kayıt

the walking dead

  1. 1
    üçüncü sezonu ile başka bir hale gelemiş zombili dizi. ilk sezonlar germek yerine sinir etmeye çalışıyorlar idi.

    www.imdb.com/...

    s02e10:

    -- spoiler --

    .rick'ın dellendiği bir bölüm idi, baya bir aksiyonu da oldu hani hakkını yemeyelim.

    .üç kişi kalsa shane'in hala aile babası rolünü bırakmayacağı bir mantı katasına sahipler amk.

    .herşeyden yılmış, intihar etmek isteyen sarışın küçük kardeşin dramı ise tam bir saçmalık idi gerçekten.

    .kafalarına göre insan öldürmeye de başladılar, enm son meraklı bir bitiriş mi yaptılar o kısmı unutmuşum amk. neyse önemi de yok.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  2. 2
    s02e11:

    -- spoiler --

    .senaristlerin amını götünü zombiler parçalasın diyorum öncelikle. ayrıca altyazı çevirmeni tek sefer avare dedi zombi çevirisi için. daha önceden aylak falan diyorlardı. bilmem ziyaret falan yapılmak için bir süblülü mesaj olabilir. divxplanet çevirmenleri yapıyor bu işi.

    .carl denen gerzek veledin, başına buyruk kuul takılmamlarının, onu öyle başı boş bırakanların ta amına goyem. saçma sapan yeminle, etrafta zombi gezsin sen veledini saldım çayıra mevlam kayıra yap. o veled de gitsin zombi bulsun, kızacaklar diye söylemesin, sonra da o zombi gruptan birini deşsin.

    .yoğun damıtılmış saçmalık, bu dizi gerilim ögelerini bastıracağım diye yanlış bastırıyor.

    .e arada temel insani değerleri falan tartışıyor. bu sefer idam cezası falan filen gibi çok derin bir mevzuyu izledik. medeni olmanın göstergesini algıladık, güvenlik ihtiyacı ve insan canı alma meselesine vurgular da vurgular.

    .madem öldüremeyeceksin o silahı niye kaldırıyorsun diye sorarlar adama. ortada idam var ama o mal veledi yanında tutacak kimse yok mu mesela diye de sorarlar adama.

    .sabahın köründe ne desem boş şu diziye. ha dale de büyük adam mıydı, bıdı bıdı mantığın sesi olmaya çalışan beyaz sakallı dede miydi o tartışılır ama bu şekilde ölmesi hakkaten insanı sinir ediyor. gerilimin alt türü yanına sinir edici diye bir kategori ekletmeliler. mallar.

    .sonradan eklemessem içimde kalan bir bahusus. dale'in meselesi, hayat için mücadele edip hayatını kaybetmesi gibi bir sikindirik mesajı vermek için on tane senaryo ve karakter dışı olay yaratmak zorunda kaldılar. göze soka soka bu kadar mesaja insan sinirleniyor sadece, şimdi sakinim.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  3. 3
    s02e12:

    -- spoiler --

    .valla arkadaş böyle saçma sapan diziyi izletebildikleri için kutluyorum öncelikle. ben böyle tutarsız, böyle götüm gibi senaryo görmedim amk. sinirlerimi geriyor her izledikten sonra ama izlemeye devam. sonuna kadar da izlerim. mazoşist gibi sinir olmak için izliyorum artık.

    .bir kere orospu evladı karl piçi, yine dolanıyor tek başına. onu anne ve babasına iki çift lafım var. bağlayın şunu bir yere. mallıkta son nokta.

    .ne niye oluyo bu olaylar. çünkü allah muhafaza 10 sezon sürdürürlerse. yeni süper kahraman karl olacak da onun çocukluk tramvalarını babasını kurtararak atlatmasını sağlıyorlar. götümün senaryosu mallar.

    .ardından, şeyn ne ara ısırıldı amk. bu ap ayrı bir konu. madem ısırıldı niye ölmedi. sonuçta bunun testini yapmışlardı virüsü alan ölüyor. amk. vampir hikayesi gibi kanında virüs var ölünce zombi mi oluyo lan ne iştir. nasıl bir kafadır bu senaristlerin kafası sikeyim belalarını.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  4. 4
    s02e13:

    -- spoiler --

    .şu geçen bölüm dediğim bokun açıklaması iyice boku sıvazlamak oldu amk. hepsi zaten enfekte olmuşmuş, la olum o bahsettikleri tesis içersinde izlettikleri bir video vardı. o sayko doktorun karısı idi hatta, virüs bulaştığı zaman öldürüyor ve öldürünce beyin fonksiyonlarını ufaltıp tekrar canlandırıyor idi. (bütün insanlık enfekte olduysa, o bar kavgasındaki adamlar neden zombi olmadılar diye de sorarlar adama.)

