kayıt

true blood

  1. 50
    vampir kültünün gelebileceği en kötü noktaya getirmiş olan seri.
  2. 49
    10 yıl önce bugün başlamış.
  3. 48
    6. sezonunu yeni bitirdiğim dizidir. acayip sıkıcı ama maksat zaman geçsin diye izliyorum.

    2017 sonundan beri true blood bitirecez amk 6 ay oldu.
  4. 47
    güneyli vampir kitap serisinden uyarlama dizi. Karakter seçimleri ile hayal kırıklığına uğratmıştır özellikle de Sookie seçimi... diziyi bir süre sonra sonra ateş eden adam alexander skarsgard için izlemiştim.
    • skorsgard hariç +1
    • saygı duyarım efenim :)
  5. 46
    Yıllar önce bütün sezonu bitirmiş birisi olarak söylüyorum. Final leş gibi olmuş
  6. 45
    ittire kaktıra 4. sezonuna geldiğim dizi. 2 günlük sınav aramda vakit öldürgecim olacak kendisi...
  7. 44
    sıkıntıdan başladığım dizidir. sookie'yi oynayan anna paquin isimli hatunun dişleri rahmetli demirel'in dişlerine çok benziyor ya.

    anna: www.ranthollywood.com/...

    demirel: pbs.twimg.com/...
  8. 43
    tamam hiçbir zaman top class bir dizi değildi ama yaz döneminin en iyilerinden biriydi peki ne oldu sikimsonik bir final ile bitti hiç yakışmadı bu bitiş. lost ve dexter ile beraber en sikik finallerden birini yaparak dizi tarihinde yerini aldı.
  9. 42
    s07e10:
    thank you

    -- spoiler --

    .dedim bill'i insan yapsalar mı daha kötü olur? yoksa öldürseler mi? ikisi de inanılmaz kötü olurdu. bu noktaya getirdikleri için de sinir ola ola bitirdim ama işte bitince bir hüzün çöktü yine de üstüme. insan alışıyor tiplere. bill'in saçma sapan ölümüne bile sinir olamadım o intihar sahnesi yüzünden. aslında güzel bir ölüm sayılır hakkaten ama neyse duygusallaşmayalım.

    .ulan mal diyorum bu kız arızalı ise tutup yine vampire varırsa ne olacaktı? şimdi böyle biri sevdi ve kendini feda etti diye mi varmayacaktı yani? böyle bir mantalite ile ölümü seçtiğine kim inanır? kadir? saçmaladılar inanılmaz bir şekilde. zaten bill'den geçeli yıllar olduydu. üstüne türlü kaslılarla hoplaştıydı hala yok efendim hayatının aşkıymış da unutmayacakmış da falan filan. unuttun bebeği de yaptın işte be kızım.

    .son mutlu sofra meselesi de buna dair herhalde. her şeyi tatlıya bağladılar. koca bir aile oldular dünya da sonundan geri döndü. yapacağınız konuya ne edeyim bilemedim. sezon resmen bomboştu. hele şu yakuzalar mıdır nedir? baştan beri eric abimizi sıkıştşırıyor tehdit ediyor falan. iki dakikada halletiler. böyle olmalıydı kaç bölüm önce resmen dalga geçiyorlar.

    .neyse eric'in arabada kafa sallayışı hoştu. saniyesinde zaten ulaşıp sookie'ye varmadan temizlemiş oldu elemanları. sonunda da paraya para demeyerek bir tanıtım filmi çekti. o sahneler de final için en olumlu sahneler idi. sarah salağı da ölmedi ama sürünüyor ve sürünecek, oda iyi oldu. tabi tüm bunlar toplam on dakika falandır. 50 dakika bill öldü ölecek, sookie'yi seviyor şu bu...

    .yetti mi yetmedi? ölmeden bir mürüvvetini göreyim dedi bill ve jessica evlandı. ulan hele finalde evlendirme modası, kaç dizide oldu. saçmalığın dik alası. resmen kafaları güzel bunların. hani tamam gülümseyebilirim de sırf jessica mutlu diye lan, saçmalıyorlar bu kadar da karaktere bağlanmaz ki? hem jessica da çok mallık etki. herkes eski sevgilisine dönüyor mesajı çaktılar üstüne herkes üçer beşer çocuk yapıyor.

