kayıt

burak yılmaz

  1. 26
    türkiyedeki taraftarlara kendisini bir türlü sevdiremeyen gol kralıdır.

    genelde yetersiz diye eleştirilir, ama 25 ağustos 2014 fenerbahçe galatasaray maçında takımının en çalışkan 4 oyuncusundan tekiydi.

    diğerleri muslera, semih, chedjou idi.
  2. 27
    (bkz: is a great Grecee forward.)
  3. 28
    ulan o golü nasıl kaçırdın be adam diye sormak istediğim futbolcu. onu atsan muhtemel puan ya da puanlarla dönecektik.
  4. 29
    pek çok futbolcuda olmayan özellikleri olmasına rağmen pek çok futbolcuda olmaması şaşırtacak özelliklerden yoksun futbolcudur.

    misal kendisi inanılmaz çok sayıda depar atar. bir doksan dakika boyunca onu izleyen bir kamera üzerinden maçı takip etsek izlerken yoruluruz herhalde. bir başka özelliği ısrarcı olması. yani 30 kez defans arasına koşu yapıp başarısız olsa bile 31. denemeyi yapmaktan hiç çekinmemesidir. gününde olduğunda izlemesi zevk verici bitirici vuruşlar yapabiliyor.

    ama birde madalyonun öbür yüzü var. burak öncelikle oyunu okuma konusunda felaket bir futbolcu. her futbolcu pirlo gibi maç esnasında beş hamle sonrasını planlayamaz elbette. ama bir forvet oyuncusu eğer en önemli özelliği defans arasına koşu ise hangi zaman nereye ve ne zamanda o koşuyu yapmasını belirleyecek kadar oyunu okuma yetisine sahip olmalıdır.

    fakat burak depar atmaktan yorulmayan yapısınında biraz etkisinin olduğunu düşündüğüm şekilde hiç böyle bir özellik geliştirmemiş futbolculuk kariyeri boyunca. özellikle kanatlardan gelen yerden ortalarda penaltı noktası ile altıpas olarak adlandırılan yerlerde pozisyon alması gerektiği anlarda çoğu zaman topa bakmadan kaleye doğru koşma gibi bir alışkanlığı var. bu nedenlede beklese çok rahat gol atabileceği pozisyonlarda ya top arkasında kalıyor yada topu kontrol etmek için kendini geriye doğru uzatmak zorunda kaldığından rezil bir kontrol sonrasında çok kötü bir bitirici vuruş yapıyor.

    allah vergisi fiziksel artılarına rağmen bir futbolcunun en temel özellikleri olan pozisyon alma konusundaki bu eksiklikleri maçı izleyenlere sıklıkla saç baş yoldurabiliyor. hatta kendisininde çoğu zaman o tüh be şeklinde gol kaçırma serzenişlerine neden oluyor. tabi bir de bu tüh be demesi sorunun farkında olmadığına da işaret olarak görülebilir bence.

    uzun lafın kısası burak'ın eksiklikleri aslında ülkemiz futbol anlayışının çok net bir göstergersi olarak görülebilir. çok yetenkli bir futbolcu sadece yetenekleri ile sivrildiğinden esas gerekli olan futbol temel bilgilerini yeterince alamamış yada belkide hiç verilmemiş ve genç yaşta yarışmacı bir ortama sokulmuş. bu nedenle bugün olgunlu seviyesinde olması gerekirken böyle temel hatalar yapan bir futbolcu oldu.
  5. 30
    türkiye halkının yoğun eleştirisine maruz kalan gol kralı.

    ben de zaman zaman sövüyorum. ama yabancı bir oyuncu olarak gelmiş olsaydı tahammül sınırımız çok daha yüksek olurdu, bunu düşününce de haksızlık ettiğimi fark ediyorum.

    sonuçta adam 3. defa arka arkaya gol kralı oldu. kimisi ayda yılda bir gol atar, o da jenerik olur taraftarın gönlünde taht kurur, kimisi çalışır didinir yılda bir çok gole imza atar ama iki kaçırdı mı itin götüne sokulur. işte burak buna örnektir. ya da bizim coğrafyada doğup büyüdüğünden ötürü sikme konusunda daha bi cüretkar davranabiliyoruz.

    bir de bunu milli takımda oynatma diyorlar ama memleketteki malzeme bu.. daha iyisini çıkmadığı müddetçe burak yılmaz oynayacak. bunu artık tartışmaktan vazgeçmeli. selçuk inan hala nasıl 11'de başlıyor onu tartışmalıyız.
  6. 31
    yine maçın kremasını kaymağını toplayan yeteneksiz forvet.
  7. 32
    sakatlığının geçtiği ve 18 ekim 2014 galatasaray fenerbahçe maçında oynayacağı söylenen top tepicimiz.

