kayıt

çanakkale

  1. 1
    17 plaka kodlu ilimiz.
  2. 2
    4 aydır yaşadığım yer, kışın pek çekici değildir ama uzun ve sıcak günlerde yaşanılacak sayılı yerlerdendir.
  3. 3
    türkiye'de belki de dünya'da bir ilki başaran şehir. otogarı şehir dışında havaalanı şehrin göbeğinde. zihniyetinize sokayım.
  4. 4
    truva antik sehri taraflari cok dogal ve guzel olan sehrimiz o yesil ovalar tepeler hayran birakir kendine bi de kaz daglari taraflarina gidilirse cok hos olur.
  5. 5
    içinde vurunulan şehir.
  6. 6
    türkiye'de yaşanılası yerlerin en başında gelen şehirdir. madden ve manen insanı pek de yormaz.

    her yaştan, her kesime hitap etmesi farklı kutupları hoşgörü harcıyla bir arada tutması şehrin en sevilesi hallerindendir. kimse kimseye karışmaz bi kere. kordonda gece yarısı sevgilinle kayalıklarda bira mı içiyosun dönüp de sana bakmazlar. sen burda napıyon demezler. ramazanda iftardan sonra açık hava konserinde alkol mu alıyosun kimse bu ne saygısızlık deyip de tepki göstermez. herkes birbirinin yaşantısına saygılıdır. bu ülkede inananlar kadar inanmayanaların da olduğunu bilecek kadar bilinçlidirler.

    şehir merkezinde genellikle emekli öğretmenler ikamet eder. şu klasik solcu dediğimiz beyaz saçlı kokoş teyzeler ve lacoste t-shirt'ünü kumaş pantolunun içine sokmuş, kemerinin tokası göbeğinin üzerinde olan yaşlı amcalar. bir nevi şehrin tatlı yüzleridir.

    çanakkale'de soluklanası, şöyle boğaza nazır oturulası en güzel yer kordon'da bir kafedir.(şakir'in yeri tavsiye edilir). bi yandan çayını yudumlarken, bi yandan da eceabat'ı, kilitbahir kalesi'ni (yonca şeklinde yapılmıştır fakat boğazdan bakınca kalbe benzer.) seyredersin.

  7. 7
    şehrin çoğu yerinden devasa dur yolcu bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir yazısının görülebildiği şehirdir. candır. vatandır. hala kan kokar.
  8. 8
    çok sevdiğim, nice güzel anılarımı bana yaşatan şehir. türkiye'de güzel kız yoğunluğunun yüksek olduğu yerlerden biridir. memur,esnaf,öğrenci ve emekliden oluşan az bir nufusuyla sizi içine çekebilir.
  9. 9
    hiçbir özelliği olmamasına rağmen türkiyenin yaşaması en rahat ve zevkli kentidir. ayrıca en rahat demiş miydim ?
  10. 10
    www.youtube.com/... içinde böyle bir kızı barındıran ilimiz. nerden anladınız diye sorarsanız güzelyalı diyor sonlara doğru ve mekan da orası.
  11. 11
    organize işler'de de dediği gibi evreşe diye bir yerin olduğu vilayettir...
  12. 12
    İnsanı kesinlikle yormayan, yaşaması çok rahat ve kimsenin kimseye karışmadığı şirin mi şirin bir kentimizdir. Kentin ekonomisini 40.000'e dayanan üniversite öğrencileri döndürmektedir.
  13. 13
    duyulduğunda ardına "geçilmez" eklenen ilimiz.
  14. 14
    kira konusunda istanbul ile yarışan şehirdi zamanında. bu yüzden küçük istanbul yakıştırması yapılır. şimdi girişi yasaklanmış hatta yıkılmış olan kayalıklar ı vardı, içip içip denize işemesi bir spor haline getirilmiştir. güzel sanatlar lisesi sayesinde çok iyi müzik grupları da çıkmıştır.

    (bkz: şakir in yeri)
  15. 15
    (bkz: çanakkale geçilmez)
  16. 16
    Ütopya hayali ve olması istenendir. Distopya ise daha gerçekçi, akla ve hayale yatkındır. Maalesef.
    Ama yine de biz ütopya siksin istiyoruz.
  17. 17
    yaşanacak şehir, boğaz desen var yeşil desen var, insanı güzel, istanbul'dan kaçılacaksa çanakkale listenin ilk üçünde vardır.
  18. 18
    an itibariyle termometrelerde -1 göstermesine rağmen hissedilenin -10 olduğu şehirdir.

    buyursunlar;
    oi59.tinypic.com/...
  19. 19
    Canım memleketim hala gelmediyseniz durmayın, gelin.
  20. 20
    meşhur savunmasının 100. yıl dönümünü yaşayan şehrimiz.

    116. jandarma eğitim alay komutanlığı ile ezine'de 3. jandarma eğitim tabur komutanlığı'nı barındırır.
  21. 21
    manası önemi yüksek olan şehrimiz.
  22. 22
    belediyeciliğin sıfır değil, eksilerde olduğu şehirdir.

    öğrenci olarak gelip kaldım bu şehirde. gelmeden önce adından, reklamından dolayı daha düzenli, temiz, boyutuna oranla daha gelişmiş bir şehir bekliyordum. oysa tam bir hayal kırıklığı oldu!

    yıl olmuş iki bin küsür, bu lanet belediye yüzünden kanalizasyon sıkıntısı hala çözülemedi. şehir merkezindeki saat kulesi civarı ve anafartalar kampüsü (eğitim fakültesi) civarı bildiğin foseptik kokuyor. dardanel fabrikası, merkeze bağlı kepez beldesinin ta girişinde. önünden arabayla geçerken bile o fabrika kokusu ölüyü uyandırır! ancak çanakkale belediyesi, kepez belediyesi ile bu işe bir çözüm bulmuyor.

    bu kadar küçük bir şehir için toplu taşıma çok pahalı, sanırsın istanbul anasını satim de bir yakadan diğer yakaya gidiyorsun!

    bilhassa sonbahar aylarında sokaklardaki köpek popülasyonunda ani düşüşler olur. sanmayın ki toplanıp barınağa götürülüyorlar! keşke ama durum çok vahim, söylemeye dilim varmıyor...

    bizim ülkemizin sorunudur, ana cadde ve sokaklar temiz, düzenlidir ama geri planda kalan yerler kötüdür ya hani, heh işte burada durum daha fena. demircioğlu'nun ara sokaklarına girdiğinde o kaldırımları truvalıların yaptığını düşünüyorum.

    kordondaki truva atı filmden kalma bir anı. adamlar filmde kullandıkları atı buraya hediye etmese sanıyorum ki pek çalışkan, şehrine aşık başkan ülgür gökhan bu sembolün yaptırılması zahmetine de girmezdi.

    kitap fuarı yapılma istendi birkaç sene evvel, yine pek sövgü duyduğum belediye başkanımız allem etti kullem etti engel oldu. şimdilerde kitap fuarı yapılıyor ama organizatörlere gösterilen yer ebesinin nikahında, oysa ki yer mi yok? elbette var!

    daha sıralarım da sinirlerimin bozulduğuyla, gerildiğimle kalıyorum. kısacası birkaç günlük tatil için güzel ama hayatımın geri kalanında yaşamak için tercih etmeyeceğim bir yer.

  23. 23
    belediye tarafından yine sokaklardaki köpekler toplanıp barınak adı altındaki nazi kampına götürüldüğü ve götürülemeyenlerin de zehirlendiği şehirdir.

  24. 24
    çanakkale turları
  25. 25
    kal'a-i sultaniye