    .nedi bu çoluk çocuk mesajları onu da anlamadım ya neyse şükran günü ile çok hamdlı bir bitiriş yaptılar ama cidden sevgili godric başta olmak üzere ölen her türlü karakterin kemikleri sızlamıştır. bu arada godric 10 bölüm oynamış gönlümüzde taht kurdu. allahın sookie'si bill'i 80 bölümdür kafamızı şişirdi. allah onları kahretmesin. ölünün arkasından da kötü konuştum ya neyse artık.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  10. 41
    s07e09:
    love is to die

    -- spoiler --

    .ginger'lı kısımlar olmasa hiç sevindirmeyecek bölüm oldu, insanı üzüyorlar. bu dizinin bu hale gelmesine üzülüyorum. resmen saçmalıyorlar. olacak iş değil. neymiş efendim bill sookie için ölümü seçiyormuş. ulan al başını git uzaklara. bu neyin kafası? ne saçmalıyorlar. eric'e bile hak verdiriyorlar ya yazık ediyorlar.

    .bundan başka da bir şey olduğu yok zaten. hoyt jessica yeniden birleşir, jason uslu çocuk olmaya karar verir. güzel muhabbetler çevirirler iyi güzel de kendileri diyor dünyanın sonu geldi bunların derde bak. hani son falan da yok ama şu yakuzaların ne yapacağına odaklansalar. bu angut aşk hikayelerinden çıksalar yine bir derece hareket olurdu.

    .yakuza abiler de fazla sert, neymiş duyulmayacakmış sookie'nin başı derde girecek de eric kurtaracak falan filan. o kadar süper vampir ama pam konusunda eli kolu bağlı, bir türlü de kurtaramıyor. her seferinde de kek gibi yakalıyorlar. insan cidden sinir oluyor.

    .virüsün gidişatı, şu bu meseleleri kalacak öyle. sadece üç beş karakter etrafında ve yine allahın sookie'sini kurtarmaya dönecek mesele. üstelik bill sookie çocuk sahibi olsun diye de kendini feda ediyor. te allahım sen aklımı koru. hani ölsün gitsin de bu çok saçma.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  11. 40
    s07e08:
    almost home

    -- spoiler --

    .anasının nikahı diyerek başlayayım söze. bill tedaviye kadar geldi ve kanı istemiyorum dedi. ulan bölüm baştan sona bunun içindi. sonra da kesin saçma sapan bir şey diyecek. diyeceği bu saçmalığı da bir sonraki bölüme bekletmeyi tercih ettiler.

    .hadi japon mafyamız işi biliyor, hemen dünyaya duyurmuyor. para kazanma peşindeler iyi güzel de nasıl duyulmasının önüne geçecekler. bir kere eric hastalıktan geri döndü. bu kadarını düşünemiyorlar mı? tedavi olmasına izin vermemeleri gerekirdi, verdilerse bir yere hapsetmeleri gerekirdi. toptan saçmalıyorlar yani. yine de eric'in hayatta kalmasına sevindik tabi ya ona bile tam sevindiremediler bu kadar saçmalık karşısında.

    .üstüne sookie kafasına göre takılıyor, gidiyor her şeyi berbat edecek yine dedim de allahtan öyle bir saçmalık yapmadılar. şimdi salak bill'in tripleri ile uğraşacağız. ölse de gitse ne iyi olur.

    .hoyt meselesi de karın ağrısı gibi oldu, yok efendim jessica'dan hoşlanıyor yok efendim jason yine kız arkadaşına çakacak mı falan filan? kesin hafızası geri gelecek sezon bitmeden. bunu diyorum artık, bu kadar üstüne vurguladıktan sonra. başka çaresi yok. bırakıp da alaskaya geri giderse çok şaşırırım.

    .tara karın ağrısından kurtulduk, bu kadar derdi sadece annesine vakti zamanında babasının elinden kurtarma konusundaki mahcibiyetini açıklamaya çalışması tantanası imiş. ben de bir şey yaptı sandım. sonunda veda edildi ve gitti. bir daha da görmeyiz umarım suratını. o derece sinirliyim bu salak kıza.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  12. 39
    s07e07:
    may be the last time

    -- spoiler --

    .saçmalamaya devam ediyorlar. sadece eric hikayesi işe yarar onda da adım adım ilerliyorlar. hala sarah yakalanamadı. adamlar evren ile bir ol meselesinden uydudan tespite çeviriyorlar. iyi güzel mesajlar çakıyorlar. üstüne dini seçimler ve ölüm muhabbetleri de güzel ama ne bileyim hikaye tıkalı resmen. şimdi yeni yakalayabilecekler. eric iyileşecek ancak bill?

