kayıt

burak yılmaz

  1. 176
    bir takım beşiktaşlı taraftardan utanmamı sağlayan futbolcudur.

    sanırım iki sezondur (gerçi evveli de var) şenol güneş'in transfer listesindeki ilk isimden bahsediyoruz. takımda forvet bolluğu yaşansa da burak'ın ismi asıl forvetimizi yedeklemesi için düşünülse gam yemeyeceğim.

    yahu bu takımın taraftarı geçtiğimiz sezon şampiyonlar ligi'nde gruptan lider çıkarak son 16 turu'na kalmanın ve bayern munich'le karşılaşmanın keyfini yaşıyor; aynı taraftar bu sezon ise, as forvet olarak daha leverkusen'de bir kez dahi resmi maça çıkmamış 19 yaşındaki güven yalçın'a izlemek zorunda kalıyor. akılalır şey mi bu?

    burak yılmaz'ı alacaklarına güven yalçın'ı kazanırmışlar da bilmem neymiş.... ya, böyle bir gerzeklik dünyanın hiç bir taraftar grubuna nasip olmamıştır.

    ulan oğlum, bak! tövbe yarabbim ya... söveceğim ama sövdüğümün yarısı boşa gidecek gerçekten! öylesine laftan sözden anlamaz bir toplulukla karşı karşıyayız. neyse, biraz izah etmeye çalışacağım.

    bu sezonun başında bir düşüncem vardı benim...

    takım uefa avrupa ligi'nde yer alacak ve türkiye kupası'na da katılmayacaktı. dolayısıyla sezonun ilk yarısı adına konuşuyorum; futbolcuları yıpratacak faktör olarak yalnızca 6 maçlık avrupa maçlarından bahsedebilirdik ki, kolay bir grupa düştüğümüz takdirde yedek takviyeli kadrolarla bu riski de en aza indirebilirdik. haliyle uefa avrupa ligi'ni kazanma hedefi koyabileceğimiz gruplar sonrası aşamaya kadar takımda 3 adet a klas forvet bulunmasına gerek yoktu.

    sezonun başlarında alvaro negredo henüz ayrılmamıştı ve güven yalçın transferi de tamamlanmıştı. ben eldeki imkanlar çerçevesinde ve bu iki oyuncunun kadroda yer alması vesilesiyle takımın birinci ve üçüncü forvetlerinin hazır olduğundan gayet emindim.

    ben burada alvaro negredo'ya da ayrı bir parantez açmak istiyorum. vagner love asla bir yıldız oyuncu değildir ama negredo yıldız oyuncudur ve elinizde negredo gibi bir oyuncunuz varsa takımınızın birinci forveti kesinlikle o olmalıdır. eğer ondan birinci forvet olarak verim alamıyorsanız ya uyum sorunu yaşıyordur ya da taktiksel yaklaşımlarınızda ona uymayan bi'şeyler vardır. kulüpten gönderme kararı aldıysanız da yerine alacağınız adam (türk futbolunca bilinirliğinden ismini anıyorum) mario gomez ayarında olmalıdır. zira evet, mario gomez ne kadar dünya yıldızı ise, negredo da o kadar dünya yıldızıdır.

    kaleye sırtı dönük de oynayabilen, vuruş kalitesi de yüksek, tekniği de iyi, kulüpler kariyeri de parlak bambaşka bir topçuydu. belki türkiye'de ondan fazla gol atan oyuncu vardır ama ben türkiye'ye onun kadar zeki bir golcü geldiğini zannetmiyorum. bunu iki örnekle netleştirebilirim. teki, fenerbahçe maçında quaresma'nın trivelasına yaptığı asist... topu almak için doğru yere gelmesi, alışı, ülkenin en güçlü defansif orta sahalarından josef de souza'yı yerle bir ederek dengesini bozması, dönerek quaresma'yı görmesi ve asisti... diğeri de elbette ki galatasaray maçındaki üçüncü golü... galatasaray'ın iki stoperinin arasından yağ gibi sızıp gitmesi... bu adam gitmeyecekti. gittiyse de yerini dolduracak kişi asla vagner love değildi. bu çok net!

    velhasıl kelam...

    takımın işe en çok yarayan golcüsünü 6. haftada,
    uyum sorununu aşmışken,
    takımı adına 6 gol kaydetmişken,
    hem de bonservisle falan da değil ha?
    bedavaya!
    gönderdin.

    nereden nereye şimdi... neyse, konuya dönelim.

    dedim ki ben, negredo birinci forvet olur. çok da iyi olur. fakat performansı düşüş gösterir diye onun kadar olmasa da ona çok yakın (ama farklı özellikleri de bulunan) bir forvet daha olmalı... bu da zekası negredo kadar olmayan fakat karşı karşıyalarda çok daha etkili burak yılmaz olur dedim. bunların arkasına da güven yalçın'ı koyarsın, tıpkı cenk tosun'un demba ba ve mario gomez'den bi'şeyler kapması gibi bir etki yaratır ve iki sene sonraya güven yalçın'ı da kazanırsın dedim.

