kayıt

ancient aliens

  1. 1
    eski çağlarda uzaylıların dünyayı ziyaret edip derin işler güçler yapmış olabileceklerine dair bir belgesel serisi.

    www.imdb.com/...

    s03e04:

    tv'den bir belgesel serisine daha başladım, yine denk geldikçe diyorum. sıralı bir yazım yapamayacağım üzülerek. çok ciddi bir şey değil zaten çerezlik bir belgesel serisi. tam belgesel gibi de değil, fantastik bir yapım diyelim. anlatan tiplerin çoğu araştırmacı yazar, araştırmacı gazeteci, bu bile kaliteyi anlatmak için yeterli herhalde. eski çağlarda uzaylıların ziyareti ve yapıp ettiklerine dair beş sezon neyin belgeselini yaptın arkadaş diye de sorası geliyor insanın. her şeyi bu meseleye bağladıklarını göreceğiz herhalde...

    -- spoiler --

    .altın meselesi ile başladık, altının yeri ve önemi simyacılık ve eski dönemlerde altın üzerine dönen oyunlar falan filan derken tabi uzaylıların dünyaya altın madenciliği yapmaya geldiği ve hatta belki altın yapımına giriştikleri, mısırlıların bu kadar çok altını olmasının sebebinin bu olduğu.

    .hatta piramitlerin altın imal edilen yerler olduğu gibi bir sürü laftan sonra şu anki teknoloji ile imal edilecek altının astarının yüzünü geçtiğini öğrendik. peki ulan niye dünyaya altın üretmeye gelsinler? dünyaya gelecek kadar teknolojisi olanın altın üretemediğini mi düşünüyoruz? hem de verimli olarak, bu biraz sıkıntılı tabi...

    .daha sonra kutsal kaseden, dnalardan karışımdan yine uzaylı teknolojisi ve efsanelerle harmanlı bilgilerden sonra kiliselerin altlarında aynen mısırdaki yapıların altlarında olduğu gibi gömülü altınlar ve hatta uzaylı yaşama ait buluntuların olabileceğini söylediler.

    .her şey iyi güzel hoş da niye bir tane caminin altından altın çıkmıyor diye düşündürüyor insanı, niye kilise? niye hristiyan mitolojisi? öyle sorular uzar gider. ha adamlar sadece o açıdan baktığı için denebilir ama yine de dediğim gibi pek tatmin edici olmaktan uzak, çerez niyetine arada ilginç bilgilerin verildiği bir belgesel işte.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  2. 2
    s04e07:

    -- spoiler --

    .koca ayak olayı ve uzaylılar. bölümün ismine bakınca bile komik ama son kısma doğru olsa ne değişik olurdu lan diyor insan. bu koca ayaklı dostalarımızın görülmesi ve efsanesi olayları zaten pek ipe sapa gelen şeyler değil ama şimdi sen antik çağlarda resmedilenlere bakıp aha bunların hepsi koca ayak dersen ortaya biraz çorba çıkar.

    .belgesel çorbası resmen bu seri ama yine de ilginç işte, bir kere insansı tipler olmalı hatta normal 3 metrelik maymunlar varmış. hepsi resmedilmiş olabilir. türlü türlü canlı olabilir. tutup da bunları uzaylıların altın işçisi demek çılgınca geliyor insana.

    .daha da ileri götürüyorlar. ilk akıllı canlılar bunlar imiş, uzaylılar gelmiş bakmış beğenmemiş kendilerine de benzeterek dnaları ile oynamış ve hop nur topu gibi insanlık çıkmış hehe. bu da olsa ne güzel olur tabi.

    .ilginç olan kısım dünyanın altında bir tünel sistemi olması meselesi, bu konu üzerine diziler falan vardı ya da dizi bölümleri. hepsi birbiri ile etkileşime giriyor demek. böyle bir sistem içersinde binlerce yıl soyunu koruyan bir canlı ise eli öpülür herhalde. ha burdan kükürt kokusunu şeytana bağlamaya çalışırsan tabi kimse yine tekrardan inanmaz.

    .bir nevi fantastik yer altı dünyasına giriş yapmış gibi oluruz. yaratıklar şeytanlar, koca ayaklar falan filan öyle uzar gider. bilgi çorbasını bir de araştırmacı yazarlar ile anlatması hatta tiplerinin ayrı ayrı acayip olması da insanı düşündürüyor. bir kadın var uzaylı çarpmış yeniden yaratmış gibi, bir adam var ölmüş ama fark etmemiş gibi. saçlarını dikleştirmiş tip de herhalde müdavimi falan.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  3. 3
    s03e03:

    -- spoiler --

    .bu bölümü pek bir beğendim. büyük dinlerin temelinin uzaylılara dayandırılması pek hoş ve mümkün geliyor insana. melek melek dediğin diyor, onlar uzaylı diyor hehe. cebrail falan uzaylı yani gelmiş bir takım şeyler demiş ve gitmiş. tüm dinlere dokundurur iken hristiyanlığa en az dokundurdular ama orası da bir gerçek.

    .nerdeyse tek dedikleri şey, isanın göğe yükselmesi olayı aslında uzaylıların onu alması ya da uzaylı bir araca yükselmesidir demeleri idi. dinlerine göre bunun yeri büyük ama yine de insan daha fazla dokundursun istiyor.

    .büyük dinler derken budizmde de dahil bu arada hepsi inşa ettikleri tapınakları uzaylı aracın inişine uygun yapmışlar gibi. böyle olmamış olsa bile en azından gökten gelen bir gücün temas ettiği yerlere tapınaklar inşa etmişler. ve genelde bir taş var ortada.

