kayıt

half life

  1. 1
    Internet kayfelerin efsanevi oyunlarından biri. Öldükten hemen sonra tekrar oyuna dönüldüğü için counter'a tercih edilir. Ayrıca silahlar da daha çeşitlidir. En ünlü bölümü crossfiredır. Çıktığı yıllarda 50nin üzerinde ödül almıştır.

    (bkz: ata sporları)
  2. 2
    (bkz: haylayf)

  3. 3
    counter strike ile birlikte gelen oyundur genelde. ancak arkadaşlarınızla oynanmadan bir hiçtir.
  4. 4
    (bkz: kapıyı gene kim kapattı lan? )
  5. 5
    (bkz: gordon freeman)
    (bkz: impulse 101)
  6. 6
    Genelde multiplayer kısmı bilinen ancak singleplayer'ının aslında aşmış olduğu 1998 yapımı Valve yapımı. Ayrıca piyasadaki ilk hikayeli 3 boyutlu FPS oyundur da.

    Başta Quake'in oyun motoru kullanılarak yapılıyor. Ardından valve kendi motorunu geliştirerek tekrar yapıyor. Seri şu biçimde gitmekte;


    Half Life-Half Life Blue Shift-Half Life Oppossing Force-Half Life Decay*(4'ü aynı evrende aynı anda farklı gözlerde geçmekte)
    Half Life 2
    Half Life 2 EP1
    Half Life 2 EP2

    Ufak Not: Half Life'ın %70'i yeni oyun motoru source ile tekrar yapılmıştır. Black Mesa adı altında. Tamamen ücretsiz olarak sunulmuştur buda kendi siteleri:www.blackmesasource.com/... ---Steam ve Source SDK'sı gerekmekte ancak. Multiplayer yok.

    ------------
    Bu noktadan sonrası spoiler içermektedir. Oynamak isteyenlerin okumaması tavsiyedir.
    -- spoiler --
    Gordon Freeman, MIT mezunu bir fizikçidir. Black Mesa araştırma tesisi'nde çalışmaktadır. Bir yerde bulunan taş tarzı birşeyde Black Mesa'ya gönderilmiştir. Gordon Freeman, olağanüstü maddeler üzerine uzmandır. Onun yaptığı deneyde sonuç felaketle sonuçlanır ve uzaydan dünyaya portallar açılarak xen gezegeninden yaratıklar dünya'ya gelmiştir. Bu facia sadece black mesa'yı vurmuştur ve olayları düzeltmek için Gordon cesaretle iş başına koyulmuştur. Bu sırada çoğu doktor ölmüş, hükümet bu faciayı ört pas etmek için orduyu göndermiş onlarda temizlemeyince suikastçi ekibi gönderip hepsini temizletmeyi falan denemiştir. Ardından tüm tesisten ışınlanma üzerine olan lambda bölümüne gidip uzaya ışınlanarak Nihilliant*'ı öldürmüştür. Ardından GMan onu alıp götürmüştür.

    Bu tabi işin görünen kısmı. Klasik senaryoların üzerine pek birşey yok. Şimdi asıl buzdağının altındakileri açıyorum.
    Dikkat: Çoğu resmi olarak doğruluk kazanmış şeyler değil. Ancak hikayenin gidişatı bu görüşleri destekler nitelikte.

    Mavi takım elbiseli uyuz bir adam vardı hep karşınıza çıkan. GMan olarak adlandırılan kişi. Hakkında çok şey bilinmiyor. Sadece zaman ve mekan sınırlamasından bağımsız bir kimse. Tahminlere göre kendisinin uzayda bir kaç hükümdarı var ve Dünya ile Xen arasındaki savaştan sadece kendi mücahidini arayan bir kimse. Tarafsız. Gordon'ın gelecekteki hali falan değil.

    Bu taşı kendisi getirmiştir Black Mesa'ya. Ardından Black Mesa'nın yönetici olan Dr. Wallace Green ile anlaşmış ve bu deneyin yanlış gideceğini bile bile kabul ettirmiştir. Dünya üzerinde büyük güç için * Dr. Gordon Freeman'ı da özellikle seçmiştir. Bu Xen gezegeni faciasıda onun sınavıdır.

    Xen gezegeni ise bir başka ırk olan Combine'ların sömürgesidir. Combine'lar gezegenler arasından en iyi ırkı oluşturmak için her gezegeni ele geçirip o gezegeni sömüren bir uzaylı ırkıdır. Dünya'yı sömürmek içinde Xen gezegenini kullanmaktadır. Daha sonra zaten fiili olarak saldırmıştır. *

    1. oyunla alakalı olarak bunlar aklıma gelen ayrıntılar. 2. oyunla alakalı olanları üşenmediğim bir ara anlatacağım. Orada ayrıntılar o kadar artmakta ki.....