    .bütün iki sezon boyunca sen zombi olayını bu mantığa oturt sonra anasını satayım soğuk algınlık gibi hepimiz nezleyiz de, yok daha neler amk. şaşırtmanın boku, açıklamaya çalışırken eldeki boktan olmak bu.

    .ha o orospu evladı minik piç kurusu, oynadığı oyunculuğa triplerine attırdığımın götten bacağı... evet sen karl, tipini yerini yurdunu sikeyim senin. triplerini katlayıp katlayıp götüne sokayım senin. neyse amk, şeyni öldürsün diye toparladıkları senaryo zaten sinirleri geriyor bir de çıkmış büyümüş de küçülmüş oyunculuğu yaptırtıyorlar kovboy şapkasını siktiğimin salağı.

    .bunlar yanında yeni bir süper kahraman, zombileri uşağı yapmış bir ninja, hatta bir samuray. kimidir o, ortaya çıkar ama herhalde şu haliyle sevilebilecek ikinci karakter şu gergin dizi için.

    .rik'in otoritesinin sorgulaması meselesi de ayrı bir olay tabi, demokrasiye göndermeler falan can havli ile sığınmış göt kadar grup içinde çok gerçekçi gerçekten. ama tabi yüce bir dizi olduğu için böyle güzel kavram atıfları olmazsa olmaz idi zaten.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  5. 5
    s03e01:

    -- spoiler --

    .şu dizi kadar sinir eden dizi yoktur herhalde, bayağı ağzımı bozmuşum önceki sezon finalinde ama yine o küçük şapkalı piç kurusuna uyuzluğum geçmemiş bu kadar zaman. büyümüş de küçülmüş şimdi eline silah tutuşturmuşlar. üstüne bir de headshot yapıyor eleman. bak sen allahın işine. çocuk asker maşallah. neyse tez zamanda gebermesi dileği ile.

    .doktora (veterinerden doktor) bir haller olacağı niyeyse belliydi de o kadar deretepe düz gittiler, saçma sapan bir yerde bacağından ısırıldı be arkadaş, buna kızmayalım mı şimdi? ha? neyse olacak ile ölünecek önüne geçilmezmiş hehe.

    .enfekteyiz muhabbeti, zombi bebek muhabbeti falan hepsi iyice saçma sapan oldu amk. doğru ya içinde ölürse? ulan şimdi kaç çeşidi var, ölünce mi aktive oluyor. e o zaman ısırınca ne oluyor? insanlar niye ölüyor? te allam ya, üstelik adamın bacağını da kestiler bir lokma için. nasıl olsa enfekteydik hani, ısırılınca niye hasta olup da ölüyor insanlar be pezevenk senaristler. iki farklı zombi virüsü mü var yani?

    .neyse olaylar böyle gelişti gitti, geçen sezondan artist bir ninja karakteri vardı, beğenmiştim ama hem kadın hem zenci çıktı. ırkçılık ve seksist bir tutum olmasından allaha sığınırım ama herhalde en olmayacak tipte biriydi. süper kahraman gibi bir şey olsa iyi giderdi ya adamlar gerçekçi yapmazlar.

    .hepsi profosyonel zombi öldürücüsü olmuş çıkmış arkadaş, o da garip. kafa göz dağıtılıyor. tüm sezonun aksiyonunu bir bölüme sıkıştırmışlar. hem iyi hem kötü. sonraki bölümler bu ayarda gitmez işte. zaten hapishanede yeni tipler ile karşılaştılar. insani ilişkilere yeniden bodozlama dönüş yapacaklar işte. neyse izleriz tabi, neden izlemeyelim hehe. bu arada zombileri ve görüntüleri daha kaliteli olmuş sanki, sunumdan mıdır nedir bilmiyorum ama görüntüler baya iyidi.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  6. 6
    s03e02:

    -- spoiler --

    .valla önceki sezondan daha az sıkıyor şimdiye kadar. özellikle tartışmalı meseleler ya da dramatik sahneleri en azından aksiyon içersinde yapıyorlar ve kısa tutuyorlar. bilmem bu şimdilik daha işler yoluna oturana kadar geçici bir durum mudur? yoksa bu sezon böyle mi olacak, kim bilir? göreceğiz...