    .kabedeki kara taş olayı pek bir ilginç geldi anlatılanların bakışı ile bakıldığı zaman. oha diyor insan bunlar taşa tapıyor arkadaş. hem de uzaylı bir taşa, özel anlam atfedildiği bariz. köşesinde özel yeri var. tavaf ederken özel bir ritüeli var. el sürmeleri falan saymıyorum bile. bir garip gerçekten, putlardan temizleyip taşa saygı göstermek. mübarek taş olması bile bir garip. üstüne bunun uzaylı taşı olması daha da garip.

    .mescidi aksa olayı da ilginç, tüm dinlerce kutsal kabul edilmesi tanrının yer yüzüne dokunduğu bölge gibi ifade edilmesi, uzaylı teması ile açıklanıyor. yahudilerin levhaları, sandık mıydı? neydi? o tahtı imiş yüce gücün, üstüne tapınak. hristiyanların isasının göğe yükselmesi. müslümanların peygamberinin de aynı şekilde allah ile görüşmeye oradan çıkmış olması ve tapınağın altındaki yine özel bir taş olması, hepsi pek ilginç ayrıntılar gerçekten.

    .bir dönem uzaylılar gelmiş ve insanoğluna ayar verip gitmiş. buyrukları din olmuş, varlıkları da tanrısallaşmış falan. hehe güzel fikir tabi ama bu da din yerine başka bir inancı koymak gibi. bir gün tekrar cebrail uzaylı formunda gelip evet ben yaptım derse o zaman vay anasını diyebiliriz. görsek böyle şeyler ne tatlı olur tabi, pek bir kısır çağda yaşıyoruz vesselam. bir şey olduğu yok.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  4. 4
    digitürk 188. kanalda yani history channel'da yayınlanan belgesel.

    uzaylılar, antik uygarlıkların uzaylılarla olan ilişkileri, açıklanamayan gizemler, hepsi burada.

    erich von daniken, giorgio tsoukalos gibi ünlü isimleri bu belgeselde görebilirsiniz.
  5. 5
    s03e08:

    -- spoiler --

    .bölümde eski kayıp yerlerin uzaylılar ile ilişkisinden falan bahsettiler ama tam olarak değil, yan konular daha ağırlıkta idi. en temel mevzusu cennet dedikleri yer ki kendisi dört adet nehrin birleştiği yer imiş. basra körfezinden önce nehirler birleşiyor imiş ve basra denizinin ortasında olduğu tahmin ediliyor imiş, bu bölge adem ile havvanın yani uzaylıların insan yaratma projesinin yapıldığı bölgesiymiş.

    .biraz dinden, biraz geçmişten, biraz mitolojiden artık neyse toparlayıp anlam çıkarıyorlar. doğrusu eğrisi karışık. bunu hep diyeceğim herhalde bu seri için çünkü gram karşıt görüş yok. ha karşıtı olsa bu kadar etkili olur mu bilmiyorum ama mesela eski kültürler arası etkileşimin nasıl mümkün olduğunu soruyorlar. uzak doğudan orta amerikaya figürler nasıl transfer olur diyorlar. e aynı doğa, benzer hayaller falan denemez mi? ha aynı hayvanlar yaşamıyor elbette ama yine de ortak bir bağ kurmak o kadar zor değil, üstelik insanlar da aynı yerden geliyor bakıldığı zaman.

    .nemrut dağı ve heykellerinden de bahsedildi bölümde, yıldız bilminde uzmanlaşmış kişiler krallar falan derken yine bir egzantirik bölge bulup lan bunu yıldızlar ile hizalayalım diyorlar ve o kadar yıldızdan biri hizaya çıkıyor gibi... ha denirseki aslan takım yıldızına denk gelmesi kaçta kaç ihtimal orasını bilmem. neyse işte böyleyken böyle.

    .macross evreni, polenezyalılar, kuş adamlar falan hepsinin kökenlerini de açıkladılar hafiften. mana dedikleri şey taşları hareket eden güç imiş burada öyle açıklanıyor. üstün bir teknoloji, kuş adamın insanları yaratması meselesi de cennet muhabbetini andırıyor tabi, ikisini bir arada söylemek pek tutarlı değil ama genel hikayelerin benzer olması da ilginç.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  6. 6
    s03e07:

    -- spoiler --

    .salgın hastalıkları da uzaylılara bağladık. diyor ki, dünyayı yok etmeye ya da işgal etmeye niye zahmet etsin. iki tane virüs gönderir halleder falan. tamam çok sayıda insan ölmüş ona diyeceğim yok ama yok etmek nerde? 7 milyara falan ulaştı o kadar salgına rağmen. bir ispanyol gribi 50-100 milyon insan götürmüş şu dünyadan.

    .bu grip öncesi gökten meryem ana gelmiş, tanrı kızmış bunlara, hava kararmış bir haller olmuş, güneşe benzer bir şey de görmüşler yukarda... üstüne üstlük nerdeyse her salgın öncesi buna benzer hikayeler olmuş. efsane midir? belki? uzaylı mıdır? belki?

    .ama sadece göktaşında bulunan bir organizma ise yani bilinçli bir gönderim değil de sadece öyle gelmiş ise, bu da çok ilginç olurdu ama uzaylıların bizi test etmesi ya da başka artık nasıl bir anlam yüklüyorlarsa o şekil yapmalarından daha akla yatkın. astro kimya diye bir bölüm mü ne yapmaya çalışmış elemanın teki, mümkün tabi bunlar olsun. güzel de olur.

