kayıt

the vampire diaries

  1. 1
    ilk zamanlar gençlik dizisi gibi başlayıp sonra biraz toparlayan sonra da ne yapacağı belli olmayan vampir dizisi.

    www.imdb.com/...

    s03e16:

    -- spoiler --

    .amk o kadar çok ara veriyorlar ki ne olduğunu hatırlamıyorum. şu köken vampir olaylarında baya bir şey olmuştu. şimdi sadece kendilerini öldürecek ağacı arıyorlar falana bağladılar. valla şu diziyi en başından beri bırakacağım ama köken vampir meselesi iyidi. konuyu onun üzerine kurup da salvator kardeşleri yan konu yapsalarmış keşke.

    .neyse ama en azından elena için dövüşüp durmuyorlar en azından, daha gerçekçi kardeşlik bağlarına göndermeler falan yapıyorlar. ha ne kadar zamandan sonra günlük meselesine vurgular yaptı. ellerde günlükler geziyor. kaç zamandır lan bu dizinin ismde niye günlük var falan diyordum da eskiden sevgili günlük falan diyordu mallar.

    .baya bir aşama kaydetse de yine gençlik dizisi işte yapacak bir şey yok. tipler falan hepsi fabrika çıkışı aynı gibi. şöyle ağzı yüzü yamuk tip yok. bu bölüm smallvillede oynayan bir bağyan oyuncuyu konuk ettiler seyç adı ile. ismine bakardım ya uzun iş. bölüm sonu da ayrı bir saçmaydı. alarik karın deşen cekmiymiş neymiş amk. açıklarlar sonra da çok da mühim sanki amk.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  2. 2
    s03e17:

    -- spoiler --

    .alarik olayının devamı ve kardeşi ceremiye sıçraması falan filan. amk, kökenler hikayesi arasına sıkıştırdıkları çakma bir hikaye olmuş.

    .pek gereksiz yan hikayeler, ceremiye de kıl oluyorum zaten çıkartmışlardı. tekrar gelecek gibi. ikisi birlikte seri katil mi ne olmuşlar, çok da mühim idi sanki. saçma sapan.

    .bu kökenleri öldürecek ağaç olayında da hafif zorlama hareketleri oldu, yine deymın her bokun üstesinden gelen olarak halletti gibi meseleyi ama ne bileyim garip. köken meselesinin ilk çıkışından bu yana kötüye gidiyor senaryo.

    .smallville'de oynayan hatun bu bölümde de vardı, yine gri bir karakter olarak gelmiş oynuyor. iyidir güzeldir hoştur. bir ara walking dead'de şu an oynayan hatunu getirmişlerdi. köken meselesinin tam ortaya çıkışında. kurt adam ısırıp ölmüştü falan, o tip de iyidi. yine giriş çıkış oluyor yani seriye, uğraşıyorlar.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  3. 3
    s03e18:

    -- spoiler --

    .hafiften u çizdiler, iyi de oldu. kökenler meselesi tekrar derinden rayına oturdu gibi. kökenin tekini öldürürsen onun kanına bağlı herkesi öldürüyorsun. güzel fikir. herhalde bu serinin vampir hikayelerine katacağı en orjinal fikri bu.

    .bu durumda kendi kendilerini öldürme riski olacak akmeşe midir onu bulan salvator kardeşlerin. bir şekil yine katagulle yapacaklar ama boni tam büyüyü bozmasa bir anda tüm dizi bitecekmiş amk, kıl payı kurtuldu herkes.

    .sonradan böyle bir kıvırma hoşuma gitti baya, muhtemelen sadece klaus kanına bağlı olanları falan gözden çıkartıp bir numara yapacaklar. klaus da aile kurmaya çalışıyor garibim. bu serinin alt konusu olan aile meselesi de takdir ettiğim başka bir yönü.

    .e tabi en boktan yönü olan, kardeşler arasında kalmış elena melesi, yine yeniden deymın mı stefın mı... kim kimi seviyor vs vs öyle bir meseleye de açık kapı bıraktılar. neyseki diğer konular daha fazla.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  4. 4
    s03e19:

    -- spoiler --

    .şu dizi kadar sinir olarak takip ettiğim başka dizi yoktur herhalde ama yine de bırakamadım bir türlü. en kötü zamanlarındaki gibi yine aşk meşk olaylarına dönüşe geçtiler. yok o bunu seviyo yok o şunu seviyor. kim kimi seviyor. elena deymına mı stefına mı verecek falan filan.

