kayıt

anadolu öğretmen lisesi

  1. 20
    mutluyum çünkü öğretmen olacağım yazılı kapıdan senelerce girip öğretmen hariç her şey olarak çıkılan eski bir lise türü.
  2. 19
    "meslektense düz anadolu daha mantıklı" diyerek seçmediğim lisedir. tokat anadolu lisesi tercihim oldu fakat nasıl bir kaderse, bu sefer de 4 yıl boyunca anadolu öğretmen lisesi yurdunda kaldım. 4 yıl. 4.

    edit: an itibari ile almanca öğretmenlik okuyorum.
    • 18
      mezun olduğum lise türü. ben öğretmenlik tercihi yapmadım, yapmayacak olsam da gittim çünkü eğitimi gayet güzeldi. bir de benim dönemimde çok revaçtaydı, hazırlık vardı, ortaokuldan bile girilebiliyordu. sonradan kapattılar, nedeni de mezunların öğretmenliği tercih etmemeleriydi ama ben hatırlıyorum 20 kişilik sınıftan benimle birlikte sadece 3 kişi öğretmenliği seçmemişti. çok da doğru bir sebep gibi gelmiyor açıkçası. hatırlıyorum da farklı bir iletişimimiz vardı öğretmenlerle aramızda. aman ha sakın öğretmen olmayın derlerdi. ben tavsiyelerine uydum.
    • 17
      Mezunu olduğum lisedir. Aynı zamanda herkesin aa öğretmen mi olacaksın sorusuna maruz bırakan lisedir.

      Son mezunlarıydık bizden sonra kız imam hatip lisesi yaptılar. Bir miktar üzmüştü.
      • Herkesin lisesi öyle şeylere dönüştü bizimki imam hatip oldu... Böle şansa.. Bir de diplomamızda imam hatip yazar diye korkuyorduk ya :d. Neyse ki kapı gibi aöl yazıyor cnm lisem.
      • Benimki de imam hatip olmuştu, babam da imam hatipte okuyacak olsan evden yollamazdık diyip başka okula aldı kaydımı.
      • Anaa daha mezun olamadan mı imam hatip'e dönüştü..
      • Birinci sınıfı okudum, yaz tatilinde dönüştürdüler. İlin en yüksek puanlı okullarındandı, kazanınca gittim yurtta kaldım. Babam da dedi ki imam hatip için niye yurtlarda kalasın :d
      • Ahahs yaa üzüldüm ama keşke mezun olabilseydin.. Neyse vardır bunda da bir hayır :d
    • 16
      Bu lisede eğitim alıp eğitim fakültesine yerleştim fakat ne yazık ki ek puan alamadım bölümümden ötürü. Yani boşa okumuşum gibi hissettiğim günler olmuştu ama sonradan eğitim derslerinde biraz yararını gördüm.
    • 15
      Fen lisesini virgüllerle kaçırdıktan sonra öncelikle mecburiyetten sonrasında ise severek gittiğim okulum. Bana bir puan avantajı olmadı. Formasyon derslerini de almadık. Çünkü bizim dönemimizde Anadolu lisesi olmuştu. Ama her şeye rağmen aöl ruhu diye bir şey olduğuna beni inandırdı.
    • 14
      Türkiye'nin en yetkin ve başarılı okullarındandı. Sağ olsun hükümetimiz bu eğitim kurumuna da el attı. Bir öğretmen liseli olduğum için her zaman onur ve gurur duyuyorum
    • 13
      henuz anadolu olmadIgI donemlerde annemin okudugu lise. o zamanlar mezun olunca sInIf ogretmeni olarak atanabildigin (doguya falan degil hem de) ve istersen birtakIm ek derslerle brans hocasI olabilme hakkI veren, guzel zamanlari yasatan kaymak bir lise idi. ve baktIgIm zaman o ogretmenlerin cogu simdikilerden iyi.

      simdi egitim fakultesi okuyoruz atanamIyoruz ve verilen egitim de o zamanlardaki kadar esaslI degil, her sey gibi bunun da ici bosaldi ve selam.
    • 12
      Hepsi anadolu lisesi olmamıştır. Bir kısmı fen veya sosyal bilimler lisesine dönüştürülmüştür.
    • 11
      artık anadolu lisesi oldular. anadolu liesi olmadan üç beş sene önce birkaç seneliğine bulunmuş öğretmenlik üzerine dersler veriliyordu 10. sınıftan beri. eğitim psikolojisine ve genel psikoloji derslerine baya önem verirlerdi. baya güzel ortamı vardı. ilk başta ek puanı kestiler sonra da liseleri tamamen bitirdiler. kötü oldu.
    • 10
      son mezunlarından olduğum lise. ek puan avantajını bana verememiş olsa da, sayesinde burslu bir şekilde yükseköğretime devam edebildim.
    • 9
      Türkiye'nin mason hareketine öncülük eden lisedir. Sadece birbirlerinin anlayacağı dilde iletişim kurması bunun göstergesidir. Ve evet akp döneminde kapanmıştır.

      Efirli'deki ordu imkb Anadolu öğretmen lisesi'nin dağ başına kurulma nedenlerinden biri de budur. Fındık bahçelerinde toplu seks partisi de veriliyordu.
    • 8
      Onlar sayesinde üniversite giriş sınavından full çekip okul ek puanını da fullesen kazanamayacağın bir sürü üniversite vardı. her ilçede bırakın ilçeyi her ilde olmuyordu bu okullardan.
    • 7
      farklı şehirlerdeki mezunlarının bir şekilde daha tanımadan birbirini anlayabildiği, çözebildiği lise. gizli bir iletişim yolu denilebilir. samimi güzel bir durum.
    • 6
      2013 mezunu olduğum lise. çocukların yarış atı gibi üniversite sınavına hazırlandığı dönemde hepsinin birer insan olduğunu en azından hatırlayan öğretmen liseleriydi. bana pek bir katkısı olmadı ama çok insana öğretmen terbiyesi verip topluma hazırladı.

      4 yıl boyunca hep bitse de gitsek modunda takıldığım okulumu hemen hemen herkes gibi üniversiteye başladıktan sonra ben de bir miktar özledim. oaöl seviliyorsun kardeşim...
    • 5
      bir lise.
    • 4
      Öğretmen liselerinin son mezunlarından biriyim. Lise yıllarımı mumla arıyorum
    • 3
      egitim fakultesi tercihlerinde katsayI olayIndan oturu biraz daha fazla puan veriyodu eskiden. sonra bir numarasI kalmadI, ondan kapandIlar da zaten.
    • 2
      Lisenin ilk yılını okuduğum okul. Samsun'un en başarılı ikinci lisesiydi, benim başladığım yıldan önceki yıl 10 tıp 12 hukuk çıkarmış bir okuldu.

      Sonra mı? İmam hatibe çevirdiler. Hocalar değişti, müdür değişti, okul var olan tüm başarı ve kalitesini kaybetti. Ben de nakil aldırdım.

      Ülkede düzgün çalışan bir şeyi daha batırdılar kısaca.
    • 1
      *
      Eğitim fakülteleri için ek puan alan son öğrenci grubuna(2015 mezunları) dahil olduğum lise türüdür.200 seneye yakın bir maziye sahip olan bu liseler yanılmıyorsam 2013 yılında lağvedildiler.Halihazırda bulunan Anadolu öğretmen liseleri de Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Lisesi veya İmam Hatip Lisesine dönüştürüldü.