kayıt

zonguldak

  1. 1
    67 plaka kodlu ilimiz.
  2. 2
    kara elmas diyarı şehrimizdir.
  3. 3
    gri, küçük, sıkıcı ve emekli şehri. eğlenceye dair aktivite belki yılda bir kez düzenlenen bülent ecevit üniversitesi'nin bahar şenlikleridir. onun dışında borçtan harçtan sanatçı getirecek maliyeti yoktur. merkezi yaklaşık 10 dakikada biter, mağazalardan başka bir şey yoktur. sahil kenarı kafeleri fena değildir lakin tek gidilen yer demirpark avmsidir.
  4. 4
    Nemli atmosferiyle hatırladığım, hokurdak kelimesini ve eş zamanlı olarak balgamı çağrıştıran şeher.
  5. 5
    tek kırmızı renge sahip karadeniz ili. karadeniz'in izmiri.
  6. 6
    1991'de bartın ve 1995'te karabük'ün il yapılasıyla büyük zarara uğrayan bir ilimiz. tabi bu il yapmalar falan hep siyasi ve siyasi görüş eğilimlerini bölmeyle ilgili şeyler.

    oldukça büyük bir yüzölçümüne sahipken şimdinin küçük şehirlerinden biridir. en basitinden karabük'ü ve bartın'ı kaybederek kardemir gibi bir ekonomik gücü, safranbolu, amasra gibi turizm merkezlerini kaybetmiştir ve eğer bu iller hala kendisine bağlı olsa büyükşehir statüsüne sahip olabilecekken, malesef şimdi büyükşehirlikten çok uzaktır.

    limandaki restoranların balığı güzeldir. giderseniz yiyin. deniz kenarında balık yenir. gerçek 67 burada isimli, bu isimden önce başka bir isme sahip bir avm'si var. avm'nin denize bakan tarafında dedeman oteli bulunur. merdivenler şehri denir. hakkaten sahil şeridinden itibaren çok kısa mesafede eğim hızla artar.

    şehir türkiye taşkömürü kurumu'nun* merkezidir. kömürüyle ve madencileriyle ünlüdür. şehrin karabük tarafından olan girişinin yolu bir nehir yatağıyla yan yanadır ve sadece oyunlarda* ve fantastik filmlerde görülebilecek bir atmosfere ve yapıya/mimariye sahiptir. aynı yol boyunda kenarda ttk'nın tesisleri bulunur. yine aynı yolda şehre doğru giderken sağ tarafta gökgöl mağarası bulunur. henüz gezmedim ama gezmeyi düşünüyorum.

    bugün zonguldak'taydım. şimdilik bu kadar. yarın bartın ve karabük ile görüşmek üzere.
  7. 7
    depresyonumu ve anksiyetemi borçlu olduğum modern ve canım şehrim.
  8. 8
    16 nisan referandumunda batı karadeniz'den hayır çıkartan tek il. işçi kenti, cumhuriyet kenti.
  9. 9
    1 kasım 2015 genel seçimlerinde %49,5 oy ile Akp 3 milletvekili çıkartmıştır.yani bir anlamda kazanmıştır.
    Chp %35,8 oy alarak 2 milletvekili çıkartmıştır.
    16 nisan referandumunda 49,33 evet oyu verilmiş ve hayır oyları galip gelmiştir. öyle sanıldığı kadar büyük oy farkı yoktur. işçi kenti olduğu doğrudur ama sanıldığı gibi büyük bir cumhuriyet kenti değildir.
    bir sonraki genel seçimde tekrar Akp sarısına boyanacaktır.
    kaynak:wikipedia
  10. 10
    denizi şehrin her yerinden görebiliyor olmak çok hoş. Kötü yanı bütün duvarlardan kömür tozu akmış çok kirli görünüyor. Üniversite nin olduğu tepe çok nezih. Diğer yerlerde sokaklar dar ve buna bağlı tek yönlü akan bi trafik var. Denizi olan Anadolu kenti. İnsanları anlayışlıdır hamsisi güzeldir
  11. 11
    türkiye cumhuriyeti'nin kurulan ilk vilayeti.
  12. 12
    ismi fransızcadan gelen il.
  13. 13
    Türkiyemizin bir ilidir. Taşkömürü çıkarılmaktadır madenler olduğu içinde çoğu yerin altı boştur.
  14. 14
    adı dil sürçmesine müsait bir şehir.
    twitter.com/...
  15. 15
    En iğrenç anilarimin da en iyi dostlarımın da sahibi sehir.
  16. 16
    Okuyan arkadaşlar varsa ufak bir bilgilendirme yapabilir mi?
  17. 17
    yerleşim olarak bugüne kadar gördüğüm en leş il. merkez ve çevresi için geçerli bu sözlerim. her yeri yokuş ve merdiven dolu. binalar o kadar iç içe geçmiş ki.
    tek iyi yanı her yerden denizi görebiliyor olmak.
  18. 18
    bazen dilin dönmediğidir. yani n ve g harfi yan yana olunca sıkıntı çıkarabiliyor böyle.
    www.youtube.com/...
  19. 19
    Dik dur eğilme, bırak onlar allahından bulsun.
  20. 20
    30 şehir ve Zonguldak... karantina bitmesini dört gözle bekliyorum diplomamı güzelce saklayın elbet bir gün geleceğiz
  21. 21
    pandemi sürecinde holosko işlevi gören şehir.

    14 şehir + zonguldak
  22. 22
    koronavirüs pandemi sürecinin gösterdiği üzere, kötü hava kalitesinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin en bariz ve üstelik gerçek zamanlı ve ayan beyan görülebildiği şehirdir.
  23. 23
    Büyük şehir sayılmadığı için vatandaşlarının üzüldüğü şehir. Belli bir zamana kadar hava limanı bile yoktu, neyse ki yaptılar.
    • zonguldak'ta havalaanı uzun süredir var. (hatta bartın'da da var emin değilim ama). zaten zonguldak'ın eski ilçesi. ama yurtiçine değil almanya, fransa tarafına uçuşlar yapıyor bu havaalanları. bölgede kökenli yüksek gurbetçi sayısından dolayı. ben böyle biliyorum.
    • Aktif değildi o zaman arkadaşim öyle demisti. Her yere uçuş yok demişti
    • geçmişini bilmem de baktım, bi ara kapatılmış sonra geri açılmış ama yurtiçi yine yokmuş sanırım. almanya'da bir şehir adı söylemişlerdi, oradan haftalık geliş gidiş oluyormuş galiba. günübirlik de olabilir :d bir ara gitsek mi demiştim :d
    • havaalanı şehre biraz uzak. binilen ve inilen iki şehirdeki ulaşım sıkıntısı da düşünülünce ankara ve istanbul gibi yakın büyük şehirlerden pek tercih edilmiyor kutupcum.
  24. 24
    Taşkömürü ile ünlü batı karadenizde yer alan yaşadığım şehir.