    -- spoiler --

  7. 7
    çocukluğumuzun harika oyunlarındandır.
    hadi bi de amme hizmeti buyrun: *
    alkislarlayasiyorum.com/...
  8. 8
    bilgisayar oyunlarında tarihinde çağ açıp çağ kapatan oyunlarındandır.
  9. 9
    gelmiş geçmiş en iyi oyun denilebilecek potansiyele sahip oyundur.
  10. 10
    dünyadaki en hızlı fps oyunu olabilir delici isimli silala ordan oraya uçabileceğiniz oyun.
  11. 11
    şimdilerde tekrar oynayarak güzel anıları canlandıran oyundur. ama türkiye'de counter-strike'a göre kat kat az server'ı olması üzücü.

    not: crossfire'da sığınağa gitmeyen bizden değildir.
  12. 12
    üçüncüsünün çıkması durumunda bilgisayar oyunları dünyasında kartları yeniden dağıtacak oyundur.
  13. 13
    Bir sneaker pimps şarkısı.

    Bana ölüm döşeği düzeyinde hasta olup ilaçlarla uyuşturulmuş birinin dünyasını hissettirir. Bu hasta uyuşturulmuş dünyasında halüsinasyonlar görür. Artık hayatının son demleridir ve bu nedenle bir dünya kurmuştur içinde. Hayatının aşkını bulduğunu görür.

    Bu şarkıyı tekrar moduna alıp takıntı durumunda dinlediğim zamanlar deli gibi plague inc Oynardım ve arka planda bu şarkı dönerdi. Bu oyun bütün dünyaya, geliştireceğiniz hastalığı yayarak dünyayı yok etmenizi hedefleyen bir strateji oyunudur. Böylece şarkının kafamdaki senaryosu gelişti. Dünyanın sonuna hastalıktan kırılarak ilerleyen iki gencin aşkı oldu. Ama aslında bir arada değiller yine bir uyuşturulmuş hayal dünyası... hükümetler düşüyor, dünya yok oluyor,dünya umutsuzca dehşet kazanında kaynıyor. Onlar aşıklar,ölüm ağırlarına gitmiyor.
    onlar aşıklar...



    youtu.be/...
  14. 14
    tadı internet cafede çıkan oyundur, özledik be...

    pbs.twimg.com/...
  15. 15
    tahminimce oynayanların çok büyük oranı erkektir. zaten yeni nesil oyunlarla karşılaştırıldığında çok eski ve artık yapay zekasının ve grafiklerinin çok da gerçekçi gelmediği bir oyundur. kime anlatsam dalga geçiyor ancak ben bu oyuna fena tutuldum. hem de 2016 yılında, hem de bu yaşta bir kadın olarak!
    açıkçası oyunun konusu ve atmosferi zaten benim hep ilgimi çeken ve ne zaman bu formatta bir film, kitap olsa ilgiyle takip ettiğim bir formattır.
    bir gün youtube'ta radyasyon ve hayvanların mutasyonuyla gezinirken o şeytan icadı sağdan önerilen vidyolar arasında bir gencin bu oyunu oynarkenki vidyosuna denk gelip takılıp kaldım. hemen birkaç kişiden yarım alarak bu oyunu edinip oynamaya başladım. daha önce the sims, age of empires türünden başka bir şey bilmeyen bir oyun cahili olarak en düşük zorluk derecesi dahi zorlasa da yüzlerce kez ölerek oyuna devam ediyorum.
  16. 16
    tau cannon ve hl crossbow ile hayırlı olsuna geleceğim fps oyunu. en güzel yanı takıma ihtiyaç duyulmaması. kendi kaderinizi kendiniz belirlersiniz. enerji deposudur. bir single player modunda nihilanth'lı bölümü geçmek çok keyiflidir.
  17. 17
    Half-Life'ta "hani aga nerdesiniz ben meydandayım??" diyen adama yaklaşan bazuka roketi.

    ötesi olmayan bir oyun.
  18. 18
    60 saniyede 2 oyunu da bitirmişler helal olsun.

    www.youtube.com/...
  19. 19
    oynadığım ilk fps oyun olması nedeniyle rastlamam itibarıyla gözlerimi yaşartandır.

    şimdilerde nedense fps oyun oynamaktan korkuyorum. çok saçma.
    #gereksizbilgi
  20. 20
    eskiden cs: go mu vardı? ey gidi, ne oynardım be.
  21. 21
    gerek hikâyesiyle gerek oynayışla ,her türlü insanı kendisine çekmeyi başarabilen, aynı zamanda oyunların atası olarak bilinen , nadir efsane oyunlardandır.
  22. 22
    (bkz: Arada sırada aklıma geliyor)

    İskelet karakter vardı, ok içinden geçiyordu. en güzel enstantanelerden biri.
  23. 23
    1998 yılında Sierra Studios tarafından yayımlanan ve Valve tarafından üretilen birinci şahıs nişancı bilimkurgu video oyunudur. Oyun, serinin ilk oyunu olmakla beraber aynı zamanda Valve'nin ürettiği ilk oyundur. Oyuncu, bir ışınlanma deneyinin ters gitmesi sonucu Xen olarak bilinen başka bir boyuttan Black Mesa Araştırma Tesisi'ne ışınlanan uzaylılardan savaşarak ve bulmacaları çözerek tesisten kaçmaya çalışan Dr. Gordon Freeman rolünü üstleniyor. Zamanın diğer oyunlarına göre Half-Life'da ara sahneler yoktur. Oyuncu her zaman Freeman'nı kontrol ediyor. Her zaman onun gözünden görüyor. Valve'nin kurucularından olan Gabe Newell ekip olarak oyunun sadece ateş etmeye meyilli bir oyundan çok daha fazla olmasını istedik. demiştir...