kayıt

adana

  1. 51
    14 şubatta ilginç hediyelerin ortaya çıkmasına vesile olmuş ilimizdir.

    i.hizliresim.com/...
  2. 52
    www.youtube.com/...
  3. 53
    Türkiye'nin en çok önyargıya maruz kalan şehri
    gelip görmeden yorum yapılmaması gerekir
  4. 54
    otogarında tuvaletçiyle tartışmıştım. sene 2012'ydi. dövüşecek duruma gelmiştik. allah'tan araya girdiler yoksa kesin dayak yerdim. şimdi asla başka bir şehrin otogarında esnafla tartışmam. salaklıktan başka bir şey değil.
  5. 55
    Gittiğim an yakalayıp topuklarima sıkacaklarmış gibi hissettiğim şehir. Abi korkuyorum ama onlarda haklı çok sıcak memleket kafa yanıyor tabi.

    Edit: ya simdi bunu böyle yazınca ön yargı gibi duruyor ama sebebim var. 2 sene önce teknik gezi için adananın yan sanayisi olan mersine gitmiştim. 3 gün içinde birbirini şehir merkezinde kurşuna dizen mi dersin, bıçakla birbirini doğrayan mi dersin her türlü alet edavatli sahneye şahit olduktan sonra adana ben de böyle bir algı yarattı.
  6. 56
    oldukça kozmopolit bir şehirdir. aldığı kürt göçleri, son 5 yıldır süren arap istilası şehrin üzerine kara bulut gibi çökmüştür fakat yine de haberlerde gösterildiği gibi bir şehir değildir.
    oldukça medeni insanlar yaşar, kimse kimsenin giydiğine yediğine karışmaz, neden oruç tutmuyorsun dayağı atılmaz, sanata edebiyata düşkündür. bir tiyatro oyunu için sabaha kadar bilet kuyruğunda bekleyen, kitap fuarı olduğunda trafiği kilitlenen bir şehirdir.
    bu kadar sıcak olmasa türkiye'nin en yaşanılası şehri olurdu
  7. 57
    Harika yemekleri olan güzel bir şehrimiz. Yazın değil de kışın gitmek lazım. Sıcak adamı bunaltıyor. Sabaha kadar sıcaktan uyuyamazsınız.
  8. 58
    Yemekleri için gidip görmek istediğim bir şehir. Gaziantep, hatay falan da hep böyle. Sabahlara kadar yemek istiyorum..
  9. 59
    twitter.com/...
    allah yardımcıları olsun gerçekten.

    bütün ülke için kanayan yara mülteciler evet ama güney illerinde yaşanacak durum kalmadı gibi.
  10. 60
    belediye başkanı gereğini yapma sözünü vermiştir. takipteyiz.
  11. 61
    twitter.com/...

    belediye başkanına gerek kalmadan cevap verilmiştir.

    gereken bu mudur?
    bilemiyorum
    • gereken bu değildir, nitekim az dövmüşler
  12. 62
    burada gerçekleşen taciz olaylarının halk tarafından cezalandırılması her ne kadar doğru olmasa bile aynı olayların yaşanmaması adına caydırıcı bir etken olacağı için olumlu bakıyorum.
  13. 63
    doğup büyüdüğüm ve 8-9 yıllık istanbul ve artvin macerasının ardından son 2 yıldır yaşamaya devam ettiğim memleketim hatay'ın 3 komşusundan biri. diğer ikisi osmaniye ve gaziantep. kilis de çok yakın ama sınırlar kesişmiyor.

    bu yaşıma kadar adana'nın şehir merkezini hiç görmedim ilginç bir şekilde. bir türlü kısmet olmadı. otobüsle içinden çok geçtim. otogarını çok kez gördüm ama gezememiştim hiç. öabt'ye orada girecek olmamdan ötürü geçen hafta sonu görme fırsatım oldu. cumartesi öğlen saatlerinde gidip pazar öğlen saatlerinde döndük. pazar sabahı da sınava girdim zaten. çok zamanım yoktu ama gezebildiğim kadar gezdim yine de cumartesi öğlenden sonra. 15 temmuz gecesi olduğundan ve bir sonraki gün erken kalkıp sınava girecek olmamdan ötürü hava karardıktan sonra hiç çıkmadım otelden. ama birkaç saat şehri tanımama yetti.