    şimdi biz ne yapıyoruz?

    cyle larin'e sövüyoruz. neden? cyle larin bu takım birinci forvet olarak mı alındı ki? ya bu takımı geç, cyle larin gibi gelecek vaadeden oyuncular, bir sezon önce uefa şampiyonlar ligi'nde harikalar yaratan hangi takıma birinci forvet olarak alınır? borussia dortmund'ta alexander isak isimli on numara bir golcü var. isveçli bir wonderkid... herifler bu afacanı kiraya vermenin yollarını arıyor. onlar gerzek, biz mi akıllıyız? allah'tan biz almamışız alexander isak'ı... ya da ne bileyim? bundan 5 sene evvelinin romelu lukaku'sunu... üç sene sonra 40 milyon euro edecek topçuya ilk sezondan 9 numaralı formayı verip gömmüştük çoktan!

    velhasıl kelam...

    cyle larin gelecek vaadeden topçu... -idi. onu kaybettik, güven yalçın'ı da kaybetmeyelim. bu gibi adamlar, sahada olağanüstü işler yapmadığı takdirde ilk sezonlarında birinci takım formasını alamazlar. messi bile alamadı amk! bunlar hiç alamaz!

    mevcut şartlar altında eldeki en iyi çözüm burak yılmaz'dır. aboubakar ve talisca birer kumardı. esasen mario gomez de futbol hayatının sonlarına yaklaşmıştı ve o da kumardı. tuttu. her zaman öyle olacak diye bir şey yok. hayallerde yaşamayın.

    bir cümle daha taraftara!

    burak yılmaz gelmesin diyorsun! ama başarı gelmeyince yönetimi istifaya davet ediyorsun, hocaya da demediğini bırakmıyorsun? nasıl olacak bu iş? yönetim gelsin diyor, hoca yıllardır debeleniyor. madem başarısızlıkta yönetimi ve hocayı suçlayacaksın, çeneni kapayıp yerine oturacaksın. ha, gelmesin mi diyorsun? o hâlde bir kumar daha denenir ve golcüden bir kez daha verim alınamazsa sen istifa edip siktir git o zaman? bir daha da gelme amk o tribüne... hıyarağası!

    • yazıya son paragraf haricinde diyecek bir şey yok.

      son paragrafa gelelim.

      burak yılmaz gelmesin diyoruz evet. çünkü bu transferi istememenin başarılarla bir alakası yok. geri zekalı değilsen anlarsın bunu. bu insanlar yönetimi istifaya davet ediyor çünkü elde edilen gelirlere rağmen kulüp çalışanlarının borcunu parasını istedi diye takımdan gönderilen adamlar ödüyor, takımda santrafor yokken dünya yıldızı bir santrafor transfer dönemi kapanmışken kovulurcasına takımdan gönderiliyor, takımda eksikliği net görünen yerlere transferler her kamp son gün yapılıyor, yöneticiler çıkıp televizyonlarda taraftara alenen yalan söylüyor ve birçok başka başarısızlığa imza atıyorlar. geçen sene takım dördüncüyken kimse yönetimi istifaya çağırmadı, çünkü beşiktaş tarihinin en iyi kadrosuydu kurdukları. hocaya kızıldı. bu sezon da hocayı istifaya çağırmayıp yönetime sallanıyor çünkü yaptıkları hata bir değil iki değil:

      bu yüzden de bizi burak yılmaz'a mecbur ediyorlar. o şerefsizin getireceği başarıları isteyen taraftarın da taraftarlığı ciddiye alınacak bir şey değil. onun getireceği başarı istenmiyor dolayısıyla elde başka bir çözüm yoksa da başarısız olunsun ve kulübü böyle çözümsüz bir ortama sürükleyen yönetim istifa etsin. anlaşıldı mı? yok ben başarıdan başka şeye bakmayan biriyim diyorsan da o tribüne kimler gelir kimler gelmez elbet görürüz.
    • burak yılmaz babamın oğlu değil! burak yılmaz senin ve senin gibi düşünen diğer beşiktaşlıların da babasının oğlu değil! artık bu duygusallıklardan tiksiniyorum. sosyal yaşantılarınızda hiç bir ilişiğinizin bulunmadığı insanlara tapıyorsunuz ya da topa tutuyorsunuz. burak yılmaz kim yahu? zannedersin ki oğluna gelin diye alacaksın...

