kayıt

onüç günün mektupları

  1. 1
    cemal süreyya'nın zuhal tekkanat'a onüç gün boyunca yazdığı mektupları barındırır.
    aynı zamanda kitaba çevrilmiş halinide bulabilirsiniz.
  2. 2
    bir anımı anlatacağım.

    beni terketmiş bir hanımefendi sırf bir şeyler okur musun dediği için 13 gün boyunca her gün bir mektup okumuştum. sonunda kavga edince kitaptaki ek mektupları 1 günde okuyup attım yine kıyamadım.

    neyse iyi geceler.
  3. 3
    cemal süreya'nın, geçirdiği rahatsızlık sonucu hastanedeki eşi zuhal'e moral vermek amacıyla 13 gün boyunca yazdığı mektupları içeren kitaptır.

    1990 yılında yayımlanan bu kitap içinde hasret, sevgi gibi duygularla yüklü şiirleri barındırır.
  4. 4
    Cemal süreya'nın on üç gün boyunca yazdığı mektupların kitaplaştırılmış hali.

    ilk baskısı can yayınları'ndan çıkmıştır. Artık Yky'den çıkan eser, cemal süreya'nın, eşi zuhal tekkanat'a yazdığı mektuplardan oluşur. Zuhal hanım ciddi bir ameliyat ve tedavi süreci için hastanede yatmaktayken cemal süreya her gün ona bir mektup yazmış ve komodine bırakmıştır.

    Bugün cemal süreya'nın şiirlerinden alıntı iddiası ile orada burada yayımlanan bazı imgelemeler, aslında bu mektuplarda yer alır.

    -----

    "...çünkü sen... ne can kadınsındır sen. kirpiklerinin ucuyla şarkı söylersin. buram buram tütersin cemal süreya'nın yüreğinde. sen yanımda ol, gam kasavet çeker gider. türkülenirim. mutluluk gelir ılım ılım. sevda sözlerinin bini bir para..."
  5. 5
    Son baskılarında bazı baskılarındaki yazım hatası düzeltilmiş ve artık "on üç..." biçiminde doğru yazımına kavuşmuş olan eser.