    .altında bin tane daha konu açtıkları, köken melesidir, deli anne meselesidir, kurt adamlar meselesidir, melezlik meselesidir falan filan. bunlar için uğraşmıyorlar da gidiyorlar iki saat elena'nın özel hayatı:) neyse tamam sustum.

    .tek olumlu gelişme deli anne, true blood da çok yaşayıp da ölmek isteyen yüce vampir gibi çocuklarını öldürmek istemesi. şimdi kızının içine girdi ve kalan son kazık ile onları öldürecek olay bu yani. geriye kalan pek bir şey yok. ha ceremi dönecek, çok lazımdı. walking deaddeki caponun çaktığı hatun da tekrar geldi konuk oyuncu olarak. güzel hatun ama allahı var.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  5. 5
    s03e20:

    -- spoiler --

    .beklenmedik sonu, göstere göstere yapmaları. alarike veda meda ede ede, göz yaşları içersinde yarım saat geçirtip sonra hop bir bakmışsın vampir avcısı vampir oluvermiş. eh yani böyle bir karakter hoş ama ne bileyim böyle yapmasalar iyidi tabi.

    .ayrıca hala diyorum bu vampir yaratıcı ananın, vampirleri ortadan kaldırmak istemesi pek samimi değil. çakma senaryo yani, o kadar güçlü karakter getirdiler ki onlardan daha güçlü olan, kökenleri yapan anne cadının onların karşısında olması gerekiyordu. sırf bu yüzden yani. yoksa neymiş efendim doğanın dengesiymiş otmuş bokmuş.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  6. 6
    s03e21:

    -- spoiler --

    .finalden bi bölüm önce göya toparladılar yine. o kadar karıştırdılar ki zaten bir bokum çözüm olmaz. köken ölünce bağlılar da ölür, klaus ölemez. e kurutalım madem falan. e klausu öldürecek yeni alarik de elenaya bağlı. elena yine ölemez. derken elena alarikin elinden klausu kurtarır ama klaus elenayı öldürmeye çalışır alariki öldürmek için böh amk.

    .bir de kardeşlerden birini tercih edecek falan, birini kaybetmemek için tercih etmiyor falan. yok artık daha neler amk. hikayenin her türlü amına koydular yine. bir de kazandık ayağına yatıyorlar. ayrıca alarik malı hepsini öldürecek güçte iken neden konsey topluyor o da çok saçma. neyse amk, sinir olmaya gerek yok altı üstü bir dizi. vampir olsun çamurdan olsun.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  7. 7
    s03e22:

    -- spoiler --

    .sezon finalini yaptık. beklediğimden iyi idi. beklentileri düşük tutmanın yararları olmuştur orası kesin. tabi yine esas karakteri öldüremediler orası kötü ama fringe gibi öldürüldüğünü gösterip kıvırtmak yerine öldüğüne kandırıp vampir yapıverdiler. hem de doktor eliyle falan.

    .klause meselesini anlamadım, keşke onu öldürselerdi amk ama etinden sütünden yararlanmak için yaptılar herhalde. iki karakteri bir yere sığdırmış oldular. klaus'un tipinden kurtulmuş olduk en azından ama yine isterlerse döndürecek yol bulur ibneler. o yüzden zaten çok bir şey beklememek lazım bu seriden.

    .bunlar harici damon olayı falan iyidi, başta ilk bunu görmüş unutturmuş falan. çok harika bir insanmış damon da bilememiş elena bunu gibi. e iyi vurgular. tekrar köprüden düşüş falan biraz bariz ama iyi. alarik fazla süper güçlü idi zaten çeviremezlerdi senaryoyu öbür türlü ama gel gör ki, şimdi sırf elenanın vampirlik sıkıntıları ve aşk üçgeni meselesine şey olacağız. damon'a mı verecek stefana mı falan filan dönecek hikayeler. neyse artık başa gelen çekilir, bu kadar izledim bırakmak olmaz.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  8. 8
    s04e01:

    -- spoiler --

    .milyon tane hadise oldu ama hatırlatarak başlatmadılar pek. ilk giriş kısımdaki özetler toptan bir özet gibi oldu. son sezonu tam hatırlayamadık ama olduğu kadar oldu işte. elena vampir olacak mıydı? olmayacak mıydı? meselesinin bölümü. allahtan çok uzatmadılar ve olması gerektiği gibi vampir yaptılar.

    .ha vampir olunca hiç mi karakteri değişmez bir insanın, bu meseleleri göstermeleri lazım. yine aynı elena gibi davranıyor orası garip. bir de iki damla kan dönüşüm için yeterli oluyor mu o da var. neyse bunları sormuyoruz izlemeye devam ediyoruz.

