kayıt

obsesif kompulsif bozukluk

  1. 32
    Yeni nesil kuşağın ilgi çekme amacıyla kullandığı hastalık. Bu tarz psikolojik hastalıkları iki goy goy uğruna kullanmayın lan.

    (bkz: psikolojik sorunlarım var benim)
  2. 31
    Koronavirüs sebebiyle alınan tedbirler okb sahibi kişilere bakışı olumlu etkiledi, sanki.
  3. 30
    Obsesif ve kompulsif.
    Obsesyonlar, tekrarlayan düşünceler iken kompulsiyonlar, bu düşünceleri gidermek maksatlı yapılan zorunlu davranışlardır.
    temizlik, cinsellik, simetri, hastalık gibi birçok farklı alanda okb görülebilir.
    Burada önemli olan kişinin tekrarlı davranışlarını yok etmek düşüncesiyle zaten var olan kaygı seviyesinde artış yaratmamasıdır. Ancak genellikle okb'li hastalar bu düşünce ve davranışları bastırmaya çalışarak stres ve kaygı seviyesini yükseltirler. Bu konuda da uzmanlardan yardım alarak bu problemleri azaltma veya çözüme kavuşturma yoluna gitmeleri gerekir.
  4. 29
    "Yapılan araştırmalar ve aşık olanlar ile olamayanların incelenmesi sonucunda aşkın obsesif ve kompulsif bozukluğa benzer bir durum olduğu kanısına varıldı. Obsesyon, kişinin aklına istenmeden gelen, uygunsuz olarak yaşanan, belirgin sıkıntıya neden olan, yineleyici özellikte sürekli düşünceler, dürtüler, hayal, düşlemler olarak tanımlanır. Bunlara bağlı olarak gelişen kişinin yapmaktan kendini alıkoyamadığı yineleyici davranışlar veya zihinsel eylemler de kompulsiyondur. Aşkta kişi sürekli sevdiği kişiyi düşünür, onunla ilgili hayaller kurar, sürekli olarak onu görmek için çaba sarf eder. Bu açıdan bakıldığında aşk da bir yerde saplantı-zorlantı bozukluğu olarak değerlendirilebilir."
  5. 28
    i.hizliresim.com/...
    Şu kitabın faydası olabilir. Belki tam anlamıyla çözüm getirmeyebilir ama farkındalığınızı artırır mutlaka.
  6. 27
    şu video olayı en güzel anlatan videolardandır bence.

    youtu.be/...
  7. 26
    10 kişinin 7 sinde olan hastalık. Tabii kendi tabirlerince
  8. 25
    kişinin sahip olduğu obsesyonların oluşturduğu anksiyeteden kendini korumak için gerçekleştirdiği kompulsiyonların, gününün büyük bir kısmını kaplaması (en az 1 saat) ve toplumsal işlevselliğinin bozulmasıyla karakterize bir hastalıktır.

    obsesif kompulsif kişilik bozukluktan farklıdır. sosyoekonomik durumu ve eğitim düzeyi yüksek olan insanlarda daha sık görüldüğüne dair veriler vardır. Ortalama başlangıç yaşı 23'tür. genellikle stresli bir olaydan sonra ortaya çıkmaktadır. Yaşam boyu yaygınlığı ise %2-3'tür.

    kişinin belirtilerin farkına erkenden varıp psikiyatrik destek almak istemesi oldukça önemlidir. bu tarz rahatsızlıkları aslında herkeste var diye genelleme vasıtasıyla küçümsemek, tedaviyi gereksiz yahut önemsiz görmek yanlıştır, araştırmadan net ifadeler kurmamak gerekir.
  9. 24
    Bende homofobi olarak seyreden hastalık.

    Neyseki azaldı.
  10. 23
    Selectra kullanmaya başlamama neden olan sorun
    • Pek iplemedi herhalde doktor. Onu her gidene yazıyorlar ya da umarım ciddi değildir ondan selectra yazmıştır
    • Ben de neden fayda goremedim diyordum..
    • Ahahahha hocam lustralın bir tık ötesi doz fazlası bu.kadar, zaten faydasını görmedim derseniz değiştirir büyük ihtimalle
  11. 22
    bally çek dünyalar senin olsun. sende dünyanın.

    şaka lan çekme. kimse çekmesin.
    • şaka dediğin iyi oldu kanka
  12. 21
    Herşey daha kötüye gidiyor.
    kullandığım ilaçlara bünye alışınca ilaç etki etmemeye başlıyor
    ne anafranil
    ne prozac
    ne faverin
    ne zedprex
    ne rileptip .
    herşey daha kötüye gidiyor .
    bi çözüm bulmalıyım ...
    • arkasından bi xanax patlat da yaşıyo musun yaşamıyo musun görşsdflsşdf
    • bi umudum o kaldı
    • Aylardır paxera kullanıyorum. O kadar ilaç kullandım bi bunun faydasını eh denebilecek seviyede gördüm. Yine de al birini vur ötekine
    • paxera ve paxil kilo aldırır, xanax beyni eritir. psikoloğa gitmeniz daha iyi bence ama siz bilirsiniz.
    • Bırakma aşamasındayım zaten, ağırlık terapi üzerine.
  13. 20
    saçma salak psikoloji kalıplarından ve yaftalarından sadece birisi. efendim bu her insanda vardır kabul edelim lütfen. kimisinde azdır kimisinde çoktur. belki çok olanlara hastalık teşhisi koyulabilir; fakat bu hastalık denen, teşhis denen saçmalığı taşımayan insan yok. yok yani böyle bir dünya.

    sürekli kişisel bozukluk ile ilgili terimlerin olduğu bir dal bu psikoloji. arkadaş psikoloji bize kişiliğin nasıl olduğunu belirtebilir mi? şu olmasın bu olmasın o olmasın. onlar olmasın da ne bok yersen ye.