    .bölümde sonunda bir iki prof ünvanlı tip gördüm. bu kaçıncı bölüm bilmiyorum ama konuşan tipler yok ufo araştırmacısı yok araştırmacı yazar yok şu yok bu, yok editör falan öyle gidiyor idi. zaten standart dik saçlı ve uzun saçlı elemanlar hep konuşuyor gibi.

    .yerçekimsiz ortamda çılgınca çoğalan bakteri falan ilginç bilgilerinden idi. istisnaidir belki ama yine de uzay koşullarında hayatta kalabilen bakteri varsa, bakteri de oluşmuş olabilir diyor insan. nasip bakalım. bu arada bir gök taşında bulunan amino asidi, canlıdan saymıyorlardı galiba.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  7. 7
    s04e08:

    -- spoiler --

    .şimdi arkadaş, diyor ki tarih boyunca dehaları tanrılar ile özdeşleştirmişler. yardım aldıkları düşünülmüş ya da özel oldukları falan diye. da vinci de bundan nasibini almış şeklinde bir bölüm yapmışlar iyi güzel ama e be birader madem yardım alıyor. madem kendisi yapamıyor, nasıl deha oluyor? dediği ile çelişmiyor mu?

    .bu koca beyinli dostlarımız yaptıkları inanılmaz işleri sadece çevresini gözlemleyerek ve düşünerek yapmış olamazlar mı? tüm olay bu değil mi? sen şimdi buna tanrılar de, melekler de, cinler de, uzaylılar de fark yapar mı? aynı bok işte. adamlar diyor ki iki sene bu eleman kaybolmuş nereye gitmiş. yıl bilmem kaç, inzivaya çekilmiştir işte ne olsun?

    .bir mağaradan bahsediyor. gizemli mağara, adamın hayatı gizem niye açıklasın iki yıl ne yaptığını? mağara ile geleceğe gittiği ya da yok efendim uzaylılardan teknolojilerini gördüğü ahanda yaptığı her şeyde bir boncuk bulmaca falan pek olmamış yani. tamam uyan şeyler acayip işler falan var ama yine de yeterli değil.

    .yok resmi kurşunsuz ile tamamlamış, melek rontgen ışınında görünmüyormuş. yok ayna yazısı metodunu resimlere uyarlayınca uzaylı tipler çıkarmış yok şöyle yok böyle. çok zorlama şeyler gibi geldiler bana. hele helikopter ile aynı mantık deyip de acayip bir şey göstermelerini falan komik buldum.

    .adam aşmış işte bazı şeyleri, düşünmüş bulmuş ucundan. geleceği görmüş olmasına gerek yok ki? üstelik hayal edilebilen şeylere ulaşan taraf gelecekte yaşayan insanlar değil mi? tüm mekanizmalarını çizmiş mi sanki? ucundan andırıyor diye bu kadar yaygara koparılmaz ki?

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  8. 8
    s03e10:

    -- spoiler --

    .tekinsiz yerler demeleri gülümsetiyor insanı. tekin olmayan yerler falan daha mantıklı ama kısa tutmak istemişler herhalde. evil places, hehe lafa gel. dünya üzerinde gireni yakan, öldüren acayip yerlerin uzaylı atmığı olduğuna dair bir bölüm.

    .zorlama bölüm tabi ama ilginç bilgiler var. yerli dilinde girmeyin, uzak durun diye bir dağa tırmanan 9 kişi ölüyor falan. daha önce de 9 kişi ölmüş. niye 9 onu bilmiyorum ama durduk yere ölmeleri, rusyanın olayı örtpas etmesi falan ilginç tabi. neden böyle şeyler gizlenir de komplo teorilerine güç verilir anlamak zor.

    .radyasyon açıklaması daha ötesi, nükleer atıkların belki bin yıl sonra benzeri bir etkiye neden olacak olması da ilginç geldi. bölümün en ilginç açıklamaları da bu tabi. uzaylı atıkları acayip bölgeler yaratıyor gibi, ha o kadar yer varken niye dünyaya atsınlar dersek, belki kolaylarına gelmiştir kim bilir.

    .bir tuhaflık olduğu belli ama bu kadar da abartılacak kadar bir şey olmadığı da belli. nasıl baktığın ile ilgili, bir çok hikaye de zaten aktarım ve efsaneleştirme ile ilgili tabi yine de radyasyon ölçümü yapmak bu kadar mı zor mesela? ya da diğer ölçümler araştırmalar falan.

    .kayalık dağa girip de bir şey bulamayan tipleri de koymuşlar allahtan. radyasyonu saklasın diye dağ yapmış adamlar üstüne, giren ölüyormuş falan. uzman ekip girip bir şey bulamadan çıkmış. bu da herkese kapak olmuş herhalde.

    .bir de dünya savunma sistemi ki kendisi stargate'in antartikaya yerleştirilen sistemine benziyor, yaklaşanı hasta etmesi ilginç idi. tabi daha sonra orada ne var diye araştıramamak ölçüm yapmamak da kötü.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  9. 9
    s03e11:

    -- spoiler --

    .amerikanın kurucu babalarını, kurucu babalarımız diye çevirmek de nasıl bir kafadır arkadaş. neyse çok mühim bir devlet olan amerika kuruluşu üzerine bir uzaylı bakışı diyelim. bizimkiler melekler, şehitler geldi yardım ettiler. şu savaşı böyle kazandık, o savaşı böyle kazandık der. bunlar uzaylılar geldi yardım etti diyor.

