kayıt

ali koç

  1. 115
    Elinde tarihi bir fırsat olan başkan.

    Eğer yayın havuzundan çıkma ya da ligden çekilme kararı alırsa efsane olur.

    Benim bildiğim fenerbahçe taraftarı kendi kanalında araplara verdiği paranın beş katını verir o maçları yayınlatır.

    Benim bildiğim fenerbahçe taraftarı süper amatöre düşsek de o stada 40 bin kişi gider.

    Korkanın çocuğu olmaz. Çek resti. Dut ağacı gibi silkele şunları. Altlarına kaçırırlar. Rte'ye durumu izah etmemek için ülkeyi terk ederler. İktidar değişir iktidar. Vur masaya ali koç. Vur inlesin badem bıyıklar. Sıçsınlar altlarına.
  2. 116
    aziz yıldırım yönetimi bırakmadığı sürece şansı olmayan adam.
    önemli olan aziz yıldırım'ı vazgeçirmek...
  3. 117
    2 sene önce bugün Fenerbahçe'nin başkanı olmuş kişidir.

    başkan seçildiği günü, gelmeden önce yıllarca bekleyişimi hatırlıyorum. bir de şimdi bakıyorum. hayatımın en büyük hayal kırıklıklarından biri oldun.

    finansal açıdan tamam ama başka hiçbir elle tutulur yanın yok. öncelikle başkan olarak bir ağırlığın yok. türkiye gibi bir ülkede millete gülücükler saçarak başarılı olabileceğini sanacak kadar naifsin. sportif anlamda hiçbir akla mantığa sığacak hareketin yok. cocuyu getirdin, olmadı. tamam dedik hatadır yapılır. cocuyu gönderdin ama yardımcısını tuttun. tamam dedik galiba koemanla devam edecek. etmedin. takımın anasını siktiler, son sıralara demir attık, gidip koşa koşa ersun hocayı getirdin. adam seni son sıralardan aldı, hakem hataları olmasa avrupa ligine götürüyordu. sonraki sezon başlangıcından itibaren köpek gibi yalvardı. bir tane sol bek alın dedi, inadına gidip salak saçma transferler yaptınız. mert çetin'i istedi komisyoncu dediler adama sesin çıkmadı. oğlunun menajerlik şirketine para sağlıyor dediler sesin çıkmadı, kazandığımız maçtan sonra çıkıp hoca değişikliği olacak dediler sesin çıkmadı. adam sana yalvardı, bir tane sol bek al, başka bir şey istemiyorum dedi amk. almadın...

    türkiyenin en iyi topunu oynarken, istatistiklerde avrupanın en iyi 3-5 takımı arasına girerken hocanın arkasında durmadın.
    hakemler ve tff takımın anasını sikerken çıkıp bir tane delikanlı gibi açıklama yapmadın. sen takımın başkanıyken takımı savunmak hocaya düştü. takımı savunmak oyunculara düştü. ama sen çıkıp bir tane bile sert bir açıklama yapmadın. takımı da hocayı da sahipsiz bıraktın. sonra el birliğiyle bu hocayı yediniz. hocanın gönderilmesine tamam demenden bahsetmiyorum bile. sen çıkıp da ersun hocanın arkasından, senin götünü küme düşmekten kurtaran adamın arkasından kişisel bir teşekkür dahi etmedin.

    ben 15 yıldır maç izlerim, 10 senedir tribüne giderim. feneriumdan alışveriş yaparım, fener ol'a katıldım, kombinem var maç kaçırmayan bir taraftarım. bu seneye kadar fenerbahçe 1, allah 2 diye gezen adamdım, beni bile takımıma küstürdün.

    sen en güzel duyguların katilisin ali koç.
  4. 118
    "yeniden fenerbahçe" sloganıyla ve tarihte görülmemiş bir destekle başkan olmuştu.