    .bu noktada sookie'nin aklına eric'i aramak nasıl gelmiyor? onun da hasta olduğunu biliyordu. en azından bir şansını denemesi gerekirdi. büyükbaba'yı gördük ona sevindik. öğütleri de pek tatlıydı. laflar da güzeldi ama bu mudur çare arayışı?

    .bol sevişme sahneli bölüm oldu, kaç kez seviştiler sayamadım. arlene'den perilere ve sookie'ye sevişmeyen kalması hesabı ilerliyor meseleler herhalde. kardeş ile sevişme meselesi de abartı zaten, üvey kardeş falan ama gereksiz hikayeleri çok bu serinin resmen.

    .lafayette hikayesinde hiç ilerleme olmadı. bahçeye gitmişler kazıyorlar ve küçük kız bağırıyor. dengesiz bir ilerleme diyebiliriz buna da. ha çok önemli değil, hele tara olunca sinirlerim tepeme geliyor ama yine de dengeli ilerlemeliydi.

    .hoyt anası için gelmiş, jason yine kız arkadaşını gözüne kestirdi gibi. kaçınıyor maçınıyor ama o karıyı hayatta kaçırmaz. adam tam vurucu tim, yapacak bir şey yok.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  13. 38
    s07e06:
    karma

    -- spoiler --

    .antidot çıkacağı belliydi de bunu sarışının kanına bağlamaları enteresan oldu biraz. karma dediler herhalde. bitişteki müzikle birliktei işler de vurgulanmış oldu. o değil de bill'in hastalığı hızla ilerliyor, bu virüsten biri ölmezse çok kötü olacak dizi.

    .sookie kanlara bulandığı vakit bulaştığını tahmin ettiydim. test yapmdan kan vermeler falan zaten manasız, neyse bill ölürse iyi olur pek üzülmem. eric'e bir şey olmayacak gibi, antidot'a oldukça yakın ama bakalım hemen ulaşabilecekler mi?

    .noomi'mi ne olmuş adı new me'den geliyormuş herhalde. guru buna iyi çakmış tüm dünyası değişmiş. tüm dünyadaki vampirleri iyileştirmeye kanı yeter mi? ya da kanından mı üretecekler? onu göreceğiz. yakuza abiler de ciddiymiş, eric ile anlaşma yapmaları ve işleri tekrardan rayına oturtmaları gibi bir şey yapacaklar herhalde.

    .jason ve vilolet midir nedir? bunların ızdırabı da saçma oldu. hele bir de ergen periyi işin içine karıştırdılar iyice kötü oldu. ne yapacak hapsedip ondan mı beslenip duracak nedir yani? sonunda bu kadını da harcarlar.

    .tara meselesinde lafayette'de olaylara dahil oldu, bir eve gidecekler falan. dünya virüsle kırılıyor bunlar kendi hallerindeler. hep böyle bir hikayesi oluyordu ya bu sefer bu hikaye o kadar kötü değil. ölüsü bile karın ağrısı bu tara'nın.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  14. 37
    izlemeye başladığım zaman sookie'nin dişlerine ayar olmuştum. izlemem lan ben bunu demiştim, ama zamanla kızın dişlerine alıştım. dizide yürüdü gitti zaten. severek izliyorum.
  15. 36
    s07e05:
    lost cause

    -- spoiler --

    .cast kısmındaki müzik iyi idi. bill'i de hasta ettiler ya şu durumda kimse ölmeyecek ulan. eric'i harcalar diye korkuyordum da ikisini birlikte harcamazlar orası kesin. ikisi de ölmeyecekse hastalığa çare bulunacak demektir.

    .eric virüsü bu sarışın ortaya attı diye intikam peşine düşmüş. ne ara gücü yerine geldi onu da takip edemedim. hele hastalık ikinci aşamaya geçti diye pam gözyaşı (gözkanı demek lazım) döktüydü ama dakkasında yakuzaları harcadı. artık elinden kaçırmaz inşallah salak sarışını.