  14. 19
    obsesif, obsesyon insanın isteği dışında beklenmedik zamanlarda zihninde sürekli dönüp duran düşünce veya düşünceler. genelde rahatsız edicidir ve kaygıya sebep olur.

    kompülsif, kompülsiyon ise bu düşünceler ile başedebilmek kişinin yaptığı davranışlardır. tabii hepsi değil mesela sağ ayak ile adım atmak bunu hem tetikliyor hem de olağan şeyler olarak kalıp kişiliğe ve düşünce yapınıza zarar vermiyor.

    aması geliyor mesela el ile toklaşırken bu adam ellerini yıkadı mı? bu tuvalet kapısı kolu temiz mi? ellerimi minimum iki veya daha fazla sayıda yıkamazsam mikrop kapar mıyım?

    bunu düşünüyorsanız inceden obsesif olma yoluna girdiğinizin göstergesedir.

    ikinci ama siz bunları düşünürken bir yandan da yahu bırak saçmalamayı şeklinde bir düşünce daha zihninizde dönmeye başlıyorsa.

    obsesiflik ve el yıkama sayınız ile kompülsifliği tamamlayarak bu hastalığa sahip oluyorsunuz.

    şiddet.

    yahu bu şiddete sebep oluyor mu?

    çok fena oluyor.

    çünkü bağnazlık ötesinde bir düşünceye saplanıp kalanlar var veyahut işte kendisine takıntı ettiği şeyler var mesela halının o kısımın kullanma gibi düşünceler beyinde dönerken bunu birisi yaparsa olay çıkar şiddete kadar gidebilir.
  15. 18
    normal yaşantısına devam eden bir adamın, ayakkabının bağcığını bağlarken, bağcığının kopmasıyla delirmesi arasındaki kadar kısa bir sürede ortaya çıkan, tedavi edilemeyen, geçti sanıldığında aslında pusuda bekleyen bir rahatsızlık.

    yaygın davranış şekli bu rahatsızlıktan kurtulmaya çalışmaktır. oysa bu imkansıza yakın. beyin nakli, kişilik nakli falan yapıldığı gün tekrar konuşalım bu mevzuyu. bunun aksine, rahatsızlığı kişiliğin bir parçasına dönüştürmek de bir yöntem olabilir. belki tehlikeli bir yöntem, ama yaratıcılığı sikip atan torba torba ilacın da işe yaradığını söyleyemez kimse.
  16. 17
    (bkz: as good as it gets)
  17. 16
    (bkz: okb)
  18. 15
    kişi her şeyi düzenli görmek ister, mükemmeliyetçilerdir, simetriklerdir.
  19. 14
    Gerçek olanları insanın gündelik hayatını sikip atan psikolojik rahatsızlıktır.
    Gözlemlediğim kadarıyla, bazı insanlar kişilik özelliklerine bir tik atacağını sandıklarından kendilerinde de bu problemin olduğunu iddia ediyorlar; fakat çoğununki huylu olmaktan başka bir şey değil. Ha bence bu da üzerine gidilmesi gereken bir problem ya neyse.
  20. 13
    (bkz: monk)
  21. 12
    (bkz: okb)
  22. 11
    takıntı hastalığı. bende de var bundan, mesela elimi bir yere dokundursam dokunduğum yere mutlaka diğer elimle de dokunurum.
  23. 10
    zırt pırt yazdığı mesajları okumak da bir göstergesiymiş.
  24. 9
    Yerleşik düşünceleri;

    Ben, hem kendimden hem de başkalarından sorumluyum
    İşleri yapıldığını görmek için kendime güvenmeliyim
    Başkaları çok savsak, işlerine gerekli önemi vermiyorlar, işlerini boşluyorlar, çoğu zaman sorumsuzluk gösteriyorlar, yetersiz kalıyorlar
    Herşeyin en iyisini yapmak önemlidir.
    İşin doğru yapılabilmesi için düzene, yol,yöneme ve kurallara gerek vardır.
    Yol, yöntemim olmasa herşey darmadağın olurdu
    Gerektiği gibi yapılmayan iş felaketele sonuçlanabilir.
    Herzaman en yüksek standartların tutturulması gerekir
    İnsanlar benşm yol yönemlerime göre işlerin gereğini yerine getirmelidir.
    En yüksek düzeye ulaşmazsam bunu başarısızlık olarak kabul ederim.
    Yapılan hatalar, kusurlar ve yanlışlar bağışlanamaz.
    Ayrıntılar son derece öenmlidir.
    Benim yapış tarzım genellikle en iyisidir.
  25. 8
    ben de var mı diye düşündüğüm psikolojik hastalık.sürekli şekilde takıntılı olma ve düşünme halinde olma durumu.genellikle üzerine düşünülen konular ''gelecek kaygısı ve emin olma''dır.insanı aşırı derecede yorar uyku getirir.halsizleşirsiniz ve hayatınızı normal şekilde devam ettirememeye başlarsınız.