kayıt

iyi insan olmak

  1. 1
    günümüz dünyasında hiç prim yapmayandır. görüyoruz ki iyi bir insan olmak iyi bişey değil, neden ısrar ediyorsunuz?
  2. 2
    tabiri caiz ise peygamber sabrı gerektirir. genel olarak sabırlı olunmasa bile en azından bu konuda ve mevcut tavırda istikrarlı olacak kadar sabırlı olmak şart iyi insan olmak için.
  3. 3
    Önemli olan budur. Ne ırk ne din ne cinsiyet bunların hepsi bahanedir. Tek gerçek iyi insan olmaktan ibarettir. Herkes insan olabilir ama iyi insan olamaz. Gerçi önce insan olmasını öğrenmek lazım.
  4. 4
    İslamiyette yeterli değildir. İyi insan olup olmamanızdan önce müslüman olup olmadığınıza bakar.
  5. 5
    bu ramazanla birlikte imana gelip, olmayı planladığım insan çeşidi.
  6. 6
    lafta kolaydır. lafta sen de iyisindir ben de iyiyimdir ama birbirimize ne faydamız dokunmuş acaba?
  7. 7
    ''cennet vaadiyle olmak kolay. bir de öldükten sonra gübre olmaktan başka bir geleceğin olmadığını bilerek iyi insan olmak var.''
  8. 8
    nedense bir lütuf ya da fedakarlık olarak düşünülen şey. ben, adı üzerinde iyi olmayı direkt "iyi" bir şey olarak deneyimledim kendi hayatımda. herhangi iyi bir şey yaşamak istiyorsam iyi olmam gerekti.

    haksızlığa, kötülüğe karşı kendini savunmak zaten iyi bir şey. aynı biçimde karşılık vermenin herhangi bir faydasını görmedim, hatta genellikle altta kalmayayım gibi egoist bir mantıkla yapılıyor gibi geliyor böyle şeyler bana. ayrıca bana kötülük eden biriyle uğraşmak yerine güvendiğim insanları barındırmayı tercih ediyorum etrafımda. en kötü ihtimali düşüneyim, sevdiğim birini öldürdü diyelim biri. gidip onu öldürünce sevdiğim kişi geri mi geliyor, ne değişiyor? bu durumda bile bir faydası olduğunu düşünmüyorum ki ekstrem bir örnek bu.

    bunun dışında çıkar sağlamak için yapılan kötülüklerin de çıkar sağladığını görmedim. günü kurtarmalık üç beş bir şey yanına kar kalıyor, kötü biri olduğun için etrafında iyi insan kalmıyor. dışlanma, hapse girme gibi tehlikeleri de promosyon.

    bunları geçtim empati diye bir şey de var, ayrıca ne yapıyorsan direkt sen deneyimliyorsun ilk olarak. sürekli kötü şeyler yapıp yaşadığım bir hayatın beni delirteceğini düşünüyorum, akli dengesi sağlam yalancı birini de görmedim mesela etrafımda.

    komik yav iyiliğin fedakarlık gibi görünmesi, akla yatkın bencillik bence iyilik.
  9. 9
    Tam anlamıyla insan olamamaktır ya da anlamsız bir ifadedir. Çünkü iyi, bir insan kategorisi değildir. Aksine insanın yapısına içkindir. Keza kötü de öyle.
    Bu tabir, genelde değerler üzerinden tartışılmakla birlikte insanların kolayca infaz edilmesiyle sonuçlanır.
    Dar görüşlülüktür.
  10. 10
    çevremdekilere sorduğum zaman başaramadığımı cevap olarak aldığım şey. kendi içimde başardığımı bildiğim için pek ırgalamıyor...
  11. 11
    1. Empati yapabilmek,
    2. Kendinle barışık olmak,
    3. Başkalarına değer vermek faktörlerden bazıları, olabilir mi?
  12. 12
    çalışıyorum belki olurum belki yarı yolda vazgeçerim. ancak sevmediğim kişilere karşı iyi olmaya çalışırken sanki artık ben ben değilmişim gibi oluyor.
    • ee ama çok iyisin tatlı gül