    .karl malı kedi olalı fare tuttu ama hala uyuzum o şerefsiz meymenetsiz itoğluite. gidip tıbbi malzeme bulmasından çok, arkalarından hemen kapıları kilitlemesi daha çok dikkatimi çekti, tebrik ettim koca seride ilk defa.

    .adamın tekinin sırtı çizildi diye öldürüyorlar canlı canlı, ama hörşılın ayağından koca bir lokma alıyorlar ama keserek kurtarıyorlar. ha mantığını tamam anladık da, be arkadaşım kan dolaşımından hızlı mı kestin ayağını nasıl ilerlemiş olamaz. kangren mi ki bu öyle kurtulasın.

    .hala açıklama gelmedi zaten iki tip virüs var bana göre. öyle anlamak gerekiyor yoksa saçmalığın dik alası. ilki hepsinin maruz kaldığı taşıyıcılık gibi bir şekil olduğu bir virüs. ölünce aktif oluyor. ikincisi de zombilerden direkt geçtiği zaman öldüren ve zombi eden bir virüs. ha yine de tam oturmuyor bu vakte kadar olan hikayelere ama en makulü böyle.

    .tabi anasını satayım adamın kan dolaşımından hızlı ayak kesmeleri gibi bir şey de söz konusu olamaz. açıklama getiriyoruz işte öyle zorlama. ayrıca herkese bulaşması konusunda sadece eskiden gittikleri tesis değil, tüm insanları kastederek söylediler. bu mahkumlara dünyanın özetini verdikleri sahnede.

    .rick artık çerez gibi adam öldürüyor. tabi insanlarını korumak için ulvi amaçlara göre yapıyor ama psikolojisini bozacak sosyopat olacak az kaldı. nedir öyle kafayı satırla yarmak arkadaşım. hem mahkumun tekini zombilere yem etti. önceki sezonda benzer durumda malın tekini kurtaracağız diye tüm sezonu birbirine katmışlardı. daha makul olan bu tabi ama işte öyle saçma sapan izletmiş oldular.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  7. 7
    s03e03:

    -- spoiler --

    .bu kadar zamandır üzerine pek bir laf edilmeyen konu hakkında toptan gelişmeler oldu. bilemiyorum olayların kapalı kalması ve birden bu şekilde dallanıp budaklanması hoş gelmedi bana. bir kere kurtulan askerler, helikopterler falan bir sürü şey var.

    .daha önemlisi, yine çılgın bir tip kendine kasaba kurmuş ve medeniyet kurma peşinde. muhtemelen başa geçmek için böyle bir plan yapıyor. ilaç, erzak falan bir şeyler oldu mu gözünün yaşına bakmadan insanları biçiyor.

    .ayrıca seri için önemli olan, bizim eli kesik eleman da ortaya çıktı sonunda. üstünden bir sezon geçti ve en azından onun ortaya çıkışı fena değil ama yeterli gelmedi bana. üstelik mevzuları yine konuşarak açıklama yoluna gitmeye başladılar.

    .ne bileyim medeniyet meselesi hem iyi hem kötü, seriyi bir avuç insanın hayatta kalması meselesi olarak ele almıştık. şimdi bir sürü insan var. yeni olaylar demek bu ama aynı zamanda dinamikleri de çok fazla değiştirecek bir şey. çok fazla insan varsa örgütlenebiliyorlar ise bu her şeyi değiştirir. ona göre yeni baştan düşünmeleri gerekir.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  8. 8
    s03e04:

    -- spoiler --

    .şu ana kadar yapılmış en iyi bölümüydü herhalde. durağan yerleri falan vardı ama arkadan bir şeyler geldiği belli idi, gerilimi acayip vermişler yani. zaten girişten de belliydi. neyse bunlar hapishane temizliği ile uğraşır iken herşıl yürüyüşe çıkar diğerleri ile o anda da görmedikleri bir mahkum hapishaneyi ele geçirmek için zombileri içeri alır (burası biraz saçma ama zombiler insanları öldürsün o da insanları gibi düşünmüş herhalde) ve olaylar gelişir.

