kayıt

virüs

  1. 1
    biyolojide; başka organizmada hastalığa yol açan mikroskobik organizma (bakteriden daha küçük).
  2. 2
    pc de: hasar vermek üzere (örneğin; belgelerin silinmesi gb) tasarlanan program.
  3. 3
    ne canlı ne ölü. sadece canlı hücre içerisinde canlılık ve üreme faaliyetlerini yerine getirebilen varlık. canlı hücre dışında ise kristalize olurlar ve çok uzun süre boyunca çok uç*** şartlara dayanabilirler ve tekrar canlı hücre temasında faal olup üremeye ve hasta etmeye devam ederler.
  4. 4
    (bkz: deyyus)
  5. 5
    Virüsler en küçük mikroorganizmalardır. Işık mikroskobu ile görülemez, ancak elektron mikroskobu ileincelenebilirler.Bakterilerden beş kat daha küçüktür.Virüsler ancak canlı bir hücre içinde üreyebilir.Üredikleri canlı için zararlıdır. Kuş gribi,domuz gribi gibi hastalıklara vıruslar neden olur.Virüsler gıdada üreyemezler ama bir süre canlı kalır ve gıdalar ile yayılarak insanlarda önemli hastalıklara neden olurlar. Gıdalarla yayılarak hastalıklara neden olan en biline iki virüs Hepatit A (sarılık hastalığına neden olur) ve Nowalk virüsüdür.
  6. 6
    Tam bir orospu çocuğudur. Bunlar cansız yüzeylere tutunarak kristalimsi bir yapı alırlar ve çeşidine göre, uzun süre canlı kalabilirler. Hem de herhangi bir yaşam fonksiyonu göstermeden.

    Üreme şekilleri ise tam bir orospu çocuğu olduklarının göstergesidir.

    Vücuda girdikten sonra bir kuluçka dönemleri vardır. bu dönemde bir hücreye yerleşirler ve kendi genetik zincirlerini (dna ya da rna) hücreninkiyle eşleyerek o hücre içerisinde bir çok virüs oluşmasını sağlarlar. Bu dönemin sonunda hücre patlar ve truva atı misali içerisindeki virüsler vücuda yayılarak hastalık yaratırlar.

    Kuluçka döneminde hasta olmaz fakat taşıyıcı ve bulaştırıcı olursunuz.

    Sebep oldukları enfeksiyonlara viral enfeksiyon denir ve antibiyotikle tedavi edilmezler.
  7. 7
    (bkz: t-virüs) çok tehlikelidir. (bkz: resident evil)
  8. 8
    bulaşıcı hastalıklara yol açan, mikroptan çok daha küçük, 20 ile 300 nanometre arasında büyüklükte olan bir tür mikroptur.
  9. 9
    mesela siyaset için gülüp dalga geçilen bir siyasetçi için de teklifsiz konuşma da kendini mahvetmesin kendini rezil etti rezil etmeseydi belki şimdi en güzel efsanelik ödülleri yağıyordu manasın da denen dalga geçirmesin lafını asıl dünya ağır virüslerle boğuşurken hala hala erdoğan erdoğan diyen diğer siyasetçiler için demek gerekir asıl.
  10. 10
    virüs için haberler de endişe veren yazan geri zekalılar sanki endişe veren yazınca virüs bitiyor durum değişiyor zannediyorlar.
  11. 11
    virüs te hasta ilgili mücbir bir hakkınız varsa hastayla ilgili rahatsızlığı hangisiydi öyle ulu orta kolay kolay sorulmaz üzülür ve ayıptır onun için de kolay kolay sorulmaz hangisiyse hangisiydi manyak olmayan sormaz düşünceleriyle hastayı yabana atmayın hastaya ilaç ve para yardımı uygulayın medenice.
  12. 12
    Virüste yine vaka sayıları artmış sizce ne yapmalılar.
  13. 13
    Virüslerin bitmediği bu dünyayı ateşlerle yakın.
  14. 14
    Virüslerin durmadığı bu dünyayı ateşlerle yaķın çabuk.
  15. 15
    Virüslerin durmadığı bu dünya ateşlerle yakılsın yakın zamanda çabuk.