    .üstüne bu devleti akıl mantık ilkelerine göre kurmak istemişler de yok mimarisi şöyleymiş de böyleymiş de. ulan tamam gizli çok ilersinin bir bilgisi olabilir ama sadece basit şekiller de olabilir. kesin kanıtın nerde, hani bilimseldin demezler mi adama?

    .adamlar kendi tarihini, dünyadaki yerlerini nasıl görüyorlar. dünkü devlet hemi de. tabi bundan sonrasına ya da bu ana kadar pek mühim etkileri olmuştur bir şey diyemiyoruz ama daha çok gençler, bu özgüven nerden geliyor, vaşingtonu evrenin merkezi yapacakmış. yok artık lebron james diyoruz.

    .masonluk olayı da apayrı bir durum. tamamen simgeler üzerine hede hödö kalkanı arkadaş. ötesi berisi yine varsa çıksınlar açıklasınlar biz ölümlülere. önemli bir devlet olduklarını rusyadan sonra mı anlamışlar? ya da mesela rusya yense bunları bu kadar laf boşa mı gidecekti? siyaseten bakınca komik geliyor insana anlatılanlar ama yapacak bir şey yok. amerikan kanalı, amerikan belgeseli. amerikan doları.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  10. 10
    s03e09:

    -- spoiler --

    .yine zorlama bir bölüm oldu. uzaylılar bir sürü savaşın seyrine etki etmişler güya. japonlara süper kılınçları, excalibur'u, türlü çeşitli kılınçlar ışın kılıncı bile hatta hehe, neyse işte süper güçleri olan silahları uzaylılar temin etmiş ya da yapılışını göstermiş. mesela barutu da bunlar yapmış.

    .nerde efsane var orada uzaylı var. nerde acayip iş var orada uzaylı parmağı var gibi bakmışlar da çok zorlama bazı bölümler. bazıları akla yatıyor ama ilginç bir şekilde. mesela hinduların tanrı savaşlarında kullanılan silahlar ok ile atıldığını resmetmişler. ulan sen güdümlü füzeyi, oktan çıkan silah ile nasıl kıyaslarsın mesela. hiç mantıklı gelmiyor. belli ki attığını vuran bir ok hayal etmişler o kadar.

    .her şeyi öldüren "ultimate" bir silaha da atom bombası demek ne kadar mantıklı? bir sürü silah olabilir daha sonra başka bir silah olur. neyse işte hiç olmamış bu bölüm.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  11. 11
    s03e16:

    -- spoiler --

    .insanın evrimine katkısı ya da toptan insanın yaratılışı olayına hep dokunduruyorlar idi. bu bölüm toptan buna ayırmışlar. aslında ilgi çekici tabi. anlatılanlar fazla somut bir şeye dayanmıyor. kayıp halka halka dediğiniz uzaylıdır diyor biri. ahanda maymunlar bunlar 50bin yıl önce sıçrama yaşandı ve bunu evrim ile açıklayamayız diyor.

    .ya açıklarsak? komik aslında uzaylılar geldiler müdahale ettiler hatta çiftleştiler demek daha acayip değil mi? ama normal gibi anlatıyorlar ve kırk kere derlerse inandırıcı olacak o derece. üstelik dini destekli de geliyorlar. efsaneler ile destekliyorlar. mitolojiler zaten hep uzaylıları anlatmış.

    .nerde fanuslu adam görsek uzaylı diyoruz. kim bilir belki ziyaret ettiler, belki değiştirdiler en azından somut kanıtı dna'nın tam çözümü ile olacak deniyor. sanki haritası çıkarılmış idi ama anlaşılamayan kısımları vardır herhalde. büyük kısmı işlevsiz dna kısmı deniyor idi. adamlar da buna dayanıyor işte ahanda burada bak diyor.

    .bir de hayvanlardan farklılaştıran bir genden bahsettilerdi ya o kısmı unuttum. orası da ilgi çekici tabi. hop diye evrimleşmiş olması fazla mı anlamsız geliyor bilemedim ama uzaylı katkısı daha bir garip.

    .üstelik en başından beri yaşamın yine uzaylılar tarafından kuyruklu yıldızlar ile dünyaya getirildiği düşünülür ise gelip arada ayar vermeleri mi gerekmiş yani? normal süreci hesap edememişler mi? ya da tümden en başından dna hatalı mıymış diye de sormak isterim o dik saçlı elemana. antik uzaylı kuramcıları hehe, ünvana gel.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  12. 12
    s03e13:

    -- spoiler --

    .piramitler ile danimarkada bulunan dört adet viking kalesinin aynı hizada olması ilginç hakketen. o zamanın teknolojisi ile bu mümkün mü? bunu tam olarak ifade etmediler. ta sümerlerden beri dünya üzerindeki konumu belirlemek için kullandıkları aygıtlar varmış. bunlar ile mümkün olabilir gibi geliyor insana ama işte bir kuşku da bırakıyor.

    .enerji noktaları üzerine her antik eser yerleşiyor mu? bunu tam açıklamadılar bir de nasıl bir örüntü oluşuyor. manyetik alan ya da enerji noktaları nedir, gerçekten orada mıdır? bunları da tam açıklamadılar ama gösterdikleri kadarıyla ilginç. üstüne bu alanların enerjilerini kullanabildikleri için buralar önemlidir diyor elemanlar. enerjiyi de yanlarında getirmeden mi gelmişler dünyaya? ya da yön bulmak için gelişmiş sistemleri yok mu da? gidip eser dikmişler? bu açıklama biraz saçma...

    .ama tabi enerjilerini yenileyecekleri noktalar ise ve buralarda sıklık ile görünüyorlar ise bu durumda insanların anıt yapmaları, ibadethanelerini buralara yapmaları mantıklı geliyor. tabi doğrusunu allah (hehe uzaylı yani) bilir.