    .herkes bir tarafa dağılır, önce zenci omzundan ısırılır sonra kızı ölen kadıncağız için kendini feda eder. ardından yetmez bunlar doğum sancıları gelmiş lori ıkınmaya başlar. yanında megi ve oğlu karl vardır. bir yere gizlenmişlerdir ama bir şeyler ters gitmektedir.

    .adamlar gram sterilize olmayan bir ortamda sezaryan yapar hem de intihar sezaryancısı gibi bir şey. ölümü bile bile çocuğu ve yeni hayat için yap bunu der. oğlu ile vedalaşır ve me megi keser. inanılmaz geliyor insana düşününce, neyse acıdan bayılır. çocuk doğar zombi olmaması için de kim başına sıkar dersiniz? tabi ki karl, çok acayip ama güzel toparlamışlar. megi'nin halletmesi gerekiyordu ama karl ben yaparım, benim annem dedi. ne bileyim bu bile karl'a gözümde artı puan kazandıramadı ama çok acayip sahnelerdi.

    .en sonda rick, bunları şöyle böyle bulalım derken. çocuk sesi gelir ve hepsi durumu anlar. bu son sahnede baya dokunaklı inanılmaz sahnelerden. karl'ın öldürdüğünü de anlamış gibi sesler çıkartır ağlarken ve bu şekilde bölüm biter.

    .arada hayat mücadelesi ve hapishanenin bir tarafına kapattıkları mahkumları içlerine alıp almama konularında laflar edilir farklı farklı bölümlerde ama yine de bu kadar laflı bölüm dozundadır diyelim.

    .diğer tarafta pek bir şey olmaz, arada gerilimi bastırmak ve komplo için koydukları yerler gibi geldi. ninja hatun işkilli durumda ayrılmak istiyor. sarışın hatunun aklını çeliyorlar. elini kesen eleman da kardeşini arama muhabbetlerine girişmek istiyor, öyle işte olaylar o kısımda da.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  9. 9
    s03e05:

    -- spoiler --

    .beğendim bu bölümü de, biraz daha fazla konuşma vardı ama bu dengesi de fena değil. önceki bölümlere göre düşünüldüğü zaman resmen akıyor dizi artık. bir sürü olay oluyor. bir sürü insan çıktı zaten piyasaya ama asıl önemli olan o insanlar öyle akşam yemeğinde birbirleri ile konuşmuyorlar artık. önemli mesajları hareket halinde veriyorlar.

    .mesela vali beyler acayip adamlar, hem zombi kızını saklıyor, hem milletin zombilerden korkmaması için onları dahil ettiği eğlenceler düzenliyor. acayip acayip türlü çeşit huyları var ama hepsi bir şeyler olurken açıklanıyor. bu halde devam ederler diye umuyoruz. bu sezon oldukça değişti seri.

    .rick'in durumunu daha iyi anlatamazlar idi. tamam araları kötü idi ama yine de çocuğunun annesi idi, adam çıldırdı. balta ile yardırdı gitti, zombi katliamı falan yaptı. çılgınca saldırdı ve sonunda da dünyaya çağıran bir beklenmedik telefon. hatlar nasıl çalışıyor olabilir orası biraz garip ama yine de güzel bir bölüm sonu ile bitirdiler.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  10. 10
    s03e06:

    -- spoiler --

    .pek beğenmedim bu bölümü, bir sürü mantık hatası hatta bir yerde de devamlılık hatası vardı. rick bebeği kucağına alıyor omzuna yaslıyor, hemen sonraki sahnede bebeği tekrar yaslıyor, anlık geçiş arasında boşluk yapmışlar. hoş olmamış.

    .gidişat olarak tamam iki taraf birleşecek idi ama nasıl bu kadar yakında olabilirler, nerdeyse bir günlük yürüme mesafesinde bir yer görüldüğü kadarıyla. bir gün bile değil saatlik. diğer taraftan da yürüyerek ne kadar devam ettiler bilemiyorum ama aralarında çok fazla bir mesafe yok işte. başka türlü karşılaşabilirler idi. ayrıca ta ilk sezonda eli kopan elemanı alıp bir kasaba kuruyorsun ve bak sen şu işe ki bizim grubun o kadar macera atlattıktan, o kadar yol aldıktan sonra yine yakınına gelebiliyorsun. yok ikna olmadım.

    .telefon meselesi güzeldi, başka bir şey olsa daha bir acayip olurdu. allahtan yapmadılar. o kadar insan kaynaması manasız yani. hele telefonda elektrik olması da çok acayip olur. rastgele arama falan dediler. yok artık lebron james derdim. tabi rick kafayı sıyırmasın ama hafiften sıyırmaya başlamış. kolay değil tabi, bu meseleyi güzel işlediler.