    .çünkü fena hızlı bir başlangıç oldu, bir sürü hadise oldu. konsey ve yeni peder kılıklı bir eleman vampirleri toplamaya falan kalktı sonra da ebediyete intikal ettiler ama herhalde plan orada bitmiyor olması gerekiyor yoksa bok yoluna gittiler.

    .klaus manyağı neyin derdinde, hala kendine aile yapacak ordu yapacak falan. saçmaladılar biraz. diğer elemanlardan da ölen olmadı. boni seri üretim yüzük imal ediyor. hemen taktılar bir tane elenaya hem de kara büyü ile uğraşma falan diyen ninesinin başına gelenleri falan düşünürsek. biraz daha az büyü yap be kardeşim diyebiliriz herhalde.

    .sezonun kötüsü kim olacak bakalım, melez için kan kalmadı. elena insan değil. klaus uzaklara gidecek gibi, konsey öncü birlikleri havaya uçtu. kötü kalmadı yani. bakalım neyle gelecekler bu sezon.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  9. 9
    s04e02:

    -- spoiler --

    .yeni kötümüz bir iki farklı özelliği haricinde bir tetikçi, büyülü dövmesi falan var ne bileyim ek bir özelliği yok. konseyin kendini patlatması ile mi gelmiş, o gelsin diye mi patlatmışlar ya da onu mu çağırmışlar yoksa ölerek o kısmı pek açık değil. belki ek özellikler vereceklerdir de yavaştan vermek istiyorlardır. pek hoş gelmedi bana yani tek bir elemanı hallememeleri falan. iş olsun işte.

    .elena olaylarının bokunu çıkartacaklarını belli ettiler. insanlara zarar veremez, bir ceylanı bilene incitemez naif bir vampircağız kızımız. ay yerim ben onu hehe. neyse öyle işte saçma sapan bir şey oldu çıktı başımıza. bölüm sonu da ben niye ağlıyorum dedi sanki insanlığını kapatmak ister gibi. stefan da durur mu hemen kandiller ile içlerini rahatlattılar.

    .en iyi kısmı damon'un son konuşmaları idi. zaten baştan beri en iyi karakteri damon zaten. eleman olayların farkında, günahları ile sevapları ile ne olduğunu anlamış yüce bir insan hehe. neyse ondan gayri, taylor da adam olacak gibi. grubu için attı kendini önüne tabi kurtluk tarafı ağır basmıştır herhalde. öyle işte ortaya karışık bir bölüm idi. nasıl devam ettireceklerini bilmiyor gibi her yöne müsait bir şekilde bir devam yaptılar.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  10. 10
    s04e03:

    -- spoiler --

    .bu sezonun gittiği yerden memnun değilim artık, kötüler bitti. ortalık karma karışık oldu. esas karakteri vampir de yaptılar iyice dağıtacak gibiler. bir de beşler diye bir şey çıkardılar. hadi ilk vampir meselesini güzel monte ettilerdi de bu beşler kim arkadaşım. klausun'un bundan çıkarı ne falan bir sürü yeni baştan aynı hikayeyi yutturacak gibiler.

    .hem kasabadan gittim, geldim, gideceğim muhabbeti de herhalde ilk sezondan beri ara ara sürüyor arkada. şimdi damon gideceğim dedi yok yalnız kalırsın gitme muhabbeti çevirdiler. hay allahım en kıl kılçık konulara giriyorlar. genel konu yokluğu yüzünden hep bunlar.

    .tabi en kılı elena'nın vampir olma sıkıntıları olacağı belliydi. başladık ona da. damon yol gösterecekmiş sanki hepsi bu konuda aziz falan da millete yol gösteriyor. biri deşici imiş (buffy angel muhabbeti gibi bir şey çevirdiler bu arada, zevk alırsam deşici olurum falan hehe neyse) diğeri zaten kötü kardeşim diyor. gri bölgede her seçimi. ne iyi ne kötü.

    .kim kime ne yolu gösteriyor ne desteği, ne saçmalıyorlar. takılın işte bırakın bu ikili ilişkileri, genel konu bulun ilerleyin. tekrar kimin eli kimin cebinde olaylarına geri dönüyoruz gibiyiz herhalde. birinci, ikinci sezon falan öyleydi biraz. baydıydı baya. tekrar dönmezler umarız diyerek sözlerimizi sona eridiyoruz, amin.