    İş yaşamındaki başarısı başka bir konu. Aile gelenekleri gereği bundan 100 yıl sonra da büyük holding olarak devam ederler. "baba parası yiyen" tanımına kesinlikle katılmıyorum. 2 yıl önce yüzde yüz yerli olarak yılın kamyonunu üretti. En büyük arge merkezlerinden birini kurdu. Vs vs. Çalışkan dede, çalışkan baba, çalışkan oğullar. Hep üstüne koyuyorlar. Yalı bebesi lafı çok osuruktan bir laf. Her gün 06:00'da uyanıp kahvaltı ediyor bu aile. Biz saat 02:00'de falan burada başlık açarken ali koç çoktan uyumuş oluyor. Çünkü aile gelenekleri böyle. Ali Koç kendi şirketinde bildiğin amelelik yaparak staj yapmış bir adam. Kamyonun altına falan yatıyordu. Şaka değil. Birinci ağızdan dinlediğim olaylar. Neyse.

    Hal böyle olunca, biz de umutlandık. Valla umutluydum ben baya.

    Ama fenerbahçe kariyerinde attığı neredeyse hiç doğru adım yok. Belki sadece eljif'in satış rakamı. Onda da kendi payı ne kadar tartışılır.

    20 yıllık gs serisi bitti. 23 yıllık ts serisi de bitti. Geçen sene bildiğin küme düşme potasında gezdik haftalarca. F4 gediklisi fenerbahçe basketbol takımı sıradanlaştı. Taraftar gazıyla Ersun geldi. Bi bok yapamayacağını geldiği gün söyledim. Yapamadı. Tahir diye birini getirdi. Şaka gibi. Bizim bakkal daha kariyerlidir futbolda. Öyle bir adam getirdi.

    2 sene çöp oldu muhtemelen seneye de çöp olacak. Sinyaller geliyor. "egedeki oyuncuları biliyor yav" diyerek altyapı koordinatörü getirirsen senden olmaz abicim. Zorlamanın anlamı yok.
  5. 119
    anlayamadığım kişi.

    sen türkiye'nin en büyük ailesindesin. koç ailesinin en çok para kazandığı otomotivin başındasın. yurtdışında hayvan gibi network sahibisin. ama ille de fenerbahçe diyorsun.

    aziz yıldırım boşuna dememiş:

    www.youtube.com/...
  6. 120
    İş insanı Rahmi Mustafa Koç‘un üç oğlunun en küçüğüdür. Tam adı ali yıldırım koç'tur. Fenerbahçe spor kulübünün 37. başkanıdır.
  7. 121
    resmen uzatmalarda gelen gol gibi sevindirdi bugün bizi.

    ilk konuşmasında saygılı ve naif bir konuşma sergiledi, daha sonra aziz çıkıp köpek gibi saldırınca ali başkanın da gözü döndü ve çıkıp tek attı.

    vallahi biz sana sevdalıyız be adam.
  8. 122
    fenerbahçe spor kulübünün 37. başkanıdır. hayırlı olsun.