    .vali ninja kızın peşinden niye eleman saldı. herkes diğerini nasıl çatır çatır öldürüyor. valinin planları nedir, neyin peşindeler artık açıklamaları gerekiyor. bir de bu kadar tantana kadın içinse bak o zaman sen allahın işine.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  11. 11
    s03e07:

    -- spoiler --

    .niye böyle yapıyorlar anlamıyorum. şimdi konunun akışı içersinde normalde temizleyebilecekleri kadar çok zombi ile ağaçlık bir alanda karşılaştılar. ninja yardım bile etmedi ve kaçtılar. kulube gibi bir yer buldular. adamın teki olaylardan habersiz polisi ararım falan diyor. ulan dünya tersine dönmüş, farkında mı değil? nasıl olabilir? neden bu soruları sordurtuyorlar.

    .esas konuyu ağırdan alıyorlar, glenn'e işkence megi'ye de taciz yaptılar. adamlar pislik yapacak bir şey yok. tabi işin saçma kısmı bir avuç insansın neyi paylaşamıyorsun. bir de üstüne hapishaneyi temizeyemeyiz demişlermiş. herkes buna şaşırıyor falan. öh yani ne diyeyim bilemedim.

    .tekrar sinir yapıcı foruma döndürüyor gibiler, böyle merakta bırakmak ve aksiyonlardan fazla oturup konuşmalar falan insanı gıcık ediyor. tamam çok bir olay olmak zorunda da değil ama bir şey olsun anasını satayım. yürüyerek pat diye hapishaneye geliyor ama araba ile ve tam techizatlı bir bölüm sürüyor geri geldiği yere ulaşmaları falan.

    .bir de saçma sapan bir deney, köpek mi lan bu şartlamaya çalışıyor zombiyi. güldüm, nasıl bilim adamıymış bu? beyin fonksiyonlarının düzeyi zaten belli, gram tepki vermedikleri belli, daha neyini şartlandıracaksın anlamadım.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  12. 12
    s03e08:

    -- spoiler --

    .akıcı bir bölümdü, olaylar gelişti fazladan karakterler de geldi. iyi hoş aslında ama yine de insanı sinirlendirmeyi başarıyorlar. mesela bu ninja hatun nasıl sarışından bahsetmez. tamam konuşkan bir şey değil ama ilk etapta nasıl tanıştın bunlarla. nerden karşılaştın falan muhabbeti nasıl dönmez? canları muhabbet döndürmek isteyince soyuna sopuna kadar konuşuyorlar her konuda. böyle önemli bir mevzuda yaptıkları sinir bozucu.

    .sonra yeni kurtulanlar muhabbeti için çok geç geliyor bana. tamam baştan bir grup insan arası ilişkiyi ele aldılar şimdi ise zombilerden çok insanlar arası güç mücadelesine falan döndürdüler ama aynı bölgede karşılaşacak kadar çok kurtulan var idiyse üçüncü sezona kadar mı beklediler karşılaşmak için. daha önce karşılaşmaları gerekir idi. üstelik hareket halindeler idi bundan önce.

    .o kadar insan nasıl vuramaz bunları, sis bombası bu kadar mı koruyucu. o kadar mermi vs falan uçup gider. hoş gelmedi. üstüne bir de harcanabilir tek adamı harcamaları da e yani o kadar kurşun var nasıl ölmez lan derler diye harcadıkları bir adam gibi geldi. tamam ekipten kimsecikler ölmesin ama madem öyle öyle kaçışı senaryolaştırma arkadaşım.

    .merle ve darly meselesi pek iyi oldu, terörist muhabbeti biraz fala geldi. konuşma güzel. tek gözle kalması güzel ama öldürtmemeleri tam ikna edici sayılmaz. bir de sonraki bölüm şubatta imiş. eh yani, darly'e bir şey olmasın da gerisi mühim değil. serinin tek delikanlı adamı. başta neyse şimdi de o.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  13. 13
    önde olan sevilen karakterleri de öldürebilen dizi. bu da hoş bir şey tabi.
    aslında çizgi romandan ötürü. ama olsun.
  14. 14
    s03e09:

    -- spoiler --

    .dönüşü muhteşem olmadı ama idare eder idi. o kadar kavga dövüş arasında durup da iki lak lak etmeye vakit bulmaları meselesine geri döndük gibi oldu. baskından dönüş, glenn ile rick'in atışması falan bu şekil idi. üstelik vali bir şey yapmadıydı, niye bunu iki dakika konuşup tatlıya bağlayamıyoruz? o kadar olur neden denmiyor amk. canları burnunda yaptıkları muhabbet hoş olmuyor böyle.

