kayıt

abla olmak

  1. 4
    dünyanın en karmaşık olgusu bence. anne olana kadar en azından.

    ufacık bir şeyin her gün büyüdüğünü görüyorsun. sen daha kendin büyümemişken onu büyütmeye çalışıyorsun. yol gösteriyorsun, iyi örnek oluyorsun. sigara içtiğini annene babana söyleyip kardeşinden saklıyorsun. onun sigara içtiğini öğrenince pataklamak istiyorsun, onu da yapamıyorsun. onun bir birey olduğunu ve tercihlerine saygı duymak gerektiğini sen öğretmiş oluyorsun çünkü ona.

    eğitimin için ailenin yanından ayrıldığında koyuyor asıl abla olmak. anneni, babanı özlemiyorsun da o ufacık çocuğu özlüyorsun. için acıyor özlemekten, çocuğum olsa bu kadar sevemem diyorsun. bir yandan başka bir acıya katlanmaya çalışıyorsun, büyüdüğünü her gün görememek. bu belki de en acısı. iki görüşmeniz arasında boyu on cm uzamış, halbuki o on cm'nin her miliminde yanında olmalıydın. ablalık buydu çünkü, başka türlüsü mümkün değildi. mümkünmüş.

    günler günleri kovalıyor, kardeşin büyüyüp kız arkadaşını getirip tanıştırıyor. yanında dişi varlık görmeye dayanamadığın halde sevmeye çalışıyorsun kızı. kimsenin kardeşini senin elinden almasını istemiyorsun çünkü. sonra bir bakıyorsun, kardeşin kız arkadaşlarını seçerken hep sana benzeyen kızları bulmaya başlamış. inceden bir gururlanıyorsun, "en çok beni seviyor biliyorum" diyorsun.

    bu arada kendi hayatını onunkiyle bir şekilde birleştirmeye çalışıyorsun. ama para biriktirerek, ama onun yaşamak istediği şehirlerdeki iş imkanlarını araştırarak. dibinde olmak istediğini de çaktırmıyorsun ona, o zaman boğulur ve denetim altında hisseder kendini diyorsun. "ooo olm eve çıkarız lan!!" diyorsun, mis gibi de "sen ne diyosun be süper olur!" cevabını alıyorsun. yine inceden bir gururlanıyorsun, en çok seni seviyor hala çünkü. sonra telefonda konuşurken üniversite 3 gibi arkadaşlarıyla eve çıkmak istediğini söylüyor. bunu söylediğinde henüz lise 2'de olan çocuk, bir cümlesiyle seni ağlama krizinin eşiğine getiriyor. başından aşağı kaynar sular dökülüyor, "bakarız ablacım" diyorsun.

    henüz 17 yıldır ablayım, ama dünyada bu kadar güzel ama hassas bir olguya daha rastlamadım. o hep yanımda olsun, gerisini umursamıyorum. her şeyi bir şekilde çözerim diyorum. belki de kardeşimin varlığı benim bu kadar güçlü olmamı sağlıyor. kim bilir?
  2. 5
    Çok kutsal ve yüce bir duygu... Birinin bana abla demesine çok acayip seviniyorum. İnsan kardeşe sahip olmayınca demek ki birinin ona abla demesi hoşuna gidiyor. Hem birden fazla kardeş edinmek de bayağı iyi.
  3. 6
    An itibariyle 2. Kez abla oldum. Varsa bir "hayırlı olsun"unuzu alırım. :)
    • Aaayy hayırlı olsun poolparty
    • Çok teşekkür ederim. Darısı başınıza eheheheh
    • sözlükte anne babasının benle akran olduğu yazarın varlığını görmek beni yıktı. tabi ki hayırlı olsun (kalp)
    • 19 yaşında abla oldum. :(
    • biraz rahatladım :)
  4. 7
    Şu hayatta galiba en sevdiğim vasfım abla olmak. Kardeşlerinin olması iyi, kötü bütün zamanlarında ilk geldikleri insan olmak. Çocukken en yakın arkadaş olmak, onlar için mahallenin veletlerini dövmek bukleli bizim oğlanı dövmüş diye eve baskın yapan komşular ve babam konuşurken üçümüzün de kıs kıs gülmesi, büyüdükçe her geçen gün daha da çok sevmek, evdeyken kavga Edip birimiz uzağa gidince en çok kardeşleri özlemek mükemmel duygular. Hem çocuğun var gibi hem de en yakın arkadaşın gibi. Annem ve babamdan daha değerli kardeşlerim.
  5. 8
    anneliğin fragmanı gibidir.