    .(bu arada unutmuşum, şu motorsikletli sahne yeşil ekran faciası olmuş. uzak çekimlerde de muhtemelen dublor olduğu için gerçek ama yakın sahnelerde arkası ayrı önü ayrı saçma sapan kötü bir sahne olmuş).

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  11. 11
    s04e04:

    -- spoiler --

    .bu sezonun hikayesini pek beğenmiyorum. tamam çabalarını takdir ediyorum ama yine de olmamış. bir şey yapmak için milyon tane istisna tanımlamak zorunda kalıyorlar. şimdi de beşler meselesi toptan tüm vampir hikayesine istisna gibi bir şey. vampirliğin ilacı mı olurmuş? hem de asırlar önce yine cadı tarafından bağlanan beş silahşörün nihai silahlarıymış bu vampirlik tedavisi.

    .tam da ne zaman ortaya çıkıyor nerdeyse bin yıl sonra? sevgili elena vampirliği yürütemediği saçma sapan bunalımlara girdiği zaman. oldu mu şimdi bu? pek olmadı bence. ha ilacı hava yolu ile yayıp dünyadaki tüm yaratıkları kaldırsalar falan o zaman çok şeker bir dizi olur gerçekten.

    .klaus da sadece elana'nın kanı yüzünden istiyor belki bu ikili düşünme ve hikayeyi tamamlama olayı en iyi kısmı ama yine de ulan çaresi diyorum çaresi diye tüm vampirler yok olursa ne olacak? bu eleman melez diye tek tür mü olacak. böyle şeyler de olmaz zaten ya sezon sonunda elena'nın insan olacağı anlaşıldı.

    .fazla göstere göstere, değiştirdiler tüm hikayeyi. hoş olmadı bu, tabi limitleri kendileri belirleyip sonra değiştirmek zorunda kalınca başka ne olsaydı da böyle olmasaydı bilmiyorum ama herhalde elenayı vampir yapmak tepe noktasıydı serinin.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  12. 12
    s04e05:

    -- spoiler --

    .beğenmediğim bir konuyu güzel hale getirdikleri için tebrik ettim kendilerini. bir kere avcıyı devre dışı bıraktılar hem elena'ya yaptırdılar bunu hem de elenayı insan yapma şansını kaybettiler. ama tabi güya, başka avcı yok mu derken, ceremi ceremide dövme çıktı.

    .ilk çıkışı öldürmek ile olduğunu söylemiş idi eski avcı, ceremi kimi öldürdü diye sorarlar adama ama bir açıklama yapmayabilirler tabi bunun hakkında neyse işte. zaten tam olarak ne olduğu hakkında da belirsizlik var bu ceremi oğlanın, ne yapacaklarını şaşırdılar oğlanı.

    .cadımız ile diğer eleman pek bir vakit geçirdi. süper cadı falan yapacaklar herhalde boniyi de bakalım artık bu konu da fena olmayabilir ama elena'nın bir an önce bu bunalım havalarından kurtulup damon gibi delikanlı bir vampir olmasını temenni ediyoruz. yoksa hiç çekilmeyecek yeminle.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  13. 13
    s04e06:

    -- spoiler --

    .güzel bölüm oldu. önceki bölümden saçma dediğim şeye açıklama getirmiş oldular. bizim ceremi, potansiyelmiş hala. herhalde ilk dövmesi, avcı öldükten sonra çıkıyor. bir vampir öldürmeden de avcı olmuyormuş demek.

    .son zamanlardaki olaylara bakınca avcılık yakışacak bu elemana. muhabbetlerin döndüğü zamanda iyidi. zaten damon'ın lafları bölümde boy boy idi resmen. her şeye lafı çakıyor muzip eleman.

    .tabi hala vampirlik meselesine çare muhabbetinden rahatsız olmuyor değilim ama unutturuyorlar bunu, ayrıca dünyada başka insan yokmuş gibi elena'nın bu kadar önemli olması görsel ikiz meselesinden mi kaynaklanıyor yani. klaus'un her şeye gücü yeter gibi bir alt plan var sanki, tabi sürüsünü kontrol de edemeyecek gibi görünüyor ama yavaştan ilerletiyorlar. en azından taşlar yerli yerinde şimdilik.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  14. 14
    s04e07:

    -- spoiler --

    .bu seriden sıkıldım artık. bu sezon bunalttı iyice, saçmaladılar. ne yapacaklarını bilemediler. eskiden daha net idi konu. çok eskiden değil, ikinci sezon sonu ve üçüncü sezon idi galiba. yine aşka meşk üçgenine döndük geldik. damon'u seçti bu sefer. sonunda mercimek fırın olayları da hasıl oldu. bin şükür de bıktık gari.

