kayıt

abla olmak

  1. 26
    çok güzel bir duygudur.
  2. 27
    Sahip olmak istediğim duygudur.
  3. 28
    Dünyanın en tatlı şeyi. Kardeşimi özledim, ulan istanbul
  4. 29
    Evet güzel evet çok tatlı bi duygu ama bazen yani evde eti canga reklamındaki gorili barındırdığımızı falan düşünüyorum. Eşyalarımı etrafa savuruyor yiyeceklerini ortada bırakıyor hep bi şeyler kırıp duruyor. erkek kardeşin getirdikleri işte. Neyse, Dağınık seviyor demek ki. Tatlı Şey.
  5. 30
    olmadığım şey. çünkü nasıl olayım.*
  6. 31
    Burdaki ajitasyona da hastayım haaa :)

    Gerçekte "gerizekalı, mal, salak, ölse de kurtulsam şu Allah'ın belas!" Demiyorlarmış gibi "ayy dünyanın en güzel şeyi buuu ^^" diye humanistlik kasıyor.

    Sözlük ablaları, ciğerinizi biliyorum sizin hahaahahhah
    • Yoo bilmiyorsun ben gayet samimiyim yazdıklarımda. Her şeye tamam ama ablalığıma laf ettirmem saçımı süpürge ettim ben be. :D
  7. 32
    anneliğin fragmanı gibidir.

    sabah derse geç kalmasın diye önceden uyanıp kaldırırsınız. sırnaşır, "ablaaa bir şeyler yapsak ya saçıma"diye. saçını yaparsınız. gece üstü açıldığında üstünü örtersiniz. ders çalışırken yanına meyvesini koyarsınız. kitap üstünde uyur yerine yollarsınız.

    gözünüzün önünde büyürken bunu kabullenemezsiniz. hep küçüktür sizin için. yeri gelir size akıl verir ama yine de büyütemezsiniz gözünüzde. hep koruma hissi ile yaklaşırsınız. belki de büyümesi korkutur sizi.

    böyle bir şey işte..
  8. 33
    sevgili cassiopeia gibi bir kardeşiniz varsa gerçekten çok zor.

    Yeni aldığı lenslerini kendi takamayınca sabahın 7’sinde uyandırıp “abla şu lensi takabilir misin” diye sorup sinir krizine sokabiliyor insanı bazen. Ya da ben uyurken baş ucumda parfüm sıkıp beni boğabiliyor.

    Her şeyi bi kenara bırakırsak gerçekten çok güzel bir şey. Kardeşin büyüdüğünü hiçbir zaman kabul edemiyorsunuz mesela. Bizim kız 18 olmuş bana hala 13 gibi geliyor asdfghjkl. Sizin olan her şey onun da oluyor bi de; kıyafetler, makyaj malzemeleri, kitaplar. Her şeyi paylaşıyosunuz maddi manevi. Muhteşem bir şey yav ablalık. xd
  9. 34
    sevmedigim bir olay. yani abla demeyi de denmesini de sevmem genel olarak. isimle hitap etmeyi ve bana da ismimle hitap edilmesini isterim. herkesle yasItIm samimiyetinde olmak isterim.zaten etrafImda benden kucuk pek insan yok. belki ondandIr.
  10. 35
    elbette gerçek ablalar için daha yüce bi duygudur ama öz olmasa da benim de var bir kardeşim.
    öz kardeşi aratmıyor. şuan askerde olması yüreğimi dağlasa da dönüşünü düşünmek beni mutlu ediyor.
    güzel bi duygu abla olmak.
    • Şafağı kaç :)
    • Tövbe est :D daha yeni başlamış. Kısa dönem mi
    • Üfff. Daha bir ömür var. Bende askerdeyim gülsem ne sanki :D asdasdas
    • Var diye umuyoruz. Birde nöbetçiyim sabaha kadar uyku yok. Triplere girermişim şimdi :D
  11. 36
    harika bir duygu gerçekten. anlatılmaz yaşanır.
  12. 37
    Anne olmak gibi bir şey. Bebekliğinden bu yana kız kardeşim üzerinde büyük etkim var, eskiden bakıcı gibiydim şimdi öğretmeni gibi. Müthiş bir şey, dilerim ki Allah herkese bu hissi yaşatsın. 18 yıl boyunca evde kardeş diye affedersiniz davar beslemişiz minik prensesim doğduğunda anladık.

    (bkz: kız kardeş ablası olmak)
    (bkz: ayrım yapan pis bir abla olmak)
    • üzüyorsun ama beni.. : ((
  13. 38
    Çok tuhaf bir şeydir. Sanırım hayatım boyunca tam anlamıyla tanımlayamayacağım bunu.

    Aynı evin içindeyken bir an bile yanından ayıramazsınız küçük paraziti. Yavru koala gibi bacağınıza yapışır, kucağınıza tırmanmaya çalışır, saçınızı çeker, hayatı zindan edebilir. Oh, işkence resmen. Gün içinde ağlar zırlar ama akşam gelip sizin yatağınıza sığınır kedi yavrusu gibi. Bir de böyle iri iri mavi gözlerle bakarsa size... Pü. Assssla hayır diyemezsiniz. Sonra uzaklara gider. Eh, aradan da yıllar geçer.

