kayıt

vertigo

  1. 33
    13 yaşımdan beri çekiyorum bu illeti. Ama son zamanlarda dayanılmayacak kadar aştı beni. Ve dayanamayıp bayılıyorum. Aldığım ilaçlar hiçbir şeye yetmiyor ve asla durdurmuyor o kadar hizli donuyor ki bazen birkaç gün ileriye gittiğimi düşünüyorum. Yasamayı öyle kısıtlıyor ki sadece nefes alabiliyorum. Ne kitap okuyabiliyorum ne ders çalışabiliyorum ne gezebiliyorum boktan bir şey. Koskoca istanbulda nerde ne zaman nasıl bayılırım bilmem neyseki bayılmadan önce bayılcam diye haber veriyorum. Lütfen istanbulda olanlar bana denk gelirseniz tutun da bari kafami çarpmıyım zaten hızlı ayiliyorum.
    • teşekkür ederim iyi kandiller :))
  2. 34
    kabaca baş dönmesi.
  3. 35
    alfred hitchcock'un müthiş eseri.
    şu kadar söyleyeyim, ingiliz film enstitüsü son elli yıldır citizen kane'i en iyi film seçiyordu, geçen sene vertigo onun tahtını kaptı. öyle de bir film.
  4. 36
    Bir tür hastalık. Meniere hastası biri olarak gözümde asla önemli olmayacaktır.
  5. 37
    scuba diving disasterlarından biri ve en sıkıntılısı denebilir. genelde kulak eşitleme sırasında ortaya çıkan bir sorundur. dalgıç eğer kulak eşitlemede zorlanır ve fazla yuklenirse kulak zarı arkasına ani hava hücumu salyangoz içindeki denge kristalciklerinin sarsılmasına sebep olur. denge adına sahip olduğunuz butun herşey bu kristalciklerden kaynaklı oldu için denge hissinizi tamamen kaybedersiniz. bu durumla karşı karşıya kalan dalgıç henüz 5-6 altı metrede olduğu için çok büyük hayati tehlike teşkil etmez. tecrübeliyse durum normale dönene kadar hareketsiz beklemeli değil se ve paniklediğini hissediyorsa balance ceketini şişirip su yuzune çıkmalıdır. bu durumun genel sebibi üst solunum yollarındai bir rahatsızlık olur genelde.