kayıt

şeytan

  1. 26
    (bkz: İçimizdeki şeytan)
    Bir bakınızla yazıp geçilecek gibi değil. Er geç herkes okusun isterim.

    (bkz: Sabahattin ali)
  2. 27
    Cennetten kovulmadan önceki en güzel melek.
  3. 28
    lakabımdır.

    -300 lira prim alan gariban iş arkadaşıma "o parayı bets10' da hi-lo switch oynayarak 2 ye katlayalım" dedim. Çocuk 2 saatte primini kaybetti, şimdi online rulet oynuyor.
    -İş yoğunluğundan bunalan 2 kişiye sigara verdim rahatlatsın diye. Şimdi çok sigara içtikleri için işlerinden kovuldular.
    -"Benim içkiyle aram yok" diyen bir arkadaşa smirnoff north içirdim, çocuk şimdi tatlı içkilere dayanmaktan şeker komasına giriyor.
    -Cuma namazanına giden 2 iş arkadaşıma "müşteri cuma vakti geliyor, iyi prim bırakıyorlar" diye namazdan soğuttum.

    Yatacak yerimiz yok, ravenin dediği gibi, meşe fıçısı olarak görevime devam edeceğim.
    • harbi be. şeytan gibi adammışın :D
  4. 29
    başı örtülüdür ve ismet'in komşusudur.

    pbs.twimg.com/...
  5. 30
    kedidir kedi. o gözlerin başka hizanı yok.

    pbs.twimg.com/...
  6. 31
    şeytanın da başını kapatmışlar. (ismetin komşusu olan hani )
  7. 32
    çok kral bir melek.

    twitter.com/...
  8. 33
    kürttür.
  9. 34
    ismet'in arkadaşıdır.

    pbs.twimg.com/...
  10. 35
    kışkırtmayı seven iyi niyeti öldürmek isteyen demek olan pis kelime.
  11. 36
    biz görümceler bunu gelinler için kullanırız diyeceğim lakin annem yengeme hep "çok iyi niyetli o bakma öyle yaptığına" diye anlatıyo.

    annem=kant
  12. 37
    düşman, iftira eden gibi anlamlara gelen ibranice kökenli sözcüktür.
  13. 38
    bana her zaman gariban gelen varlık. düşünsene lan. bir hata yapıyorsun. daha insan bile tam olarak yaratılmamış. o hatanın ceremesini kıyamete kadar çekiyorsun. sabah akşam uyku yok izin günü yok ücret yok tam mesai kıyamete kadar kötülük yap istifa etme şansın da yok. harbi büyük azap.
  14. 39
    #1383815

    bence kendisi bir varlık değil, sadece insanın içindeki potansiyel kötüyü ve şeytanlaşacak kadar kötüleşmiş insanları -keza cinleri de- simgeleyen bir metafor. bu yüzden bazı ayetleri paylaşmak isterim;

    rahman ve rahim olan allah'ın adı ile;

    Bunlar iman etmiş olanlarla yüz yüze geldiklerinde, "îman ettik" derler. Kendi şeytanlarıyla baş başa kaldıklarında ise söyledikleri şudur: "Hiç kuşkunuz olmasın biz sizinleyiz. Gerçek olan şu ki, biz alay edip duran kişileriz."

    bakara suresi, 14. ayet.

    Kim Rahman'ın Zikri'ni görmezlikten gelip ondan uzaklaşırsa biz ona bir şeytanı musallat ederiz de o ona can yoldaşı olur. Bu şeytanlar onları yoldan saptırırlar. Onlarsa kendilerinin hâlâ hidayet üzere olduklarını sanırlar.

    zuhruf suresi, 36-37. ayetler.

    Eğer biz onlara melekleri indirseydik, ölüler kendileriyle konuşsaydı ve her şeyi toplayıp karşılarına dikseydik, Allah'ın dilemesi dışında, yine de inanmazlardı. Ne var ki, çokları cehalet sergiliyorlar. İşte böyle, biz peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman yaptık. Bunlar aldatmak için birbirlerine lafın yaldızlısını fısıldarlar. Rabbin dileseydi onu yapamazlardı. Bırak onları, düzdükleri iftiralarla başbaşa kalsınlar.