      bizim esra ve ceyda kardeşler taraftarından farkımız teknik açıdan bu. onlar bizim kadar salak değil. o yüzden sportif anlamda bizden daha başarılılar.

      hocaya ve yönetime bir nedenden ötürü kızmak lâzım... şartlar bu iken kızmaya gerekçe bulamıyorum. zira bu son derece enteresan taraftar güruhumuz sayesinde onların muhtemel başarısızlığı da gölgede kalıyor, flu kalıyor. bunu netleştirmek gerekli...

      marcelo transferini hoca istedi. tek transferle iş bitti. savunma namına her şeyi kolaylaştıran, takımın bütün hücum anlayışında marşı basan adam oldu. şampiyonlukta pek çok unsur var ama ilk üç'te marcelo'nun adı açık şekilde geçer. o gitti, üç katı paraya real madrid'in birinci stoperi geldi. yanına da dünya kupası finalisti takımın kupanın onbirine seçilmiş oyuncusu getirildi. aslında aynı takımda mitrovic de yer alacaktı da, onu son anda almadılar, bilirsin. marcelo bir gitti, yalan olduk. bütün bu süper yıldızlar hikaye oldu.

      mesele kimin kim olduğunda, ne olduğunda değil! mesele hocanın ne istediği meselesi... hoca burak'ı istiyor. nokta! taraftar burak'ı istemiyorsa, başarısızlık taraftara aittir. zira bu adam daha evvelinde dediğini yaptı. ve şunu da çok iyi biliyoruz ki şenol güneş yarın bu takımdan ayrılsın, on sene daha şampiyon olamayız. bugün fener'i ardımızda bıraktıysak, sezon açılışında şampiyonluk adayı olarak galatasaray'dan bile önde gösteriliyorsak, bunun sebebi şenol güneş'tir. bunu farkedemiyorsanız yakında anlayacaksınız. el birliğiyle adamı milli takıma gönderdiğiniz zaman...

      beşiktaş taraftarının kafası iş işten geçtikten sonra çalışır. "demba ba'ya iyi para verdiler, gitsin, beşiktaş'ın forması daha değerli, o yeter, " derler, gittikten sonra da mumla arar, twitter hesabını türbeye çevirirler. bu hep böyle olmuştur. şimdi de sırada şenol güneş... ona da aynı siktir çekiliyor. bir şenol güneş gider, on tanesi gelirmiş. ya da neymiş? burak yılmaz beşiktaş forması giyemezmiş.

      hayır, önüne gelene yenildiğimiz zaman statta olsun, televizyon başında olsun cinnet geçirip kıyameti koparan bu adam sayesinde ben de statta olsun ya da televizyon başında olsun mağlup oluyoruz diye cinnet geçiriyorum ya, benim asıl nefret ettiğim bu... bir allah'ın kulu çıksa da şu formayı kutsal statüsünden ayırıverse de şu taş devri yaklaşımlardan bir sıyrılabilsek... bu taraftara birilerinin çıkıp endüstriyel futbolu tarif etmesi lazım... duvarlarında halen asılı hâlde duran 1989 takvimini kaldırmak, yerine 2019 versiyonunu koyuvermek lâzım...
    • benim anamın babamın olmadığı gecelerde beşiktaş vardı kardeşim. ben senin esra ceyda kardeşler dediğin taraftardan bir farkını görmüyorum. amacın endüstriyel futbolda başarılar elde etmekse gidip formasında sarı olan bir takım tutabilirsin. burası 1989'da da 1949'da da 2019'da da aynı olacak çünkü.
  2. 177
    Gelme gelme lütfen desem de artık gelmiş olan, futbolcumsu.

