kayıt

ordu

  1. 1
    52 plaka kodlu ilimiz.
  2. 2
    dünya'nın fındık başkenti.
  3. 3
    askeri anlamda bir ülkede savaşmak ve/veya savunmak için bir araya getirilmiş ve silahlandırılmış organize ve emir komuta zinciri ile çalışan, orgeneralin komuta ettiği en büyük birlik.
  4. 4
    (bkz: ordu millet)
  5. 5
    darbeden ibaret olmayandır. başkentteki "memur etkisi" olarak tanımlanan resmiyetin sebebidir. iyi ki vardır bu etki, insanca otobüse binebiliyorsak bu kentte sıra bekleyerek sebebi ordudur.
  6. 6
    dereleri bir türlü yukarı akıtılamayan şehir.

    (bkz: ordu'nun dereleri)
  7. 7
    (bkz: güçlü türkiye güçlü ordu)

    i.imgur.com/...
  8. 8
    bir dönem dereleri yukarı aksa newton'un göt olacağı esprisinin çok moda olduğu şehir.
  9. 9
    #büyüktürkiyeyolundaordu
    #uzunadamorduda
    #ordunundereleriyukarıaksaolabilecekler
  10. 10
    (bkz: türk silahlı kuvvetleri )

    meşhur sloganı da güçlü ordu güçlü türkiye. ancak bu sloganı güçlü türkiye güçlü ordu diye yazıp basılmasına sebep olan kişiler sürgün edilmiştir. orduya göre güçlü olan ordudur bu sayede güçlü türkiye olur. ancak bu 1923'ten bu yana böyle değildir. asıl güçlü olması gereken önce türkiye olup sonra ordu olması gerekir. çünkü günümüz teknoloji çağı olduğundan dolayı teknoloji sağlayacak şeyde para olduğu için önce ülke güçlü olup para kazanıp sonra orduyu güçlendirmek gerekir. diyeceksiniz osmanlıda para lazım değilmiydi diye. para tabi lazımdı. para kazanmak için savaşlar yapılırdı. günümüzde ise teknolojik ordusu güçlü olan daha büyüktür ve psikolojik, baskı savaşları vardır.

    abd yılda 600 milyar dolar askeriye para harcarken bu rakam bizde 2013 yılı için 10 milyar dolardır. g8 zirvesinde bulunan ülkerde bu rakamlar 50 ile 300 milyar dolar arasında değişmektedir. türkiyenin yıllık kazandığı para ne kadardır ki bu alana daha fazla kaynak ayırabilelim. vatandaşın sırtından vergilerle kazanılan paralarla ekonomiyi büyütemez.
  11. 11
    karadeniz'in en güzel ili. ne trabzon gibi tımarhanedir, ne rize gibi 365 günü yağışlı ve de kasvetli. hele bu aylarda çok güzel olur ordu. boztepe tarafları alabildiğine bahar yaşarken, merkez civarı bol yosun kokuludur. insanı da karadeniz insanına oranla daha iyidir, daha hoşgörülüdür.
  12. 12
    güzelim ilimizdir.
  13. 13
    ünye ile fatsa arasında kurulduğu türküde iddia edilen, ancak ikisinin de bağlı olduğu il. * o bölgede fena olmayan illerden biridir. türkiye'nin en uzun tünelini de içinde bulundurur.

  14. 14
    Türk silahlı Kuvvetleri'ne verilen ad, fakat kara kuvvetleri olarak da geçer. Çünkü, deniz kuvvetleri donanma olarak bilinir. Tabii, bunlar halk kullanımına göre. Aslında, kara Kuvvetleri'ne bağlı en büyük birliktir. Her birinin Başında da bir orgeneral bulunur.
  15. 15
    7 haziran 2015 genel seçimleri sonucunda milletvekili dağılımı şöyle olan il:

    AKP (3): Numan Kurtulmuş, Oktay Çanak, İhsan Şener

    CHP (2): Seyit Torun, Mustafa Adıgüzel
  16. 16
    memleketim. her türlü fındık ihtiyacınız karşılanır, sevgilerle.
  17. 17
    yurtların savunma mekanizmasını sağlayan silahlı kuvvetler. ayrıca türkiye'de bir il.
  18. 18
    Kendimi fındık tarlasına düşmüş gibi hissediyorum...
  19. 19
    Hiç gitmediğim ama 4 ocakta uçacağım şehir. Gezilecek yer için öneri alırım.
  20. 20
    Aa en sevdigim 3. Ya da 4. Sehir. Ama gezilecek yerleri soylemem kendin arastir.
  21. 21
    her gittiğimin 3. günü sıkıldığım, her ayrı kaldığımın 2. ay civarı da özlediğim memleketim. yapacak bir şeyin olmaması, artık yok denecek kadar arkadaşımın kalması bu sıkılmaya etken şeyler. lakin her geçtiğim sokağında bir anının olması da içimde garip bir melankoli uyandıran geçmişe duyulan özlem gibi.

    evet rakamlar da tam olarak böyle arkadaşlar.
  22. 22
    Yol üstü şööyle bir geçerken içimden "ola bu ne güzel şehir böyle" diye mırıldandığım peşine hemen arkadaşımı arayıp "ola bu ne güzel şehir böyle" dediğim en kısa sürede ilk fırsatta atlayacağım türkiye cumhuriyeti şehri.

    Ola bu ne güzel şehir böyle.
  23. 23
    (bkz: mesela izlanda)
  24. 24
    canım memleketim.
    havasından sahiline, dağından taşına, boztepesinden köylerine hayranlık besliyorum.

    ankara'da olduğum vakitlerde özlememle beraber uzun süre orduda kaldığımda da sıkılmam söz konusu oluyor. sıkılmamdaki faktörün ordunun kendisi olmadığını söylemem gerekli sanırım.
    çünkü boş vaktimi bile sahile inip koşmayla harcayabileceğim, tek başıma çıktığımda bile mutlaka tanıdık birini görüp vakit geçirebileceğim bir yerde neden sıkılayım.
  25. 25
    bir milletin en kuvvetli okuludur.,

    milletin düşmanlarının bütün kinini ordunun üzerine çevirmesinin sebebi de budur. Ordu iftiraya uğrarken, düşmanlıklara hedef gösterilirken aslında 'aşağılık heriflerin hepsine korku verir'.