    .son kısımda matematik keşifleri ve taşlara kazınmış gizli şifrelerden bahsettiler. yine doyurucu bilgi haricinde bıdı bıdı konuşma vardı. pi sayısını diyor, iyi de hangi kesinlikte pi sayısı? kaç hanesi? enlem boylam diyor, buna tamam, bu çok enterasan o dönem nasıl enlem boylamı taşa kazımışlar. hem de eğri çizgiler, parmak izi çizgileri gibi olan bu çizgileri nasıl çözmüşler bu da ilginç ve açıklanmaya muhtaç şeyler idi.

    .ne olsa yıldızlar ile hizaya sokuyorlar. milyon tane yıldız olduğu için bu pek de zor olmuyor herhalde, bu çok tatmin edici gelmiyor bana. hem neye göre hiza kime göre hiza. dünya dönüyor devamlı arkadaş. yıldız orada mı duruyor sanki? anlamadım pek bu kısımları ama hep tekrar ediyorlar.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  13. 13
    s04e09:

    -- spoiler --

    .antik uzay kuramcıları kendileri ile hafiften çeliştiler aslında. baştan beri uzaylı uzaylı dediğimiz gelecekten gelen bizler olabilir miyiz dediler mesela... kafaları çok karışmış gibi ama gelecekten gelen uzaylılar da olabilir diyerek toparladılar.

    .dik saçlı tipi, sahada gördük. değişik canlılara benziyor hepsi bunların zaten bir garip orası hehe. neyse yine bilindik şeyleri tekrar ettiler ama bu sefer antik zamanda uğrayanların zaman yolcusu olduğundan dem vurdular.

    .üstüne mahabarata mıdır nedir, hint efsanesinde, incilde, çinli bir balıkçının hikayesinde zaman yolculuğu yaptığı hikayesini anlattılar. başlarda da nazilerin zaman makinasını bulmaya çalıştığı hatta tibette yine buna uygun efsane ve yapılara benzer bir alet yaptıklarını söylediler.

    .hepsini birleştirince ilginç geliyor insana tabi ama işte fazla seçici birleştirme olduğu için tümden güvenilmez oluyorlar. ha şurası da var. ışık hızına çıkıldığı zaman, zaman yavaşlıyor ise bu durumda tekrar gelmeleri için uzun süre mi geçmesi gerekiyor. böyle de bir durum olabilir hehe. bekliyoruz bakalım gelseler de rahatlasak.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  14. 14
    s03e15:

    -- spoiler --

    .genelde yunan mitolojisi ve özel güçlerden bahsettiler. efsaneler ile gerçekleri karıştırıp sonra da yeni bulduğumuz bir şey yok lan aslında hep eskilerde olanları yeniden yapıyoruz demeleri biraz sinir bozucu. bir kere ortak hayal ürünü ve insanın ulaşma çabası gibi bir şey var ortada.

    .ha niye yıldızlara ulaşmaya çalışıyoruz? niye uçmaya çalıştık falan gibi sorular anlamlı tabi. bunlar dnalarımıza kazınmış şeyler demek de garip bilemedim artık cevabını. durduğu yerde durup, aynı günü tekrar edip mutlu olsa ve yok olana kadar böyle takılsa insanoğlu o zaman mı doğru olacaktı? şimdi bilmem kaç milyar yıl sonra dünya yok olunca nereye gideriz diye düşünmek mi daha anlamsız onu da bilemedim.

    .süper kahramanların ve hatta tanrıların hepsi uzaylı imiş. ortak olarak antik çağ hikayelerin anlatıları bize bunu gösteriyor imiş. insan da buna öykünüyor imiş. bütün özeti budur. kanıtlarımız pek sağlam değildir. görünmezlik pelerini diye gösterdiği japonluların icadı aldatmacadır. detay vermedi ama sadece kamera için görünmez bir şey. dalga mı geçiyorlar anlamadım. israillilerin bulduğu su altındaki oksijeni kullanma olayı da pek ilginçmiş. neden duyulmamış ya da kullanımı mı sınırlı diye düşünmeme sebep oldu.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  15. 15
    s03e14:

    -- spoiler --

    .bölüm kötü başladı ama toparladı sona doğru. ölümden dönenler, zombiler vampirler üzerine bir bölüm. uzaylılar ile bağlantısını çok zorlamışlar. belki diyor bunları uzaylılar öğretmiştir. belki diyor uzaylılar döndürecek ya da uzaylılara ulaşacaklar diye mumyalamışlardır falan. çok zorlama olmuş bu kısımları.

    .zaten son on dakikaya kadar bu şekilde devam ediyor. son kısımlarda normal ölümden sonraki yaşam ve beyaz ışık olayına geçiyoruz. bir tane kazazede kadın ölümden dönüşünü anlatıyor. beyaz ışık ve tünel hissini başka belgesellerde sadece oksijensiz kalan beynin tepkisi olduğunu söylemişlerdi. tabi kim doğru söylüyor allah bilir hehe...

    .allah derken, uzaylı yani... ölümden sonra başka dünyalara geçiyor imişiz. solucan deliği gibi bir şey gösteriyorlar ve uzaylı dostlarımız bizi bekliyor orada. bu şekilde bir açıklama ilginç adamlar antik uzaylı dini yapmışlar iyice arkadaş. sonunda bunları da dediler ya hem gülümsetiyor insanı hem yoksa layn? dedirtiyor... inansak mı ne yapsak?

