kayıt

anne frank

  1. 1
    *

    en güzel yıllarını saklandıkları bir evin tavanarasında ve nazi kamplarında geçiren, gizlendiği günleri ve esaret altındaki zamanlarını günlük haline getirmiş savaş kurbanı küçük kız.
    savaşın sonuçlanmasına çok az bir süre kala tifüsten hayatını kaybetmiştir. sağ kalan baba ise günlükleri defalarca okuduktan sonra tanıdığı bir arkadaşı sayesinde yayımlamaya başlar. 65 dile çevrilen bu günlükler tüm dünyada hala en çok satılan kitaplar listesinde.

    www.jewishjournal.com/...

    (bkz: The Diary of Anne Frank)
  2. 2
    “Hatıra defteri tutmak benim gibi biri için tuhaf bir duygu. Yalnızca daha önce hiç yazmadığımdan değil. İleride ben de dahil hiç kimse on üç yaşında bir kızın içinden geçenlerle ilgilenmeyecekmiş gibi geliyor. Ama aslında bunun hiçbir önemi yok, ben yazmak ve daha da önemlisi kalbimden geçen bir sürü şeyi ortaya dökmek istiyorum.

    Ellerimi başıma dayadığım ve tembellikten dışarı mı çıksam, evde mi kalsam bilemediğim, sonuçta aynı yerde pinekleyip kaldığım hafif melankolik günlerimden birinde canım sıkıldığında ‘Kâğıt insanlardan daha sabırlıdır, sözü içime işledi”.