    Sevmedim, sevmeyeceğim, golünü atacaksa atsın, mukavelesi bitince de gitsin.
  3. 178
    Nam-ı diğer sniper Burak. Bjk ın için mahşerin 4 atlısını tamamlaması için aranan kandı.
    (bkz: Şenol Güneş)
    (bkz: Tolga Zengin)
    (bkz: Caner Erkin)
    (bkz: Burak Yılmaz)
    (bkz: mahşerin dört atlısı )
    Sniper burak
  4. 179
    71 numara ile arz-ı endam edecek golcü.
    • 17 numara alamaması hoşuma gitti
  5. 180
    4 buyuklerde forma giymis olmasina ragmen her zaman kalbinde hep besiktas olan adam gibi a

    17'yi de tersten giymis. belki bir mesajdir.
  6. 181
    SENE SONU alacakları ödenmediği için beşiktaş'a dava açacak olan şaklaban kral.
  7. 182
    Beşiktaşın kaptanı olacak futbolcu.
  8. 183
    Önünü arkasını dünmeden birçok hareket yapıp bugun hepğsi yüzüne vurulan futbolcu.
  9. 184
    Golcünün ağa babasıdır.

    Fenerli savunmacilara top oynamayı öğretiyor.

    twitter.com/...
  10. 185
    Gram sevmem ama kabul etmek gerekşr ki en iyi forvet.
  11. 186
    Ben de sevmem ama güzel gol attı.
  12. 187
    Türkiye liglerindeki en iyi Türk forvet. Diagne'den sonra da en iyi 2. Forvet.
  13. 188
    Bugün yine çıkıp şovunu yapmış kral.
  14. 189
    dün akşam izlanda maçında oynadığı futbolu görünce galatasaray'da oynarken sinir krizleri geçirerek izledim maçları hatırladım. yanındaki adama pas verememeler, kendisine atılan topun duvara çarpar gibi geri dönmesi, topu kaval kemiğiyle kontrol etmeye çalışması, pres yaparken veya ikili mücadelelerde devamlı faul yapması, ofsayttan hiç çıkmaması...

    işte 2014'teki galatasaray - karabük maçında performansı. aradan 5 sene geçmiş, takımlar, oyuncular, formalar değişmiş ama burak bildiğimiz burak.

    www.youtube.com/...
  15. 190
    Şöyle baktım da escude’nin müdahalesi yokmuş, günahını almışız escude reyiz.

    Burak köyüne dön..
  16. 191
    Serie A'ya yeni yükselen Lecce'nin teklifini kabul etmiş.

    yunowimnogood...evde saltolar atıyo şu an...
    • işte o teklif: 300k euro
    • sat gitsin sat sat xd
    • dorukhan'a da 15m bedel koymuşlar, yine kadronun içine etmeseler bari
  17. 192
    karamm ne söylüyor be. sesi güzelmiş.

    twitter.com/...
  18. 193
    twitter.com/...

    Videoya bak tam bir duygusal top olduk. Kral çok seviyoruz lan seni
  19. 194
    Ronaldoyla gol krallığında yarıştığı sezon.. top kontrole bak. büyük golcüsün be
    www.youtube.com/...
  20. 195
    Galatasaray formasıyla 141 maçta 82 gol atmıştır.

    twitter.com/...

    :(
  21. 196
    Türk futbol tarihinin görüp görebileceği en iyi forvetlerinden biri. Kariyerinin altın çağı belirli bir periyoda sıkışmış olsa da adından söz ettirmiştir.
  22. 197
    Sergen yalçın tarafından istenmediği iddia edilen qral.
    twitter.com/...

    66 numara ve fişek Caner’in de Galatasaray’a geleceği iddia ediliyor. acaba qral yeniden parçalı formayı giyer mi? Emre çolak ve Semih Kaya da gelirse, offf çok heyecanlı olur...Evlatları yeniden bir arada görmek için sabırsızlanıyorum.

    Bütün sabıkalı ve eyt’li yerliler Galatasaray’da oynamalı. Önümüzdeki yıl 50 yaş ortalamasını tutturmalıyız.
  23. 198
    Lille teknik direktörü tarafından istendiği resmen açıklanmış isim.

    Çok iyi bir golcü ama içime sinmiyor ne yalan söyleyeyim.
    • şanlı lille formasını hak etmiyor...
  24. 199
    insan milli takımlar bazında kendi takımının topçusunu bir ayrı seyreder. ben milli maçları izlerken burak gol attığında değilde cenk tosun bir şeyler yaptığında daha çok sevinip heyecanlandığımı fark ettim. öylede bir içime sinmemişlik var. sevemiyorum adamı. umarım alacaklarının tamamını bırakıp lille yolu tutar.
  25. 200
    Lille'e gitmek için şartları oluşturmuş ve son maçı bile beklememis isim.

    ortacizgi.com/...

    Kaptan gibi kaptan...