    .hehe hatta inananlar tarzında bir şey de dedi teki, uzaylılar ahir zamanda gelince kendilerine inanan bir kesim olacak. biz zaten biliyoruz diyecekler falan. bir nevi ödül mekanizması....

    .zombili kısımlarda ve özellikle vampirli kısımlarda yine eski kalıntıların şaşırtıcı betimlemeleri var ama hayal gücünün geçişi diyelim biz bu ortaklığa. lilith olayı gibi dini mevzuları da hep birlikte tencereye atıp güzel bir çorba yaptılar.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  16. 16
    s03e01:

    -- spoiler --

    .roswell'den önce diye ayırıyor adamlar. tabi hep aynı yere gelmişler adamlar alışkın. bir tane yargıç varmış, bahçesine uzaylı gelmiş. kuyudaki suyu zehirlemiş. bu uzaylıyı gömmüşler ama sonra kaybolmuş. çalmış birileri herhalde. kuyudaki su da sonraki sahiplerinin elini kolunu yamultmuş. beton dökmüşler. radyasyon falan diyorlar.

    .kızıldereliler gök gürültülü kuş mu ne demiş, gürültülü kuş da olabilir. uçak benzeri bir şey herhalde diyorlar. daha öncesinde çeşit çeşit mezarlıklar yapmışlar. değişik manyetik alanları falan varmış. türlü çeşitli işler işte.

    .başka bir öyküde de uzaylının teki bir adamı ziyaret ediyor ve mormonlar mıdır nedir? öyle bir cemaatin metinlerini bulduruyor buna şu yukardaki mezarlıkların tekinden. adamların dinleri bile bilim kurgu arkadaş.

    .bilim kurgu yazan bir tip de hikayelerindeki gibi kayboluyor. biraz şüpheli tabi ama yine de bunları da ekliyorlar. fazla uzaylı hikayesi dinleye dinleye adamlar en sonuna ancient aliens diye bir belgesel yapmışlar işte...

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  17. 17
    s03e02:

    -- spoiler --

    .uzaylılar ve yaratıklar bağlantısına değindiler bu bölüm. sonunda yine insana bağlamak, neandartelleri insana çeviren yine uzaylılardır demek hem tekrar niteliğinde idi hem de canavarlar başlığında bunu söylemeleri garip oldu tabi.

    .öküz başlı insanlar, kartal başlı aslanlar, yedi başlı deniz yaratıkları, insan gibi atlar (sentor mu nedir artık) milyon tane canavar. hibrit canlı, mitolojide benzer olmaları da ilginç ama bu atalarımız aptal değildi gördüklerini çizdi demek için de yeterli mi? onu bilemedim...

    .neyse işte bu kadar şeyi uzaylılar yapmış, günümüzde çift kafalı köpek yapan tip varmış. bir rus, bir maymunun kafayı nakletmişler. tavşan yumurtasına insan dnası koymuşlar falan. çeşitli hibrit işler şimdi bile yapılıyorsa eskiden neden yapılmasın diyor elemanlar. şimdi mitolojide böyle olduğu için gelişimi bu yönde zorlamak ile zaten geçmişte olmuştur demek garip bir kafa ama insan kuşkulanıyor yine de.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  18. 18
    s04e10:

    -- spoiler --

    .büyük kısmında uzaylı meselesi yoktu ama sonuna doğru abarttı uzaylı kuramcıları. bir de diğer bölümler ile toptan bağlama çektiler. göl canavarları falan hep bunlar dinozor imiş. nesilleri tükenmemiş bir anlamda. kafa karıştırmak için de nesli tükenen sanılan bir balıktan bahsediyorlar. lan karadan bahsediyoruz. 100 ton ağırlığında canlıdan bahsediyoruz... ne diyorsunuz amk?

    .neyse işin ilginç yanı insan ile aynı dönem yaşamış olma ihtimalleri. ayak izi bulunmuş aynı katmanda, antik çizimler var imiş. falan filen ama ilginç hakkaten. nerden bilmişler kanlı canlı nasıl çizmiş bunlar. iskeletleri bulmuşlarsa da yine garip tabi. daha sonra bunu desteklemek için karbon 14 testinin o kadar da güvenilir olmadığını falan söylüyorlar. e bu da enteresan...

    .hepsini toparlıyoruz ve diyoruz ki, insan yaşasın diye uzaylılar gelip dinozorları öldürmüş. bir kısmı da kurtulmuş. hatta denek olarak kullanmışlar yine, kuşlar diğer sürüngenlerden bir kaçı falan onların devamı imiş.

    .mahabarata mıdır nedir? şu hint olayına da kaç kere geldik bilemiyorum. iyi ki bir atom bombası resmetmişler. devamlı bir radyasyondur gidiyor. trex kemiklerinde radyasyon varmış fazladan... bu da ilginç ama hintliler ile bağlamasalar pek iyi idi. hele o resimleri yok mu insanı sinir ediyor. bir şeye de benzemiyor.

    .neyse işte, gök taşını da göndermiş olabilir bu uzaylılar. o kadar çok kuram kuruyorlar ki kafalarında hepsi birbirine girmiş. kafaları çok karışık bunların ama insanın içine dinozor konusunda bile şüphe atmalarını tebrik ettim. 65 milyon yıl önce ortadan kalkmamışlar demek...

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  19. 19
    s03e05:

    -- spoiler --

    .yine başka bir zorlama bölüm denebilir. tabi yine ilginç bilgiler var ama astronot kıyafetine vuran güneşi hale sanmış bunlar diye tane tane konuşunca gerçek olmuyor dik saçlı eleman... kafayı fazla bozmak ile ilgili...