    .asıl olay rick'in balataları sıyırması olayı idi. o kadar da sevmiyor idi, en azından bir sürü problemleri var idi. en yakın arkadaşına verdiydi, hatta çocuk bile ondan olabilir falan filan derken rick karısının ölümünden sonra toparlanamadı. ha tamam zaten çok ağır koşullar ama yine de delirecek biri varsa o da carl olmalıydı. angut veletten değişik bir canlıya evrilecek herhalde. anasını öldürdü, babasından daha sağlam çıktı.

    .daryl olayına üzüldük ama kesin gidiş değildir. vali bunlara saldırınca arkdan kurtarır falan öyle bir geri dönüş yaparlar gibi geliyor bana. belki daha önce bile olabilir bilemedim artık. abisini seçmesi normal idi, ricki yalvartmamaları da iyi oldu. bölümün en iyi sahnesiydi herhalde bu kısımlar.

    .kurtarma kısmı hızlı geçti biraz, hele bu kadar aradan sonra daha etraflı bir kurtarma sahnesi beklediydik ya neyse çok da kötü değil. tam gaz gidiyorlardı ara pek yaramadı gibi. bakalım tabi işler iyice karıştı ne olacak sonraki bölümde kestiremiyoruz.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  15. 15
    s03e10:

    -- spoiler --

    .aksiyon dengesi bozuk bir bölümdü ama güzeldi yine de. rick'in halini çok abartıyorlar gibi geliyor bana. ne kadar zaman geçti, neden şimdi sapıtıyor? hem altında anlam arıyor tamam eyvallah ama şimdi olmasının da ne anlamı var? garip yani, altı boş ise çok saçma bir zorlama. altı doluysa güzel bir şeyler çıkabilir bilemiyorum artık.

    .daryl emmiye sevindik, yuvasının yolunu buldu. ha rick eleman gitti diye yamuldu ise o da çok fena yani. yok artık daha neler. en azından şimdi tam vaktinde gelip kurtardı günü yine yeniden. hem bebekli aile ile karşılaşmaları, abisinin durumu falan güzel bir anlatım oldu ellerine sağlık.

    .şu suicidal girl'ümüz de bebekten sonra çok büyüdü, onu da bu araya sıkıştırmak istedim. glenn ve maggie arasındaki olay çok saçma. çok abartı, o kadar olay oluyor bunlar neyin derdinde anlamak zor. glenn'e kimse sorumluluk vermesin sıçıp batırır onu da anladık.

    .öle öle yine kaytan bıyıklıyı öldürdüler, fazla konuşturdular idi bu bölüm öleceğine delalet imiş. yazık oldu tabi ama bu kadar çabuk bir geri dönüş beklemiyorduk validen. valiler çıldırmış olmalı diyoruz. adam içeri zombi salıyor, kafaya gel. rick kendini toparlar ise kasabayı ele geçirip ihtilal yapar herhalde artık bilemedim. diğer elemanları da boş yere yollamış oldular. eğer yolladılarsa tabi hiç görmedik bu bölüm.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  16. 16
    s03e11:

    -- spoiler --

    .savaş öncesi hazırlık bölümü denebilir. bir önceki de öyle gibiydi ya bakalım ne zamana çıkacak savaş. sezon sonunu da bulabilir tabi. işlerin zombilerden insanlar arası savaşa dönmesi çok hoş değil ama güzel işliyorlar. üstelik çıkar çatışması kıyamet sonrası dünyada olmazsa olmaz zaten.

    .bir avuç kaldık, birlikte yaşayalım diyebilecek halleri yok. varsa bile, eğer öyle deseler aksiyonu ne olacak lan bu işin? tabi kaynaktır, yemektir bir sürü sıkıntısı var. bu elemanlar kendi kendilerine yetiyorlar aslında ama olay böyle düşüncelerden çıktı artık.

    .aralarında husumet var arkadaş, olay budur. andrea arada kaldı göya, vali ile takılıyor. o kadar insanın ölmesine de sırf onu öldürerek son verebilir ama seviyor işte. diğer yönü de bu olayın. anlatmak istedikleri bir şeyler olsa gerek bununla.