    .bunlar haricinde yok efendim yas süreciymiş de üzülmeyeceklermiş de şöyle böyle diye geyik çevirdiler üstüne de bir de gay sahnesi ve aldatma meselesi koydular, hayat devam ediyor tabi hehe.

    .lafayette'nin eşcinsel manifestosu fena değildi de ne bileyim düşüncelerine saygı duyduk diye gay mi olalım yani? tamam ötekileştirmeyiz ama yani ne bileyim öyle işte.

    .ha bu arada bill ne diye geçmişine dönüyor ne alaka diyordum, adam hastaymış da ondanmış diye bağladılar herhalde. yersek artık...

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  16. 35
    s07e04:
    death is not the end

    -- spoiler --

    .adamlar gittikçe kötüye gidiyor, yazık bu kadar sezon devam etmeseymiş bari. ilk zamanlar iyidi de son sezonlar zaten kötüydü üstüne böyle bir yere geldik. bir sürü saçmalık var. neymiş virüslü vampirlerin elinden üç kişiyi kurtaracaklarmış. ne olay yaptılar arkadaş.

    .zaten vampirlerin dövüşme sahnesi de çok kötüydü, parayı da kesiyorlar herhalde. araba sahnesi de çok çakma olmuş. hani bari saçma yaptınız onu bari güzel gösterin yok, senaristlerini falan da kovmuşlar herhalde.

    .devamlı bir ölüm muhabbeti, patır patır adam öldürdüler. şimdi kızılımızı da öldürüyorlardı da son anda terry'i falan görerek geri döndü. aman da çok vurucu aman da çok önemli. abimizi özlemişiz, manyağın tekiydi ama yine de gereksiz bir olaydı. zaten neyi bekliyorlardı ki?

    .vampirlere savaş açmış insanlar meselesi de inanılmaz saçmaydı neyse ki hepsi öldü sanırım. sanki bir halt edecekler gibi olaylara daldılar. jessica'nın muhabbetlerine hiç girmiyorum bile. en sevilen karakterleri bile saçmalatıyorlar helal olsun.

    .ha tek fena olmayan kısmı fangtasia mıdır nedir? onun fikrini yanlarındaki manyak karının bulmuş olması ama pam'in çalmış olması kısmı idi. ilkin kitap satılan bir yer imiş sonra vampir barına ve türlü çılgınlıklara sebep olmuş. baştan beri mühim bir yer de işte şimdi vampirlerin saklandığı yer olarak çok da saçma bağlamış oldular.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  17. 34
    s07e03:
    fire in the hole

    -- spoiler --

    .hayli dandik bir bölüm oluyor derken alcide'i öldürdü mallar. kek gibi öldürdüler yine kötü oldu sayılır ama esas karakter harcamaları enterasan. üstelik sookie salağı tam sevmiyorum ben bunu diye bill'e içini döktükten sonra yaptılar. herhalde yine birlikte olsun diye böyle bir şey yaptılar ya o da saçma olur.

    .neymiş kendini yem olarak kullanacakmış da şudur budur. ekip hemen geldi temizlediler. sadece bill'e kalmış olsa bir şey de yapamayacaktı. iyi güzel oluyor derken dağ gibi alcide gitti hehe. kaslı vücudu ile yürek hoplatamayacak artık, bir kısım kadın izleyiciyi kaybetmiştir eminim hehe.

    .neyse eric olayına da ayar oldum. neymiş fransız bir kıza çakıyormuş da vakti zamanında sçemesi gerekmiş pam'i seçmişmiş. ulan sen nasıl süper güçlü vampirsin, umursamaz olsan bile adamlar nasıl seni yakaladı? nasıl bu kadar aciz olabildin? bir de şimdi mi aklına geldi bunun hesabı? kendine virüs bulaştırmış mı ne yapmış mal. ölüp gidecek...

    .guru olayı komik idi, sarah diye tipe tekrar döndük, olaylardan uzaklaşmış idi ama gitmiş yine başka bir şeye yamanmış. peşinden gelenler var. japon abileri nerden çıkardılar? o şirket nedir tam bilmiyorum ama bakalım artık.