    .aktiviteler zaten olmazsa olmaz, güzellik yarışması vardı bu sefer. çok abartmadılar ama yine de boktan idi. stefan arkadaşımız bir şeyler için uğraşıyor. caroline falan ona destek oluyor, şaka gibi. saçma sapan aşk muhabbetine döndürdüler iyice.

    .bir prof getirdiler bölüme, biraz ilgi çekici bir şeyler olabilecek tek şey bu yani. adamın planları var bir şeyler yapacak falan da. daha büyük kötülük dedikleri adam bu muymuş? neymiş özelliği falan sezonu kurtaracak tek şey bu yani. diğer konular götüme bezmiyor artık.

    .en sonunda da saçmalamanın da sınırlarını aşıp vampirler arası efendilik bağı ürettiler, utanmadan nadir ama mümkün bir şey diyor. lan mal derler adama sen true blood mısın? nerden esti efendilik bağı? yeni mi aklına geldi? yapma etme.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  15. 15
    s04e08:

    -- spoiler --

    .yine aşk üçgeni meselesi, çok baydılar ama tutuyor demek. bitmiyor kaşımaları. hem de asırlardır bu görsel ikizden öncesi de böyleymiş. yazık günah bu iki kardeşe bir karıya dağıttılar kendilerini.

    .en azından bu efendilik bağı muhabbetine bir açıklama getirmiş oldular. milyonda bir falan diyorlar iyi güzel ama iki tanesi bizim damon'a mu vurmuş yani derken. vampir yapmadan önce hisleri varsaymış o zaman efendilik bağı olurmuş diyor. true blood oyuncusu, hehe şaka gibi aslında ya neyse yedik yuttuk.

    .sonra diğer taraftan elena alfa oğlan olan taylırdan hemen olayların özetini alıyor. hisler özgürmüş ama davranışlar değilmişmiş. ne olduğunu biliyormuş istiyormuş. aman yarabbi olaylara gel.

    .tek iyi yönü herhalde bizim damon oğlanının doğru olanı seçme muhabbeti ve kötü karakterim lan ben deme muhabbetleri idi. bir de taylır oğlanı alfa köpek olma sahnesi de iyi denebilir. o kadar yani. son sahnedeki müzik de fena değildi bu arada.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  16. 16
    s04e09:

    -- spoiler --

    .valla ne yapsalar iyi gelemeyecek hale getirdiler bana göre. milyon tane plan, milyon tane komplo, şu bölümde planların birini tam anladım desem ara bolayım. nedir bu kadar dert tasa anlamadım. kim neyin peşinde bir acayip yani.

    .yeni kattıkları kurt kadıncağız ailesini falan arıyor. hatta ölülerini mi ne arıyor. bunun için 12 tane melezi kurban etmek mi gerekiyor? nedir ne değildir belli değil. salak gibi iç içe gizem yapacaklarına genel gizem yapıp diğerlerini tam açıklasalar daha iyi. hiç birini tam açıklamıyorlar bence ya da ben anlayamıyorum artık bilmiyorum her neyse.

    .diğer taraftan yeni katılan öğretim görevlisi elemanın bu kurbanlar ile ne gibi bir ilgisi var, neden gerekiyor belli değil. tam olarak planı hadi büyük gizem olacak falan diyelim ama onda da hiç açıklanan bir şey yok. saçma sapan işler gibi geliyor artık bana.

    .elena aşk üçgeni meselesinin de bokunu çıkardılar. stefan kim bilir kaçıncı sefer ortalığı dağıtıyor gözleri yaşlanıyor ama yetti gari yani, oluyorsa oluyor. olmuyorsa herkes yoluna arkadaşım nedir bu, bu kadar. yüz yıllarca ketrın peşinde şimdi elena peşinde perişan oldu elemanlar. yetti gari, bıktık gari...

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  17. 17
    s04e10:

    -- spoiler --

    .ara da ara, al sana ara. hikayenin büyük kısmını unutmuş gibiyim .yarım yamalak hatırlıyorum. zaten hikaye çakma halde gidiyor bu sezon hiç tat alamadım ama şeyn denen elemandan ümitliydim biraz neyin peşinde olduğu falan belli değildi herhalde. şimdi anladığım kadarı ile siles denen ilk ölümsüz varlık ile tüm ölenleri canlandıracak mıymış? neymiş? bu ne şimdi? nasıl yani? vampirlere niye tehdit o kısmı da anlamadım? ölümsüzleri mi öldürecek nedir amk. neyse bir bok anlamadım o işten, açıklarlar herhalde.