    EN'AM Suresi, 111 ve 112. ayet

    başka başka ayetler de var, süleyman peygamberin emrine verilen şeytanlardan da bahsediyor, hatta dalgıç ve bina ustaları olduklarından da. herhalde onlar da şeytani cinler sanırım.
  15. 40
    (bkz: #1359645)
  16. 41
    (bkz: d-devils - 666)
  17. 42
    aslında şeytan sanıldığının aksine insanlığın düşmanı ya da insanları kötülüğe süreklemeye çalışan bir varlık değildir.

    aslında bu işi oturup tamamen düşündüğümüz zaman, şeytanın cennet mahkemesinde bir savcı olduğunu görürüz. şeytan islam dinine göre bir melek değildir, ateşten yaratılmış bir iblistir. fıtratında şüphe etmek vardır.

    ve allah'ın bizi şeytanla tanıştırdığı o buluşmada, şeytanın bizden şüphe etmesi ve allahın emrine kesinkes uymaması gayet doğaldır. şeytan, bu davada savcı olan ve suç duyurusunda bulunan taraftır. suçsuzluğunu kanıtlaması gereken taraf ise ademoğlu tarafıdır.

    her ne kadar biz şeytana, "sen iblissin, sen kötüsün" desek bile aslında şeytan bizim inandığımız şeylerin iyi olgusuna(yani cennete) kötüyü sokmamaya(haketmeyen girmesin abicim) çalışan taraftır.

    gerçi her davada olduğu gibi halk, ezilen tarafı savunur. kimse savcıyı sevmez.

    tabii siyasi duruşmalar dışında.
  18. 43
    şeytan tüm kişileri kötülüğe sürüklemeye çalışan bir varlıktır.
  19. 44
    isyankar iblis.
    • Melek değildir, meleklerin arasında bulunan bir cindir. Ayrıca yaratılan hiçbir meleğin isyan etme özelliği (yaratılış gereği) yoktur.
    • d0ru ya, hatırladım :/
  20. 45
    (bkz: ilk haklı)

    ben hayatımda bunun kadar hakkı yenilmiş birini ne gördüm ne duydum.
    vizyon ve iman sahibi bir varlık olarak insan yaratıldığında adem'e secde etmemiştir.
    bunun 2 sebebi olabilir.
    ego falan değil.
    kibir de değil.
    sebepleri maddeleştirirsek;

    1- 'koskoca milyonlarca yıllık meleğim bu gelişimini tamamlamamış embesilin birden torpille benim başıma gelmesini kabul etmiyorum' diye haklı ve eşitlikçi bir yaklaşım sergilemiş olabilir.

    2- allah birse ve allah'tan başkasına allah gibi davranmak en basit tabiri ile şirk ise şeytan adem'e secde etmeyerek rabbine şirk koşmayan tek melektir.
    kehf suresinde aynen şöyle der; “Meleklere ‘Âdeme secde edin!’ demiştik. İblis hariç hepsi hemen secde etti.”
    abi ben ki 32 senelik insancağızım, ben bile allahtan başkasına secde edilmemesi gerektiğini biliyorum. siz ne sikim melekmişsiniz ki bir insana secde ettiniz?
    allah'ın da kendi kendine şirk koşarak yanında başkasına secde ettirmesi de bence çok ayıp olmuş şeytana.

  21. 46
    Riayet edildiği takdirde karşıdan bakıldığında bütün o kişisel olgunluk ve kaliteyi kırıp, düşüren, ancak kendi bünyemizde bizimle şura ederken özümüze hınzırca bir haz salan, panoramik açıdan eksi ve artılarla bize geri dönüş yapma fonksiyonu taşıyan inanç görmüş varlık. Genelde kötü teşbihlerin baş karakteridir. Şeytan denince benim aklıma zifiri bir karanlık gelir. Zeka yoğunluğunun üstün olma durumlarında da sıfat olarak kullanılır.
  22. 47
    (bkz: ahriman)
  23. 48
    1911 yılında yayınlanan lev Tolstoy'a ait uzun öyküdür.

    Şeytan, içimizdeki karşı konulmaz dürtü.
  24. 49
    ara sıra uyulması gereken kalu beladaki diyalektik kişisi. fakat tabii bu uymanın dozu şeytanı veresiye siken insanoğlu tarafından çok iyi ayarlanmalıdır.

    şeytan bireyinin bu denli haksız şekilde bir nefret objesi haline getirilmesi hususunda kutsal kitaplara ben de çok kırgınım. onu da yarattığı iddia olunan varlığın hiç mi günahı yok?

    asıl itibarıyla tanrıyı'da şeytanı da yaratan insandır ya, gece gece nöbetten çıkmış yorgun argın halimle felsefe kasıyorum idare edin.
    bir de kamyoncu dayılardan işittiğim benim için söylenmiş ''bu çocuk şeytanı veresiye siker allahıma'' sözü aklıma geldikçe istemsiz gülüyorum.
  25. 50
    insan özünde nötr olup. iyilik ve kötülüğün kendi seçimi olması ve bu seçimlerin sorumluluklarından kaçarak kendilerine mitos yaratıkları ortaya atmalarının sonucudur.ör:melek,şeytan,tanrı