    edit: imla, anlam.
    • 37 :)
    • aynısı bende de var, tabi ki :)
  9. 123
    Hoş geldin melek, sefalar getirdin
  10. 124
    başkanlık seçiminde aziz yıldırım'a olan çıkışını bir arkadaş eski sevgilisi için denemiş dsgdhgfj
  11. 125
    Cocu'yu kovan mizyon reis.
    (bkz: peki hiç yanal denedin mi)
  12. 126
    acilen yanındaki (bkz: futbol aklı) olduğunu zannettiği fenerbahçe denyolarından kurtulması gereken başkan.
    tamam herkes biliyor aziz'den müthiş bir yük kaldı, 3 temmuz 2011'den bu yana da 9 yıl geçti ve bu yıllarda maddi olarak büyük darbe yedik, hepsi kabul. ve sen ali koç olarak maddi anlamda her şeyi yaptın ve elini taşın altına koydun, devam da ediyorsun, hepsini görüyor ve biliyoruz. taraftar zaten her daim elini taşın altına koyuyor, yıllardır hem de.
    ama allah kitap aşkına başkan bir bak şu takıma ve düşün;
    biz nerede yanlış yapıyoruz.
    Aykut kocaman meselesine girmiyorum hiç, o en büyük yanlışın idi.
    sportif başarısızlık belli kurguları ile tolere edilebilir, insanların çoğunluğu doğru iş yaptığınızı gördüğü anda bunu sineye de çeker. fakat başkanım sen gittin önce tr'yi 5 gram tanımayan cocu ve comolli ile başladın.
    sonuç fiyasko, çünkü cocu ligi bilmiyor, comolli eski çarıklarının peşinde olan boş adamları getiriyor ve her ikisi de ortak bir payda da buluşamıyor, olamayacaktı zaten, olmadı da.
    scout ekibi diye bir şey yok.
    (sadece afrika pazarı için bir ekip kursan deli topçular bulursun)
    sonra gittin ersun yanal hocayı aldın taraftar gazıyla, ki kendisini çok severim ama comolli halen orada ve kadro yine çöp doldu. bir kere görev tanımlarını bile düzgün dağıtmamışsın bu ikili de verimli çalışamadı neticede. (mevcut durumda görev tanımlarına da bak istersen!!)
    örn. son trabzonspor kupa maçı!!
    defansa alınan adamlara verdiğimiz para ile hem kjaer alınırdı hem skrtel kadroda tutulurdu. tr ligi atanı ve tutanı ile alınır. o sebeple genç ve gelecek vaadeden bir kaleciye rağmen (tecrübe eksik tabi) ile ortalama üst bir defans tandemi kursan yine bu iş biterdi. burada ersun hocanın da yanlışları var.
    neyse uzatmadan reyes'ler, serdar'lar, sadık'lar, rami'lere saçılan yıllık ücretlere bak ve sonra ben niye halen daha jailson'a kalıyorum da her maç tıkır tıkır gol yiyorum diye kendine sor.
    çok basit bir örnek vericem
    edmond tapsoba diye bir adam var burkina faso'lu guimares b takımından adam leverkusen'e geldi 2 senede ve henüz 21 yaşında, bir de stoper olarak golcü ve guimares takımında bir sürü penaltı golü de attı, takımın penaltıcısı adam. geçen sene fm'de bu adamı 5,2 milyon euro'ya fenerbahçe'ye aldım 33 maç oynadı ve 8 gol 4 asist yaptı. (4 penaltı golü, diğerleri kafa ile)
    bu adam guimares b takımında iken piyasa değeri 400.000 euro idi. leverkusen adamı 4,5 milyon euro'ya aldı ve eminim kendisine yıllık verdiği rakam da maksimum 1 milyon eurodur, hadi olsun 1.25 milyon euro.
    şu an değeri 18-20 milyon euro, değerinden bağımsız çok iyi bir oyuncu 1-2 seneye gider başka büyük bir takıma. leverkusen ligde 4. sırada ve cl sıralamasını cebine koyabilir gibi de duruyor, olmadı uefa ligine kesin gidecekler. biraz piyasa ve leverkusen takımının başarısı ile min. 40 milyon euro görür bu çocuk.

    başka da bir şey demiyorum ve ekibini adam gibi insanlardan kur istiyorum, artık başarısızlığa ve sürekli 3 temmuz'a atıf yapma. orası kırmızı çizgi ama oradan çıkalım artık. kim uğraşıyorsa da baksın işine.
  13. 127
    fenerbahçe'yi norveç seviyesine getirmiş başkan. dünyanın her yerinden çöp satın alıyor.
  14. 128
    Muhteşem bir adam. Fenerbahçe başkanının böyle biri olması aziz yıldırım sonrası beni çok mutlu ediyor...

    twitter.com/...