kayıt

aldatılma korkusu

  1. 1
    *

    İnsanı esir alabilecek korku.

    Şu yeni çıkan koca koca yalanlar dizisini gördüm bu akşam. Biraz baktım, adam kendini eşine affettirmek için yeniden yalan söylüyor. Kadın evde hıçkırarak ağlarken adamın arkadaşları konuyu dalga malzemesi yapıyor.

    Bunları görünce, bir de eski sevgilimle birlikteyken geçirdiğim uzun şüphe dönemini düşününce tuhaf bir şekilde bu korku sardı içimi yeniden. İleriyi düşündüm. Bir gün yanıma birini almak istesem bu ihtimali nasıl yok edeceğim? Cevap yok tabii ama o gün gelince olur herhalde. Bir de bir şeyden ne kadar korkarsan o kadar çabuk başa gelir derler ya ondan da bi korktum *

    Sonuç olarak tuhaf arkadaşlar.
  2. 2
    bunu size hissettirecek insanlarla sevgili eş dost olmayarak önüne geçebilirsiniz.
  3. 3
    (bkz: korkunun ecele faydası yok)
  4. 4
    Valla ben korkmuyorum birçok kez aldatıldığım için.
  5. 5
    o kadar ah aldım, elbet başıma gelecek.
  6. 6
    az önce twitter'da kızların aldatılma hikayelerini okudum kızlar zehir gibiler hemen anlamışlar ben salağım kesin anlamam erkekler ne olur aldatmayın lütfen ya
    • offf ben de telefon falan karıştırmazdım önceden ama şuan bir güvenim gitti erkeklere karşı bir manitam olursa artık özel alana saygıyı falan yok sayar karıştırırım o telefonu.
    • seni çok üzerler be balkanlardangelensoğukhavadalgası bacım
    • seni üzenin güneş almayan yerlerini dedemin tüfeğiyle vurarım üç sene oturamaz
    • heheeeeyyytt beee
  7. 7
    yükseklik korkusundan büyük olan korkudur.
  8. 8
    aldatan karısını ifşa eden koca gibi bir başlığı ve içeriği gördükten sonra içimde tekrar alevlenmiş eski bir korku.
    insanın hayat kalitesini ortadan bıçak gibi ikiye keser. ağız tadıyla düzgün bi ilişki de yaşayamazsınız, o insana da kötü niyetli değilse de haksızlık edersiniz...
    işte bu televizyon programlarından o yüzden nefret ediyorum.
    kızın biri kaçtıgı adamdan da kaçıyor cocuguyla birlikte adam cocugun kızın sevgilisinden oldugunu öğreniyor.
    kız kardeşiyle yakalıyor biri kocasını.

    bu tür programlar beyne hep şu mesajı pompalıyor: ''kimseye güvenemezsin, asla güvenemezsin, hiçbir zaman, kimseye güvenemezsin.''
  9. 9
    travma sebebiyle yaşanabileceği gibi travma benzeri bir sebep yokken de ortaya çıkabilecek olan korkudur. toplum, çevre, insanlar, sosyal medya vb. gibi bağlamlar bize aldatılabilirsin mesajını vermiş olabilir.

    evrimsel psikoloji konusunda soru işaretlerim var ancak evrimsel açıdan bakıldığında eşi korumak için işlevsel bir korku olabilir. yine de günümüzde bir işlevinin olmadığını düşündüğüm korkudur. haklı sebeplerin olduğunu düşünüyorsa insan zaten üzerine gider ve bir sonuca ulaşır. aksi halde kuruntu halini alır ve lişki hem kendi hem karşıdaki masum partner için eziyete dönüşür.

