorum tü ken dim....

    Bence gayet ikna edici.
    Mihihihi ^^
  8. 8
    Tam şu an yaşıyorum. 7 saatlik yolu 12 saattir çekiyorum. Tükendim, yıldım ve açım.
  9. 9
    aylık gelirimden utanmasam dahil olacağım. yemin ediyorum yıldım sayın sözlük. sabah çıkıyorum, gece eve giriyorum. tramwayı, metrobüsü anamdan babamdan çok görüyorum. lan aylık akbil bitecek ilk defa 20 yıllık ömrümde. asosyal hayatımı özlüyorum hasretle...
  10. 10
    Depresyonun gelişmesine etkisi olabilen tükenmişlik sendromu nedir ve nasıl gelişir şeklinde merak edilenler mevcuttur. Buna istinaden ilk defa 1974 yılında Herbert Freudenberger tarafından tükenmişlik sendromuna dair bir tanım yapılmıştır. Bu tanım ise başarısız olma, yıpranma, enerji ve gücün azalması aynı zamanda kişilerin tatmin edilmeyen istekleri neticesinde bireylerin iç kaynaklarında meydana gelen tükenmişlik halidir.

    O yıllardan beri tükenmişlik üzerine incelemeler yapılmış ve tanımlarda geliştirilmiştir. Günümüzde kabul göre tanım ise Maslach Tükenmişlik Ölçeği olan MBI’yı da geliştiren Christina Maslach tarafından yapılıyor. Christina Maslach’ın yaptığı tanım ise şöyledir: İşi gereği yoğun duygusal taleplere maruz kalan ve sürekli diğer insanlarla yüz yüze çalışmak durumunda olan kişilerde görülen fiziksel bitkinlik uzun süreli yorgunluk çaresizlik ve umutsuzluk duygularının yapılan işe hayata ve diğer insanlara karşı olumsuz tutumlarla yansıması durumunda oluşan bir sendromdur.

    Maslach’a göre işi gereği insanlar diğer insanlarla birlikte yüz yüze çalıştıkları ortamdan dolayı duygusal bir tükenme içerisine girerler. Bu konuda duygusal tükenme hisseden kişilerden yine işi gereği yoğun bir şekilde karşılayıp karşılamayacağı düşünülmeden istenilen taleplerdir. Duygusal tükenme karşısında kişiler duyarsızlaşma ve düşük başarı hissederler.

    www.pisipsikoloji.com/...
  11. 11
    Evet bundan muzdaribim.

    (bkz: tanrı öldü)
  12. 12
    çıkamadım bir türlü. üzerime toprak atın, yahut elimden tutup kaldırın. olm ben neden her şeyi dışarıdan bekliyorum?!
  13. 13
    Az önce balkona çıkıp mini cheetos yerken hayatımı sorguladım. Böyle aktiviteler gerçekten insanın kendisiyle baş başa kalıp düşünmesini sağlıyor. Hiçbir ciddi karar almadım ama. Su içicem birazdan.
  14. 14
    virginia woolf , sylvia plath ve stefan zweig gibi önemli kişilerin başına gelendir.
  15. 15
    tükenmişlik sendromu beden tükenmesi ve beyin erimesi sendromu manasın da denir.
  16. 16
    En yoğun haftada gelir bir de bu. Allah onu top etsin.
    (bkz: ayol )
  17. 17
    yeni nesil simariklik. ay bende de su sendrom var deme hastaligi.
  18. 18
    yapacak bir şeyi kalmamış insanarın içinde bulunacağı sendrom. içinde şımarıklıkta yok değil.
  19. 19
    Şımarıklık olarak nitelendirilebilecek olan durum; kişinin bende tükenmişlik sendromu var diyerek ilgi çekmeye çalışması (bkz: sekonder kazanç). Ve bu dalyaraklar yüzünden gerçekten tükenmişlik sendromundaki kişiler seslerini çıkartamıyor daha da dibe batıyor. Bence.
  20. 20
    bir ara ciddi ciddi içindeydim bunun. zamanla çözülüyor bir şekilde. çünkü mevcut sorumluluklar nedeniyle tükenmişliği yaşamak bir lüks. eve kapanacaksın da kimseyle görüşmeyeceksin de ohoo. bunları yapacak kadar lükse yani paraya sahip olsam zaten içine gireceğim tükenmişlik de böyle olmaz. haliyle her gün işe git, sorumlulukları yerine getir, insanlarla etkileşim içinde ol vs derken çıkıyorsunuz bir süre sonra.
  21. 21
    Karantinada aileyle kalınca nükseden sendromum
    • Aile terörü son bulsun.