    .hasırdan mıdır nedir uzay kıyafeti gibi bir şey örmeleri ilginç ama bak. tamam andırıyor hayli, adamlar öyle görmüş öyle yapıyor olabilirler ya da eldeki malzemeden bir o yapılıyor olabilir. üstüne ayin yapmaları tabi iyice garip...

    .ölülerini yakma eyleminin de uzaylı gemilerinin ateşleri ya da uzaylıların ateşleri ile ilgisi varmış. bir şekilde yanarak yukarı çıkıyorlar imiş. değişik bir kafa aslında tamamen yok oluyor denebilir, dumanı yukarı çıkınca mı kurtulunuyor yani?

    .komünyon olayını ne diye dediler pek anlamadım. bağlam ile ne ilgisi var idi? mısırlılarda da benzer bir ayin varmış orası ilginç. tanrıların güçlerini onları sindirerek içimize alıyormuşuz. tanrılar uzaylılar falan da, onlardan mı görmüşler yani? kaçırdım belki burayı da zaten çok saçma.

    .taç giymedir yok kurban etmedir, yok mayalardır yok paganlardır. ottur boktur öyle gitti işte. hayli sıkıldım bu bölüm...

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  20. 20
    s03e06:

    -- spoiler --

    .şöyle de bir durum var, şimdi eski dönemde yapılmış şeyler hadi diyelim uzaylı müdahalesi ile oldu... iyi de neden şimdiki teknoloji ile açıklanabiliyor? açıklnamayan kısımları daha çok olması gerekmez mi? ha taşları ağırlıksızlaştıran gibi teknolojiler açıklanmıyor belki ama büyük kısmında şimdiki teknolojiye atıf var.

    .uzay gemisinden, devrelere, astronomi bilgisinden matematiğe... her şeyde sanki yaşadığımız çağ insanlığın ulaşacağı son noktaymış gibi bakıp öyle değerlendirmişler. bir nevi kutsal metinde yazanları çağa göre yorumlayıp mucize bulmak gibi...

    .antik uzaylı kuramcıları bildiğin din yayıyor arkadaş, ilginç yerleri var ama yine de din gibi maşallahları var. allah kabul etsin, o taşları nasıl oymuşlar? niye bu kadar taşa takmış bunlar bunların hepsi ilginç. mısır ile neden benziyor bu kadar o da ilginç, inkalardan mı nedir en eski kültürlerden biriymiş. mısırlıların giza platosu ile benzer bir şeyler yapmışlar...

    .üstelik acayip bir yalıtım maddesi kullanmışlar, değişik amaçları var imiş. tabi kim bilir o zaman neyi yalıtıyordu ama bu kadar denk gelmesi de ilginç tabi. hindistanın uzaylılarından hiç haz etmiyorum. bunu dediydim, onlar da saçma sapan bir şeyler yapmışlar işte.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  21. 21
    s04e06:

    -- spoiler --

    .yine taş kaldırmalı, gizemli olduğu söylenen bir bölüm. uzaylılar geliyor ve taşları şekillendiriyor. yanlarında malzeme olmadığı için bunu yapıyor... kendi içinde tutarlı gibi olsa da hiç mi malzeme yok? niye her tarafta taşları şekillendirmişler. 100 tonluk taşlar diyor, öbür tarafta da benzer ağırlıklar var.

    .hepsini uzaylılar mı yapmış? işleri güçleri yokmuymuş bu kadar taşla uğraşırken? puma punku'nun özelliği tümden uzaylıların kurduğu bir yer olması imiş. h şeklinde bloklar var. yok menteşedir yok pisttir. ulan hiç birine benzemiyor amma zorluyorlar. bir kere ne dedikleri gibi olsa h'nin içindeki şekil ne? ne işe yarıyor? menteşenin de pistin de altında kalacak motif mi yapmışlar? çok saçma...

    .neyse rencide etmek istemiyorum şimdi dik saçlı fazla bronz arkadaşımı ama onu da uzaylılar kaçırmış gibi, ya da tez zamanda kaçırırlar haberi olsun.

    .bir de yok 15 bin yıl önce falan, vakit bilinmiyor diyorlar ama böyle söyleyip duruyorlar. yok efendim ağaç yokmuş. lan o dönem vardır ağaç? o dönem dağlar daha kısadır, deniz daha yüksektir. vardır bir etkisi, tamam uzaylı olsa daha şekil olur ama abartmayın be arkadaş.

    .en ilginç kısmı sümerlilere ait bir yazının güney amerikada çıkıyor olması. bolivya mıydı neydi? bir çanak var üstünde çivi yazısı falan. o vakitte oralara nasıl gelmiş bunu güzelce açıklasalar tüm bölüm laga luga yapacakları yere daha iyi olurmuş.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  22. 22
    s05e01:


    -- spoiler --

    .piramitlerin kendisi gizemli zaten bir de bu amcaların gözünden çılgınca geliyor kulağa. bosnada ve çinde saklanan piramitler olduğunu söyleniyor. neden saklanıyor? çünkü bir şeyler bulmuşlar falan gibi. bosnada dağa piramit demiş elemanın teki. garip aslında, nerden baktığınla alakalı olması sinir bozucu çünkü bunu testini yapamayacak durumda mıyız? çinliler niye engelliyor? malum...

    .piramitler üzerine çılgın bilim insanı bir araştırma yapmışmış, henüz keşfedilmemiş bir enerji kalkanı yapabiliyor imiş. üstüne bu enerji kalkanı ağırlıksızlaştırıyor imiş. çözümden soruna doğru açıklamalar gibi ama bu buldukları neden test edilemiyor peki? kimse sallamıyor mu? yoksa nedir anlamadım. garip ama hakkaten.