    oysaki bu gece keyifli bir maç izleyeceğimi düşünüyordum amk....*
  8. 33
    vurulma sahnelerinde çok başarılı olan bir aktör, futbolcu. bakınız;

    sniper ile burak yılmaz'ı düşürmece
  9. 34
    kendisinin pozisyon yaratıp gol atma ihtimali neredeyse hiç olmayan, takım arkadaşlarının ise normal bir forvet için yaratacaklarından çok daha kolay pozisyonlar hazırlamaları durumunda lütfedip gol atabilen forvettir. kabul özgüveni yerinde oldumu şimdi ki halinden çok daha etkili olabiliyor. fakat bu takımın en ileri ucunda bir dönem (hemde yakın bir dönem) didier drogba vardı. onun üstüne böyle bir futbolu bilmeden oynayan bir forvete düşünce saha dışından izleyen biri olarak kendisini izlemek büyük işkence oluyor.

    hala her pozisyonda top isteyip sonra topu daha ilk kontrol edemediği (normal futbolcular için burada ilk kontrol ettiği denirdi ama kendisinde böyle bir beceri yok) pozisyonu öldürmesine rağmen sürekli olarak sahada olması taraftarların kendisi üzerine gittikçe daha fazla tepki topluyor.
  10. 35
    gol attı diye yine tüm yetersizlikleri unutulacak olan futbolcudur. artık kendisinin çevre kontrolü yapamadığı için ofsayta düşerek harcadığı pozisyonlar., arkasında boş adamlar varken topa abuk subuk dalarak gollük atakları yediği için, topsuz oyunda ve savunmada sıfır bile olmayacak kadar futbol atlyapısı olduğu için onu galatasaray birinci gol opsiyonu olarak sahada gördükçe gözlerim acıyor.
  11. 36
    Su anda taraftarlara sac bas yoldurtan isim. Sadece son 10 dakikada 3 tane pozisyon yedi.
  12. 37
    16 kasım 2014 türkiye kazakistan maçında bir ibrahimovic stili tekme atarak gol atmayı denemiş isim.

    sonuç: negatif.
  13. 38
    16 kasım 2014 türkiye kazakistan maçında kendisine yapılan penaltıyı gole çeviren isim.

    adamın ayarına yine sövüyordum attı. üstelik atacağına da inanmıyordum. neyse iyi oldu güzel oldu.
  14. 39
    kaç gol atarsa atsın kazma olarak anılacak futbolcu.
  15. 40
    maçın sonunda milli takımdan kovulması gereken futbolcu.

    hep mi o trolleyecek?
  16. 41
    staddakilerin ısındığı esnada bunu neden küstüremediklerini anlamadığım futbolcudur. şaka bir yana galatasaray maçlarında şunu bir denesek mi senelik 10 milyon tl cepte kalır. çaycıyı kovmaktan çok daha büyük para tasarruf olur.
  17. 42
    İzleyeni muazzam güldüren bir adam. Daim olsun.
  18. 43
    kendisiyle ilgili şu tespite katıldığım adam.

    türkiyenin en büyük trolü burak yılmaz aq iki dk önce anasına sövdürürken şimdi babasının taşşaklarına dua ettirmeyi başarıyor.
  19. 44
    bu adamdan ders alması gereken milli futbolcumuz. allah deyip atlamak ile olmaz bu işler, ayağını kendine taktır, elini falan aç burakçım.

    www.ligtv.com.tr/...
  20. 45
    madem emek çalacaksın en azından o sıfatın biraz ikna edici olsun.
    trabzon maçında güldürdü beni, yeter burak yeter artık insan ol!
    iyi futbol oynamaman değil mesele, azından azıcık insan ol.

    bıktıran hareketler sahibi futbol şeysi.

    bir galatasaray taraftarı-
  21. 46
    bu geceki maçta da kafasını elini almış, galatasaraylılara da sövdürmüş isimdir.
  22. 47
    istikrarlı olarak yapabildiği tek şey ofsayta düşmek olan milli futbolcudur. düşünün ülkenin en büyük takımlarından ve milli takımın as forvetisiniz. ama hücum yelpazenizde sadece ve sadece defansın arasına atılan toplar olsun. bunları da moraliniz yerinde ise ofsayta düşmeyip değerlendirebilecek kadar soğuk kanlısınız. daha da beteri oyun görüşü ve takıma topu tutarak katkı vermek gibi en ufak bir artı değeriniz yok.

    bunların üstüne ülkenin en çok kazanan sporcularından biri olduğunuzu düşünün.

    şimdi bunları düşündükten sonra her maçta kaçırdığı goller yüzünden kahrolmak zorunda kaldığınızı düşünün. işte benim dünyama adım atmış olursunuz.
  23. 48
    Kendisinin futbolla uzaktan yakından ilgisi kalmamıştır. Biran önce futbolu bırakmalı ve bir spor programında yorumculuğa başlamalıdır.
  24. 49
    Bir galatasaray'lı olarak abv lan diyorum. yine tüm hafta taşak geçilecek forvetimsi.
    vine.co/...
  25. 50
    her okulda en az bir tane bulunabilecek bir ad-soyad kombinasyonu.