    .şimdiki zaman meselesi de enteresan geldi, hem gurumuz hem de lafayette'miz ile aynı şeyi söylettiler. lafayette'nin kafa çekmelerini ne diye izledik bilmiyorum ama yine de bunun içindir herhalde. eşcinsellik de koyalım istemişlerdir. eleman koyacak dedim de, sadık çıktı. ne koyayım abime?

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  18. 33
    s07e02:
    i found you

    -- spoiler --

    .eric sonunda arz-ı endam etti. ilk gay sevişme sahnesi ile hayallerde gördük abimizi son da güneşten kurtulmuş hafif hasta halde gördük. eric olmadan bu dizi iyice kötü olur. gördüğümüze sevindik ama o ilk sahne olmasa daha iyidi. abarttılar iyice artık.

    .yok efendim hastalıklı vicdanlı vampirlerimiz varmış da bizim kızlara yardım edecekmiş. nedense arlene kanı bu kadını öldürdü, böyle bir durum mu var? neden böyle? bu şekilde mi savaşacaklar nedir? sonra göreceğiz artık. şimdilik ola ola bunlar oldu.

    .diğer tarafta da ekipten kalan kişiler önceki kasabaya gittiler, orada insanların bittiğini görünce kendi dertlerine düşüp geri geldiler. sookie bill'e niye uğradı, ne yapmayı planlıyor onu da anlamadık ama göreceğiz.

    .peri kızımız da insanlar silahlara ulaşmasın diye araya girdi, istemsiz patlama yaptı ve insanlar yakaladı. jessica ile andy bulacak artık kızcağızı kurtaracak falan filan. bu bölümde de bireysel silahlanmaya gönderme falan vardı herhalde.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  19. 32
    s07e01:
    jesus gonna be here

    -- spoiler --

    .altıncı sezon saçma finalinden sonra kaldıkları yerden devam ettiler, unutmuşum bile saçmalıklarını hatırlamak için tekrar okudum. hepatit v meselesinden devam edecekler demek bu sezon, hiç sevmedim bu hikayeyi ve böyle izliyorum ama ilk bölümü izlerken de sıkıldım. üstelik kaçırıldı, kovalandı, güven verdi, güvenmedi falan muhabbetleri ile de şimdiden baydılar.

    .bir de düşünceleri okuma meselesi ve bill'in geçmişi görmesi meselesini ilk sezonlarda bol bol yapıyorlardı. kendilerini tekrar ediyor gibiler, neden böyle bir şeye ihtiyaç duydular, şimdi ne gerek vardı onu da hiç anlamadım.

    .olayı dünya çapına götürmeleri tek enteresan kısmı oldu, eric'in yavrularından sarışın hatun fas'ta rus ruleti oynuyor idi. eric'i bulmak için oralara gitmiş yani eric ölmemiş gibi bir intiba bıraktılar ama geldiği son noktada duruma o da inanamadı. bakalım eric gelirse yine bir derece diyorum.

    .diğer türlü insan vampir ortaklaşması ve dünyanın çivisinin çıkması olayı cidden kötü olacak. hele bir de vampirlere güvenmeyen tipler falan göstermeye başladılar. onlarlarla devamlı uğraşırlarsa uğraş dur.

    .tara'nın öldüğüne sevindim ama tekrar izledim bittikten sonra ölüm anı görünmüyor. dövüşü de kazanıyor gibiyken karmaşada tekrar anasına döndürüyorlar ve tara öldü diye gösteriyorlar. hani ölmese yine oralarda olurdu ama ne bileyim kaçırılmıştır falandır filandır öyle bir şeyler saçmalayacaklar sanki. ölse iyi olur ama...

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  20. 31
    s06e10:
    radioactive

    -- spoiler --

    .sıçtılar sıvadılar üstüne bir de virüs hikayesine çevirdiler. bir de dağ gibi eric beyi boş yere harcadılar. o halden ölmezse o da çok saçma olur ama nasıl kaçacak bir yeri olmadan dağın başında güneşe çıkmış mesela, bu bile çok saçmaydı.

    .warlow meselesinde de zorlama hamleler, 5500 yıl beklemiş adam çıldırmış mı? zaten bekleme muhabbeti de çok zorlama idi üstüne bir de bunlar. baydılar resmen, hele tara ile annesi meselesine tekrardan bir giriş ya da bağlama çekmelerine iyice deli oldum.