    .elena stephan olayının da bokunu çıkardılar sağolsunlar. elena vampir olduktan sonraki durumlarından bahsediyor. ben kırık bir oyuncakmışım gibi hissettim diyor, ne zaman kırıldın diye sormazlar mı? saçma sapan açıklamalar, damon'a ilanı aşklar falan. tamam damon ağa ile takılsın ona laf yok da şu elena da bulunmaz hint kumaşı arkadaş geldik dördüncü sezona hala bunların aşk hayatı da aşk hayatı. yeterin lan, huzur verin bi.

    .bir de anlamıyorum, şeyn elemanın yerini biliyor da boni'yi bekliyor ise diğerleri harita için niye kastırıyor. bulsalar bile işe yaramayacak demek. kılınç burda mı devreye giriyor. bir taraf kılınçlı, bir taraf kılınçsız plan mı yapıyor yani? bu kadar bıdı bıdı yapacaklarına bunlardan bahsetseler yine fena değil diyeceğim ama iki kelime bunlardan bahsedip sonra yok kimin eli kimin cebinde, neyse ağzımı bozmayayım.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  18. 18
    s04e11:

    -- spoiler --

    .silas ölüleri mi diriltiyormuş? zombi dizisine çevirecek gibiler anlaşılan. shane'in planları iyice karıştı. öldürdükleri de aslında kurban sayılmaz imiş eleman gelince falan. kafalar güzel hepsinin, çok inançlılar. diğerleri bundan neden korkuyor tam olarak? tedavinin kendisi mi eleman yoksa nedir? ölüleri diriltme demek vampirleri de insan yapma demek olabilir.

    .neyse olayın içine fazladan köken vampir çekişmesi girince hareketlendi biraz. damon meselesi, etki altına alınmasıdır, ceremiyi öldürmeleri muhabbetidir falan derken bölüm bitti.

    .en son madem öyleyse kökenlerden birini öldürelim de harita lop diye meydana çıksın dedi elena. güzel plan aslında ama hafiften zor olacak. ha bu arada stefan da karanlık tarafa geçti yine yeniden. ulan en başından beri mi elenayı görmüş onca sene sincaptır geyiği yaparken elana mı varmış da sana olan aşkım yokkenki beni tanımadın sen diye trip atıyor. neyse tekrar barışmazlar umarız da biraz kafamız dinlenir diyoruz inşallah.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  19. 19
    s04e12:

    -- spoiler --

    .olaylar da olaylar. aslında güzel ama ne bileyim içten içe yine uyuz oluyorum bu seriye. köken vampiri nasıl bir vampir ve avcı öldürebildi mesela? imkanı olmaması lazım ama oldu. bonnie daha önce gelebilirdi, aile korumacılığı çıktı ki ne anası ne babası şu vakte kadar yanında olmamış kızcağızın. ninesi büyütmüş ama en önemli zamanda korumacılıkları tuttu.

    .kol adlı elemanı harcadılar, köken vampir kalmayacak herhalde sonunda. yine de köken vampir tiplerin hepsi iyidi aslında. bizim esas kadrodan daha sağlam tabi damon hariç, arada o da uyuz ediyor ama amacı olan bir kötü adam o, öyle dedi. stefan ile tartışmasında haksızdı ama orası kesin.

    .şu durumda kol'un soyundan tüm vampirler öldü, mezar taşı alındı, harita cereminin edeleli vücudunda çıkmaya başladı. silas uyansın bakalım ne olacak merak ettim, cadıların dünyaya cehennemi getireceğini söyledikleri bir zatmış. ne olabilir ki? güzel bir toparlama yaparlarsa bu silas hakkında sezon güzel olur ama geçiştirirler ise olmaz arkadaş.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  20. 20
    s01e13:

    -- spoiler --

    .izlerken uyukladım desem yalan olmaz. resmen dolgu bölüm idi, büyük kısmında hiç bir şey olmadı. sonlara doğru şeyn elemanının gizli planını uygulamasını gördük bir tek olayı o idi. genel olarak da karısı ve çocuğu için bu kadar maceraya kalkışmış. diğer ölen tipleri de böyle ikna etmiş mi ne yapmış. bundan başka önemli bir şey de açıklanmadı zaten.