    öncelikle bizim antakya ile kıyasladığımda seyhan çok çok düzenli bir şehir. yollar geniş ve düz ilerliyor. şehir yapılanmasını çok beğendim. nehir kenarına ve biraz iç taraflara oteller, banka şubeleri, belediye falan sıralanmış. evler daha iç taraflara itilmiş. bu özellik de çok hoşuma gitti. kimi şehirde en merkezi yerde bile evler olurken kimi şehirlerde merkez dediğimiz yer daha işlek şeylere ayrılıyor. bence daha güzel olanı bu. seyhan nehrini bizim asi ile kıyaslayınca çok beğendiğimi söylemem lazım. hakikaten bizde şehircilik yok. asi'den sürekli çamur renginde bir su akıyor. yazın o da akmıyor. kuruyor tamamiyle. seyhan ise tertemiz göründü gözüme. üzerinde martılar uçuyordu. merkez parkı inanılmaz hoşuma gitti. ikinci kez bir yer için "ulan şuralarda bir evin olacak. her gece bisikletini alıp çıkacaksın mis gibi." dedim. bunu dediğim ilk yer izmir kordon'du. ne güzeldir öyle yerlerin çevresinde oturmak. yaz geceleri atla bisikletine, gez saatlerce.

    hadsafhada kardeşimin önerdiği bir kebapçıda kebap yedik. gelmişken bir adana gömmeden gitmeyelim dedik. kebap çok güzeldi ama fiyatı da bir o kadar tuzluydu. otel parası, bilet parası, kebap parası derken iyi para harcadık 2 günde.

    sokaklar, caddeler, park ne kadar hoşuma gittiyse gördüğüm insanlar o kadar hoşuma gitmedi. gördüğüm 10 erkekten 8'i apaçi dediğimiz tiplerdendi. hepsi kara kuru, etrafına tehdit dolu bakışlar atan tipler. arada gayet kibar insanlar da vardı ama bu bahsettiğim tipler çok fazlaydı. rahatsız edici derecede fazlaydı. belki bana böyle denk gelmiştir bilmiyorum. çok güzel kızlar da gördüm çirkin kızlar da gördüm. kızları konusunda bir yorum yapamayacağım o yüzden. ama hatay'ın kızları daha iyi sanki.

    dikkatimi çeken şeylerden birisi fazla pahalı olması oldu her şeyin. kebap hadi pahalı olur, yerinden yiyoruz sonuçta ama yoldaki seyyar satıcıdan aldığım suyun 1 lira olması ağzımı açık bıraktı. bizim burada 50 kuruş amk. bir suya 1 lira verince içime oturdu resmen. marketlerdeki ürünler bile daha pahalıydı bizim buraya göre sanki. aynı markanın aynı ürünü adana'da daha pahalı oluyor. ilginç.

    son olarak yol tahmin ettiğimden kısa sürdü. ben hep buradan adana 3 saat diye biliyordum ama otobüsle 2,5 saatten biraz fazla sürdü. o da iskenderun otogarına uğramasına rağmen. özel araçla gitsen 2 saatten kısa sürer demek ki. bir şey değil.
    • Hacı çarşıda apaçı tipler çok fazla. Özellikle kebap yediğin civarlarda. Ama özal veya demirel bulvarı elit olur. Seviye bir anda yükseliverir çarşıya göre :d
    • gördüğün tiplerin yüzde 80'ının apaçi olması çok normal hocam çünkü apaçi merkezi olan parkta dolanmışsın. adananın yerlileri bu zamanlarda ya denizde ya da yayladalar.. çukurova ilçesini de gezseydin keşke.
    • Aslında sınava girdiği okul çukurova da idi. Ama gezmeye fırsatı olmadı galiba.
    • muhtemelen öyle olmuştur. sınav çıkışı sıcağı kaçırmıştır.
    • çevreden olabilir. doğrudur. çukurova'yı gezemedim. okul zateh şehrin dışındaydı. sınavdan çıkınca da arkadaşın evinde bekledik otobüs saatini.
  14. 64
    yarın birkaç günlüğüne gezmeye gideceğim şehir.
    biraz kurcaladım, uğranacak bir iki yer belirledim kafamda.
    yine de önerilere açığım. hiçbir yeri oranın insanından daha iyi kimse bilemez.
  15. 65
    www.youtube.com/...

    kuş çalmayı anlatıyor adam aq
  16. 66
    Kazım büfe'ye mutlaka uğrayın derim.