    Sürekli ziyaretine gitseniz de özleminizi gidermeye yetmez bu.

    Kolunun kırıldığı haberini alınca hayatınızın dönüm noktası olabilecek bir durumun üstüne basıp geçip, koşarak ona gidersiniz. Doktorsunuz ya sanki.

    Bir de biraz da anne olmaktır. Anneniz çok meşgul ve ciddi bir insansa küçük kardeşiniz sizinle büyür ve yanlışlıkla dili çözüldüğü ilk zamanlarda size anne diyebilir. Bu biraz dehşet verici ama yine de çok şirin bir duygu.

    Eşek kadar adam da olsa, boyu boyunuzu da geçse ona küçük çocuk muamelesi yapmak bir de. Gerçi bu sadece benim için de geçerli olabilir. Bilemiyorum altan. Kendileri şikayetçi bu durumdan. Dertsiz başıma dert ya.

    Abla olmak güzeldir ya. Öz ve ya üvey, ya da manevi. Hiç farketmez.
  14. 39
    abla değilim ama ablam var. abla olmak güzel olmalı. özellikle benim gibi uyumlu bir kardeşi varsa ve kendisine arkadaşça yaklaşıyorsa. abla olmak sabır ister, anneden sonra o gelir çünkü. ama bencil de olmamak gerekir. maddi manevi her konuda, koşulsuz şartsız önceliğinizi vereceğiniz kişi kardeşiniz olmalı.
  15. 40
    An itibariyle 2. Kez abla oldum. Varsa bir "hayırlı olsun"unuzu alırım. :)
    • Aaayy hayırlı olsun poolparty
    • Çok teşekkür ederim. Darısı başınıza eheheheh
    • sözlükte anne babasının benle akran olduğu yazarın varlığını görmek beni yıktı. tabi ki hayırlı olsun (kalp)
    • 19 yaşında abla oldum. :(
    • biraz rahatladım :)
  16. 41
    (bkz: bak burdan iyi düşer )
  17. 42
    Abla olmak güzel şey.

    Annen yanında olmadığında ikinci annesi sen oluyorsun. İlk kardeşim doğduğunda daha ufaktım anlamazdım fakat son tekne kazintisi doğunca gerçekten abla olduğumu hissettim. En önemlisi insan kendini olgun hissediyor
  18. 43
    allah'ım herkese nasip etsin farklı bir duygu
  19. 44
    Güzel ama aramızdaki 14 yaştan ötürü annesi sanılmaktan yıldım. Artık insanlara yanıldıklarını da söylemiyoruz. Bacımla gülüp geçiyoruz.

    Anne olmak gibi bir şey snrm.
    • Evinin kadını, bacının anası mi oldun şimdi?
  20. 45
    En az abi olmak kadar sorumluluk gerektiren durum. Kardeşi olan herkesin sabra ihtiyacı var
  21. 46
    abla olmak nasıl bir duygu onu bilememde bir ablaya sahip olmak dünyanın en güzel duygularından biridir sanırım. her zor günümde ilk olarak yanımda olan kişi ablamdır. hiçbir zaman desteğini esirgemez. abla iyidir. değerini bilin.
  22. 47
    denek olmaktır öncelikle. aynı anda anne olmaktır. karışmamak ama karışmak için çıldırmaktır. imrenmek ve gururlanmaktır. maaşın nereye gittiğini çözememektir. galerinin yarısındaki anlamsız özçekimlerde aslında hep bir bebek görmektir. yol gözlemektir. o sabaha karşı eve geldiğinde evi yatıştıran kişi olmaktır. sır dinlerken sinirlenmemek için meditasyon teknikleri öğrenmek ve iyi ki yapmışsın diyebilmektir.
    yol boyunca taşıyacağım küçük kurabiyemin bana öğrettiği şeydir. -evet çok şey oldu bu. ama abla olunca anlarsınız. çöreğim de diyebilirdim. -
  23. 48
    Anneliğin yarısıdır zannımca. Henüz bir yaşına bile gelmeyen minik kardeşim fena üşütmüş şu an ateşler içinde yavrucak. Annem çalıştığı için uyuyor bende bu gece başında bekliyorum. Güzel yanakları pespembe. :) şimdi uyurken onu izlemek en güzel manzaraları hiçe saydırıyor. ...Her karlı oy bir geçmiş olsun demektir...
    • geçmiş olsun
    • Teşekkür ederiz
  24. 49
    Çok zor... Hem benim yaptığım hataları yapmasın, daha az kırılsın, hayalleri daha az suya düşsün, daha az güven kaybetsin, daha az kazık yesin diye uğraşırken bir yandan da bunları kendinin tecrübe etmesi gerektiğinin bilincinde olmak ve minumum müdahalede bulunmaya çalışmak çok zor.
  25. 50
    pandemide daha zor oluyormuş.. 18 eylülden beri görmedim ve çok özlüyorum.