    .yok elena şöyle, yok klaus böyle muhabbeti ile geçti gitti büyük kısmı. bıdı bıdı konuşmalar falan filan işte. bir de irlanda mı ne dediler? oralarda ıssız bir adaya yolculuk etti bizim ekip, bunu kendi başına olay yapmak için yeterli görmüşler herhalde.

    .beşliden bir avcı kardeşimizi de getirdiler en son kısımda ne olacak yani? engellemeye mi çalışacak? salak saçma iş oldu yemin ederim.

    .hele hele hele şu normal insan olma geyikleri döndürmüyorlar mı? yeminle çocuğumu kesesim geliyor. ulan hadi yeni vampir olmuş olanlar alışamadı falan tamam da eskilere ne oluyor? bin yıl lan bin hehe.. neyse...

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  21. 21
    s04e14:

    -- spoiler --

    .dalga mı geçiyorlar anlamadım amk. ceremiyi bir kere daha öldürdüler, bu kaçıncı? yüzüklü falandı da artık çıkardıydı yüzüğü? silas uyanıp mı diriltecek? bu da ikinci dalga geçiş olmalı. ulan silas uyanınca dünyanın sonu gelir diyor eleman, buna mı inanmıyorlar? amaçları nedir? bu yalan olsa bile riski alınır mı? çılgınlar gibi paketlemişler elemanı 2bin yıl, düzgün bir tip olsa olur muydu zaten öyle?

    .çok acayip gerçekten, tek doz varsa ve o silas'ı öldürüyor ise bu halde herkes şu beşliden biri gibi düşünmeliydi. saçmaladılar resmen. üstelik dememişler miydi? bir tane avcı olur her seferinde. eğer bir avcıyı öldürür isen onun yerine geçene kadar laneti sürer falan diye? beş kişi için beş ayrı lanet demiş olmalılar herhalde. neyse hadi buna tamam diyelim.

    .damon madem peşinden gitmeyecek neden oyalanıyor amk? buna ne diyeceksin? üstüne bir de ketrin çıkmış gelmiş. ne bok yemeye gelmiş. tam olarak öldüğünü göstermediler ama şu vampirlerin vampiri baba tipi uyandırmak için onun kanı gerekmişti. ölmüş gibi göstermişlerdi. böyle şaşırmacaya sıçarım arkadaş. gram zevk almadım, klaus'un duygu dolu anları bile hepsinden iyidi yeminle.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  22. 22
    s04e15:

    -- spoiler --

    .hemen söyleyeyim. şeyn elemanı baştan karım ve çocuğumu kurtarmak için demiyor mu? hadi karısı cadı falandı da çocuk neci? o da mı super natural arkadaş. anlamak zor adamlar amma zorluyorlar. baştan beri tüm ölüleri diriltmekten bahsettiler üstelik. şimdi sadece doğa üstüleri diriltiyormuş. o da tam diriltme değil, doğa üstü canlılar ölünce arafta kalıyor imiş böyle bir numara çekmiş biri, şimdi silas boni ile birlikte o ara katmanı kaldırabilirmişmiş.

    .bunun için de bir kere daha katliam gerekiyor imiş. hem sonuna sıkıştırdılar. ölen 12 kişi hani geri gelecek idi? ölmemişti? şeyn öyle diyordu ne olduk? e onlar da çoğunluğun iyiliği için huzura kavuşmuşlar falan. yok artık daha neler.

    .ceremiye ne oldu? yüzüklüymüş, bir kere daha ölürse seri katil olma tehlikesine rağmen yüzüğü takılı tutmuş çılgınlar ama artık kendisi beşliden bir avcı olduğu ve super natural olduğu için geri gelemedi. bu sefer öldürdülerse artık zil takıp oynayacağım arkadaş. yetti gari bak saydılar bu dördüncü ölümü cereminin, ceremesini biz çekiyoruz. elena insanlığını kapattı hehe.

    .evi falan da yaktılar burdan da geri ceremiyi geri getirirler ise çüş derim, yapmayın derim etmeyin derim. ölmesi en azından daha iyi, elenanın bu hali diğerinden daha iyi, ketrın gibi bir tip mi olacak belli değil sonuçta damon'da kapalı tutmuyor muydu bu insanlığı. gerçek iyi adam öyle olur bak insanlık için bile değil allah rızası için iyi :d

    .şeyn'in silas olduğu her halinden belli idi, sonunda da onu sıkıştırdılar. boni ile işler karıştıracaklar. tüm doğa üstü tipleri geri getirecekler. ortalığı karıştıracak gibiler. baştan beri böyle deseler daha iyi olurdu. senaryoyu bu şekilde revize etmelerini hiç beğenmedim ama yine de eğer gerçekleşir ise pek tatlı olur.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  23. 23
    s04e16:

    -- spoiler --

    .güzel laflar edildi biraz ama yetersiz idi, sıkılıyorum tekrardan bu seriyi izlerken. dört sezon geçmiş, az kısmında keyif aldığımı söyleyebilirim. ha yine de izlemeye devam ettirmeleri de başarı tabi ama kaç tane takip edilecek fantastik seri kaldı ki diye de sorarım arkadaş.