    .tüm bunlar hallolmuş 6 ay sonra dünya farklı bir yer olmuş. hepatit v hastalıklı vampir ırkı yaratmış. sağlıklı vampirler daha kolay ve insanlar ile iş birliği yapıp bunlardan beslenip karşılığında koruma sağlayalım demişler. hikayeye gel anasını satayım.

    .hepatit v'li true blood'ları yok etmişlerdi güya, nasıl bulaşmış? nasıl yok edemediler? hikayeyi buraya bu şekil saçma sapan geçirmeleri çok dandik oldu. bütün baba karakterler sanki işler tamamlanmış gibi çekildi üstüne bir de böyle yarı zombi, yarı karışık bir hikayeye geçtiler.

    .sookie alcide'i tercih etmiş, evlenmiş gibiler öyle bir şey. jason ile sahibi vampir hatun kaynaşıyor iyice, sam belediye başkanı olmuş. devletler sıkıntıya düşmüş mü ne? hani büyük çaplı göstermeyecekler ya, yerinden yönetim işte hepsi. böyle bir dünya olmuş durduk yere.

    .geldiği yer kötü, gittiği yer umut verici değil. bill kanını verdikten sonra billith özelliklerini de kaybetti, warlow zaten öldü. eric büyük olasılıkla öldü. dedeleri geldiydi, onun devamını göstermediler ya onu da hani warlow'u öldürsün diye iki saniyelik bir geliş yapmak oldu.

    .özetle çok çakma oldu, hayal kırıklığına uğradım. süper güçlü bill'in gidip valiyi öldürmesi sonra kader diye olayların hiç birini kontrol edememesi, tüm bu hepatit v meselesini engelleyememesi falan tam bir saçmalık oldu. hadi iş olsun engelleyemesin ama en azından bir şeyler yaptı da engelleyemedi derdik, oturdu kıçının üstünde sadece. resmen prodüksiyondan kısmak gibi bir şey herhalde.

    .ne kadar saçma olsa da en azından sookie hala insan, en azından esas kızı vampir olmayan bir vampir hikayesi olmasına sevindik diyelim, her ne kadar esas kızdan memnun değilsek de. ayrıca diğer peri kızımız ve jessica'nın durumu da fena değildi.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  21. 30
    s06e09:
    life matters

    -- spoiler --

    .finalden önce final yaptılar, terry'e veda bölümü idi aslında büyük ölçüde. herkesler gelip terry hakkında iki çift laf etti. tekrardan anılarda gördük elemanı. kör öldü ela gözlü oldu desem yeridir de iyi adamdı vesselam. hiç kimse dengesizliğinden ya da kendini vurdurmasından falan bahsetmedi tabi haliyle. bir de babanın teki şarkı söyledi herhalde öyle bir şeyler yapmışlar.

    .bunun haricinde warlow ölmemiş, eric kanını içip güneşte tesise gidip kurtarma planı yapmış. baktığın zaman sezon başından beri bill niye yapmıyor diye insan soruyor. üstelik valiyi falan da hop diye öldürüp böyle bir şey yapmaması çok saçma oldu.

    .yapa yapa gidip güneşe çıkartmaları öncesinde elemanları kanı ile besledi. şimdi peri ve lilith kanı kombosunu çektiler, uçmaları gerekirdi. kısmen kafaları güzel oldu ama önceki bölümlerde bir damla lilith kanı ile kafaları yemişlerdi. bu açıdan da pek güzel olmadı.

    .hani iki süper vampir iki elleri ile bir finali doğrultamadılar desek yeridir. sezon yarısına kadar iyi geldiydi ama cidden saçmaladılar. bu kadar saçmalasalar bile insan tabi şimdi eric nereye gitti diye üzülüyor ya işte o dizinin başarısı herhalde.

    .kardeşine hepatit v'yi enlejte eden adamın pipisini kopartması pek bir çılgınca idi. baka baka öldü pipisine... bir de bill kafayı ezdi falan. kan gövdeyi güzel götürdü ama çatı ve dışarı sahneleri hiç olmamış idi. cidden düşük bütçe ile çalışıyorlarsa ayrıca tebrik etmek lazım o halde.

