kayıt

annelerin hep doğruyu söylediği gerçeği

  1. 7
    Hep demeyelim de çoğunlukla doğru söylüyor diyelim. Annem kimden uzak dur, bu seni üzer dediyse, hepsi üzdü, hepsi arkamdan is çevirdi. Zamanında ailemden biri gibi gördüğüm arkadaşımdan uzak durmamı söylemişti, sonra kendisiyle saçma sapan bir neden yüzünden küstük ve bana bir sürü saygısızlık yaptı. Annemi dinleseydim de kendisiyle hic arkadaş olmasaydım diyorum. Artık Annemin her dediğini dikkate almaya özen gösteriyorum, aklıma yatıyorsa uyguluyorum. Anneniz bir insandan haz etmiyorsa o insanı bir daha inceleyin derim, kesin bir şey çıkıyor.
  2. 8
    doğruluğu tartışılır olan önerme.
    bana kalırsa her konuda illa ki diyecek bir lafı vardır annelerin. bu da onlar için bir avantaj. olur da bir konuda dediklerinden biri tutmayı görsün, hemencecik "ben demiştim" diye işin reklamını yapma fırsatını kaçırmıyorlar. çok fenalar ama sevildiklerini biliyorlar ve bundan yüz alıp şımardıkça şımarıyorlar zannımca.
  3. 9
    Hep diyemeyiz ama %80 doğru bence. Çünkü hep iyiliğimizi düşündükleri için bize en gerçekçi ve doğruluğuna inandıkları şeylerle geliyorlar. Kendi anne algıma göre konuşuyorum, İstisnalar kaideyi bozmaz.