kayıt

arakan katliamı

  1. 5
    (bkz: aranan kan bulundu)
  2. 4
    Dünyanın farklı yerlerinde farklı zamanlarda çıkan olaylardan alınan sahte fotoğraflarla ümmetçilik primi kasılan elim olay. Dünyada sadece müslüman ve türklere yapılan eziyetlere tepki gösteren toplumumuzun duygularını sömürmek için kullanılan bir olay.
  3. 3
    sosyal medyadan bildiğimiz kadar bildiğimiz katliam(?)
    soru işareti koydum çünkü tam olarak ne olduğuna karar verebilmiş değilim internetteki bilgi kirliliği yüzünden.

    şöyle bir haber okumuştum bir de vakti zamanında, Arsa olarak bilinen Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusunun etnik grup olarak tanınma mücadelesinden bahsediliyor

    Myanmar'dan kaçan Arakan Müslümanları, Budist rahiplerce desteklenen ordunun, köyleri yerle bir ettiğini ve sivilleri öldürdüğünü söylüyor. Hükümet ise bölgedeki Budistlerin ve Hinduların da ARSA saldırılarından kaçtığını söylüyor. diye bir mevzu geçiyor mesela. birbirlerine suç atıyorlar anca, ne halt döndüğü belli değil. haberdeki videoya göre devlet suçlu ama adamların katliam var diye yayınladıkları görseller de hep sahte. adamlar da haybeye göç ediyor da olamaz tabi o ayrı.

    velhasılı net bir şey söylemek çok zor ama sanırım arsa örgütünün yaptıklarından sonra sizle mi uğraşacağız deyip hükümet arakanlı müslümanları göçe zorlamış, karşı çıkanları da öldürmüş gibi bir şey oluştu kafamda.

    (bkz: eyyorlamam bu kadar)
  4. 2
    Kim ne derse desin ben bu olayda müslümanları haksız buluyorum. Dünyanın en sakin, en kendi halinde insanları olan budistleri bile çileden çıkarabilmişlerse helal olsun diyorum.

    Edit: eksi veren elleriniz dert görmesin. Yine zıt düşüncelere tahammül edemedik desenize^^
    • yorumumun çok farklı yerlere çekileceği konusunda haklısınız. ben katliamı desteklediğimi dile getirmedim. katledilen kişi sayısına göre masum veya suçlu kararı vermedim. bu olay biraz yavuz hırsız ev sahibini bastırır olayına döndü. düşüncelerim kişilerin hoşuna gitmeyebilir bu doğaldır kimse aynı düşüncede olamak zorunda değil çünkü. bu yüzden hoşuna gitmeyenler yukarıda görüldüğü üzere eksi butonuna bastı geçti.
    • Tepki alacağız diye düşüncelerimizi saklayacaksak vay halimize.. Tepki almak güzel aslında okunduğunu kaile alındığını gösterir ne mutlu^^
    • Bilmem öyle düşünerek yazmamıştım aslında :)
  5. 1
    Havuz medyasının abarttığı milyonlarca olaydan birisi.
    Yapılan saldırılar ise kendini bilmez "budist" çeteciler tarafından yapılmıştır ve binlerce müslüman öldürülmemiltir. Ve çoğu budist dernekten kınama mesajı gelmiş bazıları olaya karışanları budistlikten çıkarmıştır.

    teyit.org/...

    www.google.com.tr/...