    .finale eric meselesinden başka ne kaldı? sarışın salak hatun ölmedi. jason salağı öldüremeyecek idi belliydi zaten, öldürse şaşardım. o senatörlere gidip ortalığı ayağa mı kaldıracak? düya çapını büyütmeye çalıştılar ama pek de büyütemediler. öyle kaldı bir sezon daha...

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  22. 29
    s06e08:
    dead meat

    -- spoiler --

    .iyi gidiyorlardı da çok dağıttılar bu son kısımlarda. eric niye warlow'a daldı şimdi anlamadım. kardeşi öldü diye kafayı yedi resmen. dağ gibi eric'e yakıştıramadım. üstelik güneş ışığı meselesinde bildiğin güneşten korunursak yeneriz tarzında bir yaklaşım çok basit geliyor bana.

    .şu durumda ortada warlow'da yok ne yapacaklar belli belirsiz. üstelik idam edilecekleri odaya da toparladılar bizim true blood içmeyi reddeden tayfayı. hapisane hayatı hiç yaramadı bu vampirlere.

    .bill abimiz evinde sookie'yi bekliyor. bekliyor da bekliyor, sookie hanımlar karar verene kadar adam öldü. 6bin yıl bekleyen adamın gözü açık gitti yani hehe, olaya gel.

    .diğer tarafta terry'nin cenaze işleri var idi. salak peri kızımız yine gençlik ateşi muhabbetine evden kaçtı, yine başına haller geldi. nasıl bir olaysa on kere aynı şeyi yaptırdılar, bu da hoş olmadı.

    .sam abimiz 23 yaşındaki kızı hamile bırakmış. iyiler hoşlar ama üstüne sookie geldi buna her şeyden vazgeçeyim de takılalım mı diye ama bu da şaka gibi oldu. eh yani ne diyelim.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  23. 28
    s06e07:

    -- spoiler --

    .sezonun en kötü bölümüydü diyebilirim. ağır idi bir kere, akmadı bir türlü. tamam ölen vardı kalan vardı. terry ardından yas meselesiydi falan derken uzattılar da uzattılar. üstüne yok jessica iyi niyetli vampir görmüş de sevişmek istemişmiş. yok şöyle yok böyle, saçmaladılar hafiften.

    .eric'in vedası iç burkucu idi. tabi ben bu kız kardeş dediğini gerçek kız kardeş sanıyordum da ensest işler var ulan bunlarda diyordum. godric'in çocukları bağlamında imiş bu mesele. bir de 400 yaşında falanmış, bu kadar zamanda uçabiliyorlar mıydı? ben daha yaşlı sanıyordum bu hatunu... neyse öldü gitti, üstelik yardım sever hatunun daha sonra kökten dinci garip bir hal alması da garip tabi.

    .bill ortalıklarda dolandı öyle elini kolunu sallayarak, güneşte yürüyebilmesi kalıcı mıydı yani? hem bu kadarını mı düşündü? allahtan valiyi öldürdüm iş bitti diye düşünmüyor zaten bir işe de yaramadı. ölmemiş gibi davranacaklar, bütün dizginler çılgın allahlı sarışına geçti. jason'ı da aç vampirlerin önüne atıverdi. niye kızlara diye sormak istiyorum şu an.

    .sookie warlow'u getirecek mi? tüm anahtar bu mu yani? hepsini güneşte yürüyebilir mi yapacaklar? sanki başka türlü ölmezler de tepelerindeki çatı açılmaya mı çare arıyorlar. çözüm kısmında dağıtacak gibiler, giriş ve gelişme kısmı iyidi ama resmen teklediler bu bölüm ile...

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  24. 27
    s06e06:

    -- spoiler --

    .iyi gidiyorlar, beklenmedik işler de yapıyorlar ama biraz durağan sayılır bölüm. kendi çapında hareket oldu bir sürü olay sonuca bağlandı ama süper güçlü bill'imizin daha güzel işler yapmasını beklerdim. gidip gündüz güneşte yürümesi ve valiyi öldürmesi ile ne elde edecek? bir tek vali ile mi oluyor bu kadar iş? başkanı yok mu bunun? ilkin ufak bir kasabada başlamıştı dizi zaten şimdi valiye kadar çıktılar ama bu kadar mı?

    .terry'nin öleceğini hiç tahmin etmiyor idim bunda şaşırttılar. belki en gereksiz hikayesi idi ama vampir hikayesi içindeki sevgi dolu insancıklarımızın hikayesi olarak kabul ettik. hakkın rahmetine kavuştu kendileri. vampir kanı manı içirtmediler ise görmediğimiz bir zaman. öldü terry...