    ya güvenmeyi öğrenmeli insan ya da ilişkiye girmemeli. birçok konuda olmadığım kadar netim bu konuda. bunun güvenle alakası yokçulara da avuntu dünyalarında mutluluklar diliyorum.
  10. 10
    Bir tanesi hariç tüm ilişkilerimde aldatıldım. Belki onda da aldatılmışımdır ama bilmiyorumdur. Velhasıl yeni birine güvenmekte açıkçası zorluk çekmiyorum ya da içimde korku barındırmıyorum çünkü yapılacak bir şey yok. Adamın boğazına zincir de vursan yapmak istiyorsa bir yolunu buluyor işte. Korkarak ancak kendine zarar veriyorsun.
  11. 11
    yaşadığım korkulardan birisi. hiç aldatılmadım diye dolanıyorum ortalarda ama belki de aldatılmışımdır fark edememişimdir. ben herhangi bir şey yaşayınca tüm olaylardan sessizce elimi eteğimi birden kesiyorum bir süre toparlanma sürecine girmeye çalışıp toparlanamıyorum. büyük ihtimalle böyle bir durumda da bunları yaşarım ama beraberinde hep bir korku paranoyaklığıyla tüm hayatımı ve çevremdekileri mahvederim. ne diyim umarım aldatılsam bile bunu fark etmem.
  12. 12
    sikime bile takmadigim korku. hayir yani aldatilsam ne olacak? bir yerimden eksilen bir sey yok. herkesin yedigi kendine ne de olsa.
  13. 13
    geçmiş kötü tecrübelerden sonra ortaya çıkan korku. ergen yaşlarda aşırı kıskançlık gibi yan etkileri olabilir. insanın rahat olması lazım onu anladım. olacaksa korksanda kıskansanda başına gelecekse gelir. hiçbir suçu olmayan partnerleri zan altında bırakıp geleceği çok güzel olabilecek ilişkileri baltalayabilir. insanın kendini sıkıp germesine hiç gerek yok.
  14. 14
    “ne kadar kıskanıp, kısıtlasanda yapacak olan yapar. söyleyeceğim tek şey beni aldatırsan ölümüne üzülürüm ve üzülmemi göze alıyorsan zaten aldat. o zaman da zaten bitsin.”

    Yani biraz relax
  15. 15
    Niye bu kadar korkuyorsunuz ki? doğal bı süreç bu aldatılırsınız, aldatırsınız.
    Bu insan ilişkilerinin temelinde olan bı şey, konu bı tek cinsel çekim duyduğunuz biri olunca mı sorun oluyor? Bu bile çok büyük bi aldatma. Herkes birbirine aldatıyor, hepimiz birilerini aldatıyoruz.
    Bilmiyorum böyle bı korkum yok aldatılırım sonra kaldığım yerden devam ederim. Ayrıca aldatılma fikrinin bu kadar korkunç gelmesinin çeşitli nedenleri var en kabul edileni (ki Freud söylüyor bunu) ilk kaybedişimizin, bu hayatta ilk yenilişimizin aldatılmak olması. babalar kız çocuklarını anneleriyle, anneler de oğullarını babalarıyla aldatmış Freuda göre. Yani size yaşadığınız ilk travmayı hatırlattığı için bu kadar korkuyorsunuz..

    bilmiyorum Salın bence doğal bı süreç olarak görüyorum bunu ki kıskançlığımla ün yapmış biriyim ikili ilişkilerde.

    Edit: duymak bile korkutuyor sizi ilk kaybedişiniz baya güçlü olmuş anlaşılan.. üzücü
    • Normalleştirmeye çalışmayınız, etik değil.
    • Normalleştirmeye çalıştırmak herkes gitsin birbirini aldatsın ya da aldatmanın doğru bı şey olduğu anlamına gelmiyor. anlattığım şey de bu aldatmak yanlış bı şey ama insan ilişkilerinin temelini oluşturuyor. Aldatmak sadece cinsel çekim duyduğunuz kişide olunca bu kadar sorun oluyor bu bile kendini aldatmaktır. Hadi bunu da sorun yapın... Ya da burda bı yanlısı meşrulaştırmıyorum sadece yaşadığınız zaman gerekli olgunluğu göstermeniz gerektiğinden bahsediyorum. Neyse sanırım sözlük yazarlarının çoğunun ilk travması okuduğu şeyleri anlamayı engelleyecek kadar sarsıcı olmuş. Ya da burda aldatmanın meşru ya da doğru olduğunu söylemiyorum ama heryerde var olan ve olacak bı şey olduğunu söylüyorum insan buna alışmalı. Çok büyük sorun haline getirmenin de altında özgüven eksikliği yatıyor.