    .neyse elena'nın insanlığını kapatması meselesinin bokunu çıkaracakları belli oldu. yok neymiş tekrar açması için nedeni yokmuş yok başka bir şey imiş. damon baştan beri kapalı tutmuyor mu bunu? adam süper bir insan özünde o halde. stefan son kapatmamış mıydı? aç kapa artema gibi değilse o da iyi idare ediyor sayılır. bu ikilemler kabak tadı verdi, hadi bir iki yaptın ama tüm karakterler sırayla böyle mi olacak?

    .hem görsel ikizi, kötücül ikizi, tadında bir tane varken ikincisi iyice fazla bence. tamam çatır çutur soyunması, ponpon kızlığı falan hoş. görmek isteriz kendisini bu şekillerde ama yeter mi? yetmez tabi...

    .siles'ın uyandığına yormak ya da shane'in öldüğü gibi mevzuları resmen es geçtiler koca bölüm. bir numara olmadı. bir tarafta ketrın ile ilgili bilgi toplamak için koca koca laflar bizim asırlık klaustan diğer tarafta damon'un eğitici lafları vampir olmak üzerine derken. başka da bir şey yoktu bölümde.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  24. 24
    s04e17:

    -- spoiler --

    .fena değildi bölüm, en azından diğer konularda da gelişme oldu. hala switch muhabbeti yapıyorlar ya sinirlerim tepeme geliyor. kimin düğmesi, kimin insanlığı... damon açmış mı tekrar? ne ara açtı, kimseler fark edemiyor falan garip. seviyorsa da açmış, nefret ediyorsa da açmış mı? e herkesin açık o zaman, saçmalıyorlar yeminle...

    .üstelik sevgili lexi'yi damon'un öldürdüğünü unutmuş gibiler. yanlış hatırlıyorsam da allah affetsin ama öyle olmuştu. baya bir hadise de olduydu o zamanlar. ilk lexi ile yakınlaşmalar falan derken yok artık dedim, sonradan ayakmış bari diye sıyırdılar ama yine de hiç bahsinin geçmemesi çok garip geldi.

    .herkes tedavi peşinde, takımlar yer değiştiriyor. bir onunla bir bununla iş birliği falan. sezon sonuna kadar taşıyacaklardır tabi bu muhabbeti. asıl 12 cadının ölümü fena değildi. bonnie'i önce büyük konuşturup sonra 12 kişiyi en iyi arkadaşı için öldürtmeleri falan güzel denebilir.

    .bölümü de siles klaus'u tehdit ederek bitirdi. yok eski düşmanları gelirmiymiş yok bir şeylermiymiş. öyle yer belirliyorlar işte kendi kendilerine. herkesin tedavi geyiğine karşı bir duruşu var ya pek oturaklı senaryo değil hep bunlar.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  25. 25
    s04e18:

    -- spoiler --

    .elijah reisler geldi bölümde, adamın varlığı yetti. fena işler de olmadı tabi ama işte olaylar derinleşir elena daha kötü biri olur falan gibi devam ettirecekler herhalde. hem ümidi kesmek kesmemek ya da 150 yıldır aynı hatayı tekrarlıyoruz meselesi de abartı gelmeye başladı. rahat bırakın ne hali varsa görsün arkadaş işte.

    .hehe ama esas karakter, çekip gidemez herhalde. esas kötü mü yapacaklar? katherine bile elenadan daha iyi bir insan portresi çizdiler. elijah ile bunlar gizli aşıklarmış falan bunu yeni öğrendik. bizim onurlu, sözünün eri eleman da hep buna inanır imiş ama hep de kandırmış falan. karının peşinden koşan koşana...

    .neyse güzel bir aldatmaca derken tedaviyi, rebekah aldı sandık ama öyle değildi tabi pek belliydi. en sonunda elijahda kaldı. o da klausa pazarlığa gidecek.artık köken meselesi iyice ortaya çıkmış olacak diyelim. dizinin geldiği en iyi nokta en azından böyle devam ettirsinler.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...