    .eric tayfayı kurtaracak gibi görünüyor ama işin aslı true blood'lara hepatit v dedikleri bir virüsü sokarak vampirleri ortadan kaldıracak olmaları imiş. tabi birden herkesin içmesini mi bekliyorlar? ya da hastalanınca diğerleri uyanmayacak mı? bu plan da çok iyi değil ama hani götürebildiğimiz kadarını götürürüz mantığı ile yapıyorlarsa işe yarar bir metot.

    .jason jessica'yı kurtarmaya içlerine girdi ama sarışın hatun ile pek aşık atamaz gibi görünüyor. yine de atıp tutmaları iyi idi. hem bir dönem zaten vampirlerden tiksiniyor idi onun döngüsü gibi oldu. şimdi onlara ırkçı diyor göya...

    .lilith meselesi fena değil aslında ama işte bu kadar süper güç yaptık hemen her şeyi bitirmeyelim tarzında bir gidiş oluyor. bir türlü bir sonuca ya da cevaba çıkmıyor. warlow meselesi de bu bakımdan hoş ama gidip sookie'nin neden özel olduğu meselesinde tam cevap olmuyor.

    .şimdi bunlar birbirlerinin kanları ile mi devam edecekler? başka bir periyi vampir yapsa olmuyor mudu? kraliyet kanı mı gerekiyormuş? eh başka kraliyetten adam mı kalmamış. üstelik yarı peri, tam bile değil. neyse bunların peri orgazmı ile bölüm bitti. hani ona bağlasalar daha mantıklı. bir de esas kızın sonunda vampir olmadığı bir vampir hikayesi yazsınlar artık. baydı...

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  25. 26
    s06e05:

    -- spoiler --

    .bu sezonu iyi götürüyorlar gerçekten. ultra süper karakterler gelmesinden belki ama olaylar da güzel akıyor. şimdi eric ile pam duellosu ile sookie ile babası arasındaki kapanmamış hesap ile bitti bölüm. hem sonraki bölüme ne olacağına da merak ettirmeceler falan hem de olayların aslı meydana çıktı. warlow sookie'nin beşik kertmesi imiş, anasından babasından istemeye gelmiş, onlar da kabul etmemiş. babası daha ileri gidip, vampir olacağına ölsün daha iyi demiş. öldürecekken de warlow kurtarmış.

    .bu olayları lafayette'nin bu sezon pek görmediğimiz medyumluğu vasıtası ile öğrendik, kendisinin içine sookie'nin babası kaçtı ve yarım kalan işi tamamlamaya çalıştı. artık kim gelecekse ya da belki warlow gelecek tekrardan, yeminli çünkü...

    .warlow ile lilith arasında da m.ö. 3500'de başlayan bir hukuk var imiş. ilk vampirlerinden midir nedir? tek peri vampir olduğu belli de kaçıncı kuşak vampirlerden onu göremedik ama en son 3bin yıllık vampiri gördüydük, bunlar şimdi kafadan 5500 yıllık olmuş oluyor. lilith zaten adem zamanından kalma... üstelik öldürmüş gibi de bir şeyler olmuş. orası muallak kaldı bakalım ne çıkacak.

    .peri kızları meselesinde pek bir şey olmadı. şerif babaları bir tanesini yaşatabildi. diğerleri öldü diye göründü. jessica'nın kafa güzel oldu. insan halindeki tripleri ya da ilk vampir kana susamışlık tripleri atıyor gibi. tekrar oldu yani.

    .vampir kampı ve deneyleri komik biraz, karikatürize etmişler herhalde bilemedim. bol bol cinsellik vardı bölümde. tanrı bizim sikişmemizi istiyor repliği de pek hoş idi. dindar çarpıtması ya da ağır fantezisini görmüş olduk.

    .konular sonraki bölüme kaldı, bu şekili bozmazlar da saçmalamazlar ise hoş olacak. psikiyatrist bölümünde, legend of the 1900'den en iyi arkadaş rolünden, identify filminin çok kişiliklisi rolünden tanıdığımız oynak gözlü abimiz konuk oyuncu idi. yaşlanmışlar...

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...