kayıt

sigmund freud

  1. 88
    "karşınızdaki kişiyi dinliyor musunuz
    yoksa konuşmak için sıra mı bekliyorsunuz ?"
  2. 87
    Ne müthiş bir insan. Yahudi olmanın yirminci yüzyıldaki getirisi olan tüm cefayı tatmış olan kutsal psikolog.

    Kitaplarının yakılmasına, doğduğu topraklardan sürülmesine, toplum içinde karalanmasına ve oğlu gibi sevdiği haysiyet fakiri j*ung tarafından ihanete uğramasına rağmen bugün 'baba' olarak anılan müthiş insan.

    Işıklar içinde uyu.

  3. 86
    arkadaşlar freud ile ilgili bu sene tez çalışmam olacak önerebileceğiniz kitap,makale vb. kaynaklar var mı?
    • ben klasik yunan edebiyat eserlerini okurken kitapların isminin freud'un isim koyduğu hastalıklar olduğunu fark edince aydınlanmıştım. bu aydınlanmam belki işine yarar
  4. 85
    Ağzı laf yapan bir nörolog.
  5. 84
    Vallahi hayranım.

    " siz cinsellikle üremeyi birbiriyle karıştırma yanılgısına düşüyor ve böylece cinselliği, sapıkları ve nevrozları anlayabilme yolunu kendinize kapatıyorsun. "
  6. 83
    dinsel inançları bir küresel obsesyon olarak tanımlayan. işte başka görüşleri;

    "bilgi hazinelerine ulaşabilen insanların sayısı ne kadar artarsa, dini inançlardan kopuş da o kadar yaygınlaşır."

    "kültürel doğrularımızla sağlanan bilginin tümü arasında doğruluğu en az kanıtlanabilmiş unsurlar, tam da bizim için en fazla önem taşıması gereken ve evrenin bilmecelerini çözme, yaşamın acılarına katlanmamızı sağlama görevi üstlenmiş unsurlardır."

    "bilim önceden görülmeyen yetkinleştirmelere elverişli olduğu halde, dinsel dünya görüşü öyle değildir; bu anlayış başlıca bölümlerinde değişmez kalmaktadır; eğer yanlışsa hep öyle kalacaktır. her zaman bizim dış dünya karşısındaki bağımsızlığımızı anlamaya bilim girişecektir; din ise gücünü bizim içgüdüsel isteklerimızi karşılamak olgusundan alan bir yanılsamadır."
  7. 82
    (bkz: özsaygı)
  8. 81
    Psikanaliz gibi bilimsel olmayıp da bilimselmiş gibi sunulan bir kuramın (diğer benzer kuramlar için (bkz: aşağılık psikolojisi) (bkz: tarihsel materyalizm) ) sahibi olan kişidir. Tezinin bilimsel olmamasının sebebi yanlışlanabilir olmamasıdır. Örneğin en bilindik sözlerinden biri olan " Bir insan bir yere bakıyorsa, orada ilgilendiği bir şey vardır. Bir insan bir yere hiç bakmıyorsa orada ilgilendiği bir şey kesinlikle vardır." sözü bile bilimsellikten ne kadar uzak olduğunun kanıtıdır. Freuda göre yaptığınız her eylem çocukluğunuzda yaşadığınız cinsel bir tecrübeye ya libidonuza dayanır. Freudun söyledikleri herkese ve her duruma uymaktadır. İşte sorun da tam buradadır. Bilim her duruma uyacak kesin doğruları aramaz. Kaldı ki freudu doğrulayan binlerce olay bulurken yanlışlayan hiçbir şey bulamazsınız. Bir görüşün bilimsel olabilmesi için yanlışlanabilir olması gerekir. Ha söylediklerini falan beğenirsiniz, Twitter'da, instagramda falan paylaşırsınız anlarım ama daha fazlası değil. Anlayacağınız ne freud'dan bilim adamı olur, ne de psikanalizden bilimsel kuram.

    edit: değerli bir yazarın uyarısıyla şu notu da bırakalım. bu eleştiriyi ilk yapan kişi elbette ben değilim. ilki için (bkz: karl raimund popper)
  9. 80
    "Anton von Freund'un (arkadaşı) ölümünün, yaşlanmasında önemli bir etken olduğunu söyledi. Sophie'nin (kızı) ölümüyle ilgili olarak, bunun iyileşmeyecek derin bir narsistik yara olduğunu belirtti. Küçük heinz'ın (torunu) ölümünün, duygusal yaşamının sonu olduğuna inandı. "

    Ötanazi ile yaşamına son veren müthiş bilim insanı.
  10. 79
    "insana ve insan bilincine-bilinçaltına dair müthiş teorileri ve çalışmaları vardır. yaşadığı dönemin dahilerindendir. "

    (bkz: friedrich nietzsche)
  11. 78
    devrimci bir bilim insanıdır. devrimci yanı tabii ki siyasal duruşuyla ilgili değildir. hipotezlerini, somut gözlemleri, sanat ve mitolojiye hakim olan muhteşem beyni sayesinde bir bilim disiplini haline getirmiştir.

    kendisinden sonra büyük üniversitelerde, yeterli laboratuvar ortamlarında yapılan deneylerle tezleri bilimselliğe kavuşmuştur. bir çok bilimsel tezi de dünyanın en saygın bilim insanları tarafından hala tartışılmaktadır.
  12. 77
    az önce iş yerinde bir arkadaş diğer bir arkadaşıma "abi jarz makinan var mı?" diye sordu. şöyle bir yanıt geldi ki beynim yandı "lann ben de sokacak yer arıyooom ama bulamıyom"

    sigmund hoca çok erken gitti. keşke yaşıyor olsaydı da bize bu yanıtı çözümleseydi. veya ruyada "jarz makinesi görmek" neyin sembolüdür anlatsa. "bir jarz makinesi bazen sadece bir jarz makinesidir" diyip de işin içinde çıkacağını pek sanmıyorum.
  13. 76
    İlk kez çocuk psikoloji ile ilgilenmiş psikologdur.
  14. 75
    Büyük bir bilim adamı.

    Enfes bir hayat, büyük bir çaba ve vazgeçmeme.

    Vallahi hayranım.

    Şöyle muazzam bir video ile zamanınız olduğunda tanıyabilirsiniz.

    youtu.be/...
  15. 74
    sıkıcı bir hayata sahip arkadaşımız. geçen otobiyografisini okuyayım dedim de, ne bileyim... bir şeyler eksik gibiydi hayatında.
  16. 73
    (bkz: penis hasedi)
  17. 72
    son dönemlerde çocuk cocugun popüler ettigi vasat deli doktoru.
    • cünkü vasat .dd
    • senin gibi .ddd
  18. 71
    bunalıma girmemek için öfke ve cinselliği kabul etmenin yeteceğini düşünerek yanılmıştır.
    • mutlaka...
      tabi ki çok fazla şeye bağlıyor.
      çok zeki bir adam freud. severiz sayarız eyvalla.

      ama nedense bana hep bu ikisi üzerinde çok fazla durduğu izlenimini oluşturmuştur.
      adını tam koyamadığım bazı şeylere hiç değinmemiş gibi bi çiğ gelmiştir bana hep.
    • çok ama çok fazla şeyi gidip oepidus kompleksine bağlıyor.
      çok fazla şeyi cinselliğe bağlıyor.
      çok fazla şeyi ilkelliğimize bağlıyor.

      dedim ya, dedikleri doğru ama eksik gibi geliyo.
      çiğ geliyo.
    • mavinarsist mi ???

      cinsellik belirli bir içgüdü'nün, davranış şeklinin en isabetli temsili sadece.
      anlatması çok kolay olduğu için cinselliği sürekli örnek vermek ile "en uygunu bu, demek ki sürücü güdü cinsellik" demek arasında kalmış bi kafası var freud'un.

      ikisini tam ayıramamış gibi yani.
  19. 70
    Öfke ve cinselliği reddeden bireylerin en sonunda şiddetli bunalımlara gireceğini söylemiştir.
  20. 69
    (bkz: the godfather )
  21. 68
    (bkz: Ödipus Kompleksi)

    (bkz: oedipus kompleksi)
    • Okuduğum gibi yazdım haa
  22. 67
    "bir insana vazgeçilmez olduğunu hissettirdiğinizde ilk vazgeçeceği kişi siz olursunuz."
    sözünün sahibi psikanalizin kurucusu insan.
  23. 66
    Evlenene dek bakir kalmış şerefli bir erkektir. Affedersiniz josef breuer ya da carl Gustav jung gibi hastalarıyla da yatmamıştır.

    Çene kanseri ve 33 operasyona rağmen morfin almadan sadece çalışmıştır. Psikoloji sana çok şey borçlu baba.
  24. 65
    ulen ben bu adamı bakir zannediyordum. hatta bu sebeple dalga konusu da oldum. hangi anten bu bilgiyi verdi bana hatırlayamadım ama "olm fıroyd bâkir ölmüş o yüzden kadınlar hakkındaki fikirleri..." vay amk dedim attım hafızaya bu muazzam bilgiyi.
    üniversite birde oda arkadaşlarıma -ki hepsi benden 3-4 yaş büyüktü- bu bilgiyi aktarayım dedim, güldü hıyarlar. öğrendim ki adamın 6 tane falan çocuğu varmış. yengeden şüphelenmemem için bir sebep yok. evet freud bakir ölmüştür.
  25. 64
    Şahsıma sövülse kımıldamam ama freud konusunda sakin kalamıyorum.... *

    Seni veren Allah'a kurban freud'um.

    1856-1939 yılları arasında yaşamış olan babamızdır.

    #1487329 şu girdiden hareketle bazı noktaları Ayrıntılandıralım,

    Öncelikle freud ses kayıtları ve videolardan da anlaşılacağı üzre peltektir hatta bundan ötürü narsisizm'den narsizm şeklinde bahseder. Adını dahi sigmund şeklinde kullanır. (bkz: sigismund)

    Annesini çocukluğunda çıplak görmesi travmatik bir etki yarattığından cinsellik ve cinsellik eğitimi üzerine çalışmıştır.

    İlgili girdide bahsedildiğinin aksine despotluktan ziyade işi konusunda hassas tam bir liderdir. Ailesi konusunda da disiplinlidir.

    Kokainin, dönemdeki diğer doktorlar gibi, acıyı azaltması üzerine çalışmış fakat zararlarının fazlalığından bu konuda başarısızlığını kabul etmiştir.

    Freud'un tek kötü huyu iflah olmaz puro sevdasıdır, bunun dışında baba'nın kınanabilecek hiçbir noktasını bulamıyorum.

    (bkz: cinsellik üzerine) mutlaka okunmalı ve çocuk eğitimi konusunda kullanılmalıdır.