    .neden her tarafta piramit yapmışlar? bu da garip, birbirlerinden mi görmüşler devamlı? o kadar eski çağda birbirlerini görmelerinin imkanı var mı? ya da kalıntılarını artık, bunlar da acayip tabi. enerji ağlarıdır, bir enerji kaynağı olmasıdır gibi lafları zaten daha önceden etmişlerdi. kısmen tekrar niteliğinde idi bir kısmı.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  23. 23
    s02e09:

    -- spoiler --

    .şimdi sümerliler döneminde gelen uzaylılar, anunakiler yani, gezegenlerinin atmosferini bozmuşlar. düzeltmek için de altına ihtiyaç duymuşlar. sonra gelip maymundan insan yapmışlar ve köleleştirmişler. aynı meseleyi koca ayak meselesinde de diyorlardı. asıl ucuz iş gücü o idi. neden zihinsel kapasiteyi bu kadar artırsınlar? neden baş kaldırmayacak, sorgulamayacak bir köle üretmemişler? diye sorarlar adama...

    .2010 yılında yayınlanmış bir dizi, 21 aralık 2012'den bahsediyor. çok fazla üstünde durmuyor ama başlarken de biterken de aynı mesele dönüyor. ulan buna dayandıysanız e geçtik 21 aralığı? uzaylı falan gelmedi? ne oldu bu antik uzaylılar? nerde kıyamet? sonra yeni çağmış diye kıvırmacalar falan. sorsan dik saçlıya yine diyecek şeyleri olur tabi...

    .deprem ışıkları diye bir şeyi sanki duymuştum ama genelde afetler öncesi ışıklar hatta şu geçen ismi okunamayan volkan patlamasında bile çeşitli ışıklar görünmüş olması ilginç bir hadise. bilimsel bir açıklaması elbette vardır, hehe uzaylılar gelip oynaşıyor da olabilir tabi.

    .neyse nuh tufanından, çeşitli yıkımlara üstüne gök yüzünde savaşan uzaylılardan gelip insan yaratmaya kadar bir sürü meselenin üzerinden geçtiler. ilk bölümlerden olduğu için sonraki bölümler tekrarı niteliğinde imiş. ilginç bilgiler var ama işte sırf 21 aralık mevzusu bile güldürüyor insanı kendilerine.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  24. 24
    s02e02:

    -- spoiler --

    .s03e15 ile çok yakın bir konu, hatta aynı bile denebilir. fazladan bilgiler var ama her ikisini de yüzde yüz hatırlayamadığım için tekrarın daha çok olduğunu söylemek yanlış olmaz. birinde tanrılar ve kahramanlar, diğerinde tanrılar... üstelik kahraman dedikleri de yarı tanrı falan işte bu bölümde de.

    .troy gerçekmiş mitoloji de gerçek gibi bir mantık ile başlıyor sonra yunan mitolojisindeki uzaylı izlerinden devam ediyoruz. ordan dinlerdeki tanrı ve uzaylı işlerine oradan devlere derken mevzu çorba oluyor.

    .insan dnasını değiştirmeleri, hatta gelip kadıları hamile bırakmaları garip geliyor. şimdi cinsel ilişki kurmuşlar mı kurmamışlar mı? nasıl verimli döl üretiyor arkadaş diye sormazlar mı? deney yapmış dersen yine anlaşılır ama gelip becerdi dersen o biraz anlaşılmaz oluyor.

    .bir öyle diyorlar bir böyle diyorlar, pek elle tutulur tarafı yok tabi. ha niye benzer şeyler anlatılmış orası ilginç. gökte gezinmeler ya da benzer silahlar, hep benzer karakterler olması garip. tabi gariplik olunca da damar yakalamışlar.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...
  25. 25
    s02e01:

    -- spoiler --

    .s03e03 ile çok benzer başka bir bölüm tabi bu bölüm daha önce ve yine konuları örtüşmemeye çalışmışlar ama tümden bütün bölümlerde bin kere tekrar ettikleri konular var. bazısında bir cümle bazısında devamlı aynı mesele.

    .manyetik alanlar ve solucan delikleri ve ışınlanma... böyle yerlermiş bunlar, böyle şeylerin olduğu yerler ya da böyle şeyleri yaratan yerler. bermuda üçgeni, sessizlik bölgesi ve tanrı kapısı gibi yerler. hepsi de niyeyse amerikada bu arada...

    .ufo raporlarının düz çizgi üzerinde olması biraz garip, algıda seçicilik olabilir belki bilemedim ama nasıl öyle olmuş orası garip. türkiyeden fazla rapor olmaması da garip. uzaydan bakınca ilk gelinecek yer türkiye olmalı. yeri en bariz yer. allahın bermuda üçgenine niye gitsinler?

    .tabi görüntü ile hareket etmiyorlar. da niye etmiyorlar? manyetik alan da neyin nesi? enerji ikmalı falan diyorlar ya çok saçma geliyor bana. gezegene bağımlı bir şekilde uzay yolculuğuna mı çıkılır arkadaş. en yakın gezegen kim bilir ne kadar uzakta olacak. neyse...

    .şu avrupada tek hat üzerinde yapılmış yapılar meselesi de ilginç, nasıl yapmışlar kim bilir. üstelik hepsine yıldız ile ilgili bir isim vermişler. bunların hiç biri tesadüf değil imiş... antik uzaylılar var imiş.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com/...