kayıt

bekçi

  1. 1
    yıllar sonra geri gelen meslek... gece koruyuculuğu olarak da bilinen meslek için orta okul mezunu olmak yeterli imiş... maaş da 1.500-1750 civarında...
  2. 2
    emniyetin azı dişidir.
  3. 3
    kulağa alelade bir kelimeymiş gibi gelen ancak ancak ingilizcesi pek bir havalı olan kelime.
    (bkz: guard)
  4. 4
    bu iktidara ülkeyi üniformalı, beli silahlı lise mezunu insanlar cenneti haline getirerek güvenlikli bir yer olabileceği fikrini kim verdi? dünyanın neresinde lise seviyesinde bir eğitim ve bir kaç aylık kursla 20'li yaşında gençler bellerinde kocaman tabancalar ve joplarla sokağa salınır? ve bu uyguluma başladı başlayalı kim sokaklarda kendini daha çok güvende hissedebiliyor? gerçi bu iktidarın hangi politikası bugüne kadar eşyanın tabiatına uygun olmuştur?
  5. 5
    Kota doldurmak icin onune gelene kimlik sorgulamasi yapan yarak kurek polis memurlari gibi.

    Meslek yaratiyosunuz ama seviye yerlerde. Cahillik akiyor adamlardan. Universitede ikinci ogretim ogrencileri universite cikisinda “sen nereye gidiyosun” ya da “nerden geliyosun” sorusuyla mesleklerini icra etmeye calisiyorlar.

    Yapacak bir seyleri olmadiginda ya da sakin ortamlarda olunca esnafin lokantasinda, kahvesinde okey ya da pisti oynarken gorebilmeniz mumkun.

    Sizi kim denetliyor onlari da merak ediyorum gercekten.

  6. 6
    bekleme görevlisi.
  7. 7
    kimlik sorma yetkisi olan ama arama yetkisi olmayan meslek. arama konusunda direten olursa tutanak tutmasını isteyin, tutmazsa polis çağırın. herkes görev ve sorumluluklarını bilir, korur ve dışına çıkmazsa uygun olur.
  8. 8
    AKP'nin devrim muhafızları olmaya aday oluşum. Yakın gelecekte kendileri tarafından kırbaçlanmayız umarım.
  9. 9
    Laf kaldıramayan meslek grubu. İsim önerisi olarak mahalle abisi dedim diye bi ton laf ettiler. İnsan gerçekten hayret ediyor.
  10. 10
    Adamlara helal olsun. Isimlerinim degismesi gundeme geldi, maaslari, calisma saatleri meclise tasindi. Ne isteseler meclis gundemine geliyor.

    Polis mi? Onlarda 3600 kovalasin dursun. Polislerle alakali degisen en son sey siyah corap giyme zorunluluguydu.
  11. 11
    İstanbul için 400 tanesi daha yolda , herkese nasip olmaz bekçilik.
  12. 12
    hic bi sey olamadıysan bari ... ol. bölümünde ki nokta nokta'ya eklenebilecek bir meslek daha. hayata karsı herhangi bir dik durusu olmayanlar, omurgasızlar, ve güce tapanlar, iktidar yalayıcıları icin tercih edilebilir.
  13. 13
    savcı adayı olan arkadaşımın morarttığı bir üyeye sahip olan muhafız birliği. :d

    şöyle ki bahse konu olay istanbul'da geçiyor. arkadaşım savcı adayı. o gün metrobüse binecek, acelesi var. sivil tabii. iki bekçi de girişte bunu görüyor. içlerinden bir tanesi, "aslanım gel buraya, bi kimlik göster bakiim" diyor. :d
    benim arkadaş da öyle "ben savcıyım" tribine giren birisi değildir ancak hem bu maruz kaldığı hödüklükten hem de acelesi olmasından dolayı, gidiyor bu böh'ün yanına, çıkarıyor savcı kimliğini, "buyur aslanım" diyor. :d "tmm efendim kusura bakmayın" yanıtı alıyor ve biniyor metrobüse. :d

    ulan böh... ne oldu, kendi kendini mors ettin. sivil vatandaş olsa karşında, adam bu "aslanım" sözcüğüne "hayırdır kardeş" diye çıkışsa mesela... adamın başını belaya sokacaksın, "kamu görevlisine hakaret etti, direndi" diye iş açacaksın. ne oldu, göt oldun kaldın haha. :d
  14. 14
    geçen akşam arkadaşlarla gezerken bize kimlik sorgusu yaptı. ertesi günün sabahında ingstram dan sorgu yapan bekçi bana takip istediği göndermiş. hahahhaa hiç tipine filanda bakmıyor galiba. bekçiye herkes ona bakacak sanıyor.