    İzmir'den kalkıp gittim hele.
  17. 67
    hiç sevmediğim bir şehirdir kendisi.
    aksilik aksiliği kovaladı. yanına bir de şehri bilmemek eklenince rezil olduk resmen.
    akşamüstü apar topar döndüm ki bana kalsa akşamı edecektim.
    yemek bile yiyemedim.

    ilk kez gittim.
    daha da gitmem.
    çok acayip bir teklif yapılması lazım ki tav olayım yani anca öyle.
  18. 68
    iki tane büyük takımı olan bir şehirdir.

    birisi kendi sahasında 3-1 kaybediyor, ötekisi deplasmanda 3-0 kaybediyor.

    xd
  19. 69
    bir şehir.
  20. 70
    Kuzeyin soğuğundan gelince pek sıcak geldi gözüme.
  21. 71
    Bici bici denen şeyi çok beğenmiştim. Yıllar oldu gideli ama hala aklımda üniversitesi.
    (bkz: Çukurova Üniversitesi)
    Muazzam bir manzaraya sahip bir üniversite idi.

    Güzel, gelişmiş bir şehirdi. Umarım tekrar giderim.
  22. 72
    Memleketim, canım, ciğerim... Kebap kokulu şehrim beniiiiiiim
    Nereye gitsem "ya adana gerçekten öyle mi? "Sen de manyak mısın?" Ya da "cidden güneşe ateş ediyorlar mı?" Gibi sabır sınayan sorular alsam da adı geçince gözlerimin içi güler sevindirik olurum.
    Çok özledim çok
    • Cidden güneşe ateş ediyonuz mu?
    • Ediyoz :(
  23. 73
    Bugün günü birlik gidip gezme fırsatı bulduğum şehir. Şehri bozan güruh olmasa güzel şehir.
  24. 74
    küfürün edebiyata dönüştüğü yerdir.

    yalnızca kafiye, yaratıcılık ve edebi açıdan değil, fonetik ve seslendirme açısından da bambaşka küfürlere şahitlik edebilirsiniz.

    yani yaşı başı almış köy insanı teyzenin, "yalaksız dana" diye höykürmesini canlı kanlı duymadan anlayamayacağınız bişey bu.
    öyle içten, öyle güzel sövüyolar ki, ayıp, utanma falan kendiliğinden yok oluyo.
    sadece sanata odaklanıyosunuz.

    mesela çok ünlü bazı küfürlerin çıkış yeri adana'dır.

    "ay ben küfür okuyamaaağğmmmm :((((" diyen varsa spoiler'ı açmasın.
    zira travmatik etkileri olabiliyor.

    -- spoiler için tıkla --


    örnek -1 :
    - kızgın demirin soğuk tarafı girsin götüne!!!!
    - alla alla niye soğuk tarafı ??
    - tutup çıkartamasın pezevenk.

    örnek - 2 :
    (bir kadın kavgası sırasında)
    kadın 1: ağşam kocam gelsin seni siktirecem ona, yazının iti !!!
    kadın 2: siksin anam, siksin de am görsün !! 40 yıldır karı diye tahta sikiyo garibim !!!


    -- spoiler --


    örnek 2'ye bizzat şahit oldum. gerçek anlamda travmatikti.

    bi de bu ilimizde insanlar hararetli.

    söz gelimi, büfeye gidip "bi kısa marlboro alabilir miyim?" dediğinizde büfeci amca "alırsın da ne yalvaruyün amuğa goyim, adam gibi isteseane?" diyebilir.

    ya da elinde kalaşnikof olan polis, kendini korumak için yere sıktığında mantar patlamışçasına tepki veren çiftçileri bol miktarda görmek mümkündür.
  25. 75
    uzun süredir gidemediğim ve inanılmaz özlediğim şehir. kebabın ve adliye olaylarının başkentidir. kendine has tarzı vardır.

    (bkz: adana usulü kebap)
    (bkz: adana usulü saç traşı)
    (bkz: adana usulü kavga)