    sabah derse geç kalmasın diye önceden uyanıp kaldırırsınız. sırnaşır, "ablaaa bir şeyler yapsak ya saçıma"diye. saçını yaparsınız. gece üstü açıldığında üstünü örtersiniz. ders çalışırken yanına meyvesini koyarsınız. kitap üstünde uyur yerine yollarsınız.

    gözünüzün önünde büyürken bunu kabullenemezsiniz. hep küçüktür sizin için. yeri gelir size akıl verir ama yine de büyütemezsiniz gözünüzde. hep koruma hissi ile yaklaşırsınız. belki de büyümesi korkutur sizi.

    böyle bir şey işte..
  6. 9
    yarı anneliktir aslında. bir anne titizliğiyle düşünürsün kardeşini, koruyup kollarsın. Hele bir de ailenizden uzakta ikiniz birlikte yaşıyorsanız sorumluluk artık abladadır. Kardes dısarı cıktıysa abla o gelmeden uyuyamaz, kardesin sınav haftasında evde gürültü yapilmaz, ütüsü, camasırı, bulasıgı her sey ile abla ilgilenir. Her seyden onemlisi bir kardesin varsa asla yalniz hissetmezsin. Üzüldugunde, mutlu oldugunda, agladigin da basını yaslayabilecegin saglam bir omuz vardir cünkü
  7. 10
    Dünyanın en güzel duygusu sanırım. Müthiş bir şey. Bir çocuk doğurmadan anne olmak diyebilirim. Kendi arzularım, ideallerim doğrultusunda bir çocuk yetiştiriyorum. Resmen küçük bir ben.
    Hayatım boyunca aldığım en güzel hediye kız kardeşim.

    Erkek kardeşimden bahsetmek istemiyorum bu girdide.
  8. 11
    Anneliğin yarısıdır zannımca. Henüz bir yaşına bile gelmeyen minik kardeşim fena üşütmüş şu an ateşler içinde yavrucak. Annem çalıştığı için uyuyor bende bu gece başında bekliyorum. Güzel yanakları pespembe. :) şimdi uyurken onu izlemek en güzel manzaraları hiçe saydırıyor. ...Her karlı oy bir geçmiş olsun demektir...
    • geçmiş olsun
    • Teşekkür ederiz
  9. 12
    gerektiğinde kurban olmaktır.
    (bkz: ablanız kurban olsun size)
  10. 13
    başıma gelen en güzel şeydir.
  11. 14
    çok güzel bir duygudur.
  12. 15
    gerçekten son derece ilginç bir his. yani o minik şeyin size abla demesi. erkekseniz daha da garip tabi..
  13. 16
    elbette gerçek ablalar için daha yüce bi duygudur ama öz olmasa da benim de var bir kardeşim.
    öz kardeşi aratmıyor. şuan askerde olması yüreğimi dağlasa da dönüşünü düşünmek beni mutlu ediyor.
    güzel bi duygu abla olmak.
    • Şafağı kaç :)
    • Tövbe est :D daha yeni başlamış. Kısa dönem mi
    • Üfff. Daha bir ömür var. Bende askerdeyim gülsem ne sanki :D asdasdas
    • Var diye umuyoruz. Birde nöbetçiyim sabaha kadar uyku yok. Triplere girermişim şimdi :D
  14. 17
    harika bir duygu gerçekten. anlatılmaz yaşanır.
  15. 18
    Güzel ama aramızdaki 14 yaştan ötürü annesi sanılmaktan yıldım. Artık insanlara yanıldıklarını da söylemiyoruz. Bacımla gülüp geçiyoruz.

    Anne olmak gibi bir şey snrm.
    • Evinin kadını, bacının anası mi oldun şimdi?
  16. 19
    pandemide daha zor oluyormuş.. 18 eylülden beri görmedim ve çok özlüyorum.