kayıt

tyrion lannister

  1. 1
    game of thrones'ta lannister ailesinden, doğarken annesini öldüren cüce'dir. hayatı boyunca birlikte olduğu kadınlar seks işçisidir. aynı zamanda tokatçıdır.
  2. 2
    (bkz: peter dinklage)
  3. 3
    yedi krallıktaki neredeyse en zeki adam.çok da eğlenceli kerata.cüce denmesinden hoşlanmaz ömrü fahişelerle geçmiş hatta sibel kekilliyle evleniyordu az daha.tywin lannister ın oğlu.lannister ailesinin yüz akı.
  4. 4
    kendisi dizinin en zeki adamlarından biridir ama kadın tercihi hakikaten çok kötüdür. o kadar güzel kadın arasında sen git sibel kekilli'ye aşık ol.
  5. 5
    game of thrones'un 4. sezon 8. bölümünde joffrey baratheon'u öldürmekle suçlu bulunmuş, ardından düello istemiştir. kendisi dövüşemeyeceği için yerine daha önce yine kendisi için dövüşen bronn'u çağırmıştır. fakat cersei lannister tarafından bronn'a bir kale ve yüklü miktarda para verilmiş, böylece tyrion adına dövüşten çekilmiştir.

    hiç beklemediği bir anda, ortak çıkarları olan oberyn martell kendisinin şampiyonu olacağını söylemiştir.

    westeros'un en zeki adamı, oyunu en iyi oynayan kişi idi. bakalım ölecek mi?
  6. 6
    buz ve ateşin şarkısı'ndan bir karakter.

    cüceliğinden ve doğumu sırasında annesinin ölümünden dolayı lannister hanedanının utanç kaynağı olarak görülen üyesi. bilhassa babası* ve ablası* tarafından. buna karşılık abisi* ve amcası* tarafındansa hep korunup kollanmış. ancak yine de babasının kendisinden utancı onu içkiye ve kadınlara yöneltmiş. elbette kaya'nın* altın madenlerinin de içki ve kadın konusuda büyük yardımı olduğu inkar edilemez. buna rağmen westeros'un vedar denizin karşısındaki diğer toprakların en zeki insanlarından biridir ve en az kadına ve içkiye düşkün olduğu kadar kitaplara da düşkündür. belki bir hisar üstadı kadar kitap okumuştur. tanrıların ona güçlü bir beden yerine güçlü bir beyin verdiğine inanır ve bunu da sonuna kadar kullanırak güçlü adamlara zekasıyla hükmeder.*

  7. 7
    game of thrones'un en karizmatik ve eğlenceli karakteri.
  8. 8
    scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/...
  9. 9
    seçime 3 gün kala adaylığını flaş biçimde açıklamıştır.

    scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/...

    oyumuz yarım adama !
  10. 10
    adamın konsantre hali olan dizi karakteridir.
  11. 11
    Seride belki de zekasından en etkin biçimde kullanan karakterdir.Her ne kadar annesi onu doğururken öldüğü ve bir cüce olduğu için babası ondan nefret etse de birbirlerinin zekalarını karşılıklı olarak takdir ederler.Gayrımeşru olduğu yönünde söylentiler olmakla beraber kanıt yoktur.Lannister'ların utanç kaynağı olarak kabul edilir ve diğer aile üyeleri-ağabeyi Jamie hariç-tarafından aşağılanır.
  12. 12
    (bkz: kingslapper)
  13. 13
    Çocukluğundan beri ejderhalarla ilgilenen, hakkı en fazla yenilen 'buz ve ateşin şarkısı(taht oyunları)' kahramanı. şeytan lakaplı bu yüreği büyük insan, hayata merhaba derken annesine de güle güle demiştir. Eşini kaybeden Tywin lannister başta olmak üzere, herkesin öfkesiyle doğmuştur neticede. Tyrion cüce olmanın dezavantajını zekasıyla kapatmaya çalışmış ama kafasının dikine gitme huyu ve insanların tatlı yalanlar yerine gerçekleri söylediği için sürekli aşağılanmıştır. Çok hakkını yediler bu mazlumun. küçük yaşta sevdiği, evlenmeye ant içtiği kadını elden ele dağıttılar. Bran'ı düşürdüğünü iddia edip vadiden atmayı düşündüler. Karasu savaşında arkasından vurdular. yüzünü iyice çirkinleştirdiler. ama o hadımın da yardımıyla tutkusu olduğu şeye, ejderhalara, ejderhaların efendisine danışman olarak gitti. altını çizerek söylüyorum, tutkusu olduğu şeye hiç olmadığı kadar yakın vaziyette. Bundan sonra tyrion karakteri birçok güzel sürprizle karşımızda olacağını tahmin ediyorum.
  14. 14
    keşke ölmeseydi be, izlenmez bu dizi şimdi.
  15. 15
    lannister hanesinin yüz karasıdır. hem annesini hem babasını öldürmüştür. son olarak da diyardaki en vasıfsız insan daenerys targaryen'in danışmanı olmuştur. hiç sevmem.
    (bkz: içimizdeki irlandalı)
  16. 16
    yanlış düşüncelere alet olan deha.
  17. 17
    Zevk düşkünü , baba katili , şerefsiz hain cüce. Ölümünün jaime'nin elinden olmasını çok isterim.
  18. 18
    yaşadığı tüm zorluklar kendisini, vurdumduymaz ve pasifist kişiliğinden çıkarıp zoraki stratejik davranmaya iten aslan parçası. babasını katletmesi caizdir.

    götü yere yakın olandan korkacaksınız.
  19. 19
    (bkz: Öl de ölelim vur de vuralım)
  20. 20
    (bkz: göründüğü gibi olan gücünü milletten alan)
  21. 21
    eski zampara ve esprili halini özlediğimiz game of thrones karakteri.

    -- spoiler için tıkla --


    savaş boyunca mahzenin içinde oturması bana çok koydu. blackwater savaşında krallık ordusuna komutanlık etmiş kişi yav bu adam. jon, dany falan öne çıksın diye bu adamı pasifize ettiler son birkaç sezondur. game of thrones ruhuna aykırı halbuki bu. güzel/yakışıklı olan değil zeki, uyanık ve gerektiğinde sinsi olan öne çıkar, çıkmalı.


    -- spoiler --

  22. 22
    serinin tartışılmaz en sağlam karakterlerinden biri. akıllı, zeki, düşünceli, vefalı. ablası da zeki ama ablasının zekası fazla geldiği için fışkırmış biraz. zasdsadasd neyse işte, öyle.