    .çocuk askerler meselesinde de gönderme olabilir hafiften. güvenlik meselesi, kendilerini korumak ve tabi manipülasyon... garip hepsi. bir avuç insanda genel için mesaj gönderiyor abiler.

    .rick keşfe mi çıkacak ne yapacak bilemedim ama yanına ninjayı ve veledini alacak. hayırlısı bakalım.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  17. 17
    s03e12:

    -- spoiler --

    .uyuz ve sinir edici bölümlerine dönüş gibi algıladım bunu. yapmazlar inşallah böyle. aksiyon dengesi yine eskisi kadar kaçık değildi. gerilimli kısımları da vardı ama boş beleş idi. bir resim için hayatı tehlikeye atmalar, zombiler ile çerez gibi takılmalar falan biz iki sezon boş yere gerilmişiz arkadaş.

    .neyse ilk ninja kızımız karakteri dışında davrandı. hani hayatın sillesini yemiş, gülmeyen ciddi, güvenlik kaygısı olan bir tip idi. şimdi gülümsedi, hiç de yakışmıyor gülümsemek ya neyse işte bunlara kanı kaynadı. bunlarla birlikte takılmak istiyor anlaşılan. o ortamda iyi insan kötü insan mı ayırıyor? madem yalnız kovboy gibi takılacak idi, bunlara da sırnaşmaması gerekir idi. hem bir resim için hayatını tehlikeye atacak kadar aptal biri de değildi iyice kötü oldu.

    .carl zaten ölsün, baştan beri duacısıyız bu durumun ama büyütüyorlar çocuğu. son zamanlarda tripleri azaldıydı ama yine geldi tripler. ha biraz daha anlaşılır idi bunlar ama yine de olsun arkadaş saçma sapan...

    .önceki bölümlerde yine insan hayatının değeri için ne çılgınlıklar yapıldıydı. bunlara saldıran bir tipi korumak için ortalık kan gölüne dönmüştü. şimdi yoldaki bir tipi almayıp ölüsünden çantayı almak da insanlıklarının geldiği noktayı gösteriyor desek yeridir. hehe, ulan baştan beri böyle olmalıydı tabi. o kadar saçma sapan işi yine boşa izletmiş oldular ha insan iki dakkada canavar olmuyor başına bir haller gelmesi lazım ama işte millet zombi, daha ne olabilir?

    .gel gelelim bizim morgan'a. sıyırmış kafayı, karısını öldüremediydi. o çocuğunu öldürmüş. bu da ikisini öldürdükten sonra kafa geri dönüştürülemez bir biçim almış. iyi güzel hoş peki kabul ettik de, beni öldür çığlıkları ne oluyor? kendini öldüremeyecek kadar zavallı ama her gün tuzakları temizleyecek kadar dirayetli bir insan. tamam kolay bir hadise olmayabilir ama yaptığı yer de azimli insanın yapacağı türden bir şey. ben sizin hikayenize dahil olamam, korkağım diyen bir karakterin yapamayacağı bir şey. resmen karakter uyumsuzluğunun dibine vurdular bölümde.

    .yine de izlediğine pişman ettirmemiş olmaları, alışkanlık mıdır? yoksa iyice sevdik mi bu tipleri bilemedim. hayırlısı bakalım.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  18. 18
    3. sezon 12. bölümü izlemeyerek hiçbir şey kaybetmeyeceğiniz dizi.
  19. 19
    öyle geliyor ki, belirli bir noktadan sonra yarısında çıksanız da hiçbir şey kaybetmeyeceğiniz dizi.

    zira ne grafik ne grafik anlatım, ne hikaye, ne içerik, ne entellektüel birikim namına insana bir şey katmıyor. (en azından dizinin şu yeni sezounu itibariyle)

    eğlenmesi bile zor.
  20. 20
    s03e13:

    -- spoiler --

    .bir başka durağan bölüm daha, savaş öncesi sessizlik de diyebiliriz. görüşmeler, müzakereler, masa etrafında oturmalar falan. tamam da ne ara bu aşamaya geldik. sanki bölüm atlamışlar gibi olmuş. neden böyle yaptılar anlamadım. tam tersine görüşmeye kimse razı değildi, nasıl ikna olmuşlar? altında vali'nin genel temizlik planı olsa da yine de saçma geldi bana bu hadise.

    .rick ilk inanmamış ve savaşa hazırlık çağrıları yapmış gibi göründü ama sonra ninja kızı teslim etmeye karar vermiş gibi bir duruma geldi. haklı aslında, ya işe yararsa diyerek teslim etmeli. bir insanın hayatının bir önemi yok. üstelik sonradan katılmış ve dengesiz biri. bir önceki bölümü de bu ikilemde kalsınlar diye yaptıkları anlaşılıyor herhalde.

    .ha daha önceden beri faydası dokunuyor gibi ama bunlara faydası dokunsun diye de yapmış sayılmaz. kendi paçasını kurtarmak için yaptığını söyleyebiliriz. yaralıydı falan geldi gitti öyle işte.

    .valinin planına içerden karşı sesler çıkmalı, şu inek tip bir şeyler yapmalı belki bilemedim en azından andrea ile birlikte bir şeyler yapabilmeli. karakterler bu kadar lidere bağlı olamaz, olmamalı. belki de bu bölümde hafif yakınlaşmaları işleyerek sonra elleri tetikte titrerken ahanda bak birbirleri ile sohbet etmişlerdi dedirtecekler. ne de olsa hepimiz insanız falan hehe.

    .neyse sonuçta gelişi, gelişmesi ve sonucu pek de olmamış bir bölüm. sonraki savaşlar kredi veriyoruz şimdilik. güzel şeyler olsun, rica ediyoruz.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  21. 21
    şu iki bölümdür insanları sikiyorlar gibime geliyor ama hayırlısı çok sıkmaya başladı.
  22. 22
    --! the walking dead !--

    "biliyor musun, uzaklaşan ben olabilirim...
    ama terkeden hep sensin. yine..."

    --! the walking dead !--
  23. 23
    3 sezon 14 bölüm kısacası berbat bir bölüm.
  24. 24
    s03e14:

    -- spoiler --

    .sezon finaline iki bölüm kala yine sıfıra sıfır elde var sıfır bir bölüm. pek bir şey olmadı, esas kadrodan ricki bir kaç saniye gördük. kasabada işler karıştı falan bu yani, bu kadar zaman şimdi mi olmaya başladı diye de sormak lazım.

    .mesela bir diyor zombilerin içinde insan kalıntısı olduğuna inanıyor musun? -evet. o halde o benim kızım idi. diğer tarafta zombileri eğlenceye, güvenliğe öylesine öldürmeye, vahşice öldürmeye, mümkün olsa etinden sütünden yararlanacak halde kullanıyorlar. tamam sosyapatsın da herkes mi sosyapat?

    .geçen bölümlerde de hapsane ile kasaba arasında gidiş geliş oldu, hiç biri bu kadar uzun sürmemişti. tamam gerilimli kovalamaca yapmışlar son anda da yakaladı falan ama arkadaş, bir araba araklamak bu kadar mı zor? ne bileyim atı katırı bir şeyleri yok muydu? ancak kaçtı belki ama eğer mümkün yapılmak istense yapılır idi.

    .aksine silahları toplamak, beylik silahını bile almak o kadar tehlikeli bir ortamda, ahanda dedim bu hem öldürmesin, hem kaçış aşamasında sıkıntı çıkmasın diye yapıyorlar... öyle de oldu, bölüm sonuna kadar kovala. tam kurtuldu de, hop yakalansın ve koca bölüm hiç bir şey olmasın.

    .sonradan katılan dört kişi ve bizim doktor kılıklı gözlüklü ihanet edecek gibi, savaşın seyrini mi değiştirecekler? yoksa vali bunları öncesinde mi harcayacak böyle muhabbetler döndü işte.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  25. 25
    dram olmasına dram ancak korku ve gerilim unsurlarını da dengeli bir şekilde barındırması gereken dizidir. mesela bir bölümde sanki hiç bir şey yokmuş gibi kamp ateşi etrafında, etraflıca sohbet edersen ve bölüm sonu iki "ekşın" olursa bunlar basit hareketler, gibi bir his yapar insanda. genelde bölümler bu şekilde ilerlemektedir ancak üçüncü sezon ile işler dengeli bir hale geldi derken tekrar eski tas eski hamama döndüklerinden şüphe etmekteyim.

    insanları sıkmayacak bir hikaye içersinde dram olursa tadından yenmez, gereksiz dramlardan kaçınalım. dizi sahiplerine buradan sesleniyorum, hehe.