kayıt

obsesif kompulsif bozukluk

  1. 29
    "Yapılan araştırmalar ve aşık olanlar ile olamayanların incelenmesi sonucunda aşkın obsesif ve kompulsif bozukluğa benzer bir durum olduğu kanısına varıldı. Obsesyon, kişinin aklına istenmeden gelen, uygunsuz olarak yaşanan, belirgin sıkıntıya neden olan, yineleyici özellikte sürekli düşünceler, dürtüler, hayal, düşlemler olarak tanımlanır. Bunlara bağlı olarak gelişen kişinin yapmaktan kendini alıkoyamadığı yineleyici davranışlar veya zihinsel eylemler de kompulsiyondur. Aşkta kişi sürekli sevdiği kişiyi düşünür, onunla ilgili hayaller kurar, sürekli olarak onu görmek için çaba sarf eder. Bu açıdan bakıldığında aşk da bir yerde saplantı-zorlantı bozukluğu olarak değerlendirilebilir."
  2. 30
    Yerleşik düşünceleri;

    Ben, hem kendimden hem de başkalarından sorumluyum
    İşleri yapıldığını görmek için kendime güvenmeliyim
    Başkaları çok savsak, işlerine gerekli önemi vermiyorlar, işlerini boşluyorlar, çoğu zaman sorumsuzluk gösteriyorlar, yetersiz kalıyorlar
    Herşeyin en iyisini yapmak önemlidir.
    İşin doğru yapılabilmesi için düzene, yol,yöneme ve kurallara gerek vardır.
    Yol, yöntemim olmasa herşey darmadağın olurdu
    Gerektiği gibi yapılmayan iş felaketele sonuçlanabilir.
    Herzaman en yüksek standartların tutturulması gerekir
    İnsanlar benşm yol yönemlerime göre işlerin gereğini yerine getirmelidir.
    En yüksek düzeye ulaşmazsam bunu başarısızlık olarak kabul ederim.
    Yapılan hatalar, kusurlar ve yanlışlar bağışlanamaz.
    Ayrıntılar son derece öenmlidir.
    Benim yapış tarzım genellikle en iyisidir.
  3. 31
    Obsesif ve kompulsif.
    Obsesyonlar, tekrarlayan düşünceler iken kompulsiyonlar, bu düşünceleri gidermek maksatlı yapılan zorunlu davranışlardır.
    temizlik, cinsellik, simetri, hastalık gibi birçok farklı alanda okb görülebilir.
    Burada önemli olan kişinin tekrarlı davranışlarını yok etmek düşüncesiyle zaten var olan kaygı seviyesinde artış yaratmamasıdır. Ancak genellikle okb'li hastalar bu düşünce ve davranışları bastırmaya çalışarak stres ve kaygı seviyesini yükseltirler. Bu konuda da uzmanlardan yardım alarak bu problemleri azaltma veya çözüme kavuşturma yoluna gitmeleri gerekir.
  4. 32
    Saplantı zorlantı bozukluk. Herkesin başına gelmiştir. Bazen inanılmaz saçma şeyler takıntı olabiliyor. sağ gözü kırptıktan sonra sol gözü de kırpmak örnek saçma olabilir ama benim başıma geldiği için söylüyorum. Eminim herkesin başına bu tür şeyler geliyo ve engel olmak çok zor. Bazıları bir süre sonra geçiyor fakat kendimizi engellemeye çalışmazsanız onlarla bir ömür geçirmek zorunda kalabilirsiniz.
  5. 33
    ciddi bir psikolojik hastalık olduğu kabullenilemeyen bozukluk tipidir. kişi okb'yi görür, bilir ama hastalık olduğuna inanmaz. hatta bir süre sonra öyle benimser ki karakterinin bir parçası olduğunu düşünür. hal böyle olunca tedavisi daha da güçleşir. tedavisi güçleştikçe okb de sağlamlaşır.
  6. 34
    bally çek dünyalar senin olsun. sende dünyanın.

    şaka lan çekme. kimse çekmesin.
    • şaka dediğin iyi oldu kanka
  7. 35
    Koronavirüs sebebiyle alınan tedbirler okb sahibi kişilere bakışı olumlu etkiledi, sanki.
  8. 36
    Yeni nesil kuşağın ilgi çekme amacıyla kullandığı hastalık. Bu tarz psikolojik hastalıkları iki goy goy uğruna kullanmayın lan.

    (